Voor de Corona update en veelgestelde vragen, klik hier.

Mijn reis

Jakarta


Jakarta

Jakarta is het levendige, economische, culturele en politieke centrum van Indonesië. Daarnaast is dit de grootste metropool van Zuidoost-Azië. U vindt deze veelzijdige stad aan de noordwestkust van het eiland Java en u kijkt gegarandeerd uw ogen uit! De enorme drukte, het vele verkeer, de prachtige cultuur en diverse bezienswaardigheden zullen diepe indruk op u maken. 
 
Een bezoek aan Kota Tua, ook wel Oud Batavia genoemd, mag niet ontbreken tijdens uw reis. Dit oude centrum van Jakarta is voorzien van koloniale gebouwen en een Nederlandse architectuur waarin u de rijke geschiedenis van Indonesië terugziet. In het voormalig stadhuis van Batavia vindt u vandaag de dag het Historische museum van Jakarta, waar u nog meer leert over het verleden van dit prachtige land. Maar ook de Istialal Moskee is een bezichtiging meer dan waard. Niet de mooiste, maar wel een van de grootste moskeeën ter wereld. Of trakteer uzelf op een waanzinnig uitzicht over deze bijzondere wereldstad wanneer u de 137 meter hoge toren van het Monas monument op het Vrijheidsplein beklimt. Stuk voor stuk échte highlights van Jakarta
 
Ontdek Jakarta geheel in stijl per fietstaxi, de zogeheten ‘Becak’ of huur een scooter om uzelf van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid te verplaatsen. Shop tussendoor naar hartenlust in één van de vele winkelcentra die deze stad rijk is, strijk neer in een restaurant waar u geniet van de overheerlijke Indonesische keuken en sluit de dag swingend af in het bruisende nachtleven van Jakarta. Veel plezier! 
 
Een ogenblik geduld aub…