Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Ontdek Zuid-Afrika - Winter 2016-2017

 • Zuid-Afrika / Gauteng / Johannesburg
 • Non-stop vliegreis per KLM incl. ruimbagage
 • O.a. Panorama Route en Drakensbergen
 • Safari's in diverse wildparken
 • Nederlands-/Zuid-Afrikaansspr. reisleiding
 • 15-daagse groepsrondreis

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

wo 3 Mei
15 dagen1279

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Johannesburg v.v. per KLM incl. 23 kg ruimbagage p.p.
 • Transfers
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • Omschreven excursieprogramma (exclusief entreegelden)
 • 13 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Lokale Nederlands-/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstoftoeslag

Exclusief:

 •  Niet genoemde maaltijden en drankjes
 •  Entreegelden en Conservation Levies National Parks ca. ZAR 1619 p.p. (ca. € 96 p.p., ter plaatse te voldoen)
 •  Eventuele optionele excursies ter plaatse en bijbehorende entreegelden
 •  Fooien (ca. ZAR 340 p.p. en exclusief evt. fooi voor chauffeur en reisleider)*
 •  Koffergelden (ca. ZAR 180 p.p. , ter plaatse te voldoen)
 •  Reis- en annuleringsverzekering
 •  Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 •  Administratiekosten à € 25 per boeking

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 10.15 uur, aankomst Johannesburg ca. 22.05 uur. Terugreis vertrek vanuit Johannesburg ca. 23.59 uur, aankomst Amsterdam ca. 10.20 uur, de volgende dag.
 • Kinderkorting: op aanvraag.
 • Minimum deelname: 18 personen. De lokale agent kan eventueel besluiten om de rondreis ook met een kleinere groep doorgang te laten hebben. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 21 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties.
 • Grensdocumenten: voor deelname aan deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 3 maanden geldig is na datum van terugkomst in Nederland en tenminste 3 lege visumpagina's bevat. Voor Swaziland heeft u een visum nodig die u bij aankomst kunt regelen. Let op: Indien u het optionele excursiepakket bijboekt, dient uw paspoort i.v.m. het bezoek aan Lesotho nog minimaal zes maanden geldig te zijn na datum van terugkomst in Nederland. Indien u niet over de Nederlandse nationaliteit beschikt, dient u zelf informatie in te winnen over de benodigde visa. Voor meer informatie zie www.visumcentrale.nl.
 • Let op! Nieuwe immigratieregels gezinnen met kinderen.
 • Volgens de nieuwe immigratiewet in Zuid-Afrika moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een afschrift van de geboorteakte van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld. Voor Nederlanders die met kinderen tot 18 jaar oud reizen betekent dit dat er een afschrift van de geboorteakte aangevraagd moet worden. Deze is te verkrijgen bij de gemeente waar het kind geboren is. Voor kinderen van gescheiden ouders: je moet als ouder wanneer je alleen met je kinderen reist schriftelijke toestemming krijgen van de andere ouder. Hiervoor kun je een formulier downloaden. Gebruik dit formulier als leidraad voor je toestemmingsbrief (in het Engels heet dit Parental Consent Affidavit) of vul het formulier in, te downloaden via deze link. Let wel op: dit formulier moet ondertekend worden door de persoon die toestemming geeft. Vervolgens moet het document bij een gemeentekantoor of notaris worden gecontroleerd op echtheid. In het Engels noemt men dit ook wel een ‘Commissioner of oaths’. De persoon die toestemming geeft moet daarbij aanwezig zijn. Dit document zal dan worden gestempeld of getekend als bewijs. Lees ruim voor aanvang van je reis de samenvatting van de nieuwe regels in het onderstaande document, zodat je zeker weet dat je goed voorbereid op reis gaat. Officiële samenvatting van de nieuwe regelgeving, klik hier. 
 • * Fooien: In landen als Zuid-Afrika is het gebruikelijk om de lokale bevolking een fooi te geven na het verlenen van een dienst. Het maakt vaak zelfs deel uit van salaris. Om het u gemakkelijk te maken regelt de gids de fooien voor de kofferjongens, lokale gidsen, kamermeisjes en horeca-personeel. Daartoe zal bij aanvang van de rondreis een fooienpot van ca. ZAR 520 p.p. (ZAR 180 koffergelden + ZAR 340 fooien) worden voorgesteld en ingezameld. In dit bedrag is een eventuele fooi voor de reisleider en chauffeur niet inbegrepen. Een fooi is zeker niet verplicht, maar zal zeker gewaardeerd worden. Een bedrag van ZAR 20 per dag voor de chauffeur en ZAR 20 per dag voor de reisleider is gebruikelijk, dus u kunt eventueel rekening houden met een totaal van ca. ZAR 560 p.p. voor de reis (14 dagen x ZAR 40). 
 • Reispapieren: ca. 10 dagen voor vertrek via e-mail
 • Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen u erop wijzen dat u zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Stip Reizen is niet aansprakelijk voor fouten in de door u verstrekte persoonlijke gegevens als namen, geboortedata, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 •     ANVR Reisvoorwaarden
 •     Stichting Garantiefonds Reisgelden
 •     Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 •     Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen
 

Rondreis Ontdek Zuid-Afrika

Stip Reizen laat u in deze geweldige 15-daagse rondreis dé hoogtepunten van Zuid-Afrika zien. Vergeet vooral uw camera niet en leg al uw herinneringen aan de fenomenale Panorama Route met onder meer de majestueuze Blyde River Canyon en God’s Window, vanwaar u spectaculair uitzicht over de prachtige omgeving heeft, vast. Vervolgens ziet u met eigen ogen waarom Drakensbergen deel uitmaakt van Unesco’s Werelderfgoedlijst. Maar ook in Swaziland en Zululand maken we natuurlijk fantastische excursies. En, indien u echt alles uit uw reis wilt halen, boek dan het optionele excursiepakket bij waarmee u onder meer het onafhankelijke Lesotho aandoet, per boot vanuit het populaire St. Lucia op zoek gaat naar nijlpaarden en krokodillen en open jeep safari’s maakt in onder andere het wereldberoemde Krugerpark, waar u met een beetje geluk de ‘big five’ spot! Boek deze rondreis door Zuid-Afrika inclusief non-stop vliegreis per KLM, rondreis per touringcar, Nederlands-/Zuid-Afrikaanssprekende reisleiding, diverse excursies en hotels inclusief ontbijt nu tegen een zeer voordelige prijs.
 

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis in goede toeristenklasse hotels, in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet.
 

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg
Dag 2: Johannesburg - Soweto
Dag 3: Johannesburg - Pretoria - White River
Dag 4: Panorama Route
Dag 5: Kruger National Park
Dag 6: Kruger National Park
Dag 7: White River - Swaziland
Dag 8: Swaziland - Zululand
Dag 9: Zululand & Hluhluwe National Park
Dag 10: Zululand & St. Lucia Wetlands
Dag 11: Zululand – Southern Drakensberg
Dag 12: Drakensbergen & Sani Pass
Dag 13: Drakensbergen
Dag 14: Drakensbergen - Howick Falls - Johannesburg - Amsterdam
Dag 15: Amsterdam

1e dag, Amsterdam - Johannesburg:
U vliegt met KLM naar Zuid-Afrika, waar u in de avond arriveert op de luchthaven van Johannesburg. De transfer brengt u naar het Apollo Hotel in Johannesburg-Randburg (of gelijkwaardig), waar we inchecken voor de komende 2 overnachtingen. 

2e dag, Johannesburg - Soweto (ca. 100 km):
Vandaag bezoeken we het indrukwekkende Soweto Township Tour. We rijden door beroemde South Western Township en bezoeken het Hector Pierson Memorial, de Regina Mundi-kerk en het Nelson Mandela Huis-museum.

3e dag, Johannesburg – Pretoria – White River (ca. 410 km):
In de loop van de ochtend beginnen we met een bezoek aan Pretoria, de hoofdstad van Zuid-Afrika. We bezichtigen o.a. het Paul Kruger House, dat is verbonden aan de voormalige gelijknamige president, en de 'Union Buildings', de belangrijkste gebouwen van de Zuid-Afrikaanse regering waar in mei 1994 de inauguratie plaatsvondt van de eerste democratisch gekozen president: Nelson Mandela. Ook bezichtigen we het Voortrekker Monument, een monument ter ere van de pioniers die als eerste het land binnentrokken. ’s Middags zetten we koers naar Mpumalanga, de ‘Safari Provincie.’ We rijden naar White River nabij het Kruger Park, waar we de komende 4 nachten verblijven in het Greenway Woods Hotel (of gelijkwaardig).

4e dag, Panorama Route (ca. 300 km):
Vandaag staat de indrukwekkende Panorama Route op het programma. De mooie route voert ons langs de spectaculaire Blyde River Canyon. Dit robuuste natuurwonder is met zo’n 26 km één van de grootste kloven ter wereld. Vanuit de kloof heeft u prachtig uitzicht op de Drie Rondavels: drie reusachtige rotsen die doen denken aan de ronde hutten van inheemse volken. Vervolgens stoppen we bij het schitterende uitzichtspunt God's Window en bij Bourke's Luck Potholes, waar wind en erosie door de eeuwen heen fascinerende gaten hebben uitgeslepen. Na een dag vol natuurschoon keren we terug naar ons hotel.

5e dag, Kruger National Park (ca. 250 km):
Al vroeg gaan we op pad naar het Kruger National Park. We maken vandaag met de bus een safari door dit wereldberoemde park. Het Kruger Park staat naast de grootte - het beslaat haast de helft van Nederland - bekend om de ruim driehonderd archeologische vindplaatsen en de vele diersoorten die er leven. Zo herbergt het park één van de grootste olifantenpopulaties ter wereld, maar hopelijk ziet u ook de andere ‘big five’-dieren: de leeuw, buffel, het luipaard en de neushoorn. Anders dan de naam doet vermoeden, betreft het hier niet de grootste dieren, maar de gevaarlijkste! Vergeet vooral uw verrekijker niet, want ze laten zich vaak niet zomaar zien. Gelukkig zijn er genoeg andere beesten te spotten; van honderden vogelsoorten tot reptielen en van zeldzame hyena’s, jakhalzen en aardvarkens tot de haast niet te missen giraffes, nijlpaarden, impala’s, zebra’s en bavianen. Aan het eind van de middag keren we terug naar het hotel.

6e dag, Kruger National Park:
Een heerlijke vrije dag om uit te rusten en te genieten van het zwembad van uw hotel. Of gaat u nog een dag op verkenning in het Kruger National Park. Op eigen gelegenheid kunt u vandaag eventueel een optionele gamedrive maken in het Kruger Park (halve dag of hele dag, ter plaatse te boeken en betalen). In een open 4x4 jeep ervaart u een safari weer compleet anders en bent u nog dichter bij de dieren. Wellicht heeft u geluk en spot u de complete “Big Five”; de leeuw, buffel, luipaard, olifant en neushoorn.

7e dag, White River - Swaziland (ca. 350 km):
Vandaag gaan we via de Jeppes Reef Bergpas de grens over naar het mooie Swaziland! We rijden een prachtige route waarbij we kennismaken met de vriendelijke bevolking en schitterende valleien. Onderweg bezoeken we een glasfabriek en krijgt u een goede indruk van de lokale levenswijze wanneer we de traditionele en karakteristieke 'kraals' (familiehuizen) op het platteland passeren en met een beetje geluk kruisen ook de nodige dieren ons pad. Indien de tijd het toe laat brengen we onderweg een bezoek aan het Mantenga Cultural Village, waar de geschiedenis en gebruiken van het Swazi-volk tot leven komen. We overnachten in het Mantenga Lodge Hotel (of gelijkwaardig).

8e dag, Swaziland - Zululand (ca. 300 km):
In de ochtend starten we onze dag met een bezoek aan een lokale markt nabij de hoofdstad Mbabane en vervolgens rijden we een mooie route door het zuiden van Swaziland richting Kwa-Zulu Natal: het oorspronkelijke thuis voor de Zoeloes. Hedendaags leeft men hier op het platteland nog steeds in traditionele 'Kraals'. Kijk onderweg uw ogen uit bij de diverse marktjes langs de weg waar allerlei handelswaar en eten wordt verkocht. In St. Lucia checken we in, in het Elephant Inn Hotel (of gelijkwaardig) waar we de komende 3 nachten zullen verblijven. Het is zeker de moeite waard om uw avond in één van de gezellige restaurants of bars in het stadje door te brengen.

9e dag, Zululand & Hluhluwe National Park (ca. 200 km):
Slaap vandaag lekker uit of verken de omgeving op uw eigen tempo. ’s Middags maken we een gamedrive (duur is ca. 5 uur), waarbij we in open 4x4 safari-jeeps op avontuur gaan in het Hluhluwe Game Reserve. Rond het jaar 1900 werd dit park in het hart van Zululand opgericht, om de laatste witte neushoorns te beschermen. Inmiddels is het behalve één van de oudste wildparken ook één van de grootste. De kans is dan ook groot dat u hier nog een aantal wilde dieren van uw lijstje kunt strepen. Misschien zelfs wel de ernstig bedreigde cheetah, die bekend staat als snelste landdier ter wereld! Na een indrukwekkende tocht keren we terug naar ons hotel.

10e dag, Zululand & St. Lucia Wetlands (ca. 200 km):
In de loop van de ochtend maken we een boottocht over de St. Lucia Wetlands, een prachtig natuurgebied van moerassen en begroeide duinen met een grote vogelpopulatie, krokodillen en nijlpaarden. Een geweldige ervaring om deze imposante en gevaarlijke dieren van zo dichtbij te mogen aanschouwen. De middag is ter vrije besteding. U kunt heerlijk uitrusten bij het zwembad, maar de omgeving biedt ook tal van mogelijkheden m.b.t. activiteiten, zoals bijvoorbeeld wandelen over het strand of snorkelen bij Cape Vidal (optioneel).

11e dag, Zululand - Drakensbergen (ca. 550 km):
‘s Ochtends vertrekken we via het zuiden van het Zulu Kingdom richting de, in de werelderfgoedlijst van Unesco opgenomen, majestueuze Drakensbergen. We maken een korte stop bij de gedenksteen op de plek waar Nelson Mandela gevangen werd genomen. Daarna gaan we richting het door bergen omgeven Drakensberg Gardens Hotel (of gelijkwaardig), waar we de komende 3 nachten zullen verblijven.

12e dag, Drakensbergen & Sani Pass (ca. 40 km):
Een vrije dag om te genieten van de prachtige natuur van de Drakenbergen. U kunt uiteraard heerlijk ontspannen bij het hotel. Een andere aanrader, optioneel, is de indrukwekkende Sani Pass Tour, waarbij we per jeep koninkrijk Lesotho aandoen (ter plaatse te boeken en betalen). Hier bezoeken we een traditioneel Basotho dorpje en genieten we van een lunch in de Sani Top Chalet, de hoogste bar in Zuid-Afrika! De hoogte staat garant voor prachtige vergezichten. 13e dag, Drakensbergen: Nog een heerlijke dag ter vrije besteding om te genieten aan het zwembad of om op eigen de schitterende omgeving te verkennen. In de omgeving van het hotel kunt u bijvoorbeeld mooie wandelingen maken, mountainbiken of paardrijden. Een aanrader is het om de Beacon Walk te wandelen. Deze korte maar intensieve tocht voert u hoog door de bergen. De klim is echt de moeite waard: éénmaal aan de top heeft u een prachtig uitzicht over het resort en de wijde omgeving.

14e dag, Drakensbergen – Howick Falls - Johannesburg - Amsterdam (ca. 600 km):
Na het ontbijt zetten we koers naar Johannesburg, waarbij we onderweg een bezoek brengen aan de 95m hoge Howick watervallen, een mysterieuze en heilige plek volgens de Zulu-legendes. Vervolgens is helaas het moment aangebroken waarop we afscheid nemen van het mooie Zuid-Afrika. In de loop van de avond vliegt u terug naar Nederland.

15e dag, Amsterdam: In de loop van de ochtend landen we in Amsterdam.
Uw heerlijke ontdekkingsreis door Zuid-Afrika is nu echt ten einde.

Entreegelden à ZAR 1619 p.p. (ca. € 96 p.p., ter plaatse te voldoen). Deze entreegelden omvatten:

Voortrekker Monument, Paul Kruger Museum, Hector Pierson Memorial, Regina Mundi-kerk, Mandela House Museum, Bourke's Luck Potholes, Three Rondavels, God's Window, Kruger National Park Levy, Mantenga Cultural Village, Gamedrive Hluhluwe, bootcruise St. Lucia Wetlands.

Optionele excursies (ter plaatse te boeken en betalen):

 • Hele dag gamedrive safari in het Kruger Park in 4x4 open jeep op dag 6; ca. ZAR 1035 p.p. (ca. € 61 p.p.)
 • Halve dag gamedrive safari in het Kruger Park in 4x4 open jeep op dag 6; ca. ZAR 930 p.p. (ca. € 55 p.p.)
 • Hele dag Sani Pass Tour incl. lunch op dag 12; ca. ZAR 1160 p.p. (ca. € 69 p.p.)

Johannesburg

Johannesburg is de grootste stad van Zuid-Afrika, gelegen in de provincie Gauteng, gesticht na de goudkoorts in 1880. Hoewel het niet de hoofdstad van het land is, is Johannesburg wel het hart van de Zuid-Afrikaanse economie.

De stad is letterlijk en figuurlijk op goud gebouwd. In 1886 vond de Australiër George Harrison in Gauteng het zeer geliefde blinkende metaal en veroorzaakte de langste goudkoorts aller tijden. Goudzoekers vanuit de hele wereld stroomden naar 'Jo'burg' en zo groeide de stad binnen drie jaar uit tot de grootste stad van het land. De stad kreeg de bijnaam 'Egoli': de stad van het goud.

Johannesburg is een stad met vele gezichten. Deze kolossale metropool heeft de meest prachtige wijken, maar staat ook bekend om haar sloppenwijken. De stad kent een bijzonder goede infrastructuur en staat vol met dure kantoren, chique restaurants, winkels, universiteiten en hippe uitgaansgelegenheden in het blanke zakencentrum en in rijke wijken als Sandton en Melville. 

 

Zuid-Afrika

De republiek Zuid-Afrika is gelegen in het uiterste zuiden van Afrika, grenzend aan de Zuid-Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan. In het noorden grenst het land aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel omsloten door Zuid-Afrika. Zuid-Afrika beschikt over hoogvlaktes in het binnenland, ruige heuvels en een smalle kustvlakte. De hoofdstad van Zuid-Afrika is Pretoria.
 

Tijd

Tijdens onze wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland. In de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika ten opzicht van de Nederlandse tijd.
 

Taal

Na India heeft Zuid-Afrika de meest officiële talen ter wereld. De belangrijkste talen zijn het Afrikaans en het Engels. Zulu is de meest gesproken taal in Zuid-Afrika. In de grotere (en toeristische) steden kunt u zich prima verstaanbaar maken met het Engels. Tevens wordt de Nederlandse taal door velen verstaan.
 

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Zuid-Afrika in 2016 zijn:

 

1 januari Nieuwjaarsdag
21 maart Mensenrechtendag
25 maart Goede Vrijdag
27 - 28 maart Pasen
27 april Vrijheidsdag
1 mei Dag van de Arbeid
9 augustus Nationale Vrouwendag
24 september Erfgoeddag (viering van de verscheidenheid)
16 december Dag van de Verzoening
25 - 26 december Kerstmis
   

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

 

Geld

De Zuid-Afrikaanse munteenheid is de Rand (ZAR). Eén Euro is ongeveer 13,04 ZAR waard (koers d.d. 22 april 2015). Een Rand is ongeveer 0,08 EUR waard. Travellers Cheques worden niet overal geaccepteerd. Daarentegen worden creditcards op steeds meer plaatsen geaccepteerd. In de grotere (en toeristische) steden is het mogelijk te pinnen tot ca. 1.000 Rand per dag. Wij adviseren u vooraf bij uw bank navraag te doen of uw pinpas geldig is in Zuid-Afrika. Tevens is het mogelijk bij veel banken contant geld te wisselen.
 

Fooien

Het geven van fooien wordt als gebruikelijk gezien in Zuid-Afrika. Het bedienend personeel in restaurants verwacht een fooi van ca. 10% - 15%. Ditzelfde bedrag is tevens gebruikelijk als fooi voor o.a. taxi- en buschauffeurs, kamermeisjes en gidsen.
 

Voltage

Het voltage in Zuid-Afrika wisselt van plaats tot plaats. In Pretoria heeft men 250 Volt, de meeste andere plaatsen hebben 220/230 Volt en incidenteel 110 Volt. Wij raden u aan om een universele stekker mee te nemen.
 

Water

Het water uit de kraan is (meestal) niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Let er echter wel op dat u de flessen verzegeld krijgt en dat ze pas in uw bijzijn worden opengemaakt.
 

Eten & drinken

In Zuid-Afrika kunt u heerlijk eten en voor Nederlandse begrippen is het erg betaalbaar. Restaurants bieden een ruime keuze met o.a. vlees- en visgerechten, maar ook vegetarische gerechten komen regelmating op de menukaart voor. Een typische Zuid-Afrikaanse gewoonte is de 'Braai' (een soort barbecue). Niet alleen kunt u vele traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten proeven, maar ook echte Hollandse stamppot en andere westerse gerechten. Zuid-Afrika staat bekend om haar geliefde en inmiddels erg beroemde wijnen.
 

Vervoer

Autohuur: Zuid-Afrika kent een goed onderhouden netwerk van wegen en autowegen. In Zuid-Afrika wordt aan de linkerkant van de weg gereden en u wordt geadviseerd zich aan de snelheidslimieten te houden en gebruik te maken van de grotere doorgaande wegen. Tevens raden wij u aan uitsluitend te stoppen bij benzinestations en wegrestaurants, geen lifters mee te nemen, niet bij zonsondergang te reizen, voorzichtig te rijden en rekening te houden met het gevaarlijke rijgedrag van andere weggebruikers. Trein: Zuid-Afrika heeft een prima spoornetwerk die grotere steden met elkaar verbindt. Voor bepaalde treinen dient lang van tevoren gereserveerd te worden. Bus: Een andere en voordelige manier van reizen is per bus. Tussen de grotere steden rijden verschillende bussen die in prima staat verkeren. Taxi: Wij raden u aan taxi's vooraf in het hotel waar u verblijft te reserveren.Reisdocumenten

Voor Zuid-Afrika dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens 3 maanden geldig is na terugkomst uit Zuid-Afrika.

Visum

Een visum is alleen vereist als u voor een langere periode van ca. 3 maanden of meer in het land wenst te verblijven.
 

Vaccinatie & gezondheid

Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) beveelt de volgende vaccinaties aan: DTP-vaccinatie (Difterie-Tetanus-Polio). Vaccinaties voor Hepatitis B, Rabies en Tubercolose, en het gebruik van Malariatabletten is persoonsgebonden. Voorafgaand aan uw reis dient u met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of verpleegkundige te bespreken of vaccinatie/tabletten zinvol zijn. In Zuid-Afrika komt de Malariamug en denguekoorts (of knokkelkoorts) voor. Om deze redenen dient u zich goed te beschermen tegen muggenbeten. U wordt geadviseerd middelen tegen muggenbeten, diarree en uitdroging (O.R.S.) mee te nemen. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kunt u terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.

TOON
DATA & PRIJZEN
KLIK OP EEN PRIJS OM VERDER TE GAAN
Uw gekozen reis

Land : Zuid-Afrika
Bestemming : Johannesburg
Accommodatie : Rondreis Ontdek Zuid-Afrika - Winter 2016-2017
Verzorging :
Kamertype(s) :

Reisduur :
ZAROZB
Een ogenblik geduld aub…