Mijn reis

Parijs


Parijs

De hoofdstad van Frankrijk wordt niet voor niets door velen beschouwd als de mooiste stad van de wereld. Voor ieder persoon is er wat wils in deze stad. Bijnamen als ‘de stad van de liefde’, de licht- en modestad wijzen op het veelzijdige karakter van deze metropool. Parijs staat met name bekend om de vele bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe, de Notre Dame, de Sacre Coeur en het Louvre. Ook een bezoek aan de schilderswijk Montmartre en het Place du Tetre mag niet ontbreken tijdens een stedentrip Parijs.

Winkelliefhebbers kunnen eveneens hun hart ophalen in deze stad, met een uitgebreid aanbod van eenvoudig tot haute couture. Het bekende warenhuis Lafayette mag u als fervent winkelliefhebber dan ook zeker niet missen. De beroemde vlooienmarkt van Saint-Ouen is een absolute aanrader en wanneer u een liefhebber bent van boeken adviseren wij u de boekenstalletjes langs de boorden van de Seine in het centrum te bezoeken. Sommigen zijn echte antiquariaten, anderen verkopen gewoon tweedehandsboeken of kleine schilderijen. Ook wie op zoek is naar oude postkaarten zal daar zeker heel wat tijd kunnen doorbrengen.

Tijdens de avonden hoeft u zich ook absoluut niet te vervelen. Maak een romantische wandeling langs de Seine of geniet van de heerlijke Franse keuken in een sterren restaurant of typisch Franse bistro. Sluit de dag af met een bezoek aan één van de vele shows in het theater of een opera- of het cabaretvoorstelling.
Een ogenblik geduld aub…