Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Bulgarije, Roemenië en Moldavië

 • Bulgarije / Sofia / Sofia
 • Unieke route!
 • Verblijf o.b.v. halfpension
 • 12-daagse groepsrondreis
 • 3 hoofdsteden van het voormalig Oostblok
 • O.a. Sofia, Boekarest en Chisinau

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Sofia v.v. per Transavia
 • 10 kg handbagage
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 11 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. halfpension, inclusief ontbijt en diner
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse

Exclusief:

 • Ruimbagage, klik hier voor alle informatie
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden en koffergelden ca. € 40 p.p. (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 18.10 uur, aankomst Sofia ca. 21.55 uur. Terugreis vertrek vanuit Sofia ca. 22.25 uur, aankomst Amsterdam ca. 23.59 uur. 
 • Kinderkorting: deze reis is niet geschikt voor kinderen i.v.m. de langere reisafstanden. 
 • Let op: deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Minimum deelname: 18 personen. De lokale agent kan beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 35 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten: voor deelname aan deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek minstens 6 maanden geldig is, met minimaal één lege visumpagina.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Bulgarije, Roemenië en Moldavië

Een supervoordelige rondreis waarin u de kans krijgt om drie prachtige bestemmingen te ontdekken: Bulgarije, Roemenië en Moldavië. Landen met ieder een eigen karakter en waar u tijdens deze reis absoluut kennis mee maakt. U brengt een bezoek aan diverse moderne plaatsen en authentieke dorpjes. Natuurlijk staan ook de drie hoofdsteden van het voormalig Oostblok op het programma. Deze uitstekend geprijsde rondreis is inclusief vliegreis en verblijf in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt en diner. 

Bulgarije is het land van de kloosters en kerken, cultuur en natuur en natuurlijk de Zwarte Zee. Het buurland Roemenië behoort tot één van de mooiste landen van Oost-Europa met volop tradities en folklore en schattige dorpjes en steden waar je de tijd soms vergeet. Moldavië heeft één van de groenste steden van heel Europa, namelijk de hoofdstad Chisinau. Kathedralen, musea en het platteland, Moldavië heeft het allemaal! Tijdens deze rondreis bezoekt u alle hoogtepunten van de drie landen. Geniet van een compleet georganiseerde reis en kijk uw ogen uit in dit mooie stukje Europa.   

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis in goede middenklasse hotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, TV en telefoon.

Verzorging

U verblijft tijdens de rondreis op basis van halfpension, inclusief ontbijt en diner.


Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Sofia
Dag 2: Sofia – Veliko Tarnovo
Dag 3: Veliko Tarnovo – Boekarest
Dag 4: Boekarest – Vaslui
Dag 5: Vaslui – Chisinau
Dag 6: Chisinau – Orheiul Vechi – Chisinau
Dag 7: Chisinau – Lacu Rosu
Dag 8: Lacu Rosu – Kloster Pangarati – Lacu Rosu
Dag 9: Lacu Rosu – Pitesti
Dag 10: Pitesti – Pleven/Lovech
Dag 11: Pleven/Lovech
Dag 12: Pleven/Lovech – Sofia – Amsterdam

1e dag, Amsterdam – Sofia

Vandaag start de prachtige rondreis richting Bulgarije, Roemenië en Moldavië! U vliegt vanaf Amsterdam per Transavia comfortabel naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de Bulgaarse gids die u tijdens de rondreis door Bulgarije alles zal vertellen over dit land. Aansluitend volgt de transfer naar het hotel in Sofia waar we komende nacht zullen verblijven en het diner plaatsvindt.

2e dag, Sofia – Veliko Tarnovo (ca. 225 km)

Na het ontbijt vertrekken we richting het oosten van Bulgarije. Via het Balkangedeelte, langs Botevgrad, rijden we naar Veliko Tarnovo wat ook wel de ‘Stad van de Tsaren’ wordt genoemd. In de middeleeuwen was deze stad één van de belangrijkste Europese cultuurcentra. Er staat ook een bezoek gepland aan de vesting Tsarevets, de hoofdstad van het Tweede Bulgaarse Rijk. We maken een wandeling door de Samovodska Charshiya straat en brengen een bezoek aan de kerk van de 40 Martelaren. In de avond wacht ons een smakelijk diner en overnachting in het hotel in Veliko Tarnovo.

3e dag, Veliko Tarnovo – Boekarest (ca. 185 km)

Vandaag gaan we verder in de richting van Ruse, gelegen aan de Donau. Ruse is een mix van prachtige oude gebouwen en moderne shopping malls die u een voor een ontdekt tijdens een wandeling door het centrum. Na de lunch (excl.) rijden we naar de grens tussen Bulgarije en Roemenië en steken we over naar Giurgiu. Deze plaats ligt aan de Roemeense kant van de Donau. Vanuit Giurgiu rijden we door naar ons hotel in Boekarest voor overnachting en diner.

4e dag, Boekarest – Vaslui (ca. 325 km)

Hoe kun je Boekarest nou beter ontdekken dan tijdens een stadstour? Dat is dus ook precies wat we gaan doen vandaag. De Roemeense hoofdstad staat voornamelijk bekend om zijn brede boulevards en prachtige historische gebouwen. Ondanks de vele verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de aardbeving in 1977 is er nog genoeg moois te zien in deze stad! In vele oude paleizen zijn tegenwoordig musea gevestigd. We bezoeken tijdens deze stadstour onder andere de Patriarchen Kerk, dit is de belangrijkste kerk van de orthodoxen in Roemenië. In de loop van de middag vervolgen we onze reis naar ons hotel in Vaslui waar overnachting en diner plaatsvinden.

5e dag, Vaslui – Chisinau (ca. 170 km)

Vanuit Vaslui is het niet ver naar de grens met Moldavië, vandaag rijden we dan ook richting Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. Het is één van de groenste steden van heel Europa! In Chisinau ontdekken we de mooiste bezienswaardigheden tijdens een tour door de stad. Zo bezoeken we onder andere het nationaal museum voor de kunst, de Orthodoxe Metropolitan Kathedraal en brengen we een bezoek aan de prachtige Stefan cel Mare boulevard. Vervolgens gaan we naar ons hotel waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.

6e dag, Chisinau – Orheiul Vechi – Chisinau (ca. 115 km)

Vandaag op het programma: een kennismaking met het platteland van Moldavië en de regio Orheiul Vechi. Hier bekijken we de vele prachtige kliffen die deze regio rijk is en brengen we een bezoek aan het unieke 13e-eeuws grottenklooster Maria Hemelvaart. Na ons bezoek aan Orheiul Vechi rijden we terug naar Chisinau waar u op eigen gelegenheid de hoofdstad kunt verkennen.

7e dag, Chisinau – Lacu Rosu (ca. 320 km)

Na 2 prachtige dagen in Moldavië is het tijd om terug te reizen naar Roemenië. Via de Bicaz kloof rijden we richting ons volgende hotel in Lacu Rosu waar we de komende 2 nachten verblijven. Door de kloof rijden levert adembenemende plaatjes op. Houd uw camera dus in de aanslag!

8e dag, Lacu Rosu – Kloster Pangarati – Lacu Rosu (ca. 90 km)

Er staat een bezoek aan het Pangarati klooster op het programma. In dit klooster vindt u de resten van de voormalige vestingmuur terug en proeft u de sfeer van het orthodoxe monnikenleven. Lacu Rosu betekent ook wel ‘het Rode Meer’. 's Middags maken we een wandeling langs dit prachtige meer. 

9e dag, Lacu Rosu – Pitesti (ca. 320 km)

Vandaag rijden we richting het zuiden naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. Tijdens een wandeling door het centrum bezoeken we het oude stadhuis, de verborgen Orthodoxe kerk en de Zwarte kerk. De Zwarte kerk behoort tot het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa. We vervolgen onze weg naar het hotel in Pitesti of omgeving en genieten van een smakelijk diner.

10e dag, Pitesti – Pleven/Lovech (ca. 240 km)

De laatste dag in Roemenië rijden we door de dorpen van Wallachie (in het zuiden) in de richting van de Donau. We steken deze één na langste rivier van Europa over per ferry richting Bulgarije. Onze volgende stop is Pleven, een oude stad met een rijke geschiedenis. Hier bezoeken we het historische monument Pleven Panoramo, het Mausoleum en het monument van de Overwinning! Aan het einde van de middag komen we aan in Lovech waar onze volgende 2 overnachtingen plaatsvinden.

11e dag, Pleven/Lovech

Na het ontbijt krijgen we een rondleiding door de stad Lovech. We bezoeken Varosha; de overblijfselen van het oude Bulgaarse fort en het museum Vasil Levski. Vasil Levski is een Bulgaarse nationale held.

12e dag, Pleven/Lovech – Sofia – Amsterdam (ca. 150 km)

De allerlaatste dag is aangebroken. We bezoeken vandaag de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Een stad met een rijke historie waar we kennismaken met het bekendste gebouw van de stad: de Alexander Nevski-kathedraal. Ook doen we de St. Sofia kerk, het oude Romeinse forum en het plein met het koninklijk paleis aan. Natuurlijk is er ook tijd om deze indrukwekkende stad op eigen gelegenheid te leren kennen en te genieten van de laatste dag van deze indrukwekkende rondreis door het voormalig Oostblok. Aan het eind van de dag volgt de transfer naar de luchthaven en de terugvlucht naar Amsterdam.  

Sofia

De prachtige stad Sofia is naast de hoofdstad van Bulgarije, een van de oudste steden van Europa. Centraal gelegen, voorzien van een unieke sfeer en diverse toeristische bezienswaardigheden die u allemaal gemakkelijk te voet bezoekt. Ideaal! Aan culturele bezienswaardigheden geen gebrek in deze veelzijdige stad. Wat denkt u van een bezoek aan de wereldberoemde Alexander Nevski-kathedraal of de op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen Kerk van Boyana: het oudste gebouw van Sofia?
Shop naar hartenlust in de veelzijdige winkelstraten en aan de Vitosha boulevard, geniet van smakelijke gerechten in de diverse restaurants en stort u ’s avonds in het bruisende nachtleven van deze bijzondere stad. Ontspannen en tot rust komen kan in een van de vele thermische bronnen die Sofia telt. Strijk tot slot neer in een van de gezellige parken of op de leuke terrasjes. U hoort het al: deze veelzijdige stad is van alle markten thuis!

Bulgarije

Bulgarije, officieel de Republiek Bulgarije, is een land in Zuidoost-Europa. Naar het noorden toe, via de Donau (Dunav), grenst het aan Roemenië, naar het westen toe aan Servië, Montenegro en Macedonië. Naar het zuiden toe heeft Bulgarije Griekenland en Turkije als buren. En tenslotte naar het oosten toe grenst het aan de Zwarte Zee (Tcherno more).
De hoofdstad van Bulgarije is Sofia.

Tijd

In Bulgarije is het 1 uur later dan in Nederland. In het voorjaar en het najaar schakelt Bulgarije net als de rest van Europa over op winter- of zomertijd.

Taal

De officiële taal van het land is het Bulgaars, dat met het cyrillische alfabet wordt geschreven. Minderheden spreken Turks en Romani. 

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Bulgarije in 2018 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
1 februari Dag van Dankbaarheid
1 maart Baba Marta 
3 maart Bevrijdingsdag
8 maart Internationale Vrouwendag
20 maart  Internationale Dag van de Francofonie
6 april Orthodox Goede Vrijdag
8 en 9 april Orthodox Pasen
1 mei Dag van de Arbeid / May Day
6 mei St. George's Day (Dag van het Leger)
9 mei Dag van Europa
6 september Dag van de Hereniging
22 september Onafhankelijkheidsdag
1 november  Dag van de nationale leiders
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

 

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Bulgarije in 2019 zijn:

 

1 januari Nieuwjaarsdag
1 februari Dag van Dankbaarheid
1 maart Baba Marta 
3 maart Bevrijdingsdag
8 maart Internationale Vrouwendag
20 maart  Internationale Dag van de Francofonie
26 april Orthodox Goede Vrijdag
28 en 29 april Orthodox Pasen
1 mei Dag van de Arbeid / May Day
6 mei St. George's Day (Dag van het Leger)
9 mei Dag van Europa
6 september Dag van de Hereniging
22 september Onafhankelijkheidsdag
1 november  Dag van de nationale leiders
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

In Bulgarije wordt betaald met de Bulgaarse Lev. 1 Euro is ca. 1,95  Bulgaarse Lev (september 2017). Informeer van tevoren bij uw bank naar de actuele koers. De bekende creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. U kunt overal in Bulgarije pinnen of geld wisselen bij een van de vele wisselkantoren of banken. Bekijk echter wel eerst kritisch de koers.

Fooien

Voor fooien geldt zo'n 5-10% van de totale rekening. In restaurants en in cafés is het gewoonte wat wisselgeld te laten liggen.

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Eten & drinken

De Bulgaarse keuken bestaat uit verse, gekookte en gegrilde gerechten. Hoofdingrediënten zijn vlees en verse groenten (meestal paprika, komkommer, tomaat en courgette). De Bulgaren beginnen het eten met een vol bord verse salade en een borrelglaasje Rakia (Rakia - het zogenaamde "heilige water"). Een typische Bulgaarse salade is de Shopska salade: een mix van vers gesneden tomaten, komkommer, uien, paprika en peterselie bedekt met vers geraspte feta. Bulgarije is wereldwijd bekend met om de yoghurt die wordt bereid met een speciale lactobacterie "Bulgaricum" die nergens anders dan in Bulgarije te vinden is. De yoghurt wordt zowel in hoofdgerechten als desserts gebruikt.

Vervoer

Auto: Voor het berijden van de autowegen in Bulgarije is het bezit van een geldig vignet verplicht. De vignetten zijn te koop bij alle Bulgaarse grensposten.
Bus: Bulgarije heeft een goed ontwikkeld busnetwerk. Bijna elke plaats, zowel grote steden als kleine dorpjes, zijn te bereiken met de bus.
Trein: Ook het treinnetwerk van Bulgarije is goed ontwikkeld. Het doet alle regionale centrums aan, behalve Smolyan. Een kaartje kunt u alleen op het station kopen. Als er geen station is, kunt u uw kaartje bij de conducteur kopen. Voor meer informatie, dienstregeling en reserveringen: www.bdz.bg
Taxi: In de grote steden zijn genoeg taxi's. In de grote vakantieressorts is er nog wel eens een tekort. Er wordt per kilometer gerekend maar de prijzen verschillen erg per regio. De prijslijst is in de vorm van een sticker op de voorruit geplaatst. Het is beter geen taxi te huren bij de treinstations of het vliegveld; deze zijn aanzienlijk duurder. Sta erop dat de chauffeur de meter aanzet en ga nooit akkoord met een vooraf bepaalde prijs.

Reisdocumenten

Reizigers dienen in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een identiteitskaart (voor EU lidstaten). Er is geen visumplicht voor Nederlanders tot een verblijf van maximum van 90 dagen vanaf de datum van eerste binnenkomst in een periode van zes maanden.

Vaccinatie & Gezondheid

Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) beveelt de volgende vaccinaties aan: DTP-vaccinatie (Difterie-Tetanus-Polio) en bescherming tegen Hepatitis A. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kunt u terecht op de website van het LCR of de website van KLM Health Services.

BGROMB
Een ogenblik geduld aub…