WEGENS GROOT SUCCES VERLENGD! Profiteer nog van hoge kortingen t/m 31 januari tijdens onze Stip Mania dagen!

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Highlights of China

 • China / Shanghai / Shanghai
 • Indrukwekkende route vol bezienswaardigheden
 • Nachttrein en 2 treinreizen met de Bullet Train
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Wandel over de Chinese muur!
 • O.a. Shanghai, Suzhou, Xi'an, Beijing en méér

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.
ma 6 Meima 20 Mei
15 dagen16291529

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Non-stop vliegreis Amsterdam - Shanghai en Beijing - Amsterdam (met overstap in Shanghai) per China Eastern Airlines
 • Transfers
 • Rondreis per comfortabele touringcar / minivan en lokaal vervoer
 • 11 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • 1 overnachting aan boord van de nachttrein (soft sleeper)
 • Verzorging o.b.v. logies, ontbijt en 9 x lunch
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden (ca. Yuan 969 per persoon, ter plaatse te betalen)
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking
 • Visumkosten

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Minimum deelname: 10 deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 21 dagen voor vertrek. De lokale agent kan besluiten de reis met minder deelnemers door te laten gaan.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Highlights of China 

Bent u ook zo benieuwd naar het indrukwekkende China? Boek dan deze voordelige 15-daagse rondreis en ontdek met Stip Reizen het klassieke China. De reis zit vol highlights en laat u alle ‘must sees’ zien, van boeddhistische tempels tot klassieke tuinen en van de metropool Shanghai tot het bekende Beijing. Deze unieke prijs is inclusief vliegreis per China Eastern Airlines, rondreis per touringcar, goede toeristenklasse hotels inclusief ontbijt, treinreizen, excursies, diverse lunches en lokale Nederlandssprekende reisleiding 

De Volksrepubliek China is het land van de toekomst en ontzettend divers. Hier geen stranden met palmbomen en hangmatjes, maar juist schitterende bezienswaardigheden en een adembenemende natuur. Het land is perfect voor een rondreis. De eeuwenoude cultuur met prachtige bouwwerken wordt razendsnel ingehaald door de moderne tijd met immense wolkenkrabbers. Een interessant contrast dat zeker zal opvallen tijdens de 15 dagen in China. Net zoals de enorme steden die worden afgewisseld met pittoreske dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. Leer de gebruiken van de locals, eet met stokjes, drink Chinese thee, bezoek kleurrijke tempels, bekijk de skyline van Shanghai en kom tot rust in een klassieke Chinese tuin. Boek snel deze interessante rondreis en reis mee naar de hoogtepunten van China. Shanghai met de oeverpromenade de Bund en de indrukwekkende skyline, de Temple of the Soul’s Retreat in Hangzhou, de Chinese tuin Liu Garden in Suzhou en het heilige land van het mausoleum van Dr Sun Yat-sen in Nanjing. Het zijn zomaar een aantal highlights die aan bod komen. Natuurlijk slaan we de stadsmuur in Xi’an en het beroemde Tiananmenplein midden in het centrum van de hoofdstad Beijing niet over. Laat u tijdens deze vakantie verrassen door de boeddhistische tempels, de rustgevende tuinen en de Chinese cultuur! 

Hotels

Gedurende de rondreis verblijft u in goede toeristenklasse hotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met douche en toilet. U verblijft 1 nacht aan boord van een slaaptrein. 

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt. Enkele dagen is de lunch inbegrepen, zie het tabblad ‘Dagprogramma’.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Shanghai
Dag 2: Shanghai
Dag 3: Shanghai
Dag 4: Shanghai - Hangzhou
Dag 5: Hangzhou - Suzhou
Dag 6: Suzhou - Nanjing
Dag 7: Nanjing - Luoyang
Dag 8: Luoyang - Xi’an
Dag 9: Xi’an
Dag 10: Xi’an - Beijing
Dag 11: Beijing
Dag 12: Beijing
Dag 13: Beijing
Dag 14: Beijing - Shanghai
Dag 15: Shanghai - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - 
Shanghai
Vandaag start uw vakantie! U wordt verwacht op de luchthaven van Amsterdam voor uw vlucht per China Eastern Airlines naar Shanghai, China.

2e dag, Shanghai
Na de non-stop vlucht per China Eastern komt u vroeg in de morgen aan in Shanghai. Per transferbus wordt u naar het hotel gebracht en heeft u tijd om bij te komen van de reis en u op te maken voor het begin van deze rondreis. Vandaag bezoeken we namelijk een deel van deze metropool tijdens een excursie van een halve dag. We gaan naar de Bund, een 1,5 kilometer lange oeverpromenade die doorloopt tot de drukste winkelstraat van de stad; Nanjing Road. De Bund is één van de meest toeristische attracties van Shanghai. Grote bedrijven en banken zijn hier gevestigd. Om het karakter te behouden, is er een limiet gesteld aan de hoogte van de gebouwen. Kijkt u over de Huangpu rivier naar de overkant, dan ziet u het stadsdeel Pudong waar torenhoge wolkenkrabbers verrijzen. Tijdens de excursie wordt er voor de lunch gezorgd. De komende twee nachten verblijft u in het Holiday Inn Express Shanghai Zhabei (of gelijkwaardig). 

3e dag, Shanghai
Geniet vandaag van een vrije dag. Misschien wilt u nog even bijkomen van de vlucht of op uw gemak de stad bekijken. Begin met een lekker ontbijt in het hotel en beslis daarna wat u allemaal wilt doen en/of zien. Shanghai is zo groot dat u alle kanten op kunt. Ga bijvoorbeeld naar de bekende Shanghai Tower van maar liefst 650 meter hoog of kies voor een natuurlijke omgeving en breng een bezoek aan een klassieke Chinese tuin met bruggen, drakenmuren, rotspartijen en paviljoenen.

4e dag, Shanghai - Hangzhou
Na het ontbijt laten we de grootste stad van China achter ons en rijden we naar Hangzhou. Deze stad heeft misschien het imago van een saaie industriële stad, maar dat is niet helemaal correct. U vindt hier ook prachtige tempels en natuurgebieden. ’s Middags ervaart u Hangzhou zelf tijdens een excursie naar de Lingyin tempel, ofwel de ‘Temple of the Soul’s Retreat’. Het is een van de grootste en meest bezochte boeddhistische tempels van China en is zeer populair onder toeristen en pelgrims. De tempel heeft het grootste beeld van de Buddha Sakyamuni in lotushouding. De natuur van Hangzhou ontdekt u in het Huagang Park dat gelegen is op een schiereiland. Voornamelijk bekend om de visvijvers met ‘viszicht’ en een miniatuurbeeld van het Vrijheidsbeeld. We sluiten de middag af met een boottocht over West Lake, een merenstelsel dat ten westen van Hangzhou ligt. Hier hangt zo’n relaxte sfeer, dat het heerlijk is om hier te vertoeven. Er wordt gefietst en gewandeld in het West Lake park, maar er zijn ook diverse restaurants en winkels. De lunch wordt tijdens de excursie verzorgd. Vandaag slaapt u in het Hangzhou New Richful Green Hotel (of gelijkwaardig).

5e dag, Hangzhou - Suzhou
Begin de dag rustig met een ontbijt in het hotel. Daarna is het tijd om uw spullen te pakken, want vandaag rijden we naar de volgende stad; Suzhou. Deze plaats ontdekken we ook via een middagexcursie. We starten met Liu Garden, een typisch Chinese tuin, waar u geniet van de natuurlijke schoonheid. Deze beroemde tuin staat in de top vier van klassieke Chinese tuinen en heeft een prachtige architectuur die wordt gekenmerkt door stenen en idyllische landschappen. Het is werkelijk waar een visuele traktatie! Hierna bezoeken we Pingjiang Road, een historische straat gelegen in het noordoosten van Suzhou. Deze 1,6 kilometer lange stenen weg loopt langs een rivier en beschikt over bruggen en witte huizen met zwarte daken. Haast kennen ze hier niet. Kijk naar hoe de locals leven en u neemt de ontspannen levensstijl zo over. Deze plek staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is ideaal als u zich wilt onttrekken aan de drukke stad. Zijde is een van de belangrijkste producten van China en Suzhou is de stad van zijde. Om het proces van zijde van dichtbij mee te maken, gaan we naar de Silk Factory. De zijderupsenfokkerij, het zijde winden, het zijden weven en natuurlijk de uiteindelijke producten als sjaals en kleding, u ziet het hier allemaal. Bij de excursie is de lunch inbegrepen. U slaapt vandaag in het Castle Hotel Suzhou (of gelijkwaardig).

6e dag, Suzhou - Nanjing 
Nieuwe dag, nieuwe stad. Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Nanjing. Deze stad was gedurende verschillende periodes de Chinese hoofdstad. Het ligt in de dichtbevolkte delta van de Jangtsekiang wat al tien eeuwen lang het rijkste deel van China is. Onze eerste uitstap in Nanjing is het Dr Sun Yat-sen’s Mausoleum. Dit gebied ligt aan de voet van de Purple Mountain en telt zo’n 20 hectare grond. Dit mausoleum van Dr Sun Yat-sen, de vader van de Republiek China, wordt gezien als het heilige land voor Chinezen in binnen- en buitenland. Met de diepe historische betekenis, prachtige natuur en het mooie landschap is het een must see tijdens uw verblijf in Nanjing. Ook de nabijgelegen boeddhistische tempel Linggu bezoeken we vandaag. Deze tempel heeft een pagode en wordt omringd door een groot park. De lunch vandaag is inclusief. U verblijft vannacht in het Fang Yuan Jin Ling Plaza Nanjing hotel (of gelijkwaardig) in Nanjing. 

7e dag, Nanjing - Luoyang 
Na het ontbijt rijden we naar het treinstation van Nanjing. In een ongeveer 4 uur durende treinrit reizen we naar Luoyang. U kunt op eigen kosten een lunch in de trein kopen. Aangekomen op het station van Luoyang begint het genieten van de omgeving en de White Horse Temple die we gaan bezoeken. Het is de eerste boeddhistische tempel van China met een geschiedenis van langer dan 1900 jaar. Sindsdien is het boeddhisme door heel China verspreid. De tempel wordt dan ook beschouwd als de bakermat van het Chinese boeddhisme. U slaapt vandaag in het Peony Plaza hotel (of gelijkwaardig) in Luoyang.

8e dag, Luoyang - Xi’an
Deze ochtend bezoeken we de Longmen grotten die tussen de berg Xiang en de berg Longmen liggen en uitkijken op de Yi rivier. De Longmen grotten worden samen met de Yungang grotten en Mogao grotten beschouwd als de drie beroemdste schatten van de stenen inscripties in China. Het natuurgebied bevat onder andere meer dan 2.300 gaten en nissen, 1.300 grotten en 100.000 beelden. Veel historische materialen met betrekking tot kunst, muziek, religie, kalligrafie, medicijnen, kostuums en architectuur worden hier bewaard. De lunch tijdens de excursie is inclusief. ’s Middags stapt u op de trein naar Xi’an. Bij aankomst wordt u naar uw hotel, het Forest City Hotel (of gelijkwaardig), gebracht voor uw overnachting. Morgen beginnen de excursies.

9e dag, Xi’an
Zorg voor een goede bodem, want vandaag gaan we de hele dag op stap. Zo gaan we naar de terracotta fabriek en bezoeken we het terracotta museum. De terracotta krijgers en paarden in Xi’an zijn een van de belangrijkste archeologische vondsten van de 20e eeuw en trekken veel bezoekers naar de stad. Ook de Grote Moskee die midden in het stadscentrum staat, gaan we bekijken. Het is de grootste en een van de belangrijkste islamitische plaatsen van China. De Grote Moskee is in 1985 toegevoegd aan de UNESCO Islamitische Erfgoedlijst. In de stad is ook een markt waar u lekker kunt rondstruinen. Op zoek naar een souvenir of lokaal eten? U vindt het hier! De lunch is vandaag inclusief. U slaapt nog een nacht in Xi’an.

10e dag, Xi’an - Beijing
Kies ervoor om deze ochtend rustig aan wakker te worden en te ontbijten. U kunt de ochtend zelf indelen, want vanmiddag gaan we naar Xi’an City Wall. Dit is de meest complete stadsmuur van China die is overgebleven. Daarnaast is het één van de grootste oude militaire verdedigingssystemen ter wereld. De muur is 13,7 kilometer lang en wordt omringd door een diepe gracht. Hierna gaan we naar de Yong Xing Fang Food Street voor een heerlijk diner (op eigen kosten). In de straat staan huizen met de oude bouwstijl, er is een plein en er zijn natuurlijk allemaal restaurants met gerechten uit de Shaanxi keuken. Na een gezellige avond rijden we naar het treinstation. Vannacht slaapt u in de trein die u naar Beijing brengt.

11e dag, Beijing
U komt deze morgen aan in Beijing, de laatste stad die we aandoen tijdens deze rondreis door China. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht voor het ontbijt. Hopelijk heeft u goed kunnen slapen in de trein, want vandaag gaan we al een aantal plekken van Beijing bezoeken. Te beginnen met het Tiananmenplein, de Poort van de Hemelse Vrede, dat midden in het centrum van Beijing ligt. Het is één van de grootste publieke pleinen ter wereld en loopt door de Tempel van de Hemel en de Verboden Stad. U vindt er bezienswaardigheden als het Monument van de Volkshelden, het nationaal museum van China en het mausoleum van Mao Zedong. Door de historische, culturele en politieke betekenis is het een echte 'must visit' tijdens deze reis. Wat ook niet mag ontbreken, is een Hutong tour met een riksja. Op deze manier komt u in traditionele straatjes en langs hofhuizen die voorheen in heel Beijing te vinden waren. Een beter kijkje in het leven van de locals kan bijna niet. Het is de plek om authentieke lokale gerechten te proberen, souvenirs te kopen of te ontspannen in een café. De lunch is vandaag inbegrepen. U slaapt deze nacht in Beijing.

12e dag, Beijing
Beijing is zo groot dat ook vandaag in het teken staat van interessante excursies. Na het ontbijt vertrekken richting één van de meest complete oude muren in China; de Great Wall van Badaling. Deze 12 kilometer lange muur moet u zeker een keer gezien hebben in uw leven. Hierop volgend brengen we een bezoek aan de Changling Tomb, het mausoleum van de derde keizer van de Ming dynastie (1368-1644), Zhu Di en zijn keizerin. Het is de vroegst gebouwde en de best bewaarde onder de tomben van de Ming dynastie. De Sacred Way, de Heilige Weg of Goddelijke Weg, is het voorste deel van de keizerlijke begraafplaats. Deze weg naar de hemel wordt bekleed met stenen beelden en is de versiering van het mausoleum. De beelden bestaan meestal uit 12 menselijke figuren en 24 dieren: leeuw, kameel, olifant, xiezhi (een mythologische eenhoorn), qilin (een van de vier ‘goddelijke dieren’, de andere drie zijn draak, feniks en schildpad) en paard. Elk dier komt vier keer voor: twee staand en twee gehurkt met verschillende betekenissen. U zult ze allemaal tegenkomen vandaag. Voor de lunch hoeft u niet op pad, deze is verzorgd. Vannacht slaapt u in Beijing.

13e dag, Beijing 
Dit is de laatste dag in Beijing en ook vandaag gaan we de hele dag op pad. We beginnen met de Temple of Heaven die gelegen is in een uitgestrekt park waar de lokale bevolking graag vertoeft. Een wandeling maken of ’s ochtends de vechtkunst Tai Chi beoefenen, het is de uitstekende plek hiervoor. De Lama Temple, ook wel bekend als de Yonghe Temple, staat ook op het programma. Deze tempel is de beroemdste Tibetaanse boeddhistische tempel buiten Tibet en heeft fantastische fresco's, prachtige decoratieve bogen, wandtapijten, oogverblindend timmerwerk en een prachtig paar Chinese leeuwen. Op 15 kilometer van het centrum ligt Summer Palace, het grootste en best bewaarde koninklijke park van China. De hoogtepunten van het park zijn Kunming Lake, The Long Corridor, Longevity Hill, The Marble Boat en The Garden of Virtue and Harmony. Maak een boottocht van 10 minuten naar een eilandtempel, bekijk een traditionele Chinese voorstelling in het theater of dwaal lekker rond en bekijk de gebouwen en binnenplaatsen die u tegenkomt. De lunch is inclusief. Deze laatste nacht slaapt u ook in Beijing.

14e dag, Beijing - Shanghai 
U kunt vandaag uw tijd zelf indelen. Trek er nog even op uit of doe het rustig aan. Halverwege de dag wordt u door de transferbus opgehaald en naar de luchthaven van Beijing gebracht voor uw terugvlucht. Er is tijdens de vliegreis een overstap in Shanghai voordat u naar Amsterdam vliegt.

15e dag, Shanghai - Amsterdam
Vandaag komt u aan op Schiphol. Na twee weken te hebben rondgetrokken door China, heeft u behoorlijk veel gezien van het land. U kunt terugkijken op een geslaagde reis vol nieuwe herinneringen.

Shanghai

Een van de bekenste en meest bezochte steden van China is Shanghai. Het is niet de hoofdstad, maar wel de grootste stad van het land. Dit voorheen kleine vissersdorp is in snel tempo uitgegroeid tot zelfs een van de drie grootste metropolen ter wereld. Het zal u dan ook niet verbazen dat het hier behoorlijk druk kan zijn.

Een stad met wolkenkrabbers en immens grote winkelcentra, maar ook met boeddhistische tempels, Joodse synagogen en uitgestrekte maisvelden. Shanghai is groots en divers, maar heeft ook zijn charmes. Zo vindt u er eettentjes langs de kant van de weg met lokale gerechten, kunstgalerijen, kerken, tempels en natuurlijk het Shanghai International Circuit. Als de neonverlichting ’s avonds aangaat, verandert Shanghai in een kleurrijke stad. Bezoek tijdens uw verblijf in Shanghai in ieder geval het stadsdeel de Bund, de traditionele wijk Xintiandi en de Yuyuan tuin. Ga shoppen in het centrum van Nanjing Road, maak een tochtje over de Huangpu rivier en bekijk de indrukwekkende skyline van Shanghai.

China

De Volksrepubliek China is qua oppervlakte (na Rusland, Canada en de Verenigde Staten) en qua inwonertal een van de grootste landen ter wereld. China ligt ten westen van Japan, ten zuiden van Rusland en ten noorden van India. China is een fascinerend land, en met zijn ca. 1,3 miljard inwoners eigenlijk een compleet werelddeel! Dankzij de sterke opkomst van de economie (insiders schatten deze in op meer dan 10% op jaarbasis, zeker in de grote steden) is China veel toegankelijker dan een aantal jaar geleden. Op steeds meer plaatsen kan men zich bijvoorbeeld met Engels verstaanbaar maken. Maar het blijft China! Het dagelijks leven is er erg goedkoop. Shoppen in bijvoorbeeld het "Zijden Straatje" kan heel goedkoop zijn. Voor ca. 10 euro (wel afdingen!!) heeft u er al een prachtige winterjas, of zijden blouse. Voor een paar euro kunt u in lokale restaurants een goede maaltijd nuttigen. Maar zoals gezegd, China verandert heel snel en ook hier zijn de laatste 2 jaar zeer goede restaurants, bars en discotheken verschenen. Met duidelijk Westerse invloeden. Wees niet verbaasd als u hier uitsluitend Chinezen aantreft, en toch Westerse prijzen betaalt. Deze locaties worden dan ook vooral bezocht door de nieuwe generatie Chinezen, die inmiddels als gevolg van de sterk stijgende economie, behoorlijk vermogend zijn en ook rondrijden in Mercedessen, Audi's en soms zelfs Ferrari's! Toch is het niet zo dat het "echte" China al helemaal verdwenen is. In de steden gaat deze ontwikkeling sneller dan op het platteland, maar dankzij ingrijpen van de overheid worden bijvoorbeeld nog een groot aantal traditionele Chinese woonwijken (de zgn. Hutongs) beschermd. De bouwkundige tegenstellingen zijn dan ook groot. Moderne, fraaie gebouwen, staan naast authentieke woonwijken. De oude traditionele sfeer gaat daarmee zeker verloren maar de ontwikkeling is niet tegen te houden.
De hoofdstad van China is Beijing (Peking). In 2008 vonden hier de Olympische Zomerspelen plaats.

Tijd

In China is het in de zomer 6 uur en in de winter 7 uur later dan in Nederland.

Taal

In China worden verschillende talen gesproken. De officiële taal is het Mandarijn. Deze taal wordt door 70% van de bevolking gesproken. In de grotere steden wordt ook Engels gesproken.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van China in 2019 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
5 februari Start Chinees nieuwjaar (Lentefestival)
19 februari Lantaarnfestival (Deng Jie)
5 april  Dag van de schone gaven (Qingming)
1 mei Dag van de arbeid
12 mei Geboorte Boeddha
7 juni Drakenbootfestival
7 augustus Chinese Valentijnsdag (Zeven Zusters Dag)
13 september Herfstfestival
25 december Kerstmis

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De munteenheid in China is de Renminbi, ook wel Yuan genoemd (CNY). Voor 1 Euro krijgt u ongeveer 8 CNY (oktober 2018). Geld wisselen kan bijna overal in China, maar let er wel op dat u onbeschadigde dollars of euro's meeneemt. Beschadigde biljetten kunnen geweigerd worden bij het inwisselen. De koers van de Yuan is in bijna alle hotels gelijk. U kunt de Yuan terugwisselen op Schiphol. Zorg er voor dat u de bonnetjes kunt tonen van het wisselen van geld bij de terugkeer naar Nederland. U kunt ook Travellercheques en uw creditcard gebruiken om te betalen.

Fooien

Voor fooien geldt geen regel in de meeste Aziatische landen. In China is het geven van fooien niet gebruikelijk. Echter de laatste jaren en in Hong Kong komt dit steeds vaker voor. In de grotere restaurants geldt vaak een service charge van 10% die al op de rekening is inbegrepen. In de kleinere restaurants kunt u zelf bepalen hoeveel fooi u wilt geven. Voor de bellboys en de kamermeisjes in de hotels kunt u zelf bepalen hoeveel fooi u wilt geven. Dit geldt ook voor de gidsen en chauffeurs. 

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het is wel handig om een universele stekker mee te nemen.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Eten & drinken

Thee speelt in heel China een belangrijke rol. Thee heeft veel positieve eigenschappen voor de gezondheid. In Peking bevinden zich veel theehuizen, waar verschillende soorten thee kunnen worden gedronken, op de traditionele manier bereid. In de Chinese keuken is de oosterse Yin-Yang filosofie terug te vinden: typisch worden tegengestelde smaken (zoet-zuur) of texturen (mals-knapperig) gecombineerd in een gerecht. Voedsel is in de Chinese keuken niet enkel een zaak van eten, evengoed moet het voedsel mooi gepresenteerd worden en een goede combinatie vormen van de basissmaken. De gerechten mogen niet overweldigend zijn in geur of smaak. De basisingrediënten zijn granen, rijst in het oosten, gerst en tarwe in het Noorden. Deze worden gegeten als pasta's, puur, pap of in deegvorm. In Peking worden de gerechten bereid volgens de Mandarijnse keuken. Pekingeend is een lokaal gerecht, dat inmiddels over de gehele wereld in Chinese restaurants kan worden gegeten.

Cultuur

Wanneer u heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dient u in de meeste gevallen "bedekt" gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en uw schoenen uit te trekken. Wij adviseren u ter plaatse aan uw reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn.

Vliegen met China Eastern

Geniet van alle comfort die China Eastern u te bieden heeft. Gedurende de vlucht beschikt u over een eigen TV scherm met een keuze uit diverse films, documentaires en muziekkanalen. Daarnaast biedt China Eastern gratis WiFi aan en heeft u een USB plug tot uw beschikking waar u uw telefoon en/of tablet aan kunt opladen. U hoeft zich dus geen moment te vervelen! Bovendien zijn de maaltijden, bereidt door topchefs, snacks en drankjes inbegrepen. Ook ingebrepen bij een vliegreis met China Eastern zijn 2 stuks van 23 kg bagage en 10 kg handbagage. Voor rondreizen kunt u maximaal 1 koffer van 23kg meenemen i.v.m. beperkte bagageruimte aan boord van de touringcar op plaats van bestemming.

China Eastern is onderdeel van Sky Team en vormt daarmee een samenwerkingsverband met onder andere de KLM, Air France en Delta Airlines. China Eastern is een voorloper als het gaat om hun vloot. Hun vloot bestaat uit 650 toestellen van gemiddeld 5 jaar oud en beschikten als eerste Chineze luchtvaartmaatschappij over WiFi internet aan boord. China Eastern heeft het creëren van een ultieme vliegbeleving hoog in het vaandel staan. Hierdoor heeft de luchtvaartmaatschappij wereldwijd al meerdere prijzen gewonnen voor onder andere operationele uitvoering, service niveau en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Uw reis:
Rondreis Highlights of China
China - Shanghai
Reisduur:
CHKLAB
Een ogenblik geduld aub…