NEWS FLASH! T/m 31 januari is het Januari Sale bij Stip Reizen. Profiteer de rest van januari van superkortingen die oplopen tot € 350,- per persoon!

Mijn reis
 • Ratio

4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Hongarije per KLM

 • Hongarije / Boedapest / Boedapest
 • Citytrip en Formule 1-bezoek in één
 • Overnachtingen in Budapest incl. ontbijt
 • Incl. staanplaats en upgrade voordelige tribune mogelijk
 • Bustransfer zaterdag en zondag circuit v.v.
 • 4- of 5-daagse reis per KLM

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting is reeds berekend in de prijs.
do 30 Julivr 31 Juli
4 dagen 689
5 dagen789 

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

**Kinderkorting: niet van toepassing, om met een kind te boeken dient u deze als volwassene in te geven 

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Wenen v.v. per KLM
 • 12 kg handbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 3 of 4 overnachtingen in een 3- of 4 sterren hotel in Budapest
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Transfer hotel - Circuit van Budapest v.v. op zaterdag en zondag 
 • Weekend circuitkaart voor een staanplaats
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief

 • Ruimbagage tijdens de vlucht
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,50 p.p. per nacht), verplicht ter plaatse te voldoen
 • Evt. upgrade naar een tribuneplaats
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

Indien u de 5-daagse reis heeft geboekt kunt u optioneel ook vrijdag voor € 35,00 een retourtransfer bijboeken naar/van het circuit. Heenreis om ca. 09.00 uur vertrek vanaf uw hotel. Terugreis ca. 17.00 uur vanaf het circuit.

Standaard zijn de staanplaatsen voor het weekend inbegrepen in de reissom. De volgende tribune raden wij u aan als upgrade i.p.v. de staanplaats (zie stap 6, entreekaart) 

Tarieven:

 • Grandstand Red Bull: € 112,-

Extra informatie

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Transfers: De afstand naar van de Hungaroring is ca. 20 kilometer (vanaf Budapest) Echter, in verband met de verwachte drukte, zal meer tijd ingelast worden voor uw transfer. Stip Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien u, door bijvoorbeeld verkeersopstoppingen of een verkeersongeluk, te laat op het circuit arriveert. De transferafstand tussen Wenen en Budapest is ruim 200 kilometer met een verwachte rijtijd van 2,5 uur (vanaf Wenen Airport).
 • Advies tijdens de Formule 1: Wij raden u aan om oordoppen mee te nemen en voor de staanplaatsen adviseren wij u een kussentje mee te nemen waarop u kunt zitten.
 • Minimum deelname: Niet van toepassing
 • Programma: We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichting & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • Reispapieren: Ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail. U ontvangt uw circuitkaarten bij aankomst in uw hotel op de bestemming.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment van boeking t/m 60 dagen voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Vanaf 59 dagen voor vertrek t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom.

4- of 5-daagse reis Formule 1 Grand Prix Hongarije per KLM

De Grand Prix van Hongarije is een geweldige zomerbestemming. In de warme augustusmaand laat de bruisende stad Budapest zich van zijn beste kant zien. De gastvrije lokale bevolking ontvangt u graag in de vele cafés en goede restaurants. Daarnaast kunt ook een levendig uitgaansleven verwachten of genieten van bijvoorbeeld een mooie avondwandeling langs de verlichte kades van de Donau. Het circuit ligt op slechts een half uur rijden van de binnenstad en dat maakt de Hongaarse Grand Prix een echte citytripbestemming. Daarbij staat de Hongaarse hoofdstad ook nog eens bekend om zijn aangename prijspeil!

Stip Reizen, de snelste reisaanbieder van Nederland, gaat natuurlijk ook richting Hongarije. Het is immers een baan waar Max Verstappen mooie resultaten heeft gehaald met recent een uitstekende tweede plek in 2019. Wij hebben dan ook hoge verwachten voor de komende race en nemen u graag mee op één van onze geheel begeleide reizen.

We hebben de keuzemogelijkheid uit een 4- of 5 daagse vliegreis inclusief retourvlucht per KLM vanaf Amsterdam naar Wenen. Hier wacht onze reisbegeleiding op u en zal u per bus naar Budapest brengen. De reizen zijn inclusief alle transfers luchthaven - hotel v.v., transfer hotel - circuit v.v. (op zaterdag en zondag). Bij de vijfdaagse reis is een optionele circuittransfer op vrijdag ook mogelijk Verblijf is in Budapest een goed 3- of 4 sterrenhotel op basis van logies & ontbijt.

De staanplaatsen voor het weekend zijn reeds in de prijs inbegrepen. Voor kleine toeslag kunt u zich verzekeren van een vaste tribuneplaats. Hiervoor hebben we de Red Bull tribune geselecteerd. Een tribune met prima zicht op een interessant gedeelte van de baan tegen een prima prijs!

Hotel

U verblijft tijdens de reis in een 3-of 4 sterrenhotel in Budapest in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt.


Uw reisprogramma 4-daagse Formule 1 reis

Dag 1, vrijdag 31 juli: Amsterdam - Wenen – circuit - hotel in Budapest
Dag 2, zaterdag 1 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Kwalificatie

Dag 3, zondag 2 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Race
Dag 4, maandag 3 augustus: hotel in Budapest - Wenen - Amsterdam


1e dag, vrijdag 31 juli: Amsterdam - Wenen – circuit - hotel in Budapest
Vandaag vliegt u ‘s morgens vroeg rechtstreeks per KLM vanaf Amsterdam naar Wenen. De reisleiding staat op de luchthaven op u te wachten. De comfortabele transferbus brengt u vervolgens in zo’n 2,5 uur naar Budapest . U zult 3 heerlijke nachten verblijven in de Hongaarse hoofdstad. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding.

2e dag, zaterdag 1 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Kwalificatie
Op de Hungaroring vindt op zaterdag natuurlijk de F1-kwalificatie plaats met daarbij ook andere boeiende raceklassen in het supportprogramma. We vertrekken op tijd naar het circuit. Na ontbijt staat de bus (ca. 8.30 uur*) klaar om met u naar het circuit te vertrekken. De rit naar het circuit is naar verwachting zo'n 45 minuten. Met uw staanplaats heeft u een algemene toegangskaart en kunt u vrij rondlopen, behalve de tribunes op. We raden u overigens de upgrade naar de Red Bull tribune aan, zodat u een mooie vaste plek heeft. Omstreeks 18.00 uur* keert u terug naar het hotel. U bent rond 19:00 uur retour in uw hotel en de avond is ter vrije besteding.

3e dag, zondag 2 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Race
Vandaag is een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag dé race gereden wordt. Na het ontbijt vertrekken we om ca. 08.30 uur* naar het circuit waar u een uur later aankomt en de gehele dag verblijft om te genieten van de diverse activiteiten op het terrein. Om 15.10 uur start de race!! Rond de klok van 18.00 uur* vertrekt u weer naar uw accommodatie, waar u naar verwachting rond 19:00 uur aankomt. De avond is ter vrije besteding.

4e dag, maandag 3 augustus: hotel in Budapest - Wenen - Amsterdam
U vliegt ’s avonds terug vanaf Wenen. U kan rustig uitslapen en we brengen u tijdig naar de luchthaven vanwaar u per KLM richting Amsterdam vertrekt. De rit Budapest naar Wenen is zo'n 2,5 uur. Na een vlucht van zo’n twee uur zult u in Amsterdam arriveren hopelijk nagenietend van een zonnige en enerverende GP van Hongarije!

 

Uw reisprogramma 5-daagse Formule 1 reis

Dag 1, donderdag 30 juli: Amsterdam - Wenen – circuit - hotel in Budapest
Dag 2, vrijdag 31 juli: Optionele transfer hotel - circuit v.v. of dag ter vrije besteding
Dag 3, zaterdag 1 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Kwalificatie

Dag 4, zondag 2 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Race
Dag 5, maandag 3 augustus: hotel in Budapest - Wenen - Amsterdam


1e dag, donderdag 30 juli: Amsterdam - Wenen - circuit - hotel in Budapest
Vandaag vliegt u ‘s morgens vroeg rechtstreeks per KLM vanaf Amsterdam naar Wenen. De reisleiding staat op de luchthaven op u te wachten. De comfortabele transferbus brengt u vervolgens in zo’n 2,5 uur naar Budapest . U zult 4 heerlijke nachten verblijven in de Hongaarse hoofdstad. De rest van de middag en avond is ter vrije besteding.

2e dag, vrijdag 31 juli: Optionele transfer hotel - circuit v.v. of dag ter vrije besteding
Op vrijdag heeft u de keuze om naar het circuit te bezoeken of Budapest verder te gaan verkennen. Uw toegangskaart is ook vandaag te geldig en mocht u de vrije trainingen willen zien dan kunt u de optionele transfer voor vrijdag bijboeken. U kunt deze dag dus ook benutten om de vele bezienswaardigheden te bekijken van het historische Budapest.

3e dag, zaterdag 1 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Kwalificatie
Op de Hungaroring vindt op zaterdag natuurlijk de F1-kwalificatie plaats met daarbij ook andere boeiende raceklassen in het supportprogramma. We vertrekken op tijd naar het circuit. Na ontbijt staat de bus (ca. 8.30 uur*) klaar om met u naar het circuit te vertrekken. De rit naar het circuit is naar verwachting zo'n 45 minuten. Met uw staanplaats heeft u een algemene toegangskaart en kunt u vrij rondlopen, behalve de tribunes op. We raden u overigens de upgrade naar de Red Bull tribune aan, zodat u een mooie vaste plek heeft. Omstreeks 18.00 uur* keert u terug naar het hotel. U bent rond 19:00 uur retour in uw hotel en de avond is ter vrije besteding.

4e dag, , zondag 2 augustus: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Hongarije - Race
Vandaag is een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag dé race gereden wordt. Na het ontbijt vertrekken we vroeg (ca. 08.30 uur*) naar het circuit waar u een uur later aankomt en de gehele dag verblijft om te genieten van de diverse activiteiten op het terrein. Om 15.10 uur start de race!! Rond de klok van 18.00 uur* vertrekt u weer naar uw accommodatie, waar u naar verwachting rond 19:00 uur aankomt. De avond is ter vrije besteding.

5e dag, maandag 3 augustus: hotel in Budapest - Wenen - Amsterdam
U vliegt s’ middags terug vanaf Wenen. U kunt rustig opstaan en we brengen u tijdig naar de luchthaven vanwaar u per KLM richting Amsterdam vertrekt. De rit Budapest naar Wenen is zo'n 2,5 uur. Na een vlucht van zo’n twee uur zult u in Amsterdam arriveren hopelijk nagenietend van een zonnige en enerverende GP van Hongarije!


* Transfertijden onder voorbehoud van wijzigingen in het programma van het circuit. De definitieve tijden ontvangt u ca. 15 dagen voor vertrek bij de reisbescheiden en kunnen ter plaatse eventueel nog aangepast worden. 

Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en wordt ook wel de ‘Koningin van de Donau’ genoemd, dankzij haar prachtige ligging aan de mooie rivier. De Donau stroomt dwars door Boedapest en verbond pas in de 19e eeuw de Hongaarse hoofdstad Boeda met het op de andere oever gelegen Pest. De stad wordt door velen als de mooiste stad van Centraal Europa beschouwd. Wanneer u langs de Donau loopt is dit niet moeilijk voor te stellen: het indrukwekkende kasteel van Boeda torent hoog boven de stad uit in het westen, terwijl de architectonische pareltjes van Pest zich aan uw andere kant bevinden. 

De hoofdstad van Hongarije is een schitterende stad met veel monumentale gebouwen, indrukwekkende pleinen, mooie parken en boeiende musea. In Boeda ligt de Burchtheuvel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op de Donau. De Burchtheuvel is een prachtig complex met zijn machtige Koninklijke paleis, zijn smalle straatjes, oude huizen en oude Matthiaskerk. Dit gebied is dan ook opgenomen op de monumentenlijst van de UNESCO. Daarnaast is de stad beroemd om de badhuizen waar de inwoners van Boedapest maar al te graag vertoeven. Langs de oever van de Donau aan de kant van Pest valt meteen het neogotische parlementsgebouw op. Ook de St.-Istvánkerk, het Heldenplein en het Atilla József district, een moderne buitenwijk van de stad, bevinden zich in Pest. Een aanrader is om het net buiten de stad gelegen Szoborpark te bezoeken. Na de val van het communisme in 1990 werden alle beelden van belangrijke figuren uit die tijd, zoals Lenin, Marx en Dimitrov, van de straten 'geplukt' en samengebracht in dit park. De beelden zijn erg indrukwekkend en het park geeft een goed idee van de uitstralingskracht die ze in het communistische tijdperk hadden.

Hongarije

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Het land dat bekend staat om zijn lange historie, Hongarije, bevindt zich in het zuidoosten van Europa. De hoofdstad van Hongarije is Boedapest. Vele toeristen worden door de hoofdstad aangetrokken, maar ook het Balatonmeer en de goede prijzen zorgen dat Hongarije de afgelopen jaren zich ontwikkelde tot een echte toeristische trekpleister.

Tijd: Er is geen tijdsverschil met Nederland.
Taal: De officiële taal is Hongaars. Engels en Duits word er ook gesproken.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt.
Valuta: De officiële munteenheid is de Hongaarse forint.
Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Hongarije zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
15 maart Herdenking Revolutie
April Goede vrijdag
April Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
Mei Ijsheiligen
Mei/juni Pinksteren
20 augustus Nationale Feestdag
23 oktober Dag van de Republiek
01 november Allerheiligen
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren in Hongarije

Telefoneren voor reizigers met een Nederlands abonnement is binnen de EU vaak vanuit uw eigen bundel. Informeer uiteraard altijd eerst bij uw provider of dit ook geldend is voor uw abonnement.

Internet in Hongarije

Hongarije beschikt over een goed 4G- netwerk. In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling.

3. Eten en drinken

Vanwege het chloorgehalte word het afgeraden kraanwater te drinken in Hongarije.

De kookkunst in Hongarije is karakteristiek voor het land, en word in grote lijnen bepaald door de Magyaren die door het land verspreid wonen. Traditioneel worden vaak vleesgerechten gezien met seizoen groenten. Daarnaast mag u de Goulash soep natuurlijk ook niet missen.

4. Geldzaken/Fooien

De munteenheid in Hongarije is de Hongaarse forint (HUF). 278 HUF is ongeveer 1 Euro waard (december 2019). Voor de meest recent koers kijkt u op de website van het GWK. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd.

Het is gebruikelijk om fooi te geven in Hongarije. Veelal is de fooi al op de rekening inbegrepen en hoeft u geen aparte fooi te betalen.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Hongarije heeft aan beide kanten van de Donau een iets ander klimaat. Aan de westkant geldt het zeeklimaat en aan de oostkant het landklimaat. In het westen is het zomers minder warm en in de winter is het weer vaak iets milder in vergelijking met het oosten.

7. Vervoer

U kunt op verschillende manieren naar en door Hongarije reizen. Vanuit Nederland is Hongarije per auto en vliegtuig te bereiken. Vliegen van Amsterdam naar Boedapest duurt ca. 2 uur. U kunt er ook voor kiezen om met de auto naar Hongarije te reizen. Houdt u er wel rekening mee dat u dan in het bezit dient te zijn van een e-vignet om op de snelwegen te mogen rijden.

Hongarije kent naast goede auto(snel)wegen ook goede openbaar vervoersmogelijkheden. Zo kunt u makkelijk met de trein reizen of gebruik maken van de bus of een taxi.

Hungaroring-Budapest

Op Hungaroring werd 1986 de eerste F1-race ooit gereden achter het toenmalige ‘IJzeren Gordijn’’. Binnen een luttele acht maanden is het circuit gebouwd in de stijl van het circuit van Monaco. De baan is relatief kort en de vele bochten vraagt om veel downforce van de wagens, zoals dat in Monte Carlo ook het geval is.

Tijdens de 70 ronden lange Grand Prix van Hongarije komt het vooral aan op de rem- en stuurmanskunsten van de coureur en minder op het motorvermogen. Tijdens de laatste wedstrijd was dat goed te zien met Lewis Hamilton die met grote moeite Max Verstappen achter zich wist te houden. De GP van Hongarije vindt traditioneel in de zomermaanden plaats en naast aangename temperaturen voor de fans levert dat nog een interessant feit op. Het asfalt wordt namelijk snel stoffig, waardoor de omstandigheden voor de banden steeds anders zijn en teams hierop moeten anticiperen.

Het circuit is op zo’n 20 kilometer van het levendige stadscentrum van Budapest gelegen. Eigenlijk wilde ze van deze Grand Prix ook een stratenrace maken, maar beperkte afstand van het huidige circuit tot het indrukwekkende Budapest maken deze race toch tot een echte stedentrip. De 1.7 miljoen inwoners tellende hoofdstad van Hongarije aan de rivier de Donau heeft vele bezienswaardigheden.

Statistieken

Rondes: 70
Aantal bochten: 14
Lengte circuit: 4,381 km
Lengte Grand Prix: 306,630
Maximale snelheid: 295 km per uur
Pole position: rechterkant van het circuit
Ronde record: 1:19.071 (Michael Schumacher, 2004)
Meeste zegens coureurs: Lewis Hamilton (7x)
Meeste zegens teams: Mercedes (7x)

Winnaars afgelopen 5 jaar

 • 2015: Sebastian Vettel (Ferrari)
 • 2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2017: Sebastian Vettel (Ferrari)
 • 2018: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2019: Lewis Hamilton (Mercedes)

Resultaten Max Verstappen op het Circuit Hungaroring - Budapest

 • 2016: 5e plaats met een tijd van 1:41:18.774
 • 2017: 5e plaats met een tijd van 1:39:59.989
 • 2018: DNF door aanrijding
 • 2019: 2e plaats met een tijd van 1:35:21.592

Uw reis:
4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Hongarije per KLM
Hongarije - Boedapest
Reisduur:
HNGPSB
Een ogenblik geduld aub…