Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Highlights of China

 • China / Shanghai / Shanghai
 • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
 • Nachttrein en 2 treinreizen met de Bullet Train
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Wandel over de Chinese Muur!
 • O.a. Shanghai, Suzhou, Xi'an, Beijing en méér

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

ma 14 Okt
15 dagen1629

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Non-stop vliegreis Amsterdam - Shanghai en Beijing - Amsterdam (met overstap in Shanghai) per China Eastern Airlines
 • Transfers
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan en lokaal vervoer
 • 11 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • 1 overnachting aan boord van de nachttrein (soft sleeper)
 • Verzorging o.b.v. logies, ontbijt en 9 x lunch
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden (circa 969 Yuan per persoon, ter plaatse te betalen)
 • Fooien (circa 30 Yuan per persoon per dag, ter plaatse te betalen)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking
 • Visumkosten

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Minimum deelname: 10 deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek. De lokale agent kan ook besluiten de reis met minder deelnemers door te laten gaan.
 • Programma: Wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • Paspoortgevens: Voor deze rondreis zijn een aantal paspoortgegevens benodigd voor het aanvragen van de treintickets. Wij verzoeken u vriendelijk uiterlijk 1 maand voor vertrek de benodigde gegevens aan te leveren.
 • Reispapieren: circa 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Highlights of China 

Bent u ook zo benieuwd naar het indrukwekkende China? Boek dan deze voordelige 15-daagse groepsrondreis en ontdek samen met Stip Reizen het klassieke China! De indrukwekkende reis zit vol highlights en laat u alle ‘must sees’ van dit prachtige land zien: van boeddhistische tempels tot klassieke tuinen en van de metropool Shanghai tot het bekende Beijing. U kijkt uw ogen uit! De unieke prijs is inclusief vliegreis per China Eastern Airlines, rondreis per touringcar, goede toeristenklasse hotels inclusief ontbijt, treinreizen, excursies, diverse lunches en lokale Nederlandssprekende reisleiding.

De Volksrepubliek China is het land van de toekomst en ontzettend divers. Hier geen stranden met palmbomen en hangmatjes, maar juist schitterende bezienswaardigheden en een adembenemende natuur. Het indrukwekkende land is perfect voor een rondreis! De eeuwenoude cultuur met prachtige bouwwerken wordt razendsnel ingehaald door de moderne tijd met immense wolkenkrabbers. Een interessant contrast dat u zeker zal opvallen tijdens de 15 dagen in China. Net als de enorme steden die worden afgewisseld met pittoreske en karakteristieke dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Leer de gebruiken van de locals, eet met stokjes, drink Chinese thee, bezoek kleurrijke tempels, bekijk de skyline van Shanghai en kom tot rust in een klassieke Chinese tuin. China is van alle markten thuis!
Boek snel deze interessante rondreis en reis mee langs de hoogtepunten van China. Shanghai met de oeverpromenade de Bund en de indrukwekkende skyline, de Temple of the Soul’s Retreat in Hangzhou, de Chinese tuin Liu Garden in Suzhou en het heilige land van het mausoleum van Dr Sun Yat-sen in Nanjing. Een kleine greep uit de highlights van de rondreis die aan bod komen. Natuurlijk slaan we de stadsmuur in Xi’an en het beroemde Tiananmenplein midden in het centrum van de hoofdstad Beijing niet over. Laat u tijdens deze vakantie verrassen door de boeddhistische tempels, de rustgevende tuinen en de Chinese cultuur! 

Hotels

Gedurende de rondreis verblijft u in goede toeristenklasse hotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met douche en toilet. U verblijft 1 nacht aan boord van een nachttrein. 

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt. Op enkele dagen is ook de lunch inbegrepen, Meer informatie leest u onder het tabblad ‘Dagprogramma’.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Shanghai
Dag 2: Shanghai
Dag 3: Shanghai
Dag 4: Shanghai - Hangzhou
Dag 5: Hangzhou - Suzhou
Dag 6: Suzhou - Nanjing
Dag 7: Nanjing - Luoyang
Dag 8: Luoyang - Xi’an
Dag 9: Xi’an
Dag 10: Xi’an - Beijing
Dag 11: Beijing
Dag 12: Beijing
Dag 13: Beijing
Dag 14: Beijing - Shanghai
Dag 15: Shanghai - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - 
Shanghai
Vandaag gaat uw vakantie van start! U wordt verwacht op de luchthaven van Amsterdam voor uw vlucht per China Eastern Airlines naar Shanghai, China.

2e dag, Shanghai
Na de non-stopvlucht per China Eastern komt u vroeg in de morgen aan in Shanghai. Per transferbus wordt u naar het hotel gebracht, waar u de tijd heeft om bij te komen van de vlucht en u op te maken voor het begin van de rondreis. Vandaag ontdekken we namelijk een deel van deze metropool tijdens een excursie van een halve dag. We gaan naar de Bund, een 1,5 kilometer lange oeverpromenade die doorloopt tot de drukste winkelstraat van de stad; Nanjing Road. De Bund is één van de meest toeristische attracties van Shanghai. Grote bedrijven en banken zijn hier gevestigd. Om het karakter te behouden, is er een limiet gesteld aan de hoogte van de gebouwen. Kijkt u over de Huangpu rivier uit naar de overkant, dan ziet u het stadsdeel Pudong waar torenhoge wolkenkrabbers verrijzen. Tijdens de excursie is de lunch inclusief en verzorgd. De komende twee nachten verblijft u in het Holiday Inn Express Shanghai Zhabei (of gelijkwaardig). 

3e dag, Shanghai
Vandaag geniet u van een vrije dag. Misschien heeft u nog even tijd nodig om bij te komen van de vlucht of wilt u op uw gemak de stad bekijken. Begin de dag met een smakelijk ontbijt in het hotel en beslis daarna wat u wilt doen en/of zien. Shanghai is zo groot dat u alle kanten op kunt. Ga bijvoorbeeld naar de bekende Shanghai Tower van maar liefst 650 meter hoog of kies voor een natuurlijke omgeving en breng een bezoek aan een klassieke Chinese tuin met bruggen, drakenmuren, rotspartijen en paviljoenen. Beide de moeite waard! 

4e dag, Shanghai - Hangzhou
Na het ontbijt laten we de grootste stad van China achter ons en rijden we naar Hangzhou. Hangzhou heeft misschien het imago van een saaie industriële stad, maar dat is niet helemaal correct. Naast industrie vindt u hier ook prachtige tempels en groene natuurgebieden. ’s Middags ervaart u Hangzhou zelf tijdens een excursie naar de Lingyin tempel, ofwel de ‘Temple of the Soul’s Retreat’. Het is een van de grootste en meest bezochte boeddhistische tempels van China en daarnaast zeer populair onder toeristen en pelgrims. De tempel heeft het grootste beeld van de Buddha Sakyamuni in lotushouding. De indrukwekkende natuur van Hangzhou ontdekt u in het Huagang Park, gelegen is op een schiereiland. Het Huagang Park is voornamelijk bekend om de visvijvers met ‘viszicht’ en een miniatuur van het Vrijheidsbeeld. We sluiten de middag af met een boottocht over West Lake, een merenstelsel dat ten westen van Hangzhou ligt. Hier hangt zo’n relaxte sfeer, dat het heerlijk is om hier te vertoeven. Er wordt gefietst en gewandeld in het West Lake park, maar er zijn ook diverse restaurants en winkels. De lunch wordt tijdens de excursie verzorgd. Vanavond slaapt u in het Hangzhou New Richful Green Hotel (of gelijkwaardig).

5e dag, Hangzhou - Suzhou
Begin de dag rustig met een ontbijt in het hotel, waarna het tijd is om uw spullen in te pakken. Vandaag rijden we naar de volgende stad; Suzhou. Deze plaats ontdekken we door middel van een middagexcursie. We starten met Liu Garden, een typisch Chinese tuin, waar u geniet van de natuurlijke schoonheid. Deze beroemde tuin staat in de top vier van klassieke Chinese tuinen en heeft een prachtige architectuur die wordt gekenmerkt door stenen en idyllische landschappen. Het is werkelijk een visuele traktatie! Vervolgens bezoeken we Pingjiang Road, een historische straat gelegen in het noordoosten van Suzhou. Deze 1,6 kilometer lange stenen weg loopt langs een rivier en beschikt over bruggen en witte huizen met zwarte daken. Haast kennen ze hier niet. Kijk naar hoe de locals leven en u neemt de ontspannen levensstijl zo over. Deze plek staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is dé plaats voor als u zich wilt onttrekken aan de drukte van de binnenstad.
Zijde is een van de belangrijkste producten van China en Suzhou staat ook wel bekend als de stad van zijde. Om het proces van zijde van dichtbij mee te maken, gaan we naar de Silk Factory. De zijderupsenfokkerij, het zijde winden, het zijden weven en natuurlijk de uiteindelijke producten als sjaals en kleding: u ziet het hier allemaal. Tijdens de excursie is de lunch inbegrepen. Vanavond overnacht u in het Castle Hotel Suzhou (of gelijkwaardig).

6e dag, Suzhou - Nanjing 
Nieuwe dag, nieuwe stad. Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Nanjing. Deze stad was gedurende verschillende periodes de Chinese hoofdstad. Het ligt in de dichtbevolkte delta van de Jangtsekiang wat al tien eeuwen lang het rijkste deel van China is. Onze eerste uitstap in Nanjing is het Dr Sun Yat-sen’s Mausoleum. Dit gebied ligt aan de voet van de Purple Mountain en telt zo’n 20 hectare grond. Het mausoleum van Dr Sun Yat-sen, de vader van de Republiek China, wordt gezien als het heilige land voor Chinezen in binnen- en buitenland. Met de diepe historische betekenis, prachtige natuur en het veelzijdige landschap is dit een must see tijdens uw verblijf in Nanjing. Ook de nabijgelegen boeddhistische tempel Linggu bezoeken we vandaag. Deze tempel heeft een pagode en wordt omringd door een groot park. De lunch is vandaag inclusief, evenals de overnachtig vannacht in het Fang Yuan Jin Ling Plaza Nanjing hotel (of gelijkwaardig) in Nanjing. 

7e dag, Nanjing - Luoyang 
Na het ontbijt rijden we naar het treinstation van Nanjing, waarna we in een ongeveer 4 uur durende treinrit naar Luoyang reizen. U kunt op eigen kosten een lunch in de trein kopen. Aangekomen op het station van Luoyang kan het echte genieten beginnen, allereerst van de omgeving en de White Horse Temple die we bezoeken. De White Horse Temple is de eerste boeddhistische tempel van China met een geschiedenis die langer dan 1900 jaar teruggaat. Sindsdien is het boeddhisme door heel China verspreid. De tempel wordt dan ook beschouwd als de bakermat van het Chinese boeddhisme. U slaapt vandaag in het Peony Plaza hotel (of gelijkwaardig) in Luoyang.

8e dag, Luoyang - Xi’an
Op de ochtend van reisdag 8 bezoeken we de Longmen grotten die tussen de bergen Xiang en Longmen liggen. U wordt hier ook getrakteerd op een fraai uizicht op de Yi rivier. De Longmen grotten worden samen met de Yungang grotten en Mogao grotten beschouwd als de drie beroemdste schatten van de stenen inscripties in China. Het natuurgebied bevat onder andere meer dan 2.300 gaten en nissen, 1.300 grotten en 100.000 beelden. Veel historische materialen met betrekking tot kunst, muziek, religie, kalligrafie, medicijnen, kostuums en architectuur worden hier bewaard. Gedurende de excursie genieten we gezamenlijk van een lunch (inclusief). ’s Middags stapt u op de trein en reist u door naar Xi’an. Bij aankomst wordt u naar uw hotel, het Forest City Hotel (of gelijkwaardig), gebracht voor een overnachting. Rust goed uit, want er staat morgen een drukke dag op het programma! 

9e dag, Xi’an
Zorg voor een goede bodem, want vandaag gaan we de hele dag op stap. Zo gaan we naar de terracotta fabriek en bezoeken we het terracotta museum. De terracotta krijgers en paarden van Xi’an zijn een van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20e eeuw en trekken veel bezoekers naar de stad. Ook de Grote Moskee die midden in het stadscentrum staat, gaan we bekijken. Het is de grootste en een van de belangrijkste islamitische plaatsen van China. De Grote Moskee is in 1985 toegevoegd aan de UNESCO Islamitische Erfgoedlijst. Daarnaast is er in de stad een markt waar u lekker kunt rondstruinen. Op zoek naar een souvenir voor thuis of het beste lokale eten? U vindt het hier! De lunch is vandaag inclusief. Ook vanavond overnacht u in Xi’an.

10e dag, Xi’an - Beijing
Kies ervoor om deze ochtend rustig aan wakker te worden en te ontbijten. U kunt de ochtend naar eigen wens invullen, maar vanmiddag gaan we naar Xi’an City Wall. Dit is de meest complete stadsmuur van China die is overgebleven. Daarnaast is het één van de grootste oude militaire verdedigingssystemen ter wereld. De muur is 13,7 kilometer lang en wordt omringd door een diepe gracht. Vervolgens gaan we naar de Yong Xing Fang Food Street voor een heerlijk diner (op eigen kosten). In de straat staan huizen voorzien van een oude bouwstijl, er is een plein en er zijn diverse restaurants waar u kunt genieten van gerechten uit de Shaanxi keuken. Na een gezellige avond rijden we naar het treinstation. Er wacht een unieke ervaring op u, want vannacht slaapt u in de nachttrein die u naar Beijing brengt. 

11e dag, Beijing
's Morgensvroeg arriveren we in Beijing, de laatste stad die we aandoen tijdens deze bijzondere rondreis door China. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht, waar u geniet van een smakelijk ontbijt. Hopelijk heeft u goed kunnen slapen in de trein, want vandaag gaan we al een aantal highlights van Beijing bezoeken. Te beginnen met het Tiananmenplein, de Poort van de Hemelse Vrede, dat midden in het centrum van Beijing ligt. Het is één van de grootste publieke pleinen ter wereld en loopt door de Tempel van de Hemel en de Verboden Stad. U treft er bezienswaardigheden als het Monument van de Volkshelden, het nationaal museum van China en het mausoleum van Mao Zedong. Door de historische, culturele en politieke betekenis is het een echte 'must visit' tijdens de rondreis. Wat ook niet mag ontbreken, is een Hutong tour met een riksja. Op deze unieke manier ontdekt u traditionele straatjes en ziet u hofhuizen die voorheen in heel Beijing te vinden waren. Een beter kijkje in het leven van de locals kan bijna niet. Het is dé plek om authentieke lokale gerechten te proberen, souvenirs te kopen of te ontspannen in een café. De lunch is vandaag inbegrepen. U slaapt aankomende nacht in Beijing.

12e dag, Beijing
Beijing is zo groot en bijzonder dat ook vandaag nog in het teken staat van deze stad. Diverse interessante excursies staan op het programma. Na het ontbijt vertrekken we richting één van de meest complete oude muren in China; de Great Wall van Badaling. Deze 12 kilometer lange muur moet u zeker een keer gezien hebben in uw leven. Hierop volgend brengen we een bezoek aan de Changling Tomb, het mausoleum van de derde keizer van de Ming dynastie (1368-1644), Zhu Di en zijn keizerin. Het is de vroegst gebouwde en de best bewaarde onder de tomben van de Ming dynastie. De Sacred Way, de Heilige Weg of Goddelijke Weg, is het voorste deel van de keizerlijke begraafplaats. Deze 'weg naar de hemel' wordt bekleed met stenen beelden en is de versiering van het mausoleum. De beelden bestaan meestal uit 12 menselijke figuren en 24 dieren, waaronder een leeuw, kameel, olifant, xiezhi (een mythologische eenhoorn), qilin (een van de vier ‘goddelijke dieren’) en een paard. Elk dier komt vier keer voor: twee staand en twee gehurkt met verschillende betekenissen. U zult ze vandaag allemaal tegenkomen. Voor de lunch hoeft u niet op pad, deze is verzorgd. Vannacht slaapt u opnieuw in Beijing.

13e dag, Beijing 
Dit is de laatste dag in Beijing en ook vandaag gaan we de hele dag op pad. We beginnen met de Temple of Heaven die gelegen is in een uitgestrekt park waar de lokale bevolking graag vertoeft. Een wandeling maken of ’s ochtends de vechtkunst Tai Chi beoefenen: dit park is de uitstekende plek hiervoor. De Lama Temple, ook wel bekend als de Yonghe Temple, staat ook op het programma. Deze tempel is de beroemdste Tibetaanse boeddhistische tempel buiten Tibet en heeft fantastische fresco's, prachtige decoratieve bogen, wandtapijten, oogverblindend timmerwerk en een prachtig paar Chinese leeuwen. Op 15 kilometer van het centrum ligt Summer Palace, het grootste en best bewaarde koninklijke park van China. De hoogtepunten van het park zijn Kunming Lake, The Long Corridor, Longevity Hill, The Marble Boat en The Garden of Virtue and Harmony. Maak een boottocht van 10 minuten naar een eilandtempel, bekijk een traditionele Chinese voorstelling in het theater of dwaal lekker rond en bekijk de gebouwen en binnenplaatsen die u tegenkomt. De lunch is inclusief. Deze laatste nacht slaapt u ook in Beijing.

14e dag, Beijing - Shanghai 
U kunt uw ochtend naar eigen wens invullen. Trek er nog even op uit of doe het rustig aan. Halverwege de dag haalt de transfer u op en brengt u naar de luchthaven van Beijing voor de terugvlucht. Met een korte overstap in Shanghai vliegt u terug naar Amsterdam. 

15e dag, Shanghai - Amsterdam
Vandaag komt u aan op Schiphol. Na twee weken te hebben rondgetrokken door China, heeft u behoorlijk veel gezien van dit indrukwekkende het land. Wij hopen dat u kunt terugkijken op een geslaagde reis en terug naar huis keert vol nieuwe herinneringen.

Shanghai

Een van de bekenste en meest bezochte steden van China is Shanghai. Het is niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad van het land. Voorheen was Shanghai een klein vissersdorpje, maar al snel en in een hoog tempo is deze plaats uitgegroeid tot een van de drie grootste metropolen ter wereld. Het zal u dan ook niet verbazen dat het hier behoorlijk druk kan zijn.

Een stad met wolkenkrabbers en immens grote winkelcentra, maar ook met boeddhistische tempels, Joodse synagogen en uitgestrekte maisvelden. Shanghai is groots en divers, maar heeft ook zijn charmes. Zo vindt u er eettentjes langs de kant van de weg met lokale gerechten, kunstgalerijen, kerken, tempels en natuurlijk het Shanghai International Circuit. Als de neonverlichting ’s avonds aangaat, verandert Shanghai in een kleurrijke stad. Bezoek tijdens uw verblijf in Shanghai in ieder geval het stadsdeel de Bund, de traditionele wijk Xintiandi en de Yuyuan tuin. Ga shoppen in het centrum van Nanjing Road, maak een tochtje over de Huangpu rivier en bekijk de indrukwekkende skyline van Shanghai.

China

De Volksrepubliek China is qua oppervlakte (na Rusland, Canada en de Verenigde Staten) en qua inwonertal een van de grootste landen ter wereld. China ligt ten westen van Japan, ten zuiden van Rusland en ten noorden van India. China is een fascinerend land, en met zijn ca. 1,3 miljard inwoners eigenlijk een compleet werelddeel! Dankzij de sterke opkomst van de economie (insiders schatten deze in op meer dan 10% op jaarbasis, zeker in de grote steden) is China veel toegankelijker dan een aantal jaar geleden. Op steeds meer plaatsen kan men zich bijvoorbeeld met Engels verstaanbaar maken. Maar het blijft China! Het dagelijks leven is er erg goedkoop. Shoppen in bijvoorbeeld het "Zijden Straatje" kan heel goedkoop zijn. Voor ca. 10 euro (wel afdingen!!) heeft u er al een prachtige winterjas, of zijden blouse. Voor een paar euro kunt u in lokale restaurants een goede maaltijd nuttigen. Maar zoals gezegd, China verandert heel snel en ook hier zijn de laatste 2 jaar zeer goede restaurants, bars en discotheken verschenen. Met duidelijk Westerse invloeden. Wees niet verbaasd als u hier uitsluitend Chinezen aantreft, en toch Westerse prijzen betaalt. Deze locaties worden dan ook vooral bezocht door de nieuwe generatie Chinezen, die inmiddels als gevolg van de sterk stijgende economie, behoorlijk vermogend zijn en ook rondrijden in Mercedessen, Audi's en soms zelfs Ferrari's! Toch is het niet zo dat het "echte" China al helemaal verdwenen is. In de steden gaat deze ontwikkeling sneller dan op het platteland, maar dankzij ingrijpen van de overheid worden bijvoorbeeld nog een groot aantal traditionele Chinese woonwijken (de zgn. Hutongs) beschermd. De bouwkundige tegenstellingen zijn dan ook groot. Moderne, fraaie gebouwen, staan naast authentieke woonwijken. De oude traditionele sfeer gaat daarmee zeker verloren maar de ontwikkeling is niet tegen te houden.
De hoofdstad van China is Beijing (Peking). In 2008 vonden hier de Olympische Zomerspelen plaats.

Tijd

In China is het in de zomer 6 uur en in de winter 7 uur later dan in Nederland.

Taal

In China worden verschillende talen gesproken. De officiële taal is het Mandarijn. Deze taal wordt door 70% van de bevolking gesproken. In de grotere steden wordt ook Engels gesproken.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van China in 2019 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
5 februari Start Chinees nieuwjaar (Lentefestival)
19 februari Lantaarnfestival (Deng Jie)
5 april  Dag van de schone gaven (Qingming)
1 mei Dag van de arbeid
12 mei Geboorte Boeddha
7 juni Drakenbootfestival
7 augustus Chinese Valentijnsdag (Zeven Zusters Dag)
13 september Herfstfestival
25 december Kerstmis

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De munteenheid in China is de Renminbi, ook wel Yuan genoemd (CNY). Voor 1 Euro krijgt u ongeveer 8 CNY (oktober 2018). Geld wisselen kan bijna overal in China, maar let er wel op dat u onbeschadigde dollars of euro's meeneemt. Beschadigde biljetten kunnen geweigerd worden bij het inwisselen. De koers van de Yuan is in bijna alle hotels gelijk. U kunt de Yuan terugwisselen op Schiphol. Zorg er voor dat u de bonnetjes kunt tonen van het wisselen van geld bij de terugkeer naar Nederland. U kunt ook Travellercheques en uw creditcard gebruiken om te betalen.

Fooien

Voor fooien geldt geen regel in de meeste Aziatische landen. In China is het geven van fooien niet gebruikelijk. Echter de laatste jaren en in Hong Kong komt dit steeds vaker voor. In de grotere restaurants geldt vaak een service charge van 10% die al op de rekening is inbegrepen. In de kleinere restaurants kunt u zelf bepalen hoeveel fooi u wilt geven. Voor de bellboys en de kamermeisjes in de hotels kunt u zelf bepalen hoeveel fooi u wilt geven. Dit geldt ook voor de gidsen en chauffeurs. 

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het is wel handig om een universele stekker mee te nemen.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Eten & drinken

Thee speelt in heel China een belangrijke rol. Thee heeft veel positieve eigenschappen voor de gezondheid. In Peking bevinden zich veel theehuizen, waar verschillende soorten thee kunnen worden gedronken, op de traditionele manier bereid. In de Chinese keuken is de oosterse Yin-Yang filosofie terug te vinden: typisch worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht. Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak. De basisingrediënten zijn granen, rijst in het oosten, gerst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta's, puur, pap of in deegvorm. In Peking worden de gerechten bereid volgens de Mandarijnse keuken. Pekingeend is een lokaal gerecht, dat inmiddels over de gehele wereld in Chinese restaurants kan worden gegeten.

Cultuur

Wanneer u heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dient u in de meeste gevallen "bedekt" gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en uw schoenen uit te trekken. Wij adviseren u ter plaatse aan uw reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn.

Vliegen met China Eastern

Geniet van alle comfort die China Eastern u te bieden heeft. Gedurende de vlucht beschikt u over een eigen TV scherm met een keuze uit diverse films, documentaires en muziekkanalen. Daarnaast biedt China Eastern gratis WiFi aan en heeft u een USB plug tot uw beschikking waar u uw telefoon en/of tablet aan kunt opladen. U hoeft zich dus geen moment te vervelen! Bovendien zijn de maaltijden, bereidt door topchefs, snacks en drankjes inbegrepen. Ook ingebrepen bij een vliegreis met China Eastern zijn 2 stuks van 23 kg bagage en 10 kg handbagage. Voor rondreizen kunt u maximaal 1 koffer van 23kg meenemen i.v.m. beperkte bagageruimte aan boord van de touringcar op plaats van bestemming.

China Eastern is onderdeel van Sky Team en vormt daarmee een samenwerkingsverband met onder andere de KLM, Air France en Delta Airlines. China Eastern is een voorloper als het gaat om hun vloot. Hun vloot bestaat uit 650 toestellen van gemiddeld 5 jaar oud en beschikten als eerste Chineze luchtvaartmaatschappij over WiFi internet aan boord. China Eastern heeft het creëren van een ultieme vliegbeleving hoog in het vaandel staan. Hierdoor heeft de luchtvaartmaatschappij wereldwijd al meerdere prijzen gewonnen voor onder andere operationele uitvoering, service niveau en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Hotels Rondreis Highlights of China

(ca. 15 dagen voor vertrekt ontvangt u de definitieve hotellijst)

Holiday Inn Express Shanghai Zhabei – Shanghai
Holiday Inn Express Shanghai Zhabei treft u op korte afstand van het centrum van Shanghai. Te voet of per metro bereikt u gemakkelijk diverse bezienswaardigheden in de buurt, waaronder de Jaden Buddha-tempel, het volksplein en een winkelcentrum. Bij de 24-uursreceptie van Holiday Inn Express Shanghai Zhabei kunt u terecht met al uw vragen of u zoekt het antwoord op via de gratis wifiverbinding. Het hotel is voorzien van een café/restaurant, waar u onder andere terecht kunt voor een drankje, het ontbijt of andere lichte maaltijden. Uw kamer is verder uitgerust met airconditioning, een televisie, zitje, kluisje en koffie-/theezetfaciliteiten. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

Best Western Premier New Richful Green Hotel – Hangzhou
Op slechts een paar minuten lopen van het centrum van Hangzhou, het beroemde West Lake en diverse restaurants, bars en winkels, treft u het Best Western Premier New Richful Green Hotel. Aan de kwaliteit en service hoeft u niet te twijfelen, want dit moderne hotel is onderdeel van de wereldwijde keten Best Western. U geniet tijdens uw verblijf volop van diverse faciliteiten, zoals een 24-uursreceptie, schoonheidssalon, een restaurant, café, koffiebar en cocktaillounge. De 200 kamers van Best Western Premier New Richful Green Hotel zijn voorzien van een balkon, wifiverbinding, televisie, koffie-/theezetfaciliteiten, koelkast, zitje, telefoon en airconditioning. Uw privébadkamer bestaat minimaal uit een douche, toilet en föhn.

Castle Hotel Suzhou – Suzhou
Gedurende de rondreis Highlights of China verblijft u één nacht in het Castel Hotel Suzhou te Suzhou. Nadat u in de middag deze veelzijdige stad al heeft ontdekt ben u ’s avonds vast toe aan wat ontspanning. Laat Castel Hotel Suzhou dat u nou net bieden! Voorzien van onder andere een wellness center, 24-uursreceptie, goed restaurant en een fitnessruimte kiest u uw eigen manier van ontspanning. Ook de comfortabele kamers, voorzien van airconditioning, een zitje, televisie, telefoon, gratis wifi en een waterkoker, dragen hun steentje hieraan bij. In uw privébadkamer treft u een bad en/of douche, toilet en föhn.

FangYuan JinLing Plaza Hotel – Nanjing
Het FangYuan JinLing Plaza Hotel biedt u verschillende faciliteiten tijdens uw comfortabele verblijf. Heerlijke lokale of internationale gerechten kiest u in het buffetrestaurant, een verfrissend drankje bestelt u in de bar, u neemt een duik in het binnenzwembad of geniet van een ontspannen behandeling in het spa center. Het FangYuan JinLing Plaza Hotel biedt voor elk wat wils! De moderne en warm ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie, gratis wifi, een zitje, kluisje, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Maar ook in de ruime lobby met zitjes en bij de 24-uursreceptie wordt u op uw wenken bediend. Een heerlijke accommodatie tijdens uw rondreis door het indrukwekkende China!

Peony Plaza hotel – Luoyang
Het comfortabele 4-sterren Peony Plaza Hotel in Luoyang beschikt onder andere over een ruime lobby, waar u ook de 24-uursreceptie treft. In de twee restaurants van het hotel geniet u van de smakelijkste gerechten en u sluit de drukke reisdagen af met een lekker drankje in de bar. Voor uw ontspanning is een duik in het zwembad van Peony Plaza Hotel een aanrader, net als rustig bijkomen op uw fijn ingerichte kamer. De kamers zijn alle voorzien van airconditioning, een minibar, gratis wifiverbinding, televisie, koffie-/theezetfaciliteiten, kluisje en een zitje. In uw privébadkamer treft u een bad/douche, toilet en föhn.

Forest City Hotel – Xi’an
Midden in het centrum van Xi’an is het 3-sterren Forest City Hotel gevestigd. Op korte afstand treft u diverse toeristische attracties, waaronder de Moslimstraat en de beroemde klokkentoren. Maar ook in het hotel zelf is voldoende te beleven. Kom even helemaal tot rust in de sauna of stuur een aantal mooie vakantiekiekjes naar het thuisfront via de gratis wifiverbinding die het Forest City hotel u biedt. Ook beschikt het hotel over een bar waar u terecht kunt voor een lekker drankje of een kleine snack en in het restaurant worden diverse lokale gerechten geserveerd. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een televisie, koelkast en een bank. In de privébadkamer treft u een douche, toilet en föhn.

Dong Fang Hotel – Beijing
In het hart van Beijing, op korte afstand van winkelstraat Xidan en warenhuis Beijing SOGO treft u het prachtige 3-sterren Dong Fang Hotel. Naast winkelen, biedt de omgeving van Beijing u ook historie in het National History Museum en cultuur in het Liyuan Theatre. Voor elk wat wils dus! In het hotel zelf zal de bijzondere combinatie van klassiek Chinese en Westerse designs u zeker niet ontgaan. Daarnaast kunt u heerlijk ontspannen in de fraai aangelegde Europese tuin. Uw maaltijden nuttigt u in een van de twee hotel-restaurants, waar internationale en Chinese gerechten worden geserveerd. Uw comfortabele kamer is voorzien van airconditioning, een zitje, televisie, koffie-/theezetfaciliteiten en gratis wifi. De badkamer bestaat uit een douche, toilet, toiletartikelen en een föhn.

*Bovenstaande hotels zijn onder voorbehoud en kunnen wegens operationele redenen worden gewijzigd naar een gelijkwaardig alternatief.

Inbegrepen Excursies

(Entreegelden verplicht ter plaatse te betalen, zie 'Exclusief' onder prijstabel)

 • Stadstour (deel van) Shanghai
  Gedurende een tour door een deel van deze metropool doet u de oeverpromenade de Bund aan, die uitmond in de drukste winkelstraat van Shanghai: Nanjing Road. Tijdens deze excursie is de lunch inbegrepen.
 • Bezoek Lingyin tempel
  Ook wel Temple of the Soul’s Retreat genoemd: een van de grootste en meest bezochte tempels van China.
 • Bezoek Huagang Park
  Ontdek de natuur in het Huagang Park, voorzien van onder andere visvijvers en een miniatuur van het Vrijheidsbeeld.
 • Boottocht over West Lake
  Geniet van de relaxte sfeer tijdens een boottocht over het merenstelstel, gelegen ten westen van Hangzhou: West Lake.
 • Bezoek Liu Garden
  Typisch Chinese tuin en opgenomen in de top vier van klassieke Chinese tuinen. Deze fraaie tuin is voorzien van prachtige architectuur en idyllische landschappen.
 • Bezoek Pingjiang Road
  Historische straat, welke is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Verspreid over 1,6 kilometer treft u hier witte huizen met zwarte daken en diverse bruggen over de naastgelegen rivier.
 • Bezoek Silk Factory
  Leer meer over één van de belangrijkste producten van China: zijde. Tijdens uw bezoek aan de Silk Factory ontdekt u het zijde proces, voorzien van onder andere rupsen, winden, weven en de eindproducten.
 • Bezoek Dr Sun Yat-sen’s Mausoleum
  20 hectare grond aan de voet van de Purple Mountain: het heilige land voor Chinezen in binnen- en buitenland. Geniet van de prachtige natuur en ontdek de historische betekenis.
 • Bezoek tempel Liggu
  Een Boeddhistische tempel in Nanjing, omringd door een groot park waar u ook een pagode treft.
 • Bezoek White Horse Temple
  De eerste Boeddhistische tempel van China: de bakermat van het Chinese Boeddhisme.
 • Bezoek Longmen grotten
  Eén van de beroemdste schatten van de steneninscripties in China.
 • Bezoek terracotta fabriek & museum
  een van de belangrijkste archeologische vondsten van Xi’an: de terracotta krijgers en paarden.
 • Bezoek Grote Moskee
  De grootste en een van de belangrijkste islamitische plaatsen van China: toegevoegd aan de UNESCO Islamitische Erfgoedlijst.
 • Bezoek Xi’an City Wall
  De meest complete stadsmuur van China en één van de grootste, oude militaire verdedigingssystemen ter wereld.
 • Bezoek Yong Xing Fang Food Street
  Geniet van de oude bouwstijl en de diverse restaurants met gerechten uit de Shaanxi keuken.
 • Bezoek Tiananmenplein
  De poort van de Hemelse vrede: een van de grootste publieke pleinen ter wereld die doorloopt tot de Tempel van de Hemel. Hier treft u onder andere het Monument van de Volkshelden, het Nationaal museum van China en het mausoleum van Mao Zedong.
 • Hutong tour met een Riksja
  Ontdek de traditionele straatjes en hofhuizen. Een kijkje in het échte leven van de locals.
 • Bezoek Great Wall van Badaling
  Eén van de meest complete, oude muren van China (circa 12 kilometer lang).
 • Bezoek Changling Tomb
  Neem een kijkje bij het mausoleum van de derde keizer van de Min Dynastie (1368 – 1644).
 • Bezoek Temple of Heaven
  Bekijk de tempel of maak een wandeling in het naastgelegen, uitgestrekte park waar de lokale bevolking graag komt.
 • Bezoek de Lama Temple
  Ook wel de Yonghe Temple. De beroemdste Tibetaanse Boeddhistische tempel buiten Tibet, voorzien van fresco’s, decoratieve bogen, wandtapijten en fraai timmerwerk.
 • Bezoek Summer Palace
  Het grootste en best bewaarde koninklijke park van China.
 • Boottocht naar een eilandtempel
  Bekijk een traditionele Chinese voorstelling in het theater of dwaal lekker rond en bekijk de gebouwen en binnenplaatsen die u tegenkomt.

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Rondreis Highlights of China
China - Shanghai
Reisduur:
CHKLAB
Een ogenblik geduld aub…