NEWSFLASH!.....MAAK KANS OP EEN FANTASTISCHE FORMULE 1-REIS VOOR TWEE PERSONEN NAAR DE GRAND PRIX VAN OOSTENRIJK 2020! 

Mijn reis
 • Ratio

4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Engeland

 • Groot- Brittannië / Bedfordshire / Luton
 • Beleef de Formule 1 in een geweldige Britse sfeer
 • Overnachtingen niet ver van circuit nabij Luton incl. ontbijt
 • Eigen Stip-reisbegeleiding aanwezig
 • Bustransfer vrijdag, zaterdag en zondag circuit v.v.
 • 4- of 5-daagse reis per KLM

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

do 16 Julivr 17 Juli
4 dagen 529
5 dagen599 

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

**Kinderkorting: niet van toepassing, om met een kind te boeken dient u deze als volwassene in te geven 

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – London v.v. per KLM (of gelijkwaardig)
 • 12 kg handbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 3 of 4 overnachtingen in een 4 sterren hotel nabij Luton
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Transfer hotel - Silverstone Circuit v.v. op vrijdag, zaterdag en zondag
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief

 • Ruimbagage tijdens de vlucht
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,00 p.p. per nacht), verplicht ter plaatse te voldoen
 • Toegangskaarten circuit
 • Evt. upgrade naar een tribuneplaats
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

De toegangskaarten zijn niet standaard inbegrepen in de reissom. Wij bieden de volgende toegangskaarten aan: (zie stap 6, entreekaart)

Tarieven:

 • General Admission (staanplaats) weekend: € 259,-
 • Grandstand Village A weekend: € 359,-
 • Grandstand Woodcode B (overdekt) weekend: € 459,-

Extra informatie

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Transfers: De afstand naar van Silverstone is ca. 65 kilometer (vanaf Luton) en ca. 100 kilometer (vanaf London Heathrow). Echter, in verband met de verwachte drukte, zal meer tijd ingelast worden voor uw transfer. Stip Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien u, door bijvoorbeeld verkeersopstoppingen of een verkeersongeluk, te laat op het circuit arriveert.
 • Advies tijdens de Formule 1: Wij raden u aan om oordoppen mee te nemen en voor de staanplaatsen adviseren wij u een kussentje mee te nemen waarop u kunt zitten.
 • Minimum deelname: De minimale deelname is 10 personen.
 • Programma: We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichting & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • Reispapieren: Ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail. U ontvangt uw circuitkaarten bij aankomst in uw hotel op de bestemming.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment van boeking t/m 60 dagen voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Vanaf 59 dagen voor vertrek t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom.

4- of 5-daagse reis Formule 1 Grand Prix Engeland

De Grand Prix van Engeland op het circuit van Silverstone kent een rijke historie. Vooral voor de Britse rijders is dit de race van het jaar met Lewis Hamilton als zesvoudig winnaar als de grote ster. Daarbij kennen een aantal teams Engeland als thuisbasis. Niet voor niks noemt Silverstone zich ‘Home of British Motor Racing’ met niet alleen op de racedag volle tribunes. Alles op en rond het circuit ademt de liefde voor de autosport uit en dit maakt het een schitterende F1-race om te bezoeken.

Stip Reizen, de snelste reisaanbieder van Nederland, is graag uw gastheer tijdens de F1 van Engeland. Wij kijken er naar uit om samen met u de Engelse GP te beleven. De snelle baan van Silverstone heeft de aflopen jaren het publiek laten genieten. Rondenlange gevechten staan menig fan nog op het netvlies zoals in 2019 het gevecht tussen Sebastiaan Vettel en Max Verstappen met een forse aanrijding tot gevolg.

U heeft de keuze uit een 4- of 5-daagse vliegreis inclusief retourvlucht per KLM vanaf Amsterdam naar Londen Heathrow. Hier wacht onze reisbegeleiding op u en zal aanwezig zijn tijdens alle transfers; luchthaven - hotel v.v., transfer hotel - circuit v.v. (op vrijdag, zaterdag en zondag). U verblijft nabij Luton in een 4-sterrenhotel op basis van logies & ontbijt.

Voor de toegangskaarten heeft u de keuze uit de staanplaatsen, tribune Village A of tribune Woodcote B. We raden u aan de Village A of Woodcote B tribune te boeken. Hier zitten we allemaal bij elkaar om zo een echt oranjesfeertje te creëren. Beide tribunes hebben prima zicht en verder is de Woodcote B overdekt en dat kan met het grillige Britse weer geen overbodige luxe zijn.

Hotel

U verblijft tijdens de reis in een 4 sterrenhotel nabij Luton in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt.


Uw reisprogramma 4-daagse Formule 1 reis

Dag 1, vrijdag 17 juli: Amsterdam - London - circuit - hotel nabij Luton
Dag 2, zaterdag 18 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Kwalificatie

Dag 3, zondag 19 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Race
Dag 4, maandag 20 juli: London - Amsterdam


1e dag, vrijdag 17 juli: Amsterdam - London - circuit - hotel nabij Luton
U vliegt ‘s morgens rechtstreeks vanaf Amsterdam naar London. Hier wordt u opgevangen door onze reisleiding. U bezoekt alle dagen het circuit en we zullen vanaf de luchthaven van London rechtstreeks naar het circuit gaan. U komt aan het einde van de ochtend, na een rit an anderhalf uur, aan op Silverstone en kan nog een groot deel van het dagprogramma volgen. Omstreeks 17.30 uur* heeft u een bustransfer naar uw hotel nabij Luton, waar u naar verwachting een uur later aankomt. U verblijft hier de komende 3 nachten. De avond is ter vrije besteding.

2e dag, zaterdag 18 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Kwalificatie
Op het circuit van Silverstone is vandaag natuurlijk de F1-kwalificatie, maar er is ook een uitgebreid interessant bijprogramma. We vertrekken daarom op tijd naar het circuit. Na het ontbijt staat de bus (ca. 8.00 uur*) klaar om met u naar het circuit te vertrekken. De transfer naar het circuit zal ongeveer een uur duren. Met een staanplaats heeft u een algemene toegangskaart en kunt u, buiten de toegang tot de tribunes, vrij rondlopen, Omstreeks 17.30 uur* keert u terug naar het hotel, waar u een uur later zal arriveren. De avond is ter vrije besteding.

3e dag, zondag 19 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Race
Na de vrije trainingen en de kwalificatie is het vandaag de dag waarvoor u bent gekomen; de Grand Prix van Engeland. De Britse fans zullen massaal afreizen richting Silverstone en wij rijden om die reden na het ontbijt (ca. 7.45 uur*) richting het circuit. We rekenen vandaag op een reistijd van ca. anderhalf uur. De bussen parkeren in de directe nabijheid van de Woodcote B tribune dus mocht u niet ver willen lopen en verzekert willen zijn van een mooie plaats dan is het boeken van deze tribune zeker aan te raden. U vliegt pas maandag terug dus de race kunt u in alle rust volgen en om ca. 17.15 uur* gaan we weer retour naar het hotel. De retourrit vanaf het circuit duurt gemiddeld zo'n anderhalf uur naar Luton i.v.m. de verwachte drukte in het verkeer. De avond is ter vrije besteding.

4e dag, maandag 20 juli: London - Amsterdam
U vliegt aan het einde van de ochtend terug vanaf London Heathrow. We brengen u tijdig naar deze luchthaven vanwaar u op het vliegtuig richting Amsterdam stapt. Na een korte vlucht zult u in Amsterdam arriveren, hopelijk nagenietend van drie dagen top autosport en F1.

 

Uw reisprogramma 5-daagse Formule 1 reis

Dag 1, donderdag 16 juli: Amsterdam - London
Dag 2, vrijdag 17 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Vrije Trainingen
Dag 3, zaterdag 18 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Kwalificatie

Dag 4, zondag 19 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Race
Dag 5, maandag 20 juli: London - Amsterdam


1e dag, donderdag 16 juli: Amsterdam - London
Vandaag vliegt u ‘s morgens vroeg rechtstreeks vanaf Amsterdam naar London Heathrow. De reisleiding staat op de luchthaven op u te wachten. Zij zullen u begeleiden naar de bus voor uw transfer naar het hotel nabij Luton, waar u in ca. driekwartier zult arriveren. U zal in het hotel de komende 4 nachten verblijven. De rest van de dag is ter vrije besteding.

2e dag, vrijdag 17 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Vrije Trainingen
Tijdens deze reis hoeft u niks te missen. U gaat drie volle dagen naar het circuit en maakt maximaal gebruik van uw toegangskaart. Na het ontbijt zullen we (om ca. 8.30 uur*) naar het circuit vertrekken, voor een bezoek aan o.a. de vrije trainingen van de Formule 1. De busrit zal zo'n uur zijn. Omstreeks 17.30 uur* verlaten we Silverstone voor de transfer naar het hotel. Ongeveer een uur later bent u weer in het hotel. De avond is ter vrije besteding.

3e dag, zaterdag 18 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Kwalificatie
Op het circuit van Silverstone is vandaag natuurlijk de F1-kwalificatie, maar er is ook een uitgebreid interessant bijprogramma. We vertrekken daarom op tijd naar het circuit. Na ontbijt staat de bus (om ca. 8.00 uur*) klaar om met u naar het circuit te vertrekken. De transfer naar het circuit zal ongeveer een uur zijn. Met een staanplaats heeft u een algemene toegangskaart en kunt u, buiten de toegang tot de tribunes, vrij rondlopen, Omstreeks 17.30 uur* keert u terug naar het hotel, waar u een later zal arriveren. De avond is ter vrije besteding.

4e dag, , zondag 19 juli: Grand Prix Formule 1 Engeland - Race
Na de vrije trainingen en de kwalificatie is het vandaag de dag waarvoor u bent gekomen; de Grand Prix van Engeland. De Britse fans zullen massaal afreizen richting Silverstone en wij rijden om die reden na het ontbijt (om ca. 7.45 uur*) richting het circuit. We rekenen vandaag op een reistijd van ca. anderhalf uur. De bussen parkeren in de directe nabijheid van de Woodcote B tribune dus mocht u niet ver willen lopen en verzekert willen zijn van een mooie plaats dan is het boeken van deze tribune zeker aan te raden. U vliegt pas maandag terug dus de race kunt u in alle rust volgen en om ca. 17.15 uur* gaan we weer retour naar het hotel. De retourrit vanaf het circuit duurt gemiddeld zo'n anderhalf uur naar Luton i.v.m. de verwachte drukte in het verkeer. De avond is ter vrije besteding.

5e dag, maandag 20 juli: London - Amsterdam
U vliegt s ’ochtends terug vanaf London Heathrow. We brengen u tijdig naar deze luchthaven vanwaar u op het vliegtuig richting Amsterdam stapt. Na een korte vlucht zult u in Amsterdam arriveren, hopelijk nagenietend van drie dagen top autosport en F1.


* Transfertijden onder voorbehoud van wijzigingen in het programma van het circuit. De definitieve tijden ontvangt u ca. 15 dagen voor vertrek bij de reisbescheiden en kunnen ter plaatse eventueel nog aangepast worden. 

Groot-Brittannië

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Engeland maakt samen met Noord-Ierland, Schotland en Wales het Verenigd Koninkrijk. De hoofdstad is Londen, een wereldstad bekend om verschillende toeristische trekpleisters als Buckingham Palace, The London Eye & Webminster Abbey.

Vele sporten welk in Engeland bedacht zijn, worden nu wereldwijd beoefend zoals rugby, golf en cricket. Maar deze sporten vallen in het niet bij het voetbal, een sport die voor vele Engelse een onderdeel van hun leven is.

Tijd: Het is in Engeland een uur eerder dan in Nederland.
Taal: De officiële taal is Engels.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt.
Valuta: De officiële munteenheid is de Britse Pond.
Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Engeland zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
Maart/april Goede vrijdag
Maart/april Pasen
Eerste maandag in mei May Day Bank Holiday
Laatste maandag in mei Spring Bank Holiday
Laatste maandag in Augustus Summer Bank Holiday
25 december Kerstmis
26 december Boxing Day
31 december Oudjaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren in Engeland

Telefoneren voor reizigers met een Nederlands abonnement is binnen de EU vaak vanuit uw eigen bundel. Informeer uiteraard altijd eerst bij uw provider of dit ook geldend is voor uw abonnement.

Internet in Engeland

Engeland beschikt over een goed 4G- netwerk. In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling.

3. Eten en drinken

Het kraanwater in Engeland word als veilig drinkwater gezien.

De Engelse (Britse) keuken is wereldwijd terug te zien. De meeste bekende gerechten zijn het Engelse ontbijt (met spek, eieren, worstjes & bonen), de sandwiches, fish & chips en het welbekende Trifle toetje.

4. Geldzaken/Fooien

De munteenheid in Engeland is de Britse Pond (GBP). 0,760 GBP is ongeveer 1 Euro waard (december 2019). Voor de meest recent koers kijkt u op de website van het GWK. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd.

Het is gebruikelijk om fooi te geven in Engeland. Veelal word de fooi als servicekosten al toegevoegd aan uw rekening. Aan te raden is dit te controleren voordat u fooi geeft.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Engeland kent een gematigd zeeklimaat waarbij de winters mild zijn, zomers warm en neerslag valt gedurende het gehele jaar. Echter heeft Engeland de reputatie dat het er iedere dag regent.

7. Vervoer

U kunt op verschillende manieren naar en door Engeland reizen. Vliegen van Amsterdam naar Londen duurt ca. 1 uur, door het tijdsverschil komt u op dezelfde tijd in Londen aan als u van Amsterdam vertrokken bent. U kunt in Engeland gemakkelijk per auto verplaatsen. Het goede wegennetwerk zorgt ervoor dat alle plaatsen goed bereikbaar zijn Houdt u er wel rekening mee dat er aan de linkerkant gereden word.

Engeland kent naast goede auto(snel)wegen ook goede openbaar vervoersmogelijkheden. Zo kunt u makkelijk met de trein reizen of gebruik maken van de bus of een taxi.

Silverstone Circuit-Engeland

De Formule 1 en de Grand Prix van Engeland kennen een rijke historie en heeft al op diverse circuits plaatsgevonden. Silverstone heeft de race het meest georganiseerd en de laatste jaren is het de vaste thuisbasis van de British Grand Prix en zal dit tot minimaal 2027 ook blijven.

Het Silverstone Circuit is centraal en landelijk gelegen tussen London en Birmingham. Vanaf 2010 zijn er diverse aanpassingen doorgevoerd aan de baan. Zo is is de start/finishlijn verplaatst grenzend een compleet nieuw pitcomplex. Het huidige circuit geldt niet meer tot de ultra snelle van vroeger, maar is nog steeds een baan waar hoge snelheden worden gehaald maar ook een technische met vele lastige bochtencombinaties.

Zo is de F1-fan de afgelopen seizoenen verwend met vele boeiende gevechten, waarbij inhalen naast motorvermogen ook vooral afhangt van capaciteiten van de coureur. Mede hierdoor behoort Silverstone tot de favoriete GP’s van Max Verstappen. Een andere belangrijke factor is het weer. In de zomerse juli maand ligt er vaak een regenbui op de loer. Veel teams hebben tijdens de kwalificaties en wedstrijden alles uit de kast moeten halen om hun strategieën bij te stellen. Natuurlijk hebben we liever zon, maar natte omstandigheden maken de F1-Silverstone extra interessant en onvoorspelbaar.

Statistieken

Rondes: 52
Aantal bochten: 18
Lengte circuit: 5,891 km
Lengte Grand Prix: 306,198 km
Maximale snelheid: 328 km per uur
Pole position: linkerkant van het circuit
Ronde record: 1:27.369 (Lewis Hamilton, 2019)
Meeste zegens coureurs: Lewis Hamilton (6x)
Meeste zegens teams: Mercedes (6x)

Winnaars afgelopen 5 jaar

 • 2015: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2017: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2018: Sebastian Vettel (Ferrari)
 • 2019: Lewis Hamilton (Mercedes)

Resultaten Max Verstappen op de Silverstone Circuit-Engeland

 • 2016: 2e plaats met een tijd van 1:35:04.081
 • 2017: 4e plaats met een tijd van 1:22:29.555
 • 2018: DNF door schade aan auto na aanrijding
 • 2019: 5e plaats met een tijd van 1:21:47.910

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Engeland
Groot- Brittannië - Luton
Reisduur:
GBSILB
Een ogenblik geduld aub…