SUMMERSALE KORTING! Profiteer van kortingen tot 10%! Geldig t/m 1 juli 2018.

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis A taste of Colombia

 • Colombia / West-Colombia / Bogotá
 • 16-daagse groepsrondreis
 • Vliegreis per KLM & 23kg ruimbagage
 • Nog nooit vertoonde prijzen!
 • Natuur, cultuur en architectuur
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

do 18 Okt
16 dagen1849

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Non-stop vluchten Amsterdam - Bogotá en Cartagena - Amsterdam per KLM incl. 23 kg ruimbagage p.p.
 • Vlucht Medellin - Cartagena per Avianca (of gelijkwaardig) incl. 23 kg ruimbagage p.p. (tickets ontvangt u ter plaatse)
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 14 overnachtingen in goede toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Lokale Engelssprekende gidsen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Entreegelden, ca. USD 16 per persoon (Bogotá Gold museum, Medellin Metrocable, San Agustin Arch. Park)
 • Optionele excursies
 • Fooien (zie ‘extra informatie’)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à €2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à €35,- per boeking

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vanuit Amsterdam om ca. 10.15 uur, aankomst Bogota om ca. 14.00 uur dezelfde dag. Terugreis vertrek vanuit Cartagena om ca. 18.15 uur en aankomst in Amsterdam om ca. 10.45 uur de volgende dag.
 • Kinderkorting: Niet van toepassing. Deze reis is niet geschikt voor kinderen.
 • Minimum deelname: 18 personen. De lokale agent kan beslissen om de reis met een kleiner gezelschap toch doorgang te laten vinden. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 28 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Let op: deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren. Tevens behouden wij ons het recht voor om (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties. Voor deze reis is het verstrekken van diverse persoonlijke (paspoort)gegevens noodzakelijk. Wij willen u erop wijzen dat u zelf verantwoordelijk bent voor het correct doorgeven / controleren van deze gegevens. Stip Reizen is niet aansprakelijk voor fouten in de door u verstrekte persoonlijke gegevens als namen, geboortedata, paspoortgegevens etc. Eventuele wijzigings- en/of annuleringskosten die hieruit voortvloeien zijn geheel voor eigen rekening.
 • Grensdocumenten: Indien u de Nederlandse nationaliteit geniet, dient uw paspoort nog 6 maanden geldig te zijn na vertrek uit Colombia. Indien u niet de Nederlandse nationaliteit geniet kunnen andere bepalingen gelden. U bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.
 • Fooien: In landen als Colombia is het gebruikelijk om de lokale bevolking een fooi te geven na het verlenen van een dienst. Het maakt zelfs deel uit van salaris. Om het u gemakkelijk te maken regelt de reisleiding de fooien voor de kofferjongens, chauffeurs en lokale gidsen tijdens het programma. De reisleiding zal daarom bij aanvang van de rondreis een fooienpot van $ 55 per persoon worden inzamelen. In dit bedrag is een eventuele fooi voor de reisleiding niet inbegrepen. Gebruikelijk is een fooi van ca. $ 5 p.p. per dag voor de reisleider.
 • Reispapieren: Ca. 7 dagen voor vertrek
 • Onvoorziene gebeurtenissen: Wanneer u reist door Midden- of Zuid-Amerika, kan het helaas voorkomen dat er belemmeringen zijn onderweg waardoor de reis niet zoals beschreven kan worden uitgevoerd. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld stakingen of wegafsluitingen. Dit kan voor de reisleiding een reden zijn om een ander vervoersmiddel in te schakelen of een extra hotelnacht te regelen. Meerkosten zullen dan ter plaatse aan u worden doorberekend.
 • Uw reisleiding: zal indien gewenst voor u vertalen wat de lokale Engelssprekende gidsen u uitleggen. De inhoud van deze reis, inclusief excursies, kunnen gewijzigd worden. Als de tijd het toelaat dan kan de reisleiding soms andere, of extra excursies ter plaatse voor u regelen waarvan de tarieven niet zijn benoemd in onze reisinformatie. Alle prijzen zijn per persoon en onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis 'A taste of Colombia'

Een unieke kans! Stip heeft in speciale samenwerking met de KLM (die zorgt voor de non-stop vliegreizen) een gloednieuwe rondreis samengesteld naar een bestemming die ongetwijfeld bij velen op de verlanglijst staat: Colombia! Een land dat mede door een aantal gunstige ontwikkelingen razendsnel in populariteit wint. Dit is dus nog uw kans om kennis te maken met authentieke delen van dit grandioze land. Deze reis kost elders al gauw € 2000 of meer, maar is bij ons zéér scherp geprijsd!

De reis die we organiseren is een aaneenschakeling van hoogtepunten. De bruisende metropolen en beroemde plaatsen Bogotá, Medellín en Cartagena staan uiteraard op het programma. U zult ervaren dat deze steden zich razendsnel ontwikkelen, maar toch ook de authentieke sfeer behouden. Colombia is uiteraard ook wereldberoemd van de imposante koffieplantages van Colombia, en we bezoeken o.a Pereira! De Tatacoa woestijn en het uitgestrekte imposante archeologische park van San Agustin staan ook op het programma. Een van de absolute hoogtepunten is de beroemde stad Popayán, bekend van de prachtige koloniale achitectuur en de bruisende cultuur. Beleef de rondreis van uw dromen vol cultuur, natuur, heerlijk eten en drinken, een uitgebreide diversiteit van flora en fauna, gastvrije bevolking en een zeer uiteenlopend excursiepakket. Boek deze indrukwekkende reis snel, want op is ook écht op!

Vliegreis per KLM

Vanaf 2016 vliegt de KLM rechtstreeks naar Colombia. Een unicum! En dankzij onze goede contacten met de KLM slaagden Stip erin om een serie extra voordelige vliegstoelen op deze gloednieuwe vliegverbinding vast te leggen ! De vliegreis naar en van Colombia wordt NON STOP uitgevoerd per ultramoderne Boeing 787-900 (de "Dreamliner"). Op de heenreis vliegt u rechtstreeks naar de hoofdstad Bogota. U vertrekt vanuit Amsterdam om 10.15 uur, en arriveert (mede door het tijdsverschil) dezelfde dag in de middag om 14.00 uur. Op de 15e dag vliegt u vanuit Cartagena om 18.15 uur lokale tijd weer terug naar Amsterdam. U komt de volgende dag om 10.45 uur weer aan in Amsterdam. Alle genoemde vliegtijden zijn o.v.b. wijziging. De ruimbagage, maximaal 23 kg, is inbegrepen in de prijs. 

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis in goede toeristenklasse hotels

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt. 

Uw reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Bogotá
Dag 2: Bogotá
Dag 3: Bogotá - Villavieja
Dag 4: Villavieja - San Agustin
Dag 5: San Agustin - Popayán
Dag 6: Popayán
Dag 7: Popayán - Pereira
Dag 8: Pereira
Dag 9: Pereira
Dag 10: Pereira - Medellín
Dag 11: Medellín
Dag 12: Medellín - Cartagena
Dag 13: Cartagena
Dag 14: Cartagena
Dag 15: Cartagena - Amsterdam
Dag 16: Amsterdam

1e dag: Amsterdam - Bogotá
U vliegt met KLM naar Colombia, waar u in de middag arriveert op de luchthaven van de hoofdstad Bogotá. De transfer brengt u naar Hotel Casa Deco (of gelijkwaardig), waar we inchecken voor de komende 2 overnachtingen. Bogotá is een wervelende metropool welke bekend staat om het behoud van zijn koloniale grandeur.

2e dag: Bogotá
Na het ontbijt staat er een stadswandeling op het programma, waarin u in een halve dag enkele hoogtepunten van Bogotá gaat bezichtigen. We zullen een bezoek brengen aan La Candelaria; een historische wijk in downtown Bogotá. La Candelaria kenmerkt zich door de geplaveide straten, de architectuur van de oude huisjes, kerken en gebouwen in Spaanse koloniale stijll. Vanuit daar wandelen we door naar het Bolivarplein en passeren we verschillende overheidsgebouwen en musea. Vervolgens bezoeken we het Botero museum met een permanente expositie van de bekende Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero. Het Gpudmuseum mogen we ook niet missen, hier zien we de grootste pre-Spaanse goudcollectie ter wereld. Maar ook botten, edelstenen, keramiek en textiel, gemaakt door de inheemse volkeren uit het oude Colombia.

3e dag: Bogotá - Villavieja (ca. 278 km)
Na het ontbijt reizen we verder naar het zuiden, richting de Tatacoa woestijn. Gedurende deze dag zult u merken dat we door een klimaatzone reizen, want het landschap verandert langzaam van een gematigd zeeklimaat naar een steppeklimaat. In de namiddag arriveren we bij de Tatacoa woestijn, waarna we een wandeling maken om de zonsondergang te bekijken. De Tatacoa woestijn kenmerkt zich door de grillige gekleurde rotsformaties, met in de verte de horizon waar de contouren van het Andesgebergte zichtbaar zijn. Zodra de zon onder is gegaan, heb je een adembenemend uitzicht op maar liefst 88 verschillende sterrenbeelden. We rijden door naar Villavieja waar we de nacht zullen doorbrengen in een eenvoudige maar rustieke accommodatie (geen warm water).

4e dag: Villavieja - San Agustin (ca. 259 km)
In de ochtend vervolgen we onze reis richting San Agustin. Tijdens deze reis rijden we langs de befaamde Magdalena Rivier, de grootste rivier van Colombia. In de namiddag zullen we daar een archeologisch park bezoeken, welke op de UNESCO lijst vermeld staat. Het uitgestrekte gebied van 2.000 km² ligt op een hoogte van 1.800 meter. In dit ruige en adembenemende landschap bevinden zich indrukwekkende religieuze monumenten, de grootste verzameling van heel Zuid-Amerika. De kunstwerken zijn vervaardigd door de noordelijke bewoners van het Andes gebergte en stammen uit de 1e tot 8e eeuw na Christus. We overnachten in San Agustin.

5e dag: San Agustin - Popayán (ca. 136 km)
Een heerlijke vrije ochtend om uit te rusten. Krijgt u toch nog niet genoeg van al het moois om u heen? Ter plaatse worden er twee fantastische optionele excursies aangeboden, welke ieder ca. 4 uur duren; een spannende raftingtocht over de Magdalena Rivier of een paardrijtocht door de bergen. In de middag vervolgen we onze reis naar Popayán, maar niet voordat we zijn gestopt bij enkele bezienswaardigheden. We maken een stop bij de Mazamoras Rivier en bij de beroemde vallei van ‘frailejones’, een vallei vol met Espeletia planten. We sluiten de tocht af met een bezoek aan het dorpje Palentera. Van hieruit zullen reizen we door naar ons hotel in Popayán waar we de komende twee nachten zullen verblijven.

6e dag: Popayán
Na het ontbijt vertrekken we vroeg naar Silvia, een lokale (niet toeristische) markt. Silvia is een kleurrijke en bruisende markt, waar locals graag komen om eten en goederen te kopen, maar ook om te socializen. Na het bezoek rijden we terug naar Popayán waar u de middag heeft om vrij te besteden. Popayán staat bekend om zijn prachtige koloniale architectuur en de bruisende cultuur. De stad wordt ook wel White City genoemd, vanwege de vele witte koloniale huizen. UNESCO roemt Popayán om zijn gastronomische keukens. 

7e dag: Popayán - Pereira (ca. 336 km)
We verlaten Popayán en reizen naar de Coffee Triangle, het hart van de koffieplantages. Onderweg passeren we suikerrietplantages en de stad Cali. De Coffee Triangle geeft u een spectaculair panorama van extremen, van glooiende heuvels tot en met sneeuw bedekte bergtoppen. Het voelt alsof de tijd op het platteland eeuwen stil heeft gestaan wanneer je de plantages passeert. De boeren zijn hard aan het werk om de koffiebessen te oogsten. We vervolgen onze reis naar Pereira, waar we de komende drie nachten zullen doorbrengen. De rest van de middag is ter vrije besteding.

8e dag: Pereira
Colombia is de op 2 na grootste producent van koffie ter wereld. Vandaag gaan we een tocht maken over de koffieplantages waar we leren over de verschillende processen. Van zaaien en oogsten tot het branden van de koffie. Uiteraard zullen we ook koffie gaan proeven.

9e dag: Pereira
Dag ter vrije besteding. U kunt zich echter ook opgeven voor een optionele excursie. Tijdens deze dagexcursie brengen we een bezoek brengen aan de Cocora Vallei en de plaats Salento. In de prachtige Cocora Vallei groeien de hoogste palmbomen ter wereld die ook wel Palma de Cera worden genoemd. Hierna brengen we een bezoek aan het oudste dorp van de regio, Salento. Wandel door de smalle straatjes met zijn kleurige balkons en kleine winkeltjes.

10e dag: Pereira - Medellín (ca. 218 km)
Na het ontbijt zullen we helaas de Coffee Triangle verlaten en vervolgen we onze reis richting het befaamde Medellín, waarbij we onderweg de Cauca Rivier zullen passeren. De komende twee nachten verblijven we in Medellín.

11e dag: Medellín
Zo’n 20 jaar geleden stond Medellín voornamelijk bekend om de criminaliteit die het Medellín cartel van Pablo Escobar teweeg bracht. Nadat Pablo Escobar was verslagen hebben politici kosten noch moeite gespaard om te investeren in Medellín, waaronder educatie en infrastructuur. Nu, 20 jaar later, is Medellín uitgegroeid tot een van de meest innovatieve metropolen ter wereld. In de ochtend maken we een stadstour waarbij we meer te weten komen over de transformatie die deze bijzondere stad heeft ondergaan. Ook maken we kennis met zijn innovatieve transportsysteem. Op het Botero plein bekijken we een grootse openluchttentoonstelling met een imposante beeldencollectie. Beleef de nieuwste uitvinding van Medellín; een roltrap door de wijk Comuna 13. Luister naar het verhaal van de inwoners van Medellín, hoe zij kijken naar de geschiedenis van deze stad. De middag is vrij te besteden.

12e dag: Medellín - Cartagena
Vandaag maken we ons klaar voor de vliegreis naar het tropische Cartagena. De transfer brengt u naar het vliegveld van Medellín. Bij aankomst in Cartagena staat er wederom een transfer voor u klaar welke u naar het hotel brengt. De rest van de middag is vrij te besteden om Cartagena verder te ontdekken. Cartagena was in de 16e en 17e eeuw een belangrijke haven voor de Zilvervloot en daarmee erg gewild. In de rijke geschiedenis die de stad rijk is, heeft men diverse malen getracht om Cartagena te bezetten, wat heeft geresulteerd tot een exotische mix van culturen. In deze prachtige stad tref je veel koloniale gebouwen aan en de binnenstad staat al sinds 1980 op de wereld erfgoedlijst. We verblijven de komende drie nachten in Cartagena.

13e dag: Cartagena
In de ochtend maken we een 2-uur durende stadswandeling door het prachtige oude centrum van Cartagena. Het oude centrum staat bol van de historische architectuur en prachtige straatjes. Het eten is er heerlijk, de bewoners vriendelijk, de muziek swingend. Kortom; Cartagena bruist! Na deze wandeling, is de rest van de dag ter vrije besteding.

14e dag: Cartagena
Nog een heerlijke dag ter vrije besteding om op eigen gelegenheid de schitterende omgeving te verkennen. U kunt er ook voor kiezen om een van onze optionele excursies te maken, zoals een fietstocht van 3 uur door de stad of een streetfood-tour (2 uur). De excursies zullen je laten kennismaken met het ware Cartagena!

15e dag: Cartagena - Amsterdam
In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd in Cartagena. Daarna volgt de transfer die ons naar de luchthaven van Cartagena brengt. Van hieruit vliegen we in de namiddag terug naar Amsterdam en komt er helaas een einde aan deze magische rondreis door Colombia.

16e dag: Amsterdam
In de loop van de ochtend landen we in Amsterdam. Uw heerlijke ontdekkingsreis door Colombia is nu echt ten einde.

 

Colombia

De Republiek Colombia is gelegen in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het land grenst in het Noorden aan de Caribische Zee en in het westen aan de Grote Oceaan. Aangrenzende landen zijn Venezuela aan de oostkant, Brazilië in het zuidoosten, Peru en Ecuador aan de zuidkant en Panama in het westen. De hoofdstad van Colombia is Bogotá.

Tijd

In Colombia kent ment geen winter- en zomertijd.  Tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger dan in Nederland. In onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.

Taal

De officiële taal in Colombia is Spaans. Daarnaast zijn er een aantal inheemse talen, maar die worden alleen gesproken door kleine groepen indianen.

Cultuur

Zoals gebruikelijk in Latijns-Amerika gaan de zaken er wat minder punctueel als dat we in Nederland gewend zijn. Mañana (morgen) is dan ook een veel gebruikte term. Colombianen besteden veel aandacht aan hun uiterlijk en als vrouw kun je rekenen op behoorlijk wat aandacht. Als je een kerk of andere heilige plek bezoekt, zorg dan dat je schouders en knieën bedekt zijn. Colombia is een rooms-katholiek land, enkele inheemse volkeren kennen hun eigen religie. Het geloof speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven in Colombia.

Weer & Klimaat

Het land kan onderverdeeld worden in vijf gebieden op basis van landschap en klimaat. Deze gebieden zijn het gebergte van de Andes, de Pacifische kust, de Caraïbische kust, de vlaktes van de Orinoco en het oerwoud van de Amazone.

Colombia is gelegen op de evenaar, waardoor de gemiddelde temperatuur het gehele jaar ongeveer gelijk blijft. Een groot gedeelte van Colombia kent een eeuwige lente.  Er zijn echter wel verschillende klimaatzones in Colombia, wat te wijten is aan de grote hoogteverschillen. In het Andes gebergte kunnen te temperaturen soms zelf onder de 0 °C komen, terwijl de temperatuur in Cartagena (Caribische kust) rond de 30 °C is. Het is dan ook aan te raden om ook enkele warme kledingstukken mee te nemen, daar de temperatuur ongeveer 6 °C  daalt per elke 1000 meter stijging.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Colombia  in 2018 zijn:

 

1 januari Nieuwjaarsdag
8 januari Driekoningen 
19 maart Día de San José (Sint Josef)
1 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
14 mei Día de la Ascención (Hemelvaartsdag)
4 juni Corpus Christi (Sacramentsdag)
2 juli San Pedro y San Pablo 
20 juli Onafhankelijkheidsdag
15 augustus Maria Tenhemelopneming
5 november Allerheiligen
11 november Onafhankelijkheid Cartagena
25 & 26 december Kerstmis

 

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Colombia  in 2019 zijn:

 

1 januari Nieuwjaarsdag
7 januari Driekoningen 
25 maart Día de San José (Sint Josef)
21 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
3 juni Día de la Ascención (Hemelvaartsdag)
24 juni Corpus Christi (Sacramentsdag)
1 juli San Pedro y San Pablo 
20 juli Onafhankelijkheidsdag
19 augustus Maria Tenhemelopneming
4 november Allerheiligen
11 november Onafhankelijkheid Cartagena
25 december Kerstmis

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

 

Geld

De munteenheid in Colombia is de Colombiaanse Peso (COP).  € 1,- is ongeveer 3477 Colombiaanse Peso (september 2017). De actuele wisselkoers kunt u terugvinden op www.wisselkoers.nl. U kunt betalen met munten van 50, 100, 200, 500 en 1000 pesos. Briefgeld bestaat in 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 en 50.000 pesos. Houd er rekening mee dat men vaak niet voldoende wisselgeld voor u terug hebben van briefjes van 20.000 of 50.000 pesos. Geld wisselen is het voordeligst bij een wisselkantoor (Casa de Cambio) vanwege een betere koers.

In de meeste steden is het mogelijk om te pinnen met uw bankpas. U kunt maximaal 300.000 pesos per keer opnemen, zorg ervoor dat u met uw bankpas kunt pinnen in het buitenland. Voor meer informatie raden wij u aan om contact op te nemen met uw bank. In de duurdere hotels, winkels en horecagelegenheden kunt u vaak gebruik maken van een credit card, echter bij de meeste lokale ondernemingen niet.

Fooien

Het geven van fooien wordt als gebruikelijk gezien Colombia. Het bedienend personeel in restaurants verwacht een fooi van ca. 10% - 15%. Ditzelfde bedrag is tevens gebruikelijk als fooi voor o.a. taxi- en buschauffeurs, kamermeisjes en gidsen. Sommige hotels en restaurants zetten dit al voor u op de rekening.

Voltage

Het voltage van Colombia is 110 volt. De stopcontacten in Colombia zijn anders dan die in Nederland, daarom raden wij u aan om een verloopstekker aan te schaffen. Het stroomnetwerk van Colombia is niet altijd even stabiel, houd er daarom rekening mee dat er af en toe een stroomstoring kan voorkomen. 

Water

Het water uit de kraan is (meestal) niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Let er echter wel op dat u de flessen verzegeld krijgt en dat ze pas in uw bijzijn worden opengemaakt.

Eten & drinken

De inwoners van Colombia eten zowel in de ochtend als in de middag graag warm. In de avond eet men in Colombia alleen nog maar een snack. In Colombia zijn ze gek op vlees, dit zit dan ook vaak in de gerechten verwerkt. Colombia kent vele specialiteiten zoals Bandeja Paisa; een schotel met oa rijst, bruine bonen, ei, gehakt, chorizo en zwoerd, Arepa; een pannenkoek van maismeel welke in plaats van brood wordt gegeten en vissoep (sancocho de pescado). Ook gefrituurde mieren zijn een locale specialiteit (hormigas culonas).

Een van de bekendste drank van Colombia is natuurlijk koffie. Op straat wordt er echter ook een verscheidenheid aan drankjes verkocht, zoals vruchtensapjes en lokale bieren. Colombianen zijn gek op rum en Aguardiente (vuurwater).

Vervoer

In Colombia reist men voornamelijk per bus of vliegtuig. Steden met veel hoogteverschillen zijn soms voorzien van een kabelbaan. Colombia beschikt over internationale vluchten om grote afstanden te overbruggen.

Reisdocumenten

Voor Colombia dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens 6 maanden geldig is bij aankomst in uit Colombia. Deze informatie geldt voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit. 

Vaccinatie & gezondheid

Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) beveelt de volgende vaccinaties aan:

DTP-vaccinatie (Difterie-Tetanus-Polio), Hepatitis A en  Gelekoorts. Vaccinaties voor Hepatitis B, Rabies  en het gebruik van Malariatabletten is persoonsgebonden. Voorafgaand aan uw reis dient u met een deskundig reizigersgeneeskundig (huis)arts of verpleegkundige te bespreken of vaccinatie/tabletten zinvol zijn. In Colombia komen ziekten voor die door muggen worden overgedragen zoals zika, chikungunya en dengue koorts/knokkelkoorts. U dient zich overdag goed te beschermen tegen muggenbeten. U wordt geadviseerd middelen tegen muggenbeten, diarree en uitdroging (O.R.S.) mee te nemen. Voor actuele informatie over vaccinaties en gezondheid op reis kunt u terecht op de website van het LCR of het GGZ

Visum

Een visum is alleen vereist als u voor een langere periode van 90 dagen of meer in het land wenst te verblijven. Bij aankomst wordt een toestemmingsbewijs verstrekt dat geldig is voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

 

Vliegen met KLM

Geniet van alle comfort die de KLM u te bieden heeft. Gedurende de vlucht beschikt u over een eigen TV scherm met de keuze uit maar liefst 80 films en 1000 uur aan entertainment. U hoeft zich dus geen moment te vervelen! Bovendien zijn 2 maaltijden en drankjes inbegrepen, evenals 23 kg bagage en 12 kg handbagage (terwijl u bij andere luchtvaartmaatschappijen vaak voor ruimbagage dient bij te betalen). En als deelnemer van Flying Blue spaart u gewoon mee voor Flying Blue Miles. Dat is ongestoord genieten!

KLM boekingscodes

Op uw boekingsbevestiging staan uw KLM boekingscodes vermeld. Aan de hand van deze codes kunt u:

Vanaf het moment van ontvangst van deze codes:

 • Een stoelnummer reserveren / wijzigen
 • Eventuele betaalde upgrade van uw zitplaatsen reserveren

Vanaf 4 dagen voor vertrek tot 56 uur voor vertrek:

 • Extra bagage bijboeken

Vanaf 30 uur voor vertrek kunt u:

 • Online inchecken
 • Extra bagage bijboeken

Klik hier voor meer informatie m.b.t. tot het reserveren van een stoelnummer, het reserveren van een evt. upgrade en online inchecken.

Upgrade Economy-Comfort Class en Business Class

Upgrade uw stoel met uw KLM boekingscodes en vlieg extra comfortabel naar uw bestemming en terug. De stoelen in de Economy-Comfort Class bieden 10 cm extra beenruimte, zijn 2 keer naar achteren verstelbaar en zijn gelegen aan de voorzijde van het vliegtuig, waardoor u bij aankomst als eerste van boord kunt. Zie www.klm.nl voor het reserveren van economy comfort class stoelen.

Daarnaast bieden we ook de super comfortabele Business Class stoelen aan. Deze stoelen zijn 180 graden naar achteren verstelbaar, 190 cm lang, zijn gelegen nabij stroomvoorziening en hebben een privacyscherm. Bovendien kunt u gebruik maken van uw persoonlijk entertainmentsysteem. Indien u Business Class stoelen wenst te reserveren, neemt u dan contact op met info@stipreizen.nl voor prijzen en beschikbaarheden.

Indien uw aanvraag akkoord komt gelden voor deze reis afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment van boeken tot 5 dagen voor vertrek: 75% van de totale reissom
 • Vanaf 5 dagen voor vertrek tot de vertrekdag: 90% van de totale reissom
 • Vanaf de vertrekdag: 100% van de reissom

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Rondreis A taste of Colombia
Colombia - Bogotá
Reisduur:
COTOCB
Een ogenblik geduld aub…