Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

Formule 1 Abu Dhabi vanaf Düsseldorf, 6 dagen

 • F1 Abu Dhabi / Grand Prix / F1 Abu Dhabi
 • 2-dgs Marina Grandstand ORANJE TRIBUNE
 • Exclusieve toegang Oranje Fanzone
 • Vliegreis per Emirates vanaf Düsseldorf
 • Incl. alle transfers en NL-spr. Stip-begeleiding
 • 4 nachten in 4-of 5-sterren hotels incl. ontbijt
Deze reis is helaas volgeboekt!

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Let op: De vereisten voor toegang tot het Yas Marina Circuit dat je tenminste 28 dagen voor aankomst volledig gevaccineerd dient te zijn met ofwel Astra Zenica, Pfizer of Moderna of Janssen. Een herstelbewijs is niet geldig.

Vliegschema (wijzigingen voorbehouden):

Düsseldorf - Dubai: 20.45 - 06.15 uur +1 
Dubai - Düsseldorf: 14.40 - 18:55 uur

Inclusief

 • Rechtstreekse vliegreis Düsseldorf - Dubai v.v. per Emirates 
 • 25 kg ruimbagage p.p.
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 4 overnachtingen in een 4-sterren-plus of 5-sterren hotel in Dubai inclusief ontbijt (Selecteer bij kamertype uw hotelkeuze)
 • Nederlandssprekende Stip-begeleiding
 • Transfer hotel Dubai - Yas Marina Circuit v.v. op zaterdag en zondag (11 en 12 december)
 • 2-daagse Marina Grandstand Oranje Tribune - Run of the House, geldig op 11 en 12 december
 • Toegang Oranje Fanzone
 • Toegang After Race Concert (indien er een after-race concert is)*
 • SGR-bijdrage à € 5 per persoon

Exclusief

 • Upgrade naar 2-daagse Marina Grandstand Oranje Tribune MID € 45,- per persoon of Tribune HOOG € 90,- per persoon.
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Fooien (ca. DHS 25 voor de lokale gidsen, bellboys en chauffeurs)
 • Toeristenbelasting: 4-sterren-plus hotel DHS 15 (ca. €3,40), 5-sterren hotel DHS 20 (ca. €4,50) per kamer per nacht (verplicht ter plaatse te voldoen), wijzigingen voorbehouden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

Standaard is een zitplaats op de tribune inbegrepen op Rij A t/m D (onderste 4 rijen). U kunt tegen betaling van een toeslag een hoger gedeelte kiezen.
UPGRADE Marina Grandstand Oranje Tribune MID (Rij E t/m J - middelste 5 rijen): € 45,- per persoon
UPGRADE Marina Grandstand Oranje Tribune HOOG (Rij K t/m R - bovenste 7 rijen): € 90,- per persoon

Wij behouden ons het recht voor om de toeslagen gedurende het seizoen aan te passen te verhogen. Deze verhoging zal uiteraard alleen van toepassing zijn voor nieuwe boekingen. Hoe sneller u boekt….hoe lager de toeslag!

Excursies

Tijdens uw verblijf in Dubai heeft u de mogelijkheid om via Stip Reizen excursies bij te boeken. De excursies worden op diverse dagen uitgevoerd zodat u zelf uw Formule 1 reis naar Abu Dhabi en Dubai kunt invullen zoals u wilt. Zie hiervoor ook het tabblad met excursies.

In incidentele gevallen kan het zijn dat een excursie geen doorgang kan vinden i.v.m. het programma. U ontvangt hierover voor vertrek bericht na indeling door de lokale agent.

Extra informatie:

Mocht het evenement als gevolg van de dan geldende COVID-19 maatregelen niet door kunnen gaan, dan ontvang je je geld terug. Mochten er uiteindelijk een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Borg: Bij aankomst in uw accommodatie dient een borg betaald te worden. De hoogte van deze borg is afhankelijk van het hotel waar u verblijft. 
 • Kinderkorting: er geldt geen kinderkorting. Update 19 oktober 2021: Kinderen t/m 15 jaar zijn toegestaan. Kinderen 13 t/m 15 jaar dienen een PCR-test af te nemen voor toegang tot het circuit. Deze test kan Stip Reizen faciliteren op de vrijdag voorafgaand de toegang tot het circuit. De kosten hiervoor moeten ter plaatse betaald worden en bedragen ca. 30 euro p.p. Kinderen vanaf 16 jaar dienen volledig gevaccineerd te zijn (tenminste 28 dagen voor vertrek).
 • Transfers: Normaal gesproken duurt de transfer van Dubai naar Yas Marina Circuit ca. 75 minuten. Echter in verband met de verwachte grote drukte zal meer tijd ingelast worden voor uw transfer. Wij kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden indien door extreme verkeersopstopping of bv. een verkeersongeluk u te laat op het circuit arriveert. Alle transfers worden in groepsverband uitgevoerd op vooraf bepaalde tijden. Indien u een ander tijdstip wenst te gaan, kunt u op eigen gelegenheid per taxi naar/van het circuit gaan.
 • Kledingadvies moskeeën: bij een bezoek van een moskee is het verplicht om lange broeken (heren) of lange rokken of ruim vallende broeken tot op de enkel en om lange mouwen te dragen (dames). Vrouwen zijn tevens verplicht om een hoofddoek te dragen.
 • Zitplaatsen Marina Grandstand: De Marina Grandstand - Oranje Tribune heeft genummerde plaatsen. Het is niet mogelijk om zelf plaatsen uit te kiezen. We zorgen ervoor dat de kaarten/tickets in dezelfde boeking bij elkaar zijn. Dit is naast elkaar maar kan ook overgaan in een volgende rij. In uitzonderlijke situaties kan hiervan afgeweken worden.
 • Mindervaliden: De Marina Grandstand – Oranje Tribune is helaas niet rolstoeltoegankelijk en er zijn geen plaatsen voor mindervalide bezoekers.
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of andere vervoersmiddelen.
 • Verplaatsing F1 Abu Dhabi: De reizen zijn samengesteld o.b.v. de thans bekende kalender. Indien onverhoopt de datum van de race wordt gewijzigd, dan zullen wij vanzelfsprekend het uiterste doen om de reis op de nieuwe datum aan te bieden. Het kan zijn dat de prijzen daardoor gewijzigd moeten worden, bijv. indien de datum wijzigt naar een hoogseizoenperiode. Dit proberen we uiteraard te voorkomen Indien de datum wijzigt, dan bieden wij u aan de boeking om te zetten tegen de nieuwe condities. In dat geval kunt u te allen tijde alsnog kosteloos afzien van de reis.
 • Entertainment: In uitzonderlijke gevallen als bijvoorbeeld ziekte kan het zijn dat genoemde dj of artiest moet worden vervangen. Ook kan het zijn dat door de lokale regelgeving betreffende Covid-19 de optredens niet door mogen/kunnen gaan.
 • * After Race Concerten Du Arena: Update 27 mei. De directie van Yas Marina heeft ons recentelijk medegedeeld dat a.g.v. Covid-19 maatregelen er mogelijk beperkt toegang zal zijn tot de concerten na de kwalificatie en de race. Over het exacte aantal toeschouwers dat toegestaan zal zijn bij de concerten zal de komende maanden meer duidelijkheid verstrekt worden, uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19. Dit kan betekenen dat ook onze organisatie mogelijk niet voor iedereen toegangskaarten voor de concerten zal verkrijgen. Wel is er vanuit de lokale organisatie toegezegd dat Stip Reizen te allen tijde een redelijk aantal kaarten ter beschikking zal krijgen, maar mogelijk niet voor iedereen. Hoe de procedure zal verlopen is nu nog niet exact bekend omdat dit uiteraard afhankelijk is van de ontwikkelingen. Mogelijk zullen er op basis van loting toegangsbewijzen (aan geïnteresseerden) toebedeeld worden. Indien er beperkte maatregelen van toepassing zijn, dan zullen wij iedereen daarover tegelijkertijd informeren waarna u kunt aangeven of, en zo ja voor welk concert u geïnteresseerd bent. Eerdere aanmeldingen hiervoor zijn helaas niet mogelijk. De verwachting is dat pas medio augustus/september meer bekend zal zijn.
 • Grensdocumenten & gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • COVID-19: In het geval dat vanwege de dan geldende COVID-19 maatregelen het evenement niet door zou kunnen gaan ontvang je je geld terug. Indien er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden houden we aan, wie het eerst geboekt heeft, wie het eerst recht heeft op een plaats. Het kan dan wel mogelijk gevolgen hebben voor de Oranje Tribune en de Oranje fanzone die dan mogelijk niet door kunnen gaan. Let op: De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen – in het bijzonder inzake COVID-19 – en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom. 
  Update 15 juli 2021: A.g.v. voorzorgsmaatregelen rondom Covid-19 heeft Yas Marina Circuit aangekondigd dat uitsluitend volledig gevaccineerde toeschouwers toegelaten worden. Onder volledige vaccinatie wordt op dit moment volgens UAE regels verstaan: tenminste 2 vaccinaties. Vooralsnog zijn Janssen en 1 vaccinatie in aanvulling op een bewijs van eerdere besmetting niet voldoende en daar dien je rekening mee te houden. Onze organisatie is hierover nog in gesprek met alle mogelijke lokale autoriteiten en uiteraard het circuit. U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je juiste maatregelen. Aan wijzigingen door lokale overheden kunnen geen rechten ontleend worden. Daarnaast geldt op dit moment: in aanvulling op een vaccinatiebewijs, geldt een verplichte PCR-test max. 48 uur voor toegang van het circuit. Vanzelfsprekend zullen wij je daarin zoveel mogelijk faciliteren. Eventuele kosten hiervoor zijn voor eigen rekening.
  Update 22 september 2021: Toegang tot Yas Marina Circuit is nog altijd alleen voor volledig gevaccineerden die tenminste 28 dagen voor vertrek de laatste vaccinatie hebben gehad.Je dient een uitgeprint bewijs hiervan mee te nemen. De vaccinaties Astra Zenica, Moderna, Pfizer en Janssen worden geaccepteerd. Momenteel geldt ook nog dat je een PCR-test ter plaatse dient te doen binnen 48 uur voor toegang tot het circuit. Indien dit dan nog steeds van toepassing zullen wij deze faciliteren en dienen de kosten (ca. 30 euro per persoon hiervoor ter plaatse betaald te worden. 
  Update 3 november 2021: PCR-test Abu Dhabi Om toegang te verkrijgen tot het circuit is een LOKALE PCR-test noodzakelijk. Recentelijk zijn de regels hiervoor versoepeld. Op dit moment is het zo dat de PCR-test uiterlijk 96 uur voor toegang tot het circuit afgenomen dient te zijn (en een negatieve uitslag bevatten). Dat betekent dat de PCR-testen ook op donderdag afgenomen kunnen worden, en deze mogelijkheid zullen we ook bieden. Deelnemers aan onze reizen krijgen kort voor vertrek automatisch bericht wat de mogelijkheden zijn voor het afnemen van de testen.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.
 • Formule 1 circuitkaarten: De Formule 1 circuitkaarten worden enkele dagen voor vertrek digitaal naar u verstuurd.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment boeking t/m 31 juli 2021: annuleringskosten 50% van de reissom
 • Vanaf 1 aug t/m 15 sep 2021: annuleringskosten 75% van de reissom
 • Vanaf 16 sep t/m 15 okt 2021: annuleringskosten 90% van de reissom
 • Vanaf 16 okt t/m dag van vertrek: annuleringskosten 100% van de reissom
 • In de plaatsstelling: Tot 3 maanden voor vertrek: € 100,- per persoon.

Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi vanaf Düsseldorf, 6 dagen

Wij hebben voor de allerlaatste F1 Race in 2021 voor het tweede jaar een exclusieve samenwerking met het Yas Marina Circuit en daarbij is overeengekomen om de Oranje Tribune wederom voort te zetten! De tribune is gelegen op een van de beste (zit)tribunes van dit fraaie circuit: de Marina Grandstand! Nieuw dit jaar: een exclusieve voorbeschouwing in onze eigen fanzone door Tom Coronel !

Dit is een van de beste tribunes van het gehele circuit, uitkijkend op het fraaie hotel, diverse bochten en uiteraard de haven. Vanaf onze tribune heeft u maar liefst zicht op ca. 30% van het gehele circuit en is gelegen boven de pitstraat van de Formule 2. Een groot deel van de Marina Grandstand (in het midden) zal door ons geheel oranje ingericht worden, compleet met de bekende Nederlandse dj; Barry Paf. Dit deel van de tribune is alleen toegankelijk voor mensen die via onze organisatie een reis geboekt hebben. Dat geldt ook voor de exclusieve Oranje Fanzone, gelegen direct achter de Marina Grandstand.
Op zondag zal er live in onze eigen fanzone een exclusieve voorbeschouwing voor de race gegeven worden dan niemand minder dan Tom Coronel. Als geen ander is hij exact op de hoogte van wat er speelt binnen de Formule 1 en wat we kunnen verwachten van deze laatste race van het seizoen! Tom Coronel zal ook een voorbeschouwing voor het raceweekend geven als je aanwezig bent op ons Oranje Feest in het 5-sterren Media Rotana op vrijdagavond….

We verwachten wederom meer dan tweeduizend Nederlandse fans bij de laatste race van 2021, een enorme uittocht van Nederlanders naar een Formule 1-race buiten Europa. Max Verstappen presteert al enkele jaren prima op het Yas Marina-circuit. In 2016 reed hij er als 19-jarige een memorabele wedstrijd, waarin hij door een spin bij de start achteraan moest beginnen en zich opwerkte naar de vierde plaats, op minder dan een seconde van de top-3. In 2017 eindigde hij er als vijfde en in 2018 haalde hij voor het eerst het podium in Abu Dhabi: derde achter winnaar Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Yas Marina is voor Verstappen één van de fijnere banen van het seizoen, zo heeft hij eerder verteld. ,,Het is een leuk circuit om te rijden.” Het passeren van de jachten in de laatste sector doet hem denken aan Monaco. ,,Maar het is er niet zo krap. In 2019 eindigde hij als tweede en pakte hij P3 in het algehele klassement en in 2020 pakte hij dan eindelijk P1, echter zonder publiek dit keer.

Niet alleen de F1 race in Abu Dhabi is bijzonder tijdens deze reis. Dat is zeker het entertainment! Evenals in 2019 organiseren wij op vrijdagavond weer een Oranje knalfeest ! De details daarvan worden medio 2021 bekend gemaakt, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid niet veel afwijken van het voorgaande jaren. Dat betekent een feest in de avonduren op een toplocatie, omlijst met feestelijke muziek.

Daarnaast zal Stip Reizen ook op het circuit weer voor de nodige entertainment zorgen. Allereerst natuurlijk in de exclusieve eigen fanzone, direct gelegen achter onze eigen tribune. Hier zal in ieder geval een bekende Nederlandse DJ voor de feestmuziek zorgen. Daarnaast zal er voorafgaand aan de races ook muziek verzorgd worden op de eigen tribune. De muzikale omlijsting zal voor een unieke Oranjesfeer zorgen.

Bekijk hier de sfeerimpressie van de Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi 2019:

Stip Reizen biedt u tal van arrangementen. Allemaal inclusief retourvlucht vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel, alle transfers, verblijf in een 4-sterren-plus of 5-sterren hotel in Dubai met ontbijt, een 2-daagse Marina Grandstand Oranje Tribune (zaterdag en zondag).

Zaterdag 11 december bent u dan getuige van de kwalificatie race en op zondag 12 december van de finale van de race.

Maak uw reis compleet met enkele optionele excursies zoals een bezoek aan het hoogste gebouw ter wereld de Burj Khalifa of een stadstour in Dubai. Een must is natuurlijk de 4WD tour naar de woestijn inclusief een bbq-diner. Een schitterende en spectaculaire ervaring die u nog lang zal herinneren. En in 2021 s er ook de EXPO.

Boek snel dit arrangement per Emirates en geniet MAXimaal van een unieke belevenis op het prachtige Yas Marina Circuit in Abu Dhabi! U verblijft tijdens de reis in een 4-sterren-plus of 5-sterren hotel in Dubai, inclusief ontbijt. U verblijft in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en toilet.

Uw reisprogramma

Stip Reizen heeft een exclusief contract met het Yas Marina Circuit om een echte Oranje Tribune te maken, op een van de beste (zit)tribunes van dit fraaie circuit: de Marina Grandstand! Uiteraard zien wij u graag in 2021 tijdens de F1 Race in Abu Dhabi.
 

Programma 9 december 2021 (6 dagen / 4 nachten)

Vliegtijden (wijzigingen voorbehouden):
Donderdag 9 december Düsseldorf - Dubai: 20.45 - 06.15 uur (aankomst vrijdag 10 december)
Dinsdag 14 december Dubai - Düsseldorf: 14.40 - 18.55 uur

Dag 1, 9 december: Düsseldorf - Dubai
Dag 2, 10 december: Dubai
Dag 3, 11 december: Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi - 3rd Practice en Qualifying Race
Dag 4, 12 december: Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi - Finale
Dag 5, 13 december: Dubai

Dag 6, 14 december: Dubai - Düsseldorf 

1e dag, donderdag 9 decemberDüsseldorf  - Dubai 
Vandaag vliegt u vanaf Düsseldorf per Emirates naar het bijzondere Dubai. 

2e dag, vrijdag 10 december: Dubai 
Aankomst op de luchthaven van Dubai en vervolgens transfer naar uw hotel in Dubai, waar u de komende 4 nachten verblijft. De gehele dag is ter vrije besteding. Er worden diverse optionele excursies aangeboden om uw verblijf zo compleet mogelijk te maken. U kunt ook naar het strand gaan en heerlijk zonnebaden of struin rond in bijvoorbeeld Dubai Mall met wel 1.200 winkels van bekende merken.
Wegens groot succes bieden we ook dit jaar weer de 4WD Safari door de woestijn inclusief BBQ aan als optionele excursie. U wordt tijdens de excursie in comfortabele jeeps rondgereden door de eindeloze en spectaculaire zandwoestijn. Tegen de avond bereikt u een traditionele bedoeïenen woestijnkamp waar u onder het genot van ritmische en traditionele Arabische muziek kunt genieten van de zonsondergang en een heerlijke BBQ. In de avond wordt een feestelijke Orange Party georganiseerd waar u naartoe kunt (optionele excursie).

3e dag, zaterdag 11 december: Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi - Qualifying race 
In de ochtend worden nog excursies aangeboden waarna u rechtstreeks naar het circuit wordt gebracht en u arriveert daar om ca. 13.00 uur. Om ca. 14.00 uur begint de 3rd Practice en om 17.00 uur de kwalificaties. Indien u geen gebruik maakt van deze optionele excursies vertrekt de transfer aan het einde van de ochtend naar het circuit. Na afloop vertrekt u weer naar uw hotel. Indien er een concert na de race is, kunt u die ook bijwonen*.

4e dag, zondag 12 december: Grand Prix Formule 1 Abu Dhabi - Finale 
Vandaag een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag de race verreden wordt. Vandaag zal de transfer aan het einde van ochtend plaatsvinden. Na de race volgt de transfer naar het hotel. Indien er een concert is in Du Arena naast het Yas Marina Circuit, kunt u die ook bijwonen*.

5e dag, maandag 13 december: Dubai - Düsseldorf
Gehele dag ter vrije besteding. U kunt nog aan diverse optionele excursies deelnemen of bijvoorbeeld een dag heerlijk relaxen op het strand.

6e dag, dinsdag 14 december: Dubai - Düsseldorf
Eind van de ochtend volgt uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Düsseldorf . Uw Formule 1 Grand Prix Abu Dhabi arrangement is ten einde en u zult met een brede glimlach en een koffer vol herinneringen kunnen terugkijken op een unieke ervaring!

 

* After Race Concerten Du Arena: Update 27 mei. De directie van Yas Marina heeft ons recentelijk medegedeeld dat a.g.v. Covid-19 maatregelen er mogelijk beperkt toegang zal zijn tot de concerten na de kwalificatie en de race. Over het exacte aantal toeschouwers dat toegestaan zal zijn bij de concerten zal de komende maanden meer duidelijkheid verstrekt worden, uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid-19. Dit kan betekenen dat ook onze organisatie mogelijk niet voor iedereen toegangskaarten voor de concerten zal verkrijgen. Wel is er vanuit de lokale organisatie toegezegd dat Stip Reizen te allen tijde een redelijk aantal kaarten ter beschikking zal krijgen, maar mogelijk niet voor iedereen. Hoe de procedure zal verlopen is nu nog niet exact bekend omdat dit uiteraard afhankelijk is van de ontwikkelingen. Mogelijk zullen er op basis van loting toegangsbewijzen (aan geïnteresseerden) toebedeeld worden. Indien er beperkte maatregelen van toepassing zijn, dan zullen wij iedereen daarover tegelijkertijd informeren waarna u kunt aangeven of, en zo ja voor welk concert u geïnteresseerd bent. Eerdere aanmeldingen hiervoor zijn helaas niet mogelijk. De verwachting is dat pas medio oktober meer bekend zal zijn.
 

NB: Alle transfers worden in groepsverband uitgevoerd op vooraf bepaalde tijden. Indien u een ander tijdstip wenst te gaan, kunt u op eigen gelegenheid per taxi naar/van het circuit gaan.

De Verenigde Arabische Emiraten

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Welkom in De Verenigde Arabische Emiraten! Deze verrassende vakantiebestemming in het zuidoosten van het Arabische Schiereiland omvat zeven emiraten, waarvan Dubai en Abu Dhabi veruit de bekendste zijn. Naar drie van de zeven oliestaatjes biedt Stip-reizen pakketreizen aan, te weten Dubai, Abu Dhabi en Ras al-Khaimah. Geniet hier van een smeltkroes aan culturen, ontdek supermoderne steden met architectonische hoogstandjes en eeuwenoude markten en verken de uitgestrekte woestijnvlaktes en prachtige berglandschappen. Shopliefhebbers worden helemaal gelukkig in de gigantische winkelcentra met alle bekende wereldmerken en tal van attracties. Zo kunt u in de Mall of the Emirates naast winkelen, zelfs skiën op de piste van de grootste indoor skibaan. En dan hebben we het nog niet gehad over de prachtige kustlijn met parelwitte zandstranden, luxe hotels en talrijke watersporten. Zowel voor een strand- als cultuurvakantie bent u in de Verenigde Arabische Emiraten aan het juiste adres.

Als u in de Verenigde Arabische Emiraten bent, mag een zonovergoten dag aan de Perzische Golf natuurlijk niet ontbreken. De fijne zandstranden en het kristalheldere zeewater zijn zo goed als overal binnen handbereik. Heerlijk met een verfrissende cocktail in een hangmat onder de wuivende palmbomen, wie wil dat nu niet? Watersportliefhebbers hebben het voor het uitkiezen: duiken, jetskiën, zeilen, windsurfen, paragliden en waterskiën zijn zomaar een aantal sporten die bij de meeste hotels aangeboden wordt. Kortom, dat wordt genieten van een heerlijke vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Tijd: In De Verenigde Arabische Emiraten is het in de zomer 2 uur later en in de winter is het 3 uur later dan in Nederland.
Taal: De officiële taal in De Verenigde Arabische Emiraten is Arabisch, maar Engels wordt door bijna iedereen gesproken en verstaan.
Voltage: 220/240 Volt. U heeft een wereldstekker nodig.
Valuta: Dirham (AED)
Feestdagen:
De officiële feestdagen (vrije dagen) en enkele traditionele feestdagen van de Verenigde Arabische Emiraten in 2022 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
28 februari Lailat-ul-Meraj (Hemelvaart Mohammed)
21 maart Moederdag
2 april t/m 1 mei Ramadan
2 t/m 4 mei Suikerfeest (Eid al-Fitr)
9 juli t/m 11 juli Offerfeest (Eid al-Adha)
30 juli Muharram (Islamitisch Nieuwjaar)
8 oktober Mawlid an-Nabi (Geboortedag Mohammed)
02 december Nationale feestdag Verenigde Arabische Emiraten
31 december Oudejaarsavond

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Ramadan
Ramadan is de islamitische vastenmaand. Het is de maand van inkeer, waarin tussen de dageraad ruim voor zonsopgang tot zonsondergang wordt gevast. Veel restaurants en eetstalletjes zijn dan ook gesloten. In toeristische plaatsen in islamitische landen kunnen toeristen meestal gewoon in (een aantal) eetgelegenheden terecht. Echter wordt wel van reizigers verwacht dat ze discreet zijn. Uitgebreid eten in het openbaar voor het oog van mensen die vasten, wordt over het algemeen als respectloos gezien. Omdat de Ramadan afhangt van de aanwezigheid van de maan, verschilt de aanvangsdatum per jaar en plaats.

Id-al-Fitr
Aan het einde van de Ramadan vindt Id-al-Fitr, het Suikerfeest, plaats. In deze periode, die ongeveer een week duurt, kan het op de wegen, op straat, bij toeristische attracties en in de meeste hotels erg druk zijn. Ook is het mogelijk dat verschillende attracties, restaurants of winkels zijn gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren in de Verenigde Arabische Emiraten
Het mobiele netwerk is over het algemeen erg goed. Houdt u er wel rekening mee wanneer u uw mobiele telefoon gebruikt tijdens uw vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten, providers hoge tarieven kunnen berekenen. Wilt u veel gebruikmaken van uw mobiele telefoon? Dan kan het goedkoper zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.

Internet in de Verenigde Arabische Emiraten
Wilt u alvast de leukste foto's met uw geliefden en vrienden in Nederland delen? Dat kan! De meeste hotels en appartementen bieden wifi gratis of tegen betaling. Ook in restaurants en op luchthavens is vaak een goede (betaalde) internetverbinding beschikbaar. Vooral in de steden en badplaatsen vindt u ook vaak veel internetcafé's, waar u tegen lage tarieven kunt surfen.

3. Eten en Drinken

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Flessen mineraalwater zijn te koop in de winkel.

De Verenigde Arabische Emiraten kent veel traditionele gerechten uit het Midden-Oosten. Daarnaast vindt u in de grote steden en resorts ook veel restaurants met een divers aanbod aan gerechten van over de hele wereld. Geniet van Aziatische, Libanese of Indiase gerechten in één van de vele luxe specialiteiten restaurants, eet een hapje in een wat eenvoudiger eettentje, pak een tussendoortje bij een kraampje op straat of ga een keer naar een fastfoodketen of een foodcourt in de shoppingmalls. De meeste hotels hebben meerdere restaurants. Uit religieuze overwegingen wordt er geen varkensvlees geserveerd, wel schapenvlees. Het nuttigen van alcoholische dranken is op sommige plekken zeker mogelijk. Vaak zijn de betere hotels voorzien van een gezellige bar waar je allerlei alcoholische versnaperingen kunt bestellen. Alcohol wordt alleen geschonken in hotels, restaurants, bars en nachtclubs met een alcohollicentie; het is verboden om in het openbaar op straat alcohol te drinken en de regelgeving kan per Emiraat sterk verschillen.

4. Geldzaken/Fooien

De officiële munteenheid in de Verenigde Arabische Emiraten is de Dirham (AED). Eén Euro is ongeveer 4,40 Dirham (februari 2021). Eén Dirham is ongeveer 0,23 Eurocent. Eén Dirham bestaat uit honderd fils. Internationale creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd en er zijn volop geldautomaten waar je met je Nederlandse pinpas geld kunt pinnen. Afdingen is normaal in de Verenigde Arabische Emiraten met uitzondering van de winkels in shoppingmalls en supermarkten. De prijzen die daar vermeld staan zijn vaste prijzen. Graag attenderen wij u erop dat u mogelijk uw bankpas dient te activeren voor gebruik buiten Europa.

Het geven van fooien in De Verenigde Arabische Emirateni is gebruikelijk. In restaurants is een fooi van 10% gebruikelijk, tenzij er in de prijs al een servicecharge berekend is.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.

6. Klimaat

De Emiraten hebben een heet en soms vochtig klimaat. Van oktober tot en met mei zijn de dagen heerlijk zacht en in de avond zelfs 'koel'. De gemiddelde temperatuur is dan 25 graden. Van juni tot en met september is het warm en vochtig, maar overal is airconditioning en de hotelzwembaden worden gekoeld. Er valt gedurende het jaar slechts sporadisch regen. De beste reistijd is tussen oktober en april. In de woestijn is het warmer. De nachten in deze periode zijn heerlijk koel en het regent niet. Van mei tot oktober is het erg heet. De gemiddelde temperatuur kan dan oplopen tot 40 tot 50 graden. 's Avonds koelt het in deze periode niet echt af.

7. Vervoer

De beste manier om je in De Verenigde Arabische Emiraten te verplaatsen is per taxi. Deze zijn volop beschikbaar en relatief goedkoop. Ook het vervoer per bus is prima te doen. Er is een goed busnetwerk en het is goedkoper dan de taxi. Tevens beschikken de meeste Emiraten over een goede verbinding per metro.

AEGPEB
Een ogenblik geduld aub…