NEWS FLASH! T/m 31 januari is het Januari Sale bij Stip Reizen. Profiteer de rest van januari van superkortingen die oplopen tot € 350,- per persoon!

Mijn reis
 • Ratio

Privé-rondreis Bali & Strand

 • Bali / Bali / Tuban
 • 15-daagse individuele rondreis
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Langs de hoogtepunten van Bali
 • O.a. Ubud, Kintamani & Candidasa
 • Vliegreis per Turkish Airlines & 30kg ruimbagage

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

wo 19 Febrvr 21 Febrwo 26 Febrvr 28 Febr
15 dagen1319127913691319

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Let op! De minimum deelname voor deze rondreis zijn 2 personen. Wilt u de reis alleen maken? Dan verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact op te nemen voor de mogelijkheden.

Vluchtschema per Turkish Airlines (onder voorbehoud van wijzigingen):
Amsterdam - Istanbul TK 1954: 18.05 uur - 23.30 uur
Istanbul - Denpasar TK 66: 01.20 uur - 19.30 uur (vertrek op de volgende dag)

Denpasar - Istanbul TK 67: 21.00 uur - 05.25 uur (aankomst op de volgende dag)
Istanbul - Amsterdam TK 1951: 08.50 uur - 10.40 uur

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Denpasar v.v. per Turkish Airlines (met overstap in Istanbul)
 • 30 kg ruimbagage p.p. voor de vliegreis
 • Transfers
 • Individuele rondreis per comfortabele auto / minivan
 • 5 overnachtingen in goede 3-sterren hotels
 • 7 overnachtingen in het 3-sterren Ibis Bali Legian
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende gids tijdens de rondreis (dag 2 t/m 7)
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:  

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden, tolgelden, lokale gidsen ca. $ 66 p.p. (ter plaatse te betalen)
 • Optioneel excursiepakket/excursies 
 • Fooien ca. $ 7 p.p. per dag (alleen dag 2 t/m 7, ter plaatse te betalen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Optioneel bij te boeken:  

 • Excursiepakket à € 85 p.p. (3 excursies - optioneel vooraf bij te boeken. Ook ter plaatse te boeken, dan betaalt u ca. $ 100 p.p.)
 • Lunchpakket à € 45 p.p (4x lunch - optioneel vooraf bij te boeken. Ook ter plaatse te boeken, dan betaalt u ca. $ 55 p.p.)
 • Upgrade strandverblijf (dag 7 t/m 14) naar het 3-sterren Max One Seminyak hotel of naar het 5-sterren Bali Dynasty Resort.

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek Amsterdam ca. 18:05u. Aankomst Denpasar ca. 19.30u (de volgende dag). Terugreis vertrek Denpasar ca. 21.00u. Aankomst Amsterdam ca. 10.40u (de volgende dag). 
 • Kinderkorting: kinderen van 0 t/m 1 jr zijn op aanvraag. Kinderen van 2 t/m 11 jaar ontvangen geen korting. 
 • Minimum deelname: 2 personen. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 21 dagen voor vertrek. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen. 
 • Fooien: In landen als Indonesië is het gebruikelijk om de lokale bevolking een fooi te geven na het verlenen van een dienst. Het maakt zelfs deel uit van salaris. Om het u gemakkelijk te maken regelt de gids tijdens een groepsrondreis de fooien voor de kofferjongens en lokale gidsen tijdens het programma. Daartoe zal hij bij aanvang van de rondreis een fooienpot van $10,- per persoon worden ingezameld. In dit bedrag is een eventuele fooi voor de gids en chauffeur niet inbegrepen. Gebruikelijk is een fooi van ca. $ 3 p.p. per dag voor de gids en ca. $2 p.p. per dag voor de chauffeur. (dag 2 t/m dag 12). Houdt dus rekening met een totaalbedrag van ca. $7,- p.p. per dag (dag 2 t/m dag 7).
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Feestdagen: houdt u er rekening mee dat er gedurende uw verblijf in Indonesië belangrijke feestdagen kunnen plaatsvinden. Tijdens deze feestdagen kan het voorkomen dat wij het reisprogramma moeten aanpassen. Tevens dient u rekening te houden met langere reisdagen, als gevolg van de te verwachte drukte op de wegen en bij toeristische bezienswaardigheden. Meer informatie over deze feestdagen vindt u onder het tabblad "Plaats/land", wij raden u aan om deze informatie aandachtig te lezen.   
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Privé-rondreis Bali & Strand

U kunt nu naar Bali voor een zeer scherpe prijs bij Stip Reizen! Deze 15-daagse rondreis door Bali brengt u langs de hoogtepunten van Bali en zult u een gedeelte van de rondreis verblijven in een 3-sterren resort gelegen aan het strand! Geniet optimaal tijdens deze individuele rondreis van de meest prachtige bezienswaardigheden die Bali te bieden heeft. Onze scherpe prijs is inclusief vliegreis per Turkish Airlines met een korte tussenstop in Istanbul, transfers, individuele rondreis per comfortabele auto/minivan inclusief een lokale Nederlandssprekende gids en verblijf in goede 3-sterren accommodaties met verzorging o.b.v. logies en ontbijt!

Hotels 
U verblijft tijdens de rondreis in goede upgrade accommodaties in een kamer, minimaal voorzien van een badkamer met douche en toilet. Tegen een toeslag kunt u de laatste week verblijven in het 3-sterren Max One hotel in Seminyak of in het 5-sterren Bali Dynasty Resort in Tuban.

Verzorging 
U verblijft op basis van logies en ontbijt.

Uw reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Denpasar, Bali
Dag 2: Tuban
Dag 3: Tuban - Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud - Bedugul - Lovina
Dag 6: Lovina - Kintamani - Candidasa
Dag 7: Candidasa - Sidemen - Tuban
Dag 8 t/m 13: Tuban
Dag 14: Denpasar - Amsterdam
Dag 15: Amsterdam
 
1e dag: Amsterdam - Denpasar (Bali): 
Per Turkish Airlines vliegt u van Amsterdam, met een overstap in Instanbul, naar Denpasar op Bali, waar u de volgende avond arriveert.
 
2e dag: Denpasar - Tuban (ca. 3 km): 
Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar ons hotel, waar u in de loop van de avond aan komt. 
 
3e dag: Tuban - Ubud (ca. 46 km): 
Na het ontbijt beginnen we aan de rondreis en vertrekken richting Batubulan waar we kunnen genieten van een optreden van de Barong dans. Vervolgens bezoeken we de Tegenungan-waterval (deze stop wordt overgeslagen indien er niet voldoende water is in de waterval). Daarna staat het Setia Darma House of Masks & Puppets op het programma. Een bijzonder museum waar wel ca. 1.000 maskers en ca. 4.000 poppen van de hele wereld staan tentoongesteld. Een kleurrijk geheel. Uiteraard slaan we Ubud Palace niet over. Op dit complex staan prachtige gebouwen. Na een bezoek aan de markt rijden we verder naar ons hotel in of nabij Ubud, waar we de komende 2 nachten verblijven.
 
4e dag: Ubud
Vandaag is een heerlijke vrije dag. Geniet van het gezellige centrum van het kunstenaarstadje Ubud en wandel door de kleine straatjes, struin over de marktjes en bewonder de talenten van de kunstenaars. Indien u het excursiepakket heeft bijgeboekt, heeft u vandaag de keuze uit 2 leuke excursies. U kunt een fietstour maken door Ubud en omgeving. Onder leiding van een professionele gids fiets u langs uitgestrekte rijstvelden, kleine dorpjes en lokale tempels. Of gaat maakt u een avontuurlijke keus en gaat u raften op de, dwars door groene omgeving stromende, Ayung Rivier. Een machtige ervaring. ’s Avonds staat er voor de liefhebbers een fun-cooking workshop met diner op het programma. Leer van een “local” heerlijk Indonesisch koken en geniet daarna gezamenlijk van de maaltijd (inbegrepen in facultatieve excursiepakket). 
 
5e dag: Ubud – Sangeh – Bedugul – Lovina (ca. 75 km)
Na het ontbijt brengen we eerst een bezoek aan het Apenbos bij Sangeh en daarna staat het, hoog boven zeeniveau, aan het Bratan-meer gelegen plaatsje, Bedugul op het programma. We wandelen over de kleurrijke traditionele Candi Kuning-markt, waar u allerhande lokale producten kunt vinden. Van vers fruit en geurige specerijen tot fraai houtsnijwerk. Laat u ook betoveren door de aanblik van de, midden in het meer gelegen, Ulun Danu Tempel. Niet voor niets een van de iconen van Bali. Dan rijden we via Singaraja naar Lovina, waar we tegen het eind van de middag aankomen bij ons hotel.
 
6e dag: Lovina - Kintamani - Candidasa (ca. 120 km)
Voor de liefhebbers van dolfijnen bestaat er de mogelijkheid (inbegrepen in het facultatieve excursiepakket) om ’s ochtends in alle vroegte met kleine bootjes de zee op te gaan om op zoek te gaan naar deze prachtige dieren. Wie weet zwemmen en tuimelen ze wel vlak langs uw bootje. Na het ontbijt rijden we naar de omgeving van de Kintamani-vulkaan, waar we de uitzichten over Mount Batur en het mooie Baturmeer bewonderen. We vervolgen onze weg naar het oosten van Bali en stoppen onderweg nog bij Kerta Gosa paviljoen, ook wel Klungklung tempel genoemd, ooit gebouwd als plaats van rechtspraak. Alvorens we naar ons hotel nabij Candidasa rijden brengen we nog een bezoek aan het traditionele Balinese dorpje Tenganan. Bezoek, eenmaal aangekomen in het hotel, op eigen gelegenheid het idyllische Virgin Beach.
 
7e dag: Candidasa - Sidemen - Tuban (ca. 85 km)
Vandaag maken een tour over het platteland en brengen we een bezoek aan  het hooggelegen dorpje Sidemen. Gelegen nabij de vulkaan Gunung Agung in een typisch Balinese omgeving met rijstterrassen en kokospalmen en de Unda rivier. We zien traditionele weefmethodes, kruidenplantages, een arak distilleerderij (Balinese wijn), een schooltje en genieten vooral ook van de rust en de vergezichten. Vervolgens rijden we verder naar het zuiden, waar we in de loop van de middag aankomen bij ons hotel in het gezellige Kuta-Tuban. U verblijft in het 3-sterren Bakung Beach Resort. Hier kunt u de komende dagen ontspannen en bijkomen van de imponerende rondreis over Java & Bali.
 
8e t/m 13e dag, Kuta-Tuban: 
Heerlijke dagen om te genieten van Bali, dé droombestemming van Indonesië! Dit kleine eiland biedt duizend en één mogelijkheden. Ongerepte tropische regenwouden, frisgroene rijstvelden, vriendelijke mensen, paradijselijke stranden... Bali heeft het allemaal! Zin om een dagje te shoppen? Breng dan zeker en bezoek aan de leuke markt op Kuta square, waar u van alles kunt kopen, van cd’s tot lokaal handwerk en van sieraden tot sarongs en schoenen. Maar ook in de warenhuizen en winkelcentra zoals de Discovery Mall kunt u bekende merknamen zeer voordelig verkrijgen! Bent u meer geïnteresseerd in de lokale cultuur? Breng dan een bezoek aan de nabijgelegen heilige tempel van Tanah Lot! Met name tijdens de zonsondergang is een bezichtiging van deze prachtige tempel een magische ervaring. Maar ook heerlijk ontspannen op het strand of bij het hotel behoort tot uw mogelijkheden. Kortom, u zult zich op Bali niet snel vervelen!
 
14e dag, Kuta-Tuban - Denpasar:
Nog een laatste dag om te genieten van alles wat het “Godeneiland” Bali te bieden heeft. Tegen het eind van de middag volgt de transfer naar de luchthaven. Vanaf Denpasar vliegt u met een overstap in Istanbul weer terug naar Amsterdam.
 
15e dag, Amsterdam:
Vroeg in de ochtend arriveert u in Amsterdam. Uw onvergetelijke reis over het mooie Bali zit erop!
 

In verband met vulkaan de Mt. Agung kan het reisprogramma gewijzigd worden. Hieronder een aangepast programma welke zal worden toegepast nodig. 

 
Dag 1: Amsterdam - Denpasar, Bali
Dag 2: Tuban
Dag 3: Tuban - Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud - Lovina
Dag 6: Lovina 
Dag 7: Lovina - Belimbing - Tuban
Dag 8 t/m 13: Tuban
Dag 14: Denpasar - Amsterdam
Dag 15: Amsterdam

Facultatief excursiepakket (incl. 3 excursies, vooraf te boeken, € 85 p.p.):

 • Keuze uit excursie raften of fietsen rondom Ubud op dag 4
 • Fun-cooking workshop incl. diner op dag 4
 • Dolfijn-bootsafari op dag 6
 

Tuban

Tuban ligt ten zuiden van de bekende badplaats Kuta. In dit vroegere vissersdorp heerst een ontspannen sfeer. Voor de kust van Tuban liggen prachtige witte zandstranden met vrolijk gekleurde vissersbootjes. Restaurants en bars zijn verspreid in de plaats te vinden en zijn zeer gevarieerd. De omgeving van Tuban is iets minder druk, ideaal voor vakantiegangers die graag iets meer rust willen.  

Bali

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Indonesië bestaat uit ongeveer 13.000 eilanden die samen het immense land vormen. De archipel ligt op het kruispunt van het Aziatische en Australische continent.

Wanneer u heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dient u in de meeste gevallen "bedekt" gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en uw schoenen uit te trekken. Wij adviseren u ter plaatse aan uw reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn.

Tijd: In Indonesië is het 6 tot 8 uur later dan in Nederland. Op Sumatra, Java en West en Centraal Kalimantan is het 6 uur later dan bij ons; op Bali, Nusa, Tenggara, Zuid- en Oost-Kalimantan en Sulawesi is het 7 uur later en op Irian Jaya en de Molukken is het 8 uur later.
Taal: De officiële taal in Indonesië is het Bahasa Indonesia. Door een deel van de bevolking (met name in de toeristische gebieden) wordt ook Engels gesproken.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het kan gebeuren dat de stroom voor enkele minuten uitvalt. De meeste hotels zullen dan snel overschakelen op de eigen stroomgenerator. Voor de zekerheid kunt u een zaklantaarn meenemen.
Valuta: De Munteenheid in Indonesië is de Rupiah.
Feestdagen:
Door de aanwezigheid van verschillende grote godsdiensten (islam, christendom en hindoeïsme) kent Indonesië vele feestdagen.

De officiële feestdagen (vrije dagen) en enkele traditionele feestdagen van de Indonesië in 2019 zijn:

5 t/m 7 juni Id-al-Fitr (Suikerfeest)
09 & 10 juni Pinksteren
11 t/m 13 augustus Offerfeest
15 augustus Indië herdenking
17 augustus Onafhankelijkheidsdag
23 & 24 augustus Krishna Janamashtmi
01 september Islamitisch Nieuwjaar
27 oktober Divali
28 oktober Hari Pemuda
10 november Hari Pahlawan (dag der helden)
25 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

 

De officiële feestdagen (vrije dagen) en enkele traditionele feestdagen van de Indonesië in 2020 zijn:

01 januari Nieuwjaarsdag
25 januari Chinees Nieuwjaar
10 maart Holi festival
22 maart Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
25 maart Hindoe Nieuwjaar
25 maart Nyepi Day (Dag van de Stilte)
10 april Goede Vrijdag
12 april Pasen
24 april t/m 23 mei Ramadan
15 mei Pattimura-dag
21 mei Hemelvaartsdag
24 t/m 26 mei Id-al-Fitr (Suikerfeest)
31 mei & 01 juni Pinksteren
30 juli& 01 augustus Offerfeest
12 & 13 augustus Krishna Janamashtmi
15 augustus Indië herdenking
17 augustus Onafhankelijkheidsdag
20 augustus Islamitisch Nieuwjaar
28 oktober Hari Pemuda
10 november Hari Pahlawan (dag der helden)
14 nvoember Divali
25 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Nyepi Day
Elk jaar wordt op Bali de Hindoe feestdag Dag van de Stilte (Nyepi Day) gevierd. Op deze dag wordt er vooral gemediteerd en bezoeken de Balinezen hun familie. Er wordt niet gewerkt en gereisd. Alle winkels, banken, de luchthaven, restaurants en overige instellingen zijn gesloten. Ook de werkzaamheden van het personeel in de hotels zal tot een minimum worden beperkt. Van toeristen wordt verwacht dat men zich rustig en ingetogen gedraagt. De avond voor deze feestdag is bijzonder te noemen. Processies, gamelanmuziek (Indonesische volksmuziek) en fakkeloptochten zullen de straten van Bali sieren.

Ramadan
Ramadan is de Islamitische vastenmaand. Het is de maand van inkeer, waarin tussen de dageraad ruim voor zonsopgang tot zonsondergang wordt gevast. Veel restaurants en eetstalletjes zijn dan ook gesloten. In toeristische plaatsen in Islamitische landen kunnen toeristen meestal gewoon in (een aantal) eetgelegenheden terecht. Echter wordt wel van reizigers verwacht dat ze discreet zijn. Uitgebreid eten in het openbaar voor het oog van mensen die vasten, wordt over het algemeen als respectloos gezien. Omdat de Ramadan afhangt van de aanwezigheid van de maan, verschilt de aanvangsdatum per jaar en plaats.

Id-al-Fitr
Aan het einde van de Ramadan vindt Id-al-Fitr, het Suikerfeest, plaats. In deze periode, die ongeveer een week duurt, gaan veel Indonesiërs op familiebezoek, waardoor het op de wegen, op straat, bij toeristische attracties en in de meeste hotels erg druk is. Een aantal attracties, restaurants of winkels zijn zelfs gesloten. Hierdoor kan het voorkomen dat wij het reisprogramma moeten aanpassen. Tevens dient u rekening te houden met langere reisdagen.

Afhankelijk van het gebied waar u verblijft en de betreffende godsdienst, zullen de meeste overheidsinstellingen, banken en winkels op deze dagen gesloten zijn.

2. Communicatie

Telefoneren in Indonesië
Het mobiele netwerk in Indonesië is in de steden over het algemeen goed. Buiten de grote stedelijke gebieden is het netwerk matig tot niet aanwezig. Houdt u er wel rekening mee wanneer u uw mobiele telefoon gebruikt tijdens uw vakantie in Indonesië providers hoge tarieven kunnen berekenen. Wilt u veel gebruikmaken van uw mobiele telefoon? Dan kan het goedkoper zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.

Internet in Indonesië
Wilt u alvast de leukste foto's met uw geliefden en vrienden in Nederland delen? Dat kan! De meeste hotels bieden WiFi gratis of tegen betaling. Ook in sommige restaurants en op luchthavens is vaak gratis Wifi beschikbaar. In de steden vind u ook internetcafés. Waar u vaak tegen lage tarieven kunt internetten.

3. Eten en Drinken

Het wordt sterk afgeraden kraanwater te drinken. Overal is mineraalwater of 'drinking water' in flessen te koop.

Rijst is het hoofdbestanddeel van ieder gerecht in Indonesië. De rijst wordt vaak geserveerd met een vis-, vlees- of kipgerecht in combinatie met twee of meer verschillende groenten. Het eten wordt vaak per regio op verschillende wijze bereid. Let op met het eten van sambal en niet gekookte maaltijden. Om darmklachten te voorkomen raden wij u af om salades te eten. Het aanbod aan exotische fruitsoorten van Indonesië is daarentegen zeer uitgebreid: mango's, ananassen, rambutan's, bananen en papaja's smaken het lekkerst wanneer ze vers geplukt zijn! Indonesische specialiteiten zijn: soto ayam (kippensoep), pisang goreng (gebakken banaan), nasi putih (gekookte rijst), nasi goreng (gebakken rijst met groenten en/of vlees, vis en eieren) en saté (stukjes vlees, vis, varkensvlees, kip of lamsvlees met pindasaus).

4. Geldzaken/Fooien

De munteenheid in Indonesië is de rupiah. 1 Euro is ongeveer 14.925 rupiah waard (mei 2017). Voor de meest recente koers kijkt u op de website van het GWK. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM's) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen (tegen ongunstige koersen). Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd. Als u ter plaatse geld wilt wisselen, neemt u dan Amerikaanse dollars mee, omdat travellercheques niet overal geaccepteerd worden.

In de hotels en restaurants zijn alle rekeningen inclusief, u hoeft dus niet nog extra te geven. Wanneer u foto's maakt van mensen, men uw koffer in uw kamer heeft afgeleverd of als een chauffeur u ergens heeft gebracht, rekent men ook op een kleine tip. In deze gevallen is het handig een aantal briefjes van 1000 rupiah bij u te dragen, zodat u altijd iets kleins bij de hand heeft. Bij groepsreizen is het gebruikelijk aan het begin van de reis een fooienpot te maken. De reisleider zal zorg dragen voor deze fooienpot en zorgen dat de fooien verdeeld worden over de medewerkers in de hotels en restaurants.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Bali heeft een tropisch regenwoudklimaat met twee seizoenen. Vanaf oktober tot april is het regenseizoen met iedere dag wel een korte bui en een hogere luchtvochtigheid. De buien zijn meestal van korte duur en de zon schijnt erna weer op volle sterkte. Vanaf april tot september is het droge seizoen. De temperatuur is gedurende het hele jaar vrijwel constant, wel komen er op het eiland temperatuurverschillen voor. Aan de zuidkust is het gemiddeld zo’n 5 graden warmer dan aan de noordkust.

7. Vervoer

In Indonesië kun je gebruik maken van de meest uiteenlopende transportmiddelen. De zee was van oudsher de meest belangrijke verkeersader tussen de verschillende (delen van) eilanden. De laatste jaren is echter ook hard gewerkt aan het wegennetwerk en ook het aantal binnenlandse vluchten is toegenomen. Hierdoor is de reistijd tussen de verschillende delen van het land aanzienlijk afgenomen. Desondanks is het verstandig een niet al te strak reisschema te plannen, met name in de bergen kan één tropische regenbui aardverschuivingen en dus flinke vertragingen veroorzaken.

Bus: Bussen verzorgen het vervoer over hoofdwegen en belangrijke zijroutes. De drukbereden hoofdroutes op Java en Sumatra worden inmiddels met comfortabele bussen gereden.
Trein: Treinen rijden in Indonesië alleen op Sumatra en Java. Hoewel het reizen per trein een stuk langzamer is dan het reizen per bus is het een hele belevenis om je via het spoor te verplaatsen.
Taxi’s: In Jakarta rijden genoeg taxi's. U bent als klant voordeliger uit wanneer u de meter laat aanzetten en niet onderhandelt over de prijs. Naast taxi's zijn er ook minibusjes en becaks (traditionele fietstaxi's) waarmee u zich in de stedelijke gebieden van Indonesië kunt verplaatsen.

Tijdens uw rondreis overnacht u in goede 3-sterren accommodaties. De laatste 7 nachten verblijft u in het kleinschalige Ibis (Styles) Bali Legian. Tegen een toeslag kunt u er eventueel voor kiezen om de laatste week te verblijven in het 3-sterren Max One hotel in Seminyak of in het 5-sterren Bali Dynasty Resort in Tuban. Mocht u een hotelupgrade willen boeken dan kunt u dit kunt u tijdens het boekingsproces aangeven. Hieronder een korte beschrijving van de mogelijke hotels.

Hotel Ibis Bali Legian ***, Legian

Het modern ingerichte 3-sterrenhotel Ibis Styles Bali Legian is gelegen in de rustige badplaats Legian. Wilt u het tropische eiland Bali op eigen gelegenheid ontdekken? Dan is Legian de ideale uitvalsbasis! Op zeer korte afstand treft u onder andere de internationale luchthaven, diverse markten waar u heerlijk overheen kunt struinen, gezellige restaurants en het prachtige zandstrand. Werkt u liever aan uw kleurtje op het zonneterras langs het zwembad? Dan bent u in Hotel Ibis Styles Bali Legian aan het juiste adres! Haal een verfrissende drankje bij een van de twee bars, dwaal door de prachtige exotische tuin van het 3-sterrenhotel en geniet van een smakelijke maaltijd in het Colours Café. Maar ook voor ultieme ontspanning is Hotel Ibis Styles Bali Legian aan te raden. Boek bijvoorbeeld een heerlijke Balinese massage in de Chill Out Spa.

De 112 modern ingerichte kamers van Hotel Ibis Styles Bali Legian zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een televisie, telefoon, koffie- en theezetfaciliteiten, kluisje en een koelkastje. Uw privé badkamer is minimaal uitgerust met een douche en toilet. Het enige wat u hoeft te doen is genieten!

MaxOne Hotel ***, Seminyak

Het moderne 3-sterren MaxOne Hotel is gelegen in Seminyak. Op slechts 15 minuutjes loopafstand treft u het prachtige strand Batu Belig, waar u kunt genieten van de stralende Balinese zon. Maar ook cultuursnuivers en shopliefhebbers zitten in het MaxOne Hotel goed, met de Petitenget tempel op korte afstand (circa 1,2 kilometer) en The Seminyak Square, het winkelcentrum, 1,4 kilometer verderop. Het personeel bij de 24-uursreceptie wijzen u graag de weg!

Het MaxOne Hotel is van alle gemakken voorzien. Neem een verkoelende duik in het zwembad, werk aan uw vakantiekleurtje op het prachtige zonneterras of kies voor pure ontspanning door een afspraak te maken in het wellnesscenter. Een écht Balinese massage kunt u natuurlijk niet overslaan! Voor uw maaltijden hoeft u de deur ook niet uit, want het MaxOne Hotel is voorzien van een gezellig restaurant waar diverse smakelijke gerechten worden geserveerd.

Uitbuiken kan op een van de 79 modern ingerichte kamers die u krijgt toegewezen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, gratis wifi en een badkamer inclusief toilet, douche en toiletartikelen.

Bali Dynasty Resort****+, Tuban-Kuta

Het Bali Dynasty Resort ligt direct aan het prachtige strand van Tuban/Kuta. Op loopafstand vindt u het bruisende centrum van Kuta, het Waterbom Park en de Discovery Shopping Mall. De luchthaven van Denpasar ligt op ongeveer 3 kilometer afstand.

Het resort beschikt over 313 uitstekende kamers, die verspreid liggen over maximaal 3 verdiepingen en te bereiken zijn via 2 liften. In de prachtige tropische tuin vindt u maar liefst 3 zwembaden en een apart gedeelte voor kinderen; de ‘Kids Water Fun Zone’ met een 56 meter lange glijbaan én een speciaal Adult Only gedeelte met zwembad.

Verder biedt het hotel maar liefst 6 restaurants, 5 bars, een speciale Beach Club, 24-uurs roomservice, internethoek, supermarktje, kledingwinkeltje, kapsalon, kids salon, was- en droogservice, medische service, babysitservice (op aanvraag) en mogelijkheden om geld te wisselen (alle tegen betaling). In de lobby, bars en restaurants maakt u gratis gebruik van WiFi. Dit resort biedt alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie op Bali.

Met Turkish Arilines naar Bali:

 • GRATIS 30 kilo ruimbagage
 • GRATIS 8 kilo handbagage
 • GRATIS maaltijden en drankjes
 • EIGEN tv-scherm met ruime keuze aan films en entertainment
 • ook SPAREN voor Miles en Smiles

Vluchtinformatie Bali

Er kan meerdere dagen per week met Turkish Airlines vanaf Amsterdam naar Bali gevlogen worden. U vliegt naar Bali met een overstap op de nieuwe luchthaven van Istanbul in Turkije. Zie hieronder uw vluchtdetails;

 • Totale duur heenreis; 18 uur en 25 minuten (incl. overstaptijd op Istanbul 1 uur en 50 minuten)
 • Totale duur terugreis; 20 uur en 40 minuten (incl. overstaptijd op Istanbul 3 uur en 25 minuten)
 • Op de vlucht Amsterdam – Istanbul v.v. wordt er gevlogen met een Airbus A330-300. Op de vlucht Istanbul – Denpasar (Bali) v.v. wordt er gevlogen met een Boeing 787-9
 • Een stoelreservering kunt u 3 weken voor vertrek maken, u ontvangt van ons dan een boekingscode waarmee u een stoel kunt reserveren. Het reserveren van een standaard stoel is gratis. Voor extra beenruimte bij de nooduitgang dient u een toeslag aan Turkish Airlines te betalen.

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Privé-rondreis Bali & Strand
Bali - Tuban
Reisduur:
IDBASB
Een ogenblik geduld aub…