Mijn reis

Londen


Londen

Londen is met 7,5 miljoen inwoners de grootste stad van de Europese Unie en wordt samen met Parijs, Tokio en New York City beschouwd als één van de vier traditionele alpha wereldsteden, een stad met een wezenlijke invloed op de wereldpolitiek. Londen staat bekend om de rode dubbeldekker bussen en zwarte taxi's (cabbies), maar het makkelijkst reist u per metro door de stad.

Londen heeft vele schitterende bezienswaardigheden, waaronder de Tower of London (waar de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn) en Palace of Westminster, Westminster Abbey en Saint Margaret's Church die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Andere hoogtepunten die bij een bezoek aan London zeker niet mogen ontbreken zijn de Tower Bridge, de Big Ben en de paleizen van de koninklijke familie, waaronder Kensington Palace en Windsor Castle. Vanuit het bekende reuzenrad London Eye heeft u een prachtig uitzicht over de wereldstad Londen en haar vele bezienswaardigheden.

Geniet tijdens uw bezoek aan Londen van een voorstelling in één van de grote theaters aan West End. Hier zijn diverse bekende musicals te zien, maar ook op het gebied van zowel klassieke als pop muziek is West End toonaangevend. Houdt u van wat meer actie, bezoek dan een wedstrijd van één van de vijf Premier League voetbalclubs van Londen of het gigantische Wembley stadion, thuisbasis van o.a. het nationale voetbalelftal van Engeland en het grootste overdekte stadion van Europa.

Londen kent een grote verscheidenheid aan restaurants en er is dus voor ieder wat wils. Topkoks als Gordon Ramsey en Jamie Oliver hebben in de stad meerdere restaurants. Voor een drankje bezoekt u één van de traditionele Engelse pubs, waar naast diverse biersoorten ook lokale gerechten als fish and chips en black pudding worden geserveerd.
Een ogenblik geduld aub…