Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

5-daagse Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi Oranje Tribune - per Oranje Charter

 • F1 Abu Dhabi / Grand Prix / F1 Abu Dhabi
 • Vliegreis per Oranjecharter vanaf Amsterdam
 • 4 nachten in 4-sterren-plus hotel
 • 2-daagse Marina Grandstand ORANJE TRIBUNE
 • Exclusieve voorbeschouwing Tom Coronel in eigen fanzone
 • Incl. alle transfers en NL-sprekende begeleiding
Deze reis is helaas volgeboekt!

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting is reeds verwerkt in de prijstabel.
do 9 Dec
5 dagen1699

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Let op: De vereisten voor toegang tot het Yas Marina Circuit zijn dat je tenminste 28 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd dient te zijn met ofwel Astra Zenica, Pfizer of Moderna of Janssen. Een herstelbewijs is niet geldig.

Deze reis is helaas volgeboekt! Je kan je aanmelden voor de wachtlijst door het formulier hieronder in te vullen.

Vliegtijden:
09 december Amsterdam - Sharjah (SHJ): ca. 08:00 - 18:00 uur (mogelijk met tankstop)
13 december Sharjah (SHJ) - Amsterdam: ca. 14:00 - 21:00 uur (mogelijk met tankstop)

 

*Tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Sharjah v.v. per Oranje Charter
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 4 overnachtingen in een 4-sterren-plus Hotel The First Collection at Jumeirah Village Circle inclusief ontbijt
 • Nederlandssprekende begeleiding
 • Transfer hotel Dubai - Yas Marina Circuit v.v. op zaterdag en zondag
 • 2-daagse Marina Grandstand Oranje Tribune – Run of the House, geldig op 11 en 12 december
 • Toegang Oranje Fanzone
 • Toegang After Race Concert (indien er een after race concert is)
 • SGR-bijdrage à € 5 per persoon

Exclusief

 • Upgrade naar 2-daagse Marina Grandstand Oranje Tribune MID € 45,- per persoon of Tribune HOOG € 90,- per persoon
 • Ruimbagage voor de vliegreis. Je mag maximaal 20kg per persoon meenemen tegen betaling van een toeslag.
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Fooien (ca. DHS 25 voor de lokale gidsen, bellboys en chauffeurs)
 • Toeristenbelasting: 4-sterren-plus hotel DHS 15 (ca. €3,40) per kamer per nacht (verplicht ter plaatse te voldoen), wijzigingen voorbehouden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

Standaard is een zitplaats op de tribune inbegrepen op Rij A t/m D (onderste 4 rijen) Tribune LAAG is helaas VOL, deze reis is alleen boekbaar met een upgrade
UPGRADE Marina Grandstand Oranje Tribune MID (Rij E t/m J - middelste 5 rijen): € 45,- per persoon
UPGRADE Marina Grandstand Oranje Tribune HOOG (Rij K t/m R - bovenste 7 rijen): € 90,- per persoon

Wij behouden ons het recht voor om de toeslagen gedurende het seizoen aan te passen te verhogen. Deze verhoging zal uiteraard alleen van toepassing zijn voor nieuwe boekingen. Hoe sneller je boekt... hoe lager de toeslag!

Excursies

Vanuit het First Collection hotel organiseren we tijdens deze reis ook een aantal excursies. Op dit moment zijn de details hiervan nog niet helemaal bekend, en wij zullen de boekers voor deze reis daar z.s.m. over informeren.
De excursies organiseren we uitsluitend op vrijdag, en (onder voorbehoud van wijziging) kun je kiezen uit een Citytour Dubai en een 4WD inclusief diner in de woestijn. Andere excursies zullen we bij deze reis niet aanbieden. Daarnaast zijn we in gesprek met de directie van hotel om een Oranje Party te organiseren op vrijdag- of zaterdagavond. Dit feest zal exclusief voor onze eigen gasten zijn, bij het hotel. Zodra er meer bekend is, zullen we iedereen op deze reis voor dit hotel daar ook over informeren.

Extra informatie:

Mocht het evenement als gevolg van de dan geldende COVID-19 maatregelen niet door kunnen gaan, dan ontvang je je geld terug. Mocht er uiteindelijk een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat je de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn of nog wijzigen.
 • Borg: bij aankomst in de accommodatie dient een borg betaald te worden. De hoogte van deze borg is afhankelijk van het hotel waar je verblijft.
 • Kinderen: er geldt geen kinderkorting. Kinderen t/m 15 jaar zijn toegestaan. Kinderen 13 t/m 15 jaar dienen een PCR-test af te nemen voor toegang tot het circuit. Deze test kan Stip Reizen faciliteren op de vrijdag voorafgaand de toegang tot het circuit. De kosten hiervoor moeten ter plaatse betaald worden en bedragen ca. 30 euro p.p. Kinderen vanaf 16 jaar dienen volledig gevaccineerd te zijn (tenminste 28 dagen voor vertrek).
 • Transfers: normaal gesproken duurt de transfer van Dubai naar Yas Marina Circuit ca. 75 minuten. Echter in verband met de verwachte grote drukte zal meer tijd ingelast worden voor de transfer. Wij kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden indien door extreme verkeersopstopping of bv. een verkeersongeluk je te laat op het circuit arriveert. Alle transfers worden in groepsverband uitgevoerd op vooraf bepaalde tijden. Indien je een ander tijdstip wenst te gaan, kun je op eigen gelegenheid per taxi naar/van het circuit gaan.
 • Zitplaatsen Marina Grandstand: de Marina Grandstand - Oranje Tribune heeft genummerde plaatsen. Het is niet mogelijk om zelf plaatsen uit te kiezen. We zorgen ervoor dat de kaarten/tickets in dezelfde boeking bij elkaar zijn. Dit is naast elkaar maar kan ook overgaan in een volgende rij. In uitzonderlijke situaties kan hiervan afgeweken worden.
 • Mindervaliden: de Marina Grandstand – Oranje Tribune is helaas niet rolstoeltoegankelijk en er zijn geen plaatsen voor mindervalide bezoekers.
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of andere vervoersmiddelen.
 • Verplaatsing F1 Abu Dhabi: de reizen zijn samengesteld o.b.v. de thans bekende kalender. Indien onverhoopt de datum van de race wordt gewijzigd, dan zullen wij vanzelfsprekend het uiterste doen om de reis op de nieuwe datum aan te bieden. Het kan zijn dat de prijzen daardoor gewijzigd moeten worden, bijv. indien de datum wijzigt naar een hoogseizoenperiode. Dit proberen we uiteraard te voorkomen Indien de datum wijzigt, dan bieden wij je aan de boeking om te zetten tegen de nieuwe condities. In dat geval kun je te allen tijde alsnog kosteloos afzien van de reis.
 • Entertainment: in uitzonderlijke gevallen als bijvoorbeeld ziekte kan het zijn dat genoemde dj of artiest moet worden vervangen.
 • Grensdocumenten & gezondheid: voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • COVID-19: in het geval dat vanwege de dan geldende COVID-19 maatregelen het evenement niet door zou kunnen gaan ontvang je je geld terug. Indien er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden houden we aan, wie het eerst geboekt heeft, wie het eerst recht heeft op een plaats. Het kan dan wel mogelijk gevolgen hebben voor de Oranje Tribune en de Oranje fanzone die dan mogelijk niet door kunnen gaan. Let op: De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen in het bijzonder inzake COVID-19 en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
  Let op: Toegang tot Yas Marina Circuit is alleen voor volledig gevaccineerden die tenminste 28 dagen voor vertrek de laatste vaccinatie hebben gehad. Je dient een uitgeprint bewijs hiervan mee te nemen. De vaccinaties Astra Zenica, Moderna, Pfizer en Janssen worden geaccepteerd. Momenteel geldt ook nog dat je een PCR-test ter plaatse dient te doen binnen 48 uur voor toegang tot het circuit. Indien dit dan nog steeds van toepassing zullen wij deze faciliteren en dienen de kosten (ca. 30 euro per persoon) hiervoor ter plaatse betaald te worden.
  Update 3 november 2021: PCR-test Abu Dhabi Om toegang te verkrijgen tot het circuit is een LOKALE PCR-test noodzakelijk. Recentelijk zijn de regels hiervoor versoepeld. Op dit moment is het zo dat de PCR-test uiterlijk 96 uur voor toegang tot het circuit afgenomen dient te zijn (en een negatieve uitslag bevatten). Dat betekent dat de PCR-testen ook op donderdag afgenomen kunnen worden, en deze mogelijkheid zullen we ook bieden. Deelnemers aan onze reizen krijgen kort voor vertrek automatisch bericht wat de mogelijkheden zijn voor het afnemen van de testen.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.
 • Formule 1 circuitkaarten: de Formule 1 circuitkaarten worden enkele dagen voor vertrek digitaal naar u verstuurd.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment boeking t/m de dag van vertrek: annuleringskosten 100% van de reissom.
 • In de plaatsstelling: voor de mogelijkheden kan telefonisch contact opgenomen worden.

Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi per Oranje Charter - Extra ingekocht!

Wij hebben voor de allerlaatste F1 Race in 2021 voor het tweede jaar een exclusieve samenwerking met het Yas Marina Circuit en daarbij is overeengekomen om de Oranje Tribune wederom voort te zetten! De tribune is gelegen op een van de beste (zit)tribunes van dit fraaie circuit: de Marina Grandstand! Nieuw dit jaar: een exclusieve voorbeschouwing in onze eigen fanzone door Tom Coronel !

Dit is een van de beste tribunes van het gehele circuit, uitkijkend op het fraaie hotel, diverse bochten en uiteraard de haven. Vanaf onze tribune heeft u maar liefst zicht op ca. 30% van het gehele circuit en is gelegen boven de pitstraat van de Formule 2. Een groot deel van de Marina Grandstand (in het midden) zal door ons geheel oranje ingericht worden, compleet met de bekende Nederlandse dj; Barry Paf. Dit deel van de tribune is alleen toegankelijk voor mensen die via onze organisatie een reis geboekt hebben. Dat geldt ook voor de exclusieve Oranje Fanzone, gelegen direct achter de Marina Grandstand.

Op zondag zal er live in onze eigen fanzone een exclusieve voorbeschouwing voor de race gegeven worden dan niemand minder dan Tom Coronel. Als geen ander is hij exact op de hoogte van wat er speelt binnen de Formule 1 en wat we kunnen verwachten van deze laatste race van het seizoen! 

We verwachten meer dan drieduizend Nederlandse fans bij de laatste race van 2021, een enorme uittocht van Nederlanders naar een Formule 1-race buiten Europa. Max Verstappen presteert al enkele jaren prima op het Yas Marina-circuit. In 2016 reed hij er als 19-jarige een memorabele wedstrijd, waarin hij door een spin bij de start achteraan moest beginnen en zich opwerkte naar de vierde plaats, op minder dan een seconde van de top-3. In 2017 eindigde hij er als vijfde en in 2018 haalde hij voor het eerst het podium in Abu Dhabi: derde achter winnaar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Yas Marina is voor Verstappen één van de fijnere banen van het seizoen, zo heeft hij eerder verteld. ,,Het is een leuk circuit om te rijden.” Het passeren van de jachten in de laatste sector doet hem denken aan Monaco. "Maar het is er niet zo krap". in 2019 eindigde hij als tweede en pakte hij P3 in het algehele klassement en in 2020 pakte hij dan eindelijk P1, echter zonder publiek dit keer.

Daarnaast zullen wij ook op het circuit weer voor de nodige entertainment zorgen. Allereerst natuurlijk in de exclusieve eigen fanzone, direct gelegen achter onze eigen tribune. Hier zullen in ieder geval de bekende Nederlandse DJ's Barry Paf en DJ Admin en feestartiest Irvine voor de feestmuziek zorgen. Daarnaast zal er voorafgaand aan de races ook muziek verzorgd worden op de eigen tribune. De muzikale omlijsting zal voor een unieke Oranjesfeer zorgen.

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2019:

Deze 5-daagse reis naar de Formule 1 is wegens de grote belangstelling extra ingekocht! Inclusief retourvlucht vanaf Amsterdam per Charter; alle transfers, verblijf in een 4-sterren-plus in Dubai met ontbijt, een 2-daagse Marina Grandstand Oranje Tribune (zaterdag en zondag).

Zaterdag 11 december bent u dan getuige van de kwalificatie race en op zondag 12 december van de finale van de race.

Boek snel dit 5-daagse arrangement en geniet MAXimaal van een unieke belevenis op het prachtige Yas Marina Circuit in Abu Dhabi! U verblijft tijdens de reis in een 4-sterren-plus in Dubai, inclusief ontbijt. U verblijft in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en toilet.

Reisprogramma

Vliegtijden:
09 december Amsterdam - Sharjah (SHJ): ca. 08:00 - 18:00 uur (mogelijk met tankstop)
13 december Sharjah (SHJ) - Amsterdam: ca. 14:00 - 21:00 uur (mogelijk met tankstop)

*Tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 1, 9 december: Amsterdam - Sharjah - Dubai
Dag 2, 10 december: Dubai
Dag 3, 11 december: Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi - Qualifying races
Dag 4, 12 december: Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi - Finale
Dag 5, 13 december: Dubai - Sharjah - Amsterdam

1e dag, Donderdag 9 december: Amsterdam - Sharjah
Vandaag vlieg je vanaf Schiphol per exclusieve F1 charter naar Sharjah(SHJ). Na aankomst op de luchthaven van Sharjah volgt de transfer naar het 4*+ hotel in Dubai, waar je de komende 4 nachten verblijft.

2e dag, Vrijdag 10 december: Dubai
Deze dag kun je gebruiken om op eigen gelegenheid Dubai te ontdekken. Een veelzijdige stad met als highlights de Burj Khalifa, Dubai Marina, The Palm Jumeirah of verschillende activiteiten in de woestijn. Er zijn diverse mogelijkheden om de dag mee te vullen. Je kunt bijvoorbeeld ook een dagje zonnen bij een beachclub op het strand.

3e dag, Zaterdag 11 december: 3rd Practice en Qualifying race
In de loop van de ochtend staat de transfer naar het Yas Marina Circuit voor je klaar. Waar je rond ca. 13.00 uur arriveert. Om ca. 14.00 uur begint de 3rd Practice en om 17.00 uur de kwalificaties. Na afloop vertrek je weer naar het hotel.

4e dag, Zondag 12 december: Grand Prix Abu Dhabi - Finale
Vandaag een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag de race verreden wordt. Vandaag zal de transfer aan het einde van ochtend plaatsvinden. Na de race volgt de transfer terug naar het hotel.

5e dag, Maandag 13 december: Dubai - Sharjah - Amsterdam
Vroeg in de ochtend vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht vanaf Sharjah naar Amsterdam. Je Formule 1 Grand Prix arrangement Abu Dhabi is ten einde en je zal met een brede glimlach en een koffer vol herinneringen kunnen terugkijken op een unieke ervaring!

De Verenigde Arabische Emiraten

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Welkom in De Verenigde Arabische Emiraten! Deze verrassende vakantiebestemming in het zuidoosten van het Arabische Schiereiland omvat zeven emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi veruit de bekendste zijn. Naar drie van de zeven oliestaatjes biedt Stip-reizen pakketreizen aan, te weten Dubai, Abu Dhabi en Ras al-Khaimah. Geniet hier van een smeltkroes aan culturen, ontdek supermoderne steden met architectonische hoogstandjes en eeuwenoude markten en verken de uitgestrekte woestijnvlaktes en prachtige berglandschappen. Shopliefhebbers worden helemaal gelukkig in de gigantische winkelcentra met alle bekende wereldmerken en tal van attracties. Zo kunt u in de Mall of the Emirates naast winkelen, zelfs skiën op de piste van de grootste indoor skibaan. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige kustlijn met parelwitte zandstranden, luxe hotels en talrijke watersporten. Zowel voor een strand- als cultuurvakantie bent u in de Verenigde Arabische Emiraten aan het juiste adres.

Als u in de Verenigde Arabische Emiraten bent, mag een zonovergoten dag aan de Perzische Golf natuurlijk niet ontbreken. De fijne zandstranden en het kristalheldere zeewater zijn zo goed als overal binnen handbereik. Heerlijk met een verfrissende cocktail in een hangmat onder de wuivende palmbomen, wie wil dat nu niet? Watersportliefhebbers hebben het voor het uitkiezen: duiken, jetskiën, zeilen, windsurfen, paragliden en waterskiën zijn zomaar een aantal sporten die bij de meeste hotels aangeboden wordt. Kortom, dat wordt genieten van een heerlijke vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Tijd: In De Verenigde Arabische Emiraten is het in de zomer 2 uur later en in de winter is het 3 uur later dan in Nederland.
Taal: De officiële taal in De Verenigde Arabische Emiraten is Arabisch, maar Engels wordt door bijna iedereen gesproken en verstaan.
Voltage: 220/240 Volt. U heeft een wereldstekker nodig.
Valuta: Dirham (AED)
Feestdagen:
De officiële feestdagen (vrije dagen) en enkele traditionele feestdagen van de Verenigde Arabische Emiraten in 2021 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
11 maart Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
21 maart Moederdag
13 april t/m 12 mei Ramadan
13 t/m 15 mei Suikerfeest (Eid al-Fitr)
20 juli t/m 22 juli Offerfeest (Eid al-Adha)
9 augustus Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
18 oktober Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)
02 december Nationale feestdag Verenigde Arabische Emiraten
31 december Oudejaarsavond

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Ramadan
Ramadan is de islamitische vastenmaand. Het is de maand van inkeer, waarin tussen de dageraad ruim voor zonsopgang tot zonsondergang wordt gevast. Veel restaurants en eetstalletjes zijn dan ook gesloten. In toeristische plaatsen in islamitische landen kunnen toeristen meestal gewoon in (een aantal) eetgelegenheden terecht. Echter wordt wel van reizigers verwacht dat ze discreet zijn. Uitgebreid eten in het openbaar voor het oog van mensen die vasten, wordt over het algemeen als respectloos gezien. Omdat de Ramadan afhangt van de aanwezigheid van de maan, verschilt de aanvangsdatum per jaar en plaats.

Id-al-Fitr
Aan het einde van de Ramadan vindt Id-al-Fitr, het Suikerfeest, plaats. In deze periode, die ongeveer een week duurt, kan het op de wegen, op straat, bij toeristische attracties en in de meeste hotels erg druk zijn. Ook is het mogelijk dat verschillende attracties, restaurants of winkels zijn gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren in de Verenigde Arabische Emiraten
Het mobiele netwerk is over het algemeen erg goed. Houdt u er wel rekening mee wanneer u uw mobiele telefoon gebruikt tijdens uw vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten, providers hoge tarieven kunnen berekenen. Wilt u veel gebruikmaken van uw mobiele telefoon? Dan kan het goedkoper zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.

Internet in de Verenigde Arabische Emiraten
Wilt u alvast de leukste foto's met uw geliefden en vrienden in Nederland delen? Dat kan! De meeste hotels en appartementen bieden wifi gratis of tegen betaling. Ook in restaurants en op luchthavens is vaak een goede (betaalde) internetverbinding beschikbaar. Vooral in de steden en badplaatsen vindt u ook vaak veel internetcafé's, waar u tegen lage tarieven kunt surfen.

3. Eten en Drinken

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Flessen mineraalwater zijn te koop in de winkel.

De Verenigde Arabische Emiraten kent veel traditionele gerechten uit het Midden-Oosten. Daarnaast vindt u in de grote steden en resorts ook veel restaurants met een divers aanbod aan gerechten van over de hele wereld. Geniet van Aziatische, Libanese of Indiase gerechten in één van de vele luxe specialiteiten restaurants, eet een hapje in een wat eenvoudiger eettentje, pak een tussendoortje bij een kraampje op straat of ga een keer naar een fastfoodketen of een foodcourt in de shoppingmalls. De meeste hotels hebben meerdere restaurants. Uit religieuze overwegingen wordt er geen varkensvlees geserveerd, wel schapenvlees. Het nuttigen van alcoholische dranken is op sommige plekken zeker mogelijk. Vaak zijn de betere hotels voorzien van een gezellige bar waar je allerlei alcoholische versnaperingen kunt bestellen. Alcohol wordt alleen geschonken in hotels, restaurants, bars en nachtclubs met een alcohollicentie; het is verboden om in het openbaar op straat alcohol te drinken en de regelgeving kan per Emiraat sterk verschillen.

4. Geldzaken/Fooien

De officiële munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham (AED). Eén Euro is ongeveer 4,40 Dirham (februari 2021). Eén Dirham is ongeveer 0,23 Eurocent. Eén Dirham bestaat uit honderd fils. Internationale creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd en er zijn volop geldautomaten waar je met je Nederlandse pinpas geld kunt pinnen. Afdingen is normaal in de Verenigde Arabische Emiraten met uitzondering van de winkels in shoppingmalls en supermarkten. De prijzen die daar vermeld staan zijn vaste prijzen. Graag attenderen wij u erop dat u mogelijk uw bankpas dient te activeren voor gebruik buiten Europa.

Het geven van fooien in De Verenigde Arabische Emirateni is gebruikelijk. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk, tenzij er in de prijs al een servicecharge berekend is.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.

6. Klimaat

De Emiraten hebben een heet en soms vochtig klimaat. Van oktober tot en met mei zijn de dagen heerlijk zacht en in de avond zelfs 'koel'. De gemiddelde temperatuur is dan 25 graden. Van juni tot en met september is het warm en vochtig, maar overal is airconditioning en de hotelzwembaden worden gekoeld. Er valt gedurende het jaar slechts sporadisch regen. De beste reistijd is tussen oktober en april. In de woestijn is het warmer. De nachten in deze periode zijn heerlijk koel en het regent niet. Van mei tot oktober is het erg heet. De gemiddelde temperatuur kan dan oplopen tot 40 tot 50 graden. 's Avonds koelt het in deze periode niet echt af.

7. Vervoer

De beste manier om je in De Verenigde Arabische Emiraten te verplaatsen is per taxi. Deze zijn volop beschikbaar en relatief goedkoop. Ook het vervoer per bus is prima te doen. Er is een goed busnetwerk en het is goedkoper dan de taxi. Tevens beschikken de meeste Emiraten over een goede verbinding per metro.

Yas Marina Circuit Abu Dhabi

Yas Marina Circuit is gelegen op Yas Island in Abu Dhabi. Het circuit word beschouwd als een van de meest technologisch geavanceerde Formule 1 circuits ter wereld. Met de laatste race van het seizoen op 30 oktober 2009, de inaugurale Formule 1 Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix, werd het circuit geopend.

Naast de Formule 1 biedt het Yas Marina Circuit een thuisbasis voor vele autosporten in het Midden Oosten en wordt ook de FIA World Rallycross verreden op het circuit. Door de veelzijdige activiteiten op het Yas Marina Circuit wordt de groei van de sportcultuur in de Verenigde Arabische Emiraten gestimuleerd. Zo kan je naast de sensationele actie van de autosporten op het Yas Marina Circuit ook terecht voor jouw persoonlijke hardloop of fietstrainingen tijdens de StartYas, TrainYas en GoYas wekelijkse evenementen.

Statistieken

Rondes: 55
Aantal bochten: 20
Lengte circuit: 5,554km
Lengte Grand Prix: 305,355km
Maximale snelheid: 339kph (210.645 mph)
Pole position: rechterkant van het circuit
Ronde record: 1:39.283 (Lewis Hamilton, 2019)
Meeste zegens coureurs: Lewis Hamilton (5x)
Meeste zegens teams: Mercedes (6x)

Winnaars afgelopen 5 jaar

 • 2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2017: Valtteri Bottas (Mercedes)
 • 2018: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2019: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2020: Max Verstappen (Red Bull)

Resultaten Max Verstappen op het Yas Marina Circuit

 • 2016: 4e plaats met een tijd van 1:38:05.698
 • 2017: 5e plaats met een tijd van 1:34:60.331
 • 2018: 3e plaats met een tijd van 1:39:53.008
 • 2019: 2e plaats met een tijd van 1:34:22.487
 • 2020: 1e plaats met een tijd van 1:36:28.645

After-race concerten Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi*

Al jarenlang staan de after-race concerten bekend om de spectaculaire shows en grote namen. Inmiddels hebben o.a. Travis Scott, Rihanna, Lionel Richie, Pink en Guns ’n Roses op het podium gestaan. Voor 2021 zijn de artiesten bekend gemaakt. Jouw circuitkaart samen met een polsbandje is ook jouw toegang voor het concert in het naastgelegen Du Arena.

Zaterdagavond 11 december 2021: Lewis Capaldi
Zondagavond 12 december 2021: The Foo Fighters* After Race Concerten Du Arena:
Update 10 november: de concerten op zaterdag en zondag zijn voor iedereen toegankelijk met een circuitkaart. Je dient ter plaatse bij de ingang een polsbandje te halen voor Du Arena. Transfer na het concert is op eigen gelegenheid.

Update 27 mei. De directie van Yas Marina heeft ons recentelijk medegedeeld dat a.g.v. Covid-19 maatregelen er mogelijk beperkt toegang zal zijn tot de concerten na de kwalificatie en de race. Over het exacte aantal toeschouwers dat toegestaan zal zijn bij de concerten zal de komende maanden meer duidelijkheid verstrekt worden, uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19. Dit kan betekenen dat ook onze organisatie mogelijk niet voor iedereen toegangskaarten voor de concerten zal verkrijgen. Wel is er vanuit de lokale organisatie toegezegd dat Stip Reizen te allen tijde een redelijk aantal kaarten ter beschikking zal krijgen, maar mogelijk niet voor iedereen. Hoe de procedure zal verlopen is nu nog niet exact bekend omdat dit uiteraard afhankelijk is van de ontwikkelingen. Mogelijk zullen er op basis van loting toegangsbewijzen (aan geïnteresseerden) toebedeeld worden. Indien er beperkte maatregelen van toepassing zijn, dan zullen wij iedereen daarover tegelijkertijd informeren waarna u kunt aangeven of, en zo ja voor welk concert u geïnteresseerd bent. Eerdere aanmeldingen hiervoor zijn helaas niet mogelijk. De verwachting is dat pas medio augustus/september meer bekend zal zijn.

In 2019 organiseerde Stip Reizen voor de 5e keer in successie een reis naar de F1 Race in Abu Dhabi. Voor het eerst is daarbij gebruik gemaakt van een eigen en exclusieve Oranje Tribune met bijbehorende eigen fanzone.
Ruim 2.000 gasten hebben daarbij van een van onze arrangementen gebruik gemaakt. En met groot succes!

Uit een grote enquête onder onze gasten tijdens deze reis is het gemiddelde rapportcijfer van maar liefst 9,11 gekomen. Een enorm mooie waardering van meer dan 1.000 deelnemers aan ons onderzoek, En hier zijn we uiteraard bijzonder trots op!
Reden voor ons om alles hetzelfde te laten volgend jaar? Nee, onze organisatie zal (ondanks deze hoge waardering) altijd naar 100% perfectie streven en daar waar mogelijk verbeteringen aanbrengen om de waardering het volgende jaar naar een nog hoger niveau te brengen!

Een greep uit de waardering tijdens de laatste F1 Reis naar Abu Dhabi:
Vliegreis: 8,92
Hotels: 8,73
Transfers: 9,25
Orange Get-Together Party: 8,79
Communicatie voorafgaand aan de reis: 9,41
Reisbegeleiding: 9,61
Zitplaats Oranje Tribune: 9,42
Oranje fanzone: 8,93

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Orange Get-Together Party 2019

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Woestijn Jeepsafari 2019

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Oranje Tribune

GELDTERUGGARANTIE
voor boekingen gemaakt vanaf 5 januari 2021

Geldig vanaf 5 januari 2021, herzien op 4 mei 2021

VOORWAARDEN GELDTERUGGARANTIE

Als Stip Reizen/Corendon een geboekte pakketreis met vertrek vanaf 1 april 2021 moet annuleren, zal Stip Reizen de (aan)betaling terugbetalen binnen twee weken nadat het rekeningnummer van de boeker bekend is bij Stip Reizen. Er zal dus geen voucher worden uitgegeven.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Stip Reizen/Corendon annuleert de reis vanwege een oranje of rood reisadvies voor de geboekte bestemming, uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Omdat Stip Reizen vanwege de privacy-wetgeving bij betaling meestal niet beschikt over het rekeningnummer van de hoofdboeker, zal deze de terugbetaling moeten aanvragen via Mijn Stip en hierbij ook het rekeningnummer opgeven waarop de terugbetaling moet plaatsvinden. Stip Reizen zal vervolgens het betaalde bedrag zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen twee weken terugstorten.
 • Stip Reizen behoudt zich het recht voor om de voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Stip Reizen daardoor op enige wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.

De Geldteruggarantie geldt niet:

 • Als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Stip Reizen/Corendon heeft daar immers geen invloed op.
 •  Als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval betaalt u namelijk de reguliere annuleringskosten. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op uw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restbedrag direct na het annuleren worden voldaan.
 • De geldteruggarantie geldt niet als de reis wordt geannuleerd of omdat (een reiziger uit) het reisgezelschap (geheel of gedeeltelijk) niet aan de geboekte reis kan/wil deelnemen wegens een COVID-19 gerelateerde reden die in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger(s) ligt. Hieronder wordt verstaan (maar is niet beperkt tot):
 • Het ontbreken van een door de nationale/lokale autoriteit of Corendon/Stip Reizen verplicht gestelde verklaring zoals een negatieve COVID-19 PCR-test of een gezondheidsverklaring;
 • Het niet beschikken over een vaccinatie tegen COVID-19 terwijl dit verplicht wordt gesteld om deel te kunnen nemen aan de reis;
 • Een quarantaineadvies of -verplichting voorafgaand aan de reis, op de plaats van bestemming of bij terugkomst;
 • Een in- of uitreisbeperking die door een nationale of lokale autoriteit is opgelegd aan de betreffende reiziger.

The First Collection at Jumeirah Village Circle****+

Recentelijk geopend 4-sterren-plus hotel. Het hotel en de kamers zijn modern ingericht en er is een mooi groot zwembad. Een heerlijk hotel met goede service. Lekker een dagje relaxen? Geniet van de zon bij het buitenzwembad onder het genot van een drankje. Een fijn hotel om hiervandaan Dubai te ontdekken.

Ligging
Het hotel is gelegen in de wijk Village Circle op ongeveer 7km van de Mall of the Emirates en ca. 8km van The Walk at JBR.

Faciliteiten
Het hotel telt 491 kamers over een gebouw met 41 verdiepingen. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie en diverse liften.
Voor de maaltijden en een drankje kun je terecht in Santé Ria Bar & Restaurant en de Village Bistro.
Voor verkoeling biedt het hotel een groot buitenzwembad met een zonneterras, waar je gratis gebruik kunt maken van de ligbedden, parasols en de handdoekenservice. Tevens is er een fitnessruimte.
In de openbare ruimtes en kamers kun je gratis gebruikmaken van WiFi.
Er is tevens een shuttledienst (1 dag van tevoren reserveren bij de receptie) naar/van Riva Beach Club (entree inbegrepen) en de Mall of the Emirates. De shuttledienst is op basis van beschikbaarheid.

Kamers
De standaardkamer is modern en comfortabel ingericht en beschikt over airconditioning, televisie, telefoon, koelkastje, koffie-/theezetfaciliteiten, kluisje en gratis WiFi. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en föhn.

 

Bijzonderheden geldig voor alle 4-sterren-plus hotels in Dubai:
Ter plaatse dient een borg betaald te worden van ca. AED 500. Dit kan worden voldaan per creditcard of contant. Indien je in Dubai verblijft, dien je bij het uitchecken een toeristenbelasting te betalen; de zogenaamde Tourism Dirham. De kosten voor een 4-sterren hotel zijn AED 15 per kamer per nacht (ca. € 3,75 per kamer per nacht) en dient ter plaatse betaald te worden.

Bijzonderheden geldig voor alle 4-sterren-plus hotels in Dubai:
Ter plaatse dient een borg betaald te worden van ca. AED 500. Dit kan worden voldaan per creditcard of contant. Indien je in Dubai verblijft, dien je bij het uitchecken een toeristenbelasting te betalen; de zogenaamde Tourism Dirham. De kosten voor een 4-sterren hotel zijn AED 15 per kamer per nacht (ca. € 3,75 per kamer per nacht) en dient ter plaatse betaald te worden.

Tijdens je verblijf in Dubai heb je de mogelijkheid om via Stip Reizen onderstaande excursies bij te boeken. Je hebt de keuze uit de onderstaande excursies:

Je geeft in het boekingsproces zelf aan welke excursie je wanneer wilt reserveren. In incidentele gevallen kan het zijn dat een excursie geen doorgang kan vinden i.v.m. het programma. Je ontvangt hierover voor vertrek bericht na indeling door de lokale agent.

Stadstour Modern Dubai & optioneel Burj Khalifa: € 40,- p.p.
Dag: vrijdag
Tijden: ca. 08.30 - 14.00 uur
Tijdens de Dubai City Tour bezoek je per bus, onder leiding van een Engelssprekende gids, een aantal van de meest indrukwekkende en bijzondere bezienswaardigheden van Dubai. Je maakt een stop bij Burj Al Arab en de Marina. Vervolgens rijden we over Palm Island naar de Dubai Mall. Optioneel boekje u de Burj Khalifa bij om naar de 124ste verdieping te gaan voor een prachtig uitzicht over Dubai. Indien je niet boekt voor de Burj Khalifa heb je vrije tijd in de Dubai Mall.

Stadstour inclusief Burj Khalifa: € 85,- p.p.
Tijden: ca. 08.30 - 14.00 uur
Tijdens de Dubai City Tour bezoek je per bus, onder leiding van een Engelssprekende gids, een aantal van de meest indrukwekkende en bijzondere bezienswaardigheden van Dubai. Je maakt een stop bij Burj Al Arab en de Marina. Vervolgens rijden we over Palm Island naar de Dubai Mall waar je naar de 124ste verdieping gaat van Burj Khalifa voor een prachtig uitzicht over Dubai.

Stadstour Modern Dubai met The View & Dubai Eye € 99,- p.p.
Dag: vrijdag
Tijden: ca. 09:00 - 14:00 uur
Deze tour begint met een fotostop bij Burj Al Arab, vervolgens ga je naar Palm Jumeirah voor het adembenemende uitzicht op de Palm vanaf The View. Daarna ga je verder de Dubai Marina voor een fotostop. Aan het einde van de toer ga je naar Blue Water Island voor een 38 minuten durende rit in het grootste reuzenrad ter wereld Dubai Eye.

Woestijn safari met BBQ-diner: € 80,- p.p.
Dag: vrijdag
Tijden: ca. 15.00 - 21.45 uur
Wegens groot succes kun je u ook dit jaar weer de 4WD Safari door de woestijn boeken. Deze excursie vindt op diverse dagen plaats. Ga off-road in de woestijn van Dubai! Met een 4x4 gaan jullie de zandheuvels trotseren om daarna bij te komen onder het genot van een volledig verzorgde barbecue (exclusief alcoholische drankjes) in een traditioneel kamp midden in de woestijn. Een buikdansshow maakt deze mystieke avond helemaal compleet.

Belangrijk!

- Om toegang tot Dubai te verkrijgen is een PCR-test in Nederland met reiscertificaat vereist, met uiteraard een negatieve uitslag. Zonder deze verplichte PCR-test wordt de toegang tot de vlucht naar Dubai geweigerd. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen. Speciaal voor gasten van Stip Reizen kan dit extra voordelig via: https://covidtest.stipreizen.nl/ . Uiteraard kun je de test ook elders laten afnemen.

- Voor toegang tot het circuit geldt voor iedereen vanaf 13 jaar dat in Dubai op donderdag 9 december en vrijdag 10 december een lokale PCR-test moet worden afgenomen. Zonder deze PCR-test (met negatieve uitslag) krijg je geen toegang tot het circuit. De test moet maximaal 96 uur voor toegang tot het circuit worden afgenomen, en alleen een test afgenomen in de Verenigde Arabische Emiraten is daarbij geldig.
Stip Reizen zal je bij deze test uiteraard helpen. Wel dienen de kosten voor deze test door jezelf betaald te worden (ca. € 30, ter plaatse te voldoen). Deze test kan in principe in het hotel worden gedaan. Over de exacte details (tijdstippen en exacte locatie) informeren we je kort voor vertrek. Voor degenen die vrijdagnacht (10 op 11 december) arriveren, zal deze direct bij aankomst in het hotel (’s nachts) worden afgenomen. Wij werken in Dubai samen met een organisatie die gespecialiseerd is in het afnemen van PCR-tests, waarbij de uitslag binnen 6-8 uur zal zijn. Wij stellen je op vrijdag gedurende een groot deel van de dag in de gelegenheid (in onze hotels) om de test af te laten nemen, zodat we de drukte kunnen spreiden. Reserveren van een tijdstip is gezien de omvang van de operatie niet mogelijk. Uiteraard staat het je vrij om het zelf elders te regelen.

- Voor alle duidelijkheid melden we nogmaals dat toegang tot het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi alleen mogelijk is voor personen vanaf 16 jaar die tenminste 28 dagen voor vertrek volledig gevaccineerd zijn met een door de Verenigde Arabische Emiraten goedgekeurd COVID-19 vaccin (Sinopharm, Pfizer, Oxford-AstraZeneca, Sputnik V, Moderna en Janssen). Dit houdt in dat je tenminste 2x een vaccinatie van Pfizer, Moderna of Astra Zenica of eenmalig met het Jansen vaccin gehad hebt. Een herstelbewijs wordt niet geaccepteerd en geldt niet als een vaccinatie!

- Toegang voor kinderen t/m 15 jaar: kinderen van 13 t/m 15 hoeven geen bewijs van vaccinatie te hebben, zij volstaan met een (lokale) PCR-test. Kinderen t/m 12 jaar hoeven niet over een (lokale) PCR-test of bewijs van vaccinatie te beschikken.

- Toeristen dienen, om toegang te verkrijgen tot het circuit, te beschikken over de lokale “Al Hosn App” waar de gegevens m.b.t. de verkregen vaccinaties en PCR-tests in zijn vermeld. Deze app is enigszins vergelijkbaar met onze Nederlandse Corona Check App. Deze dien je tenminste 8 dagen voor vertrek te downloaden op je mobiel. Meer informatie en een uitgebreide uitleg over de werking van deze app volgen binnenkort.

- Neem tijdens de reis voor alle zekerheid per persoon 2 kopieën mee van je internationale vaccinatiebewijs. Deze is via de website van DigiD te downloaden. 

- Houd ook te allen tijde de website Nederland Wereldwijd in de gaten voor de laatste reisadviezen, deze kunnen dagelijks wijzigen.
 

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
5-daagse Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi Oranje Tribune - per Oranje Charter
F1 Abu Dhabi - F1 Abu Dhabi
Reisduur:
AEGPVB
Een ogenblik geduld aub…