Mijn reis
 • Ratio

Groepsrondreis Ontdek Sri Lanka

 • Sri Lanka / Colombo / Colombo
 • 9-daagse groepsrondreis
 • Incl. vliegreis per KLM
 • Cultuur & strand
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding*
 • Optioneel: Voordelig dinerpakket

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

vr 3 Mrtvr 10 Mrtvr 17 Mrt
9 dagen699699699

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Halpension bijboeken? Verander bij optie 4 ("verzorging") logies en ontbijt in halfpension. 

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Colombo v.v. per KLM inclusief 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg p.p.
 • Transfers
 • Groepsrondreis per comfortabele minivan 
 • 7 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Rondreisprogramma zoals beschreven (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende gids gedurende de rondreis*
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden, lokale gidsen, tol en toeristenbelasting (ca. $ 159 p.p., verplicht ter plaatse te betalen)
 • Optionele excursies
 • Fooien (ca. $ 44 p.p., voor de gehele reis)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 25 per boeking
 • Visumkosten

Optioneel bij te boeken:

 • Dinerpakket à € 49 p.p. voor 7x diner (vooraf bij te boeken; ter plaatse € 69 p.p.)

Extra informatie

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Kinderkorting: n.v.t. De rondreis is niet geschikt voor kinderen t/m 6 jaar.
 • Minimum deelname: 15 personen. De lokale agent kan beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers en de reis wordt dan uitgevoerd met een lokale Engelssprekende gids. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 14 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren, in incidentele gevallen kleine wijzigingen in het programma aan te brengen en/of (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten: voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig is. Tevens is een visum verplicht. Wij raden u aan om deze zelf vóór vertrek aan te vragen via de website van ETA. De kosten bedragen ca. USD 30 p.p. en alle aanvragen worden binnen 24 uur afgehandeld. Voor uw visumaanvraag heeft u hotelgegevens nodig welke u bij uw reispapieren ontvangt. Wij adviseren u om uw visum pas aan te vragen nadat u uw reispapieren heeft ontvangen. Indien u bij aankomst niet over een visum beschikt, dient u ter plaatse ca. USD 35 p.p. te betalen.
 • Reispapieren: ca. 10 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Groepsrondreis Ontdek Sri Lanka

Wat een waanzinnig lage prijs voor een complete ontdekkingreis naar Sri Lanka! Deze winter biedt Stip Reizen vanaf slechts 799 Euro een aantal unieke reizen door het prachtige en kleurrijke Sri Lanka. U wisselt dagen aan het heerlijke strand van Negombo af met dagen rondtrekken door het binnenland. Zo krijgt u een goed beeld van het schitterende Sri Lanka! Komt u zelf een kijkje nemen in de ongerepte natuur, kleurrijke theevelden en boeddhistische tempels? Proef de Sri Lankaanse cultuur, ontdek de rijke overblijfselen uit het koloniale verleden en breng een bezoek aan de koningssteden. En de prijs? Slechts Euro 799 inclusief non stop vliegreis per KLM, rondreis, hotels en dagelijks ontbijt. En...vanaf slechts 49 Euro boekt u een compleet dinerpakket erbij!

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis in goede toeristenklasse hotels, in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag is het mogelijk een dinerpakket bij te boeken à € 49 p.p. voor 7x diner, (optioneel, ter plaatse voor € 69 p.p.). U kunt dit dinerpakket erbij boeken door bij optie 4 ("verzorging") logies en ontbijt te vervangen door halfpension. 

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Colombo
- Negombo
Dag 2: Negombo

Dag 3: Negombo
Dag 4: Negombo - Anuradhapura
Dag 5: Anuradhapura - Sigiriya
Dag 6: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Dag 7: Pinnawela - Negombo
Dag 8: Negombo - Colombo luchthaven
Dag 9: Colombo - Amsterdam

 

Dag 1: Amsterdam – Colombo – Negombo

Vanaf de luchthaven van Amsterdam vliegt u comfortabel en non-stop met de KLM Dreamliner naar Colombo. U arriveert rond middernacht in Colombo, waarna u per transfer naar uw hotel in Negombo wordt gebracht voor de overnachting.

Dag 2: Negombo 

Vandaag eerst maar eens lekker uitslapen om uit te rusten van de reis naar Sri Lanka. Neem een verfrissende duik in het zwembad of ga lekker bijkomen op het strand. Tijdens de lunch is een lekkere vismaaltijd zeker aan te raden maar als u de lokale cultuur wilt proeven moet u zeker voor een van de vele soorten curry gaan. We verblijven in of nabij Negombo.

Dag 3: Negombo

Lekker een hele dag voor uzelf om alle indrukken van dit fascinerende land te verwerken onder het genot van een welverdiend drankje. Even lekker de tijd om te zwemmen in het zwembad of de zee of om een van de prachtige foto’s die u hebt gemaakt door te sturen naar jaloerse thuisblijvers. Maar ook in Negombo zelf is genoeg te beleven, bezoek de kerk, de vismarkt of het kanaal dat destijds door de Nederlanders is aangelegd.

Dag 4: Negombo - Anuradhapura (ca. 180 km)

Na het ontbijt beginnen we met de rondreis. Via Puttalam, een district in het noord-westen van Sri Lanka, rijden we naar de oude koningsstad Anuradhapura. Gedurende de rit genieten we van het adembenemende landschap van Sri Lanka met uitgestrekte rijstvelden, tempels en een rijke flora en fauna. In de namiddag staat een bezoek aan de tempel van Mihintale op het programma. De tempel, die is gelegen bovenop een rotsachtig gebergte, wordt gezien als de eerste boeddhistische tempel in Sri Lanka en trekt van heinde en verre pelgrims aan. We overnachten in of nabij Anuradhapura.

Dag 5: Anuradhapura – Sigiriya (ca. 80 km)

Na het ontbijt reist u via een prachtige route naar Sigiriya, één van de 7 plaatsen op Sri Lanka die is opgenomen op de UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De rotsvesting staat vooral bekend om zijn ‘Leeuwenrots’: een 200 meter hoge citadel die boven de jungle uittorent en wordt omgeven door grachten en tuinen met mooie waterpartijen. Onderweg naar de top van de Leeuwenrots, die u via een wenteltrap bereikt, vindt u de zogeheten Spiegelwand en de oudste, meest indrukwekkende niet-religieuze fresco’s van heel Azië. Na de pittige klim wacht ons een adembenemend panoramisch uitzicht over het tropische landschap! Nog nagenietend van het schitterende vergezicht, worden we vervolgens naar het hotel in of nabij Sigiriya gebracht. De komende nacht zullen we hier doorbrengen.

Dag 6: Sigiriya - Dambulla - Kandy (ca. 90 km)

De eindbestemming voor vandaag is de mooie koningsstad Kandy. Voordat we daar in het hotel arriveren, staan er echter eerst nog twee mooie plaatsen op het programma. Zo brengen we eerst een bezoek aan het volgende Werelderfgoed op de lijst van UNESCO: de Dambulla rotstempels. Deze grottentempels behoren tot de mooiste op Sri Lanka en liggen centraal op het eiland. U vindt hier 5 verschillende tot tempels omgebouwde grotten, die gezamenlijk met zo’n 153 beelden zijn verfraaid. Alleen bent u hier zelden, de vele aapjes zullen u graag tijdens uw bezoek vergezellen! Vervolgens staan er een bezoek aan een batik- en handwerkfabriekje en een typisch Sri Lankaanse kruidentuin op het programma, waar goed te zien is hoeveel verschillende kruiden er op dit tropische eiland groeien. We bezoeken de Tempel van de Tand van Boeddha. Deze tand werd ongeveer 1500 jaar geleden tijdens zijn begrafenis bewaard en naar deze tempel gebracht. De komende twee nachten verblijven we in of nabij Kandy.

Dag 7: Pinnawela - Negombo (ca. 80 km)

Na het ontbijt vertrekken we naar een bijzondere plek: het Pinnawala olifantenweeshuis. Dit weeshuis is in 1975 opgericht voor gewonde en in de steek gelaten olifanten. Hier vinden de olifanten een veilig huis en we gaan ze bekijken tijdens voedertijd of terwijl ze een bad nemen. De olifanten in het weeshuis worden goed verzorgd en het is dan ook onder geen beding toegestaan de dieren aan te raken of te beklimmen. Na deze bijzondere ervaring gaan we terug naar Negombo voor de laatste overnachting in of nabij Negombo.

Dag 8: Negombo - Colombo

Nog een laatste dag in Negombo alvorens u wordt opgehaald voor de vlucht van Colombo terug naar Amsterdam.

Dag 9: Colombo - Amsterdam

In de ochtend arriveert u op de luchthaven van Amsterdam. Uw rondreis Ontdek Sri Lanka zit erop.

Sri Lanka

Sri Lanka, ofwel officieel de Republiek Sri Lanka, is een eiland gelegen in de Indische Oceaan. Het eiland ligt even ten zuiden van India en behoort tot het Indische subcontinent. Het eiland was tot 1948 een kolonie van het Verenigd Koninkrijk en tot 1972 werd Sri Lanka ‘Ceylon’ genoemd.
De hoofdstad van Sri Lanka is Sri Javawardhenapura Kotte, maar de commerciële hoofdstad is Colombo.
 

Tijd

In Sri Lanka is het in de zomer 3,5 uur en in de winter 4,5 uur later dan in Nederland.
 

Taal

In Sri Lanka worden diverse talen gesproken. De nationale taal in Sri Lanka is Singalees. Andere officiële talen zijn het Tamil en het Engels, welke ook door een groot deel van de bevolking wordt gesproken.
 

Feestdagen

De officiële feestdagen (vrije dagen) en enkele traditionele feestdagen van 2017 zijn:

 

1 januari Nieuwjaarsdag
12 januari Magha Puja (herdenking van het samenkomen van 1250 Arhat-discipelen van de Boeddha)
4 februari Onafhankelijkheids- en Nationale Dag (laatste dag van de Hindoe kalender)
12 maart Holi (nieuwjaarsdag voor Hindoes)
13 april Theravada (Boeddhistisch Nieuwjaar)
14 april Singalees en Tamil Nieuwjaar
1 mei Dag van de Arbeid
10 mei Wesak (Boeddha dag)
6 juli Asalha Puja (herdenking van de Gautama Boeddha)
augustus Feest van de heilige (gouden) tand
26 september Bandaranaike Dag (herdenking van de sterfdag, moord, van de minister-president van Ceylon in 1959)
16 oktober Pavarana, Kathina-dag (dag van de Sangha, het einde van de regentijd)
19 oktober Divali (Lichtjesfeest, overwinning van het goede over het kwade)
25 december Kerstmis

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De munteenheid in Sri Lanka is de Sri Lanka Ruppee, afgekort LKR. € 1 is ca. 164,46 Ruppee (augustus 2016). Voor de meest recente koers kijkt u op de website van het GWK. In de grote steden is het mogelijk geld te pinnen bij enkele banken, let er wel op dat uw pinpas het Cirrus-logo heeft. Bij de banken kunnen geld en travellercheques worden gewisseld. Vergeet niet uw aankoopbewijs van de travellercheques mee te nemen. Hier kan om gevraagd worden bij de bank. Creditcards worden over het algemeen alléén in hotels, enkele restaurants en in grote/duurdere winkels geaccepteerd. Voor nuttige informatie over creditcards kunt u kijken op de website van Mastercard en de website van Visa. Indien u geld wisselt dient u uw wisselbewijs te bewaren. Deze heeft u nodig om overgebleven roepies te wisselen tegen Euro bij vertrek uit Sri Lanka. Dit kan alleen op het vliegveld. In- en uitvoer van Sri Lanka Roepies is toegestaan tot een maximum van LKR 1000.
 

Fooien

Het geven van fooien is in Sri Lanka gebruikelijk. Het is heel normaal om o.a. bedienend personeel, chauffeurs, gidsen en bewakers een fooi te geven en een fooi wordt ook verwacht. Bij groepsreizen is het gebruikelijk aan het begin van de reis een fooienpot te maken. De reisleider zal zorg dragen voor deze fooienpot en zorgen dat de fooien verdeeld worden over de medewerkers in de hotels en restaurants.  
 

Voltage

Op de meeste plaatsen is het voltage 230 volt HZ 50. Stopcontacten kunnen verschillen van plaats tot plaats, het is dan ook zeker aan te raden een universele stekker mee te nemen.
 

Water

Het kraanwater van Sri Lanka kunt u niet drinken. Eveneens wordt het gebruik van ijsklontjes, het spoelen van uw mond e.d. met kraanwater afgeraden. Hiervoor kunt u het beste water uit verzegelde flessen gebruiken. Overal is mineraalwater in flessen verkrijgbaar. Drink water alleen uit verzegelde flessen, want het schijnt voor te komen dat flessen opnieuw worden gevuld.
 

Eten & drinken

In Sri Lanka kunt u nog écht goedkoop eten. De lokale bevolking maakt veel gebruik van verschillende kruiden. Het nationale gerecht is rice and curry, een rijst en kerrie gerecht. Er zijn vele verschillende curry-gerechten bestaande uit vlees, kip, ei en allerlei soorten groenten, o.a. paprika en pompoen. Sommige curry-gerechten kunnen wel erg gekruid zijn. Na afloop van een heerlijke maaltijd kunt u genieten van een kopje Ceylon-thee. Tevens is er ook veel vers fruit beschikbaar variërende van meloenen, sinaasappels, grapefruits en andere exotische vruchten. In de grote hotels bent u verzekerd van verse vis en schaaldieren, alleen zijn hier de prijzen vaker op westers niveau. Hoppers is een unieke snack in Sri Lanka, men kan hoppers vergelijken met pannenkoeken. Deze snack wordt geserveerd met ei of honing en yoghurt. Gebruikelijk wordt in Sri Lanka alleen met de rechterhand gegeten, de linkerhand geldt als onrein.
 

Vervoer

Bus: Het reizen met de bus is erg goedkoop in Sri Lanka, maar doordat de meeste bussen erg vol zitten zijn deze niet zo geschikt voor toeristen.
Trein: Het reizen met de trein in Sri Lanka is het meest favoriet bij toeristen. Over het algemeen is het reizen per trein ook redelijk comfortabel. Er rijden verschillende malen per dag treinen op de trajecten: Puttalam, Galle en Matara, Vavuniya, Trincomalee en naar Kandy, Matale, en Nuwara Eliya. Echter moet u hier wel vaak vooraf voor reserveren.
Taxi’s: Er rijden verschillende taxi’s en kleine busjes in de grotere steden in Sri Lanka. Het is belangrijk een prijs van tevoren af te spreken, aangezien de meter vaak niet werkt of niet wordt aangezet.


 

Reisdocumenten

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een nationaal paspoort dat tot tenminste 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is.
 

Visum

Voor uw verblijf in Sri Lanka is een visum vereist. Deze dient u zelf minimaal tien dagen vóór vertrek aan te vragen via de website van ETA. Zorg dat u bij het aanvragen uw paspoort en creditcard bij de hand heeft. Het visum is max. 30 dagen na aankomst geldig.   
 

Vaccinatie

Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) beveelt geen vaccinaties aan voor een reis naar Sri Lanka.
Sri Lanka wordt echter wel aangegeven als malariagebied, en antimalariamiddelen worden dan ook aangeraden. Tevens is het meenemen van muggenolie met DEET tegen muggensteken ook verstandig. Voor advies met betrekking tot antimalariamiddelen dient u contact op te nemen met de plaatselijke GGD. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kunt u terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.

Cultuur

Wanneer u heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dient u in de meeste gevallen “bedekt” gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en uw schoenen uit te trekken. Wij adviseren u ter plaatse aan uw reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn.

TOON
DATA & PRIJZEN
KLIK OP EEN PRIJS OM VERDER TE GAAN
Uw gekozen reis

Land : Sri Lanka
Bestemming : Colombo
Accommodatie : Groepsrondreis Ontdek Sri Lanka
Verzorging :
Kamertype(s) :

Reisduur :
CMRONB
Een ogenblik geduld aub…