STIP REIZEN BESTAAT 11 JAAR = TOT 11% KORTING!  Profiteer t/m 27 mei 23.59 uur van hoge kortingen.
&
STIP REIZEN HEEFT OP 17 MEI VOOR HET 9E JAAR OP RIJ DE PRESTIGIEUZE OVER THE TOP AWARD VAN COSTA CRUISES IN ONTVANGST MOGEN NEMEN! 
DAAROM NU TIJDELIJK 15% KORTING OP GESELECTEERDE COSTA CRUISES. Profiteer t/m 23 mei van deze extra hoge korting.

Mijn reis
 • Ratio

Individuele Rondreis Bali & Strand

 • Bali / Bali / Tuban
 • 15-daagse individuele rondreis
 • Incl. vliegreis per KLM & 23kg ruimbagage
 • Langs de hoogtepunten van Bali
 • Strandverblijf in een 3-sterren resort
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.
ma 1 Juliwo 3 Julivr 5 Julima 8 Juliwo 10 Julivr 12 Julima 15 Juli
15 dagen1399124915191649164918191699

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Denpasar v.v. per KLM (zonder overstap, met korte tankstop in Singapore)
 • 23 kg ruimbagage p.p. voor de vliegreis
 • Transfers
 • Individuele rondreis per comfortabele auto / minibus
 • 5 overnachtingen in goede 3-sterren hotels
 • 7 overnachtingen in 3-sterren Bakung Beach Resort 
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende gids tijdens de rondreis (dag 2 t/m 7)
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:  

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden, tolgelden, lokale gidsen ca. $ 51 p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Optioneel excursiepakket/excursies 
 • Fooien ca. $ 7 p.p. per dag (alleen dag 2 t/m 7, ter plaatse te betalen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Optioneel bij te boeken:  

 • Excursiepakket à € 89 p.p. (3 excursies - optioneel vooraf bij te boeken. Ook ter plaatse te boeken, dan betaalt u ca. $ 90 p.p.)
 • Lunchpakket à € 40 p.p (4x lunch - optioneel vooraf bij te boeken. Ook ter plaatse te boeken, dan betaalt u ca. $ 48 p.p.)
 • Upgrade strandverblijf (dag 7 t/m 14) naar 4-sterren-plus Bali Dynasty Resort of het 4-sterren Paragon Resort

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek Amsterdam ca. 20.55u., aankomst Singapore ca. 16.20u. (de volgende dag). Vertrek Singapore ca. 17.30u., aankomst Denpasar ca. 20.15u. Terugreis vertrek Denpasar ca. 21.30u., aankomst Singapore ca. 23.59u. Vertrek Singapore ca. 01.30u., aankomst Amsterdam ca. 07.55u (de volgende dag). 
 • Kinderkorting: kinderen van 0 t/m 1 jr zijn op aanvraag. Kinderen van 2 t/m 11 jaar ontvangen geen korting. 
 • Minimum deelname: 2 personen. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 21 dagen voor vertrek. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen. 
 • Fooien: In landen als Indonesië is het gebruikelijk om de lokale bevolking een fooi te geven na het verlenen van een dienst. Het maakt zelfs deel uit van salaris. Om het u gemakkelijk te maken regelt de gids de fooien voor de kofferjongens en lokale gidsen tijdens het programma. Daartoe zal hij bij aanvang van de rondreis een fooienpot van $10,- per persoon worden ingezameld. In dit bedrag is een eventuele fooi voor de gids en chauffeur niet inbegrepen. Gebruikelijk is een fooi van ca. $ 3 p.p. per dag voor de gids en ca. $2 p.p. per dag voor de chauffeur. (dag 2 t/m dag 12). Houdt dus rekening met een totaalbedrag van ca. $7,- p.p. per dag (dag 2 t/m dag 7).
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Feestdagen: houdt u er rekening mee dat er gedurende uw verblijf in Indonesië belangrijke feestdagen kunnen plaatsvinden. Tijdens deze feestdagen kan het voorkomen dat wij het reisprogramma moeten aanpassen. Tevens dient u rekening te houden met langere reisdagen, als gevolg van de te verwachte drukte op de wegen en bij toeristische bezienswaardigheden. Meer informatie over deze feestdagen vindt u onder het tabblad "Plaats/land", wij raden u aan om deze informatie aandachtig te lezen.   
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

 

Uw reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Denpasar, Bali
Dag 2: Tuban
Dag 3: Tuban - Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud - Bedugul - Lovina
Dag 6: Lovina - Kintamani - Candidasa
Dag 7: Candidasa - Sidemen - Tuban
Dag 8 t/m 13: Tuban
Dag 14: Denpasar - Amsterdam
Dag 15: Amsterdam
 
1e dag: Amsterdam - Denpasar (Bali): 
Per KLM van Amsterdam, met een korte tussenstop in Singapore, naar Denpasar op Bali, waar u de volgende avond arriveert.
 
2e dag: Denpasar - Tuban (ca. 3 km): 
Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar ons hotel, waar u in de loop van de avond aan komt. 
 
3e dag: Tuban - Ubud (ca. 46 km): 
Na het ontbijt beginnen we aan de rondreis en vertrekken richting Batubulan waar we kunnen genieten van een optreden van de Barong dans. Vervolgens bezoeken we de Tegenungan-waterval (deze stop wordt overgeslagen indien er niet voldoende water is in de waterval). Daarna staat het Setia Darma House of Masks & Puppets op het programma. Een bijzonder museum waar wel ca. 1.000 maskers en ca. 4.000 poppen van de hele wereld staan tentoongesteld. Een kleurrijk geheel. Uiteraard slaan we Ubud Palace niet over. Op dit complex staan prachtige gebouwen. Na een bezoek aan de markt rijden we verder naar ons hotel in of nabij Ubud, waar we de komende 2 nachten verblijven.
 
4e dag: Ubud
Vandaag is een heerlijke vrije dag. Geniet van het gezellige centrum van het kunstenaarstadje Ubud en wandel door de kleine straatjes, struin over de marktjes en bewonder de talenten van de kunstenaars. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt, heeft u vandaag de keuze uit 2 leuke excursies. U kunt een fietstour maken door Ubud en omgeving. Onder leiding van een professionele gids fiets u langs uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes en lokale tempels. Of gaat maakt u een avontuurlijke keus en gaat u raften op de, dwars door groene omgeving stromende, Ayung Rivier. Een machtige ervaring. ’s Avonds staat er voor de liefhebbers een fun-cooking workshop met diner op het programma. Leer van een “local” heerlijk Indonesisch koken en geniet daarna gezamenlijk van de maaltijd (inbegrepen in facultatieve excursiepakket). 
 
5e dag: Ubud – Sangeh – Bedugul – Lovina (ca. 75 km)
Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan het Apenbos bij Sangeh en daarna staat het, hoog boven zeeniveau, aan het Bratan-meer gelegen plaatsje, Bedugul op het programma. We wandelen over de kleurrijke traditionele Candi Kuning-markt, waar u allerhande lokale producten kunt vinden. Van vers fruit en geurige specerijen tot fraai houtsnijwerk. Laat u ook betoveren door de aanblik van de, midden in het meer gelegen, Ulun Danu Tempel. Niet voor niets een van de iconen van Bali. Dan rijden we via Singaraja naar Lovina, waar we tegen het eind van de middag aankomen bij ons hotel.
 
6e dag: Lovina - Kintamani - Candidasa (ca. 120 km)
Voor de liefhebbers van dolfijnen bestaat er de mogelijkheid (inbegrepen in het facultatieve excursiepakket) om ’s ochtends in alle vroegte met kleine bootjes de zee op te gaan om op zoek te gaan naar deze prachtige dieren. Wie weet zwemmen en tuimelen ze wel vlak langs uw bootje. Na het ontbijt rijden we naar de omgeving van de Kintamani-vulkaan, waar we de uitzichten over Mount Batur en het mooie Baturmeer bewonderen. We vervolgen onze weg naar het oosten van Bali en stoppen onderweg nog bij Kerta Gosa paviljoen, ook wel Klungklung tempel genoemd, ooit gebouwd als plaats van rechtspraak. Alvorens we naar ons hotel nabij Candidasa rijden brengen we nog een bezoek aan het traditionele Balinese dorpje Tenganan. Bezoek, eenmaal aangekomen in het hotel, op eigen gelegenheid het idyllische Virgin Beach.
 
7e dag: Candidasa - Sidemen - Tuban (ca. 85 km)
Vandaag maken een tour over het platteland en brengen we een bezoek aan  het hooggelegen dorpje Sidemen. Gelegen nabij de vulkaan Gunung Agung in een typisch Balinese omgeving met rijstterrassen en kokospalmen en de Unda rivier. We zien tarditionele weefmethodes, kruidenplantages, een arak distilleerderij (Balinese wijn), een schooltje en genieten vooral ook van de rust en de vergezichten. Vervolgens rijden we verder naar het zuiden, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel in het gezellige Kuta-Tuban. U verblijft in het 3-sterren Bakung Beach Resort. Hier kunt u de komende dagen ontspannen en bijkomen van de imponerende rondreis over Java & Bali.
 
8e t/m 13e dag, Kuta-Tuban: 
Heerlijke dagen om te genieten van Bali, dé droombestemming van Indonesië! Dit kleine eiland biedt duizend en één mogelijkheden. Ongerepte tropische regenwouden, frisgroene rijstvelden, vriendelijke mensen, paradijselijke stranden... Bali heeft het allemaal! Zin om een dagje te shoppen? Breng dan zeker en bezoek aan de leuke markt op Kuta square, waar u van alles kunt kopen, van cd’s tot lokaal handwerk en van sieraden tot sarongs en schoenen. Maar ook in de warenhuizen en winkelcentra zoals de Discovery Mall kunt u bekende merknamen zeer voordelig verkrijgen! Bent u meer geïnteresseerd in de lokale cultuur? Breng dan een bezoek aan de nabijgelegen heilige tempel van Tanah Lot! Met name tijdens de zonsondergang is een bezichtiging van deze prachtige tempel een magische ervaring. Maar ook heerlijk ontspannen op het strand of bij het hotel behoort tot uw mogelijkheden. Kortom, u zult zich op Bali niet snel vervelen!
 
14e dag, Kuta-Tuban - Denpasar:
Nog een laatste dag om te genieten van alles wat het “Godeneiland” Bali te bieden heeft. Tegen het eind van de middag volgt de transfer naar de luchthaven. Vanaf Denpasar vliegt u met een korte stop in Singapore weer terug naar Amsterdam.
 
15e dag, Amsterdam:
Vroeg in de ochtend arriveert u in Amsterdam. Uw onvergetelijke reis over het mooie Bali zit erop!
 

In verband met vulkaan de Mt. Agung kan het reisprogramma gewijzigd worden. Hieronder een aangepast programma welke zal worden toegepast nodig. 

 
Dag 1: Amsterdam - Denpasar, Bali
Dag 2: Tuban
Dag 3: Tuban - Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud - Lovina
Dag 6: Lovina 
Dag 7: Lovina - Belimbing - Tuban
Dag 8 t/m 13: Tuban
Dag 14: Denpasar - Amsterdam
Dag 15: Amsterdam

Facultatief excursiepakket (incl. 3 excursies, vooraf te boeken, € 89 p.p.):

 • Keuze uit excursie raften of fietsen rondom Ubud op dag 4
 • Fun-cooking workshop incl. diner op dag 4
 • Dolfijn-bootsafari op dag 6
 

Tuban

Tuban ligt ten zuiden van de bekende badplaats Kuta. In dit vroegere vissersdorp heerst een ontspannen sfeer. Voor de kust van Tuban liggen prachtige witte zandstranden met vrolijk gekleurde vissersbootjes. Restaurants en bars zijn verspreid in de plaats te vinden en zijn zeer gevarieerd. De omgeving van Tuban is iets minder druk, ideaal voor vakantiegangers die graag iets meer rust willen.  

Bali

Indonesië bestaat uit ongeveer 13.000 eilanden die samen het immense land vormen. De archipel ligt op het kruispunt van het Aziatische en Australische continent.

Tijd

In Indonesië is het 6 tot 8 uur later dan in Nederland. Op Sumatra, Java en West en Centraal Kalimantan is het 6 uur later dan bij ons; op Bali, Nusa, Tenggara, Zuid- en Oost-Kalimantan en Sulawesi is het 7 uur later en op Irian Jaya en de Molukken is het 8 uur later.

Taal

De officiële taal in Indonesië is het Bahasa Indonesia. Door een deel van de bevolking (met name in de toeristische gebieden) wordt ook Engels gesproken.

Feestdagen

Door de aanwezigheid van verschillende grote godsdiensten (islam, christendom en hindoeïsme) kent Indonesië vele feestdagen.

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Indonesië in 2018 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
16 februari Chinees Nieuwjaar
2 maart Holi festival
17 maart  Dag van de Stilte (Nyepi Day)
18 maart Hindoe Nieuwjaar
30 maart Goede Vrijdag
1 & 2 april Pasen
13 april Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
10 mei Hemelvaartsdag
15 mei Pattimura-dag
6 mei t/m 14 juni Ramadan
14 & 15 juni Id-al-Fitr (Suikerfeest)
15 augustus  Indië herdenking
17 augustus Onafhankelijkheidsdag
21 - 25 augustus Offerfeest
2 september Krishna Janamashtmi 
11 september Islamitisch Nieuwjaar
28 oktober Hari Pemuda
7 november Divali
10 november Hari Pahlawan (dag der helden)
25 - 26 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Indonesië in 2019 zijn:

 

1 januari Nieuwjaarsdag
5 februari Chinees Nieuwjaar
7 maart Nyepi Day (Dag van de Stilte)
21 maart Holi festival
3 april Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
6 april Hindoe Nieuwjaar
19 april Goede Vrijdag
21 april Pasen
6 mei t/m 4 juni Ramadan
15 mei Pattimura-dag
30 mei Hemelvaartsdag
5 t/m 7 juni Id-al-Fitr (Suikerfeest)
9 & 10 juni Pinksteren
11 t/m 13 augustus  Offerfeest
15 augustus Indië herdenking
17 augustus Onafhankelijkheidsdag 
23 & 24 augustus Krishna Janamashtmi 
1 september Islamitisch Nieuwjaar
27 oktober Divali
28 oktober Hari Pemuda
10 november Hari Pahlawan (dag der helden)
25 Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

 

Religie

In de meeste bewoners van Indonesië is de bevolking overwegend moslim, echter is Bali hierop een uitzondering. Ca. 93% van de Balinezen hangt het Balinese Hindoeïsme aan, ten opzichte van zo'n 5% Islamiten. Het Balinese Hindoeïsme is voelbaar en zichtbaar op Bali, door de talloze tempeltjes en offermandjes. Aan het begin van ieder Balinees jaar vindt de Hari Raya Nyepi plaats, de Dag van de Stile.

Nyepi Day

Elk jaar wordt op Bali de Hindoe feestdag Dag van de Stilte (Nyepi Day) gevierd. Op deze dag wordt er vooral gemediteerd en bezoeken de Balinezen hun familie. Er wordt niet gewerkt en gereisd. Alle winkels, banken, de luchthaven, restaurants en overige instellingen zijn gesloten. Ook de werkzaamheden van het personeel in de hotels zal tot een minimum worden beperkt. Van toeristen wordt verwacht dat men zich rustig en ingetogen gedraagt. De avond voor deze feestdag is bijzonder te noemen. Processies, gamelanmuziek (Indonesische volksmuziek) en fakkeloptochten zullen de straten van Bali sieren.
 

Ramadan

Ramadan is de Islamitische vastenmaand. Het is de maand van inkeer, waarin tussen de dageraad ruim voor zonsopgang tot zonsondergang wordt gevast. Veel restaurants en eetstalletjes zijn dan ook gesloten. In toeristische plaatsen in Islamitische landen kunnen toeristen meestal gewoon in (een aantal) eetgelegenheden terecht. Echter wordt wel van reizigers verwacht dat ze discreet zijn. Uitgebreid eten in het openbaar voor het oog van mensen die vasten, wordt over het algemeen als respectloos gezien. Omdat de Ramadan afhangt van de aanwezigheid van de maan, verschilt de aanvangsdatum per jaar en plaats.

Id-al-Fitr

Aan het einde van de Ramadan vindt Id-al-Fitr, het Suikerfeest, plaats. In deze periode, die ongeveer een week duurt, gaan veel Indonesiërs op familiebezoek, waardoor het op de wegen, op straat, bij toeristische attracties en in de meeste hotels erg druk is. Een aantal attracties, restaurants of winkels zijn zelfs gesloten. Hierdoor kan het voorkomen dat wij het reisprogramma moeten aanpassen. Tevens dient u rekening te houden met langere reisdagen.


Afhankelijk van het gebied waar u verblijft en de betreffende godsdienst, zullen de meeste overheidsinstellingen, banken en winkels op deze dagen gesloten zijn.

Geld

De munteenheid in Indonesië is de rupiah. 1 Euro is ongeveer 14.925 rupiah waard (mei 2017). Voor de meest recente koers kijkt u op de website van het GWK. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM's) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen (tegen ongunstige koersen). Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd. Als u ter plaatse geld wilt wisselen, neemt u dan Amerikaanse dollars mee, omdat travellercheques niet overal geaccepteerd worden.

Fooien

In de hotels en restaurants zijn alle rekeningen inclusief, u hoeft dus niet nog extra te geven. Wanneer u foto's maakt van mensen, men uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd of als een chauffeur u ergens heeft gebracht, rekent men ook op een kleine tip. In deze gevallen is het handig een aantal briefjes van 1000 rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft. Bij groepsreizen is het gebruikelijk aan het begin van de reis een fooienpot te maken. De reisleider zal zorg dragen voor deze fooienpot en zorgen dat de fooien verdeeld worden over de medewerkers in de hotels en restaurants. 

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het kan gebeuren dat de stroom voor enkele minuten uitvalt. De meeste hotels zullen dan snel overschakelen op de eigen stroomgenerator. Voor de zekerheid kunt u een zaklantaarn meenemen.

Water

Het wordt sterk afgeraden kraanwater te drinken. Overal is mineraalwater of 'drinking water' in flessen te koop.

Eten & drinken

Rijst is het hoofdbestanddeel van ieder gerecht in Indonesië. De rijst wordt vaak geserveerd met een vis-, vlees- of kipgerecht in combinatie met twee of meer verschillende groenten. Het eten wordt vaak per regio op verschillende wijze bereid. Let op met het eten van sambal en niet gekookte maaltijden. Om darmklachten te voorkomen raden wij u af om salades te eten. Het aanbod aan exotische fruitsoorten van Indonesië is daarentegen zeer uitgebreid: mango's, ananassen, rambutan's, bananen en papaja's smaken het lekkerst wanneer ze vers geplukt zijn! Indonesische specialiteiten zijn: soto ayam (kippensoep), pisang goreng (gebakken banaan), nasi putih (gekookte rijst), nasi goreng (gebakken rijst met groenten en/of vlees, vis en eieren) en saté (stukjes vlees, vis, varkensvlees, kip of lamsvlees met pindasaus).

Vervoer

In Indonesië kun je gebruik maken van de meest uiteenlopende transportmiddelen. De zee was van oudsher de meest belangrijke verkeersader tussen de verschillende (delen van) eilanden. De laatste jaren is echter ook hard gewerkt aan het wegennetwerk en ook het aantal binnenlandse vluchten is toegenomen. Hierdoor is de reistijd tussen de verschillende delen van het land aanzienlijk afgenomen. Desondanks is het verstandig een niet al te strak reisschema te plannen, met name in de bergen kan één tropische regenbui aardverschuivingen en dus flinke vertragingen veroorzaken.

Bus:

Bussen verzorgen het vervoer over hoofdwegen en belangrijke zijroutes. De drukbereden hoofdroutes op Java en Sumatra worden inmiddels met comfortabele bussen gereden.

Trein:

Treinen rijden in Indonesië alleen op Sumatra en Java. Hoewel het reizen per trein een stuk langzamer is dan het reizen per bus is het een hele belevenis om je via het spoor te verplaatsen.

Taxi's:

In Jakarta rijden genoeg taxi's. U bent als klant voordeliger uit wanneer u de meter laat aanzetten en niet onderhandelt over de prijs. Naast taxi's zijn er ook minibusjes en becaks (traditionele fietstaxi's) waarmee u zich in de stedelijke gebieden van Indonesië kunt verplaatsen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal één lege visumpagina. Personen met de Nederlandse nationaliteit hebben geen visum nodig voor Indonesië bij een verblijf van maximaal 30 dagen. Dit geldt alleen bij aankomst en vertrek op de luchthavens/havens: Soekarno-Hatta Airport in Jakarta, Ngurah Rai Airport in Denpasar (Bali), Kualu Namu Airport in Medan, Juanda Airport in Surabaya, Hang Nadim Airport in Batam, Port of Sri Bintan in Bintan, Port of Sekupang in Batam, Port of Batam Center in Batam, Port of Tanjung Uban in Riau.

Wanneer u aankomt en/of vertrekt op één van de overige luchthavens/havens zoals bv. Yogyakarta, Lombok en Benoa, dient u bij aankomst een visum (Visa on Arrival) aan te schaffen van ca. USD 35 / ca. € 32 per persoon. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de evt. gevolgen die voortvloeien uit het tijdelijk niet in het bezit hebben van de juiste reisdocumenten. Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse dienen navraag te doen bij hun eigen ambassade voor de vereiste grensdocumentatie.

Vaccinatie & gezondheid

Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) beveelt de volgende vaccinaties aan: DTP-vaccinatie (Difterie-Tetanus-Polio) en bescherming tegen Hepatitis A en buiktyfus. Als u voor vertrek naar Indonesië uit een gele koorts gebied komt is gele koorts vaccinatie verplicht. In sommige gebieden van Indonesië komt malaria voor. U dient zich, ook ter voorkoming van andere tropische ziektes, goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen is soms nodig. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kunt u terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.
 

Cultuur

Wanneer u heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dient u in de meeste gevallen "bedekt" gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en uw schoenen uit te trekken. Wij adviseren u ter plaatse aan uw reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn.

Tijdens uw rondreis overnacht u in goede 3-sterren accommodaties. De laatste 7 nachten verblijft u in het kleinschalige Bakung Beach Resort. Tegen een toeslag kunt u er eventueel voor kiezen om de laatste week te verblijven in het 4-sterren-plus Bali Dynasty Resort in Tuban of in het 4-sterren Paragon Resort in Seminyak. Mocht u een hotelupgrade willen boeken dan kunt u dit kunt u tijdens het boekingsproces aangeven. Hieronder een korte beschrijving van de mogelijke hotels. 

Bakung Beach Resort ***, Tuban-Kuta

Het 3-sterren Bakung Beach Resort ligt in het rustige, maar gezellige Tuban, op ongeveer 10 minuten loopafstand van het centrum van Kuta en het winkelcentrum Discovery. De dichtstbijzijnde winkeltjes en restaurantjes vindt u rondom het hotel. Het zandstrand ligt op ca. 100 meter van het hotel (5 minuten loopafstand). De rijafstand naar luchthaven Ngurah Rai is ongeveer 15 minuten. 
 
Het is een prima, kleinschalige en eenvoudige 3-sterren accommodatie die uit 3 verdiepingen en 89 comfortabele kamers bestaat. In de lobby is een 24-uurs receptie met huurkluisjes en bagageruimte aanwezig.
 
In de prachtige tuin treft u het fijne zwembad met een zonneterras aan, hier staan de ligbedden en parasols voor u klaar. Voor de kleintjes is er een kinderbad. Ook kunt u tegen betaling genieten van een ontspannende massage in het Spa & Wellness Center. In het restaurant worden internationale gerechten geserveerd en bij de poolbar kunt u terecht voor talloze cocktails, sandwiches en snacks. Het hotel organiseert één keer per week traditioneel Balinese dansen en tevens is het mogelijk om fietsen te huren. Verder biedt het hotel een wasservice en roomservice aan (beide tegen betaling). In de koffiebar en in de openbare ruimtes kunt gratis gebruikmaken van WiFi.
 

Bali Dynasty Resort****+, Tuban-Kuta

Het Bali Dynasty Resort ligt direct aan het prachtige strand van Tuban/Kuta. Op loopafstand vindt u het bruisende centrum van Kuta, het Waterbom Park en de Discovery Shopping Mall. De luchthaven van Denpasar ligt op ongeveer 3 kilometer afstand.

Het resort beschikt over 313 uitstekende kamers, die verspreid liggen over maximaal 3 verdiepingen en te bereiken zijn via 2 liften. In de prachtige tropische tuin vindt u maar liefst 3 zwembaden en een apart gedeelte voor kinderen; de ‘Kids Water Fun Zone’ met een 56 meter lange glijbaan én een speciaal Adult Only gedeelte met zwembad. 

Verder biedt het hotel maar liefst 6 restaurants, 5 bars, een speciale Beach Club, 24-uurs roomservice, internethoek, supermarktje, kledingwinkeltje, kapsalon, kids salon, was- en droogservice, medische service, babysitservice (op aanvraag) en mogelijkheden om geld te wisselen (alle tegen betaling). In de lobby, bars en restaurants maakt u gratis gebruik van WiFi. Dit resort biedt alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie op Bali.

Paragon Resort **** , Seminyak

Het moderne 4-sterren Paragon Resort is gelegen in het een rustig gedeelte van Seminyak, op 800m van het strand van Batu Belig. Het levendige centrum van deze trendy badplaats bevindt zich op korte afstand en hier vindt u diverse restaurants, bars, winkels en nachtclubs. De luchthaven bevindt zich op 25 autominuten rijden.

De 118 elegant ingerichte en ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv met satelliezenders, een minibar/koelkastje en badkamer met een douche/bad en toilet. Verder beschikt dit rookvrije resort over een 24-uurs receptie, lobby-lounge, buitenzwembad, spacenter, fitnessruimte, bar/lounge en 24-uurs roomservice. In het restaurant serveert men de hele dag een ruime keuze aan gerechten uit de westerse, Aziatische en Indonesische keuken en in de Ajna-bar kunt u terecht voor lichte snacks en verfrissende drankjes.

Uw reis:
Individuele Rondreis Bali & Strand
Bali - Tuban
Reisduur:
IDBALB
Een ogenblik geduld aub…