PROFITEER NU VAN DE LENTEKRIEBELS KORTINGSACTIE!

Tot wel € 300 korting per persoon op cruises en F1 Barcelona. Geldig t/m 27 maart. Zie de actievoorwaarden.

Mijn reis

ANVR Reizigersvoorwaarden

Algemene Voorwaarden

Stip Reizen B.V. (KvK 33300318) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover.

Daarnaast is Stip Reizen lid van SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds. Hieronder lees je meer informatie.

ANVR en Stip Reizen Voorwaarden

Stip Reizen B.V. (KvK 33300318) is aangesloten bij de ANVR. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Reis- en/of Boekingsvoorwaarden en/of Gekoppeld Reisarrangement-voorwaarden) die van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.

Klik hier voor het lezen en opslaan van de ANVR-Reizigersvoorwaarden en overige belangrijke informatie.

Op het boekingsformulier moet je aanvinken dat je voor boeking kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de Stip Reizen Voorwaarden en de specifieke voorwaarden uit de ANVR-Reizigersvoorwaarden die van toepassing zijn op jouw boeking, t.w. de ANVR-Reisvoorwaarden voor pakketreizen of ANVR-Boekingsvoorwaarden voor losse reisdiensten en/of Gekoppeld Reisarrangement Voorwaarden en overige ANVR-informatie.

Klik hier voor de ANVR brochure.

De ANVR-reizigersvoorwaarden gelden voor alle reizen die vanaf 1 juli 2018 zijn geboekt. De belangrijkste wijzigingen betreffen de aanpassingen in het kader van de Wet op de Pakketreisovereenkomst.

De navolgende bepalingen zijn door Stip Reizen B.V. zelf vastgesteld. Hierover heeft wat betreft de inhoud van deze artikelen geen overleg plaatsgevonden tussen ANVR en Consumentenbond in het kader van de Coördinatiegroep Zelfreguleringsoverleg van de Sociaal-Economische Raad. Behoudens de in de voorwaarden zelf toegestane afwijkingen of toevoegingen kunnen deze eigen bepalingen geen afbreuk doen aan de ANVR-Reizigersvoorwaarden en zijn uitsluitend bedoeld als aanvulling op de ANVR-voorwaarden daar waar dat vermeld staat in de ANVR-voorwaarden zelf en/of om de positie van de reiziger verder te versterken. Klik hier voor het lezen en opslaan van de Stip Reizen Voorwaarden.
Rederijen hebben aanvullende vervoerscondities en algemene voorwaarden. Deze deels afwijkende voorwaarden zijn in beginsel van toepassing. De desbetreffende rederijvoorwaarden worden je op verzoek toegestuurd.


Voorwaarden geldig voor boekingen gemaakt vanaf 1 januari 2023

Voorwaarden geldig voor boekingen gemaakt vanaf 1 februari 2021


Jouw rechten bij een pakketreisovereenkomst

De combinatie van reisdiensten die je wordt aangeboden, is mogelijk een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302. Bijgevolg kun je aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. Stip Reizen is ten volle verantwoordelijk voor de goede uitvoering van de volledige pakketreis. Stip Reizen beschikt ook over de wettelijke verplichte bescherming om jou terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval zij insolvent wordt. Meer informatie over basisrechten krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302: https://www.anvr.nl/basisrechtenpakketreis.pdf


SGR

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Stip Reizen B.V. (KvK 33300318) is aangesloten bij SGR.

Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze website gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorggedragen voor de terugreis. Sinds 1 februari 2021 betaalt iedere consument die een reis boekt bij een bij SGR aangesloten reisorganisatie € 5 per persoon per boeking. De eigen bijdrage is inbegrepen in de reissom zoals vermeld op de kassabon. Jarenlang was garantie op jouw geboekte vakantie gratis, maar ook na de coronacrisis moet het garantiefonds er voor jou zijn, zodat je onbezorgd op reis kunt blijven gaan.

Kijk voor meer informatie op www.sgr.nl of www.sgrz.nl


SGRZ

Het gararantiefonds voor de zakelijke markt

Stip Reizen B.V. (KvK 33300318) is aangesloten bij SGRZ. Je kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGRZ. De SGRZ Garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.


Calamiteitenfonds

Calamiteitenfonds  Stip Reizen (KvK 33300318) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.
 De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat je als reiziger die deelneemt aan een reis waarop de garantie  
 van toepassing is:
 - (een deel van) de reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen    
 uitvoeren;
 - de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij je vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Per boeking wordt daartoe een verplichte toeslag van € 2,50 per 9 personen in rekening gebracht. Reizen binnen Nederland en boekingen met een totale prijs die lager is dan € 150 zijn vrijgesteld van heffing.

Kijk voor meer informatie op www.calamiteitenfonds.nl.


Ministerie van Buitenlandse zaken

Aangepaste reisadviezen als gevolg van calamiteiten worden weergegeven op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken, www.minbuza.nl Zij beschikken tegenwoordig ook over een handige app (BZ Reisadvies) waarmee je voortdurend op de hoogte kunt worden gehouden van mogelijke wijzigingen in de situatie op jouw vakantieadres.


Better Holidays

Bij het samenstellen van onze reizen houden we rekening met mensen, milieu, natuur en cultuur, zodat de vakantie niet alleen voor jou bijzonder is, maar ook komende generaties kunnen genieten van aantrekkelijke bestemmingen.

Of het nu gaat om vakanties waarbij je geniet van ongerepte natuur, de lokale cultuur beleeft, nieuwe mensen ontmoet of een heerlijk lokaal gerecht proeft; samen werken we aan vakanties die zorgen voor betere plekken en mooiere ervaringen. En daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling op de bestemming.
Voor jou als reiziger, maar ook voor de mensen die op de vakantiebestemmingen wonen.


Bestrijding kindersekstoerisme

Bestrijd kindermisbruik, ook in het buitenland! Wij steunen actief de ANVR en Defence for Children – ECPAT in de bestrijding van kinderuitbuiting in vakantielanden. Wij nodigen jou uit met ons alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden op www.dontlookaway.nl, ook als dit begaan is in het buitenland! Meer informatie over het bestrijden van kindermisbruik is bij de reisleiding beschikbaar.

Een ogenblik geduld aub…