Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Ontdek Iran

 • Iran / Teheran / Teheran
 • Ontdek het onontdekte Iran!
 • Alle highlights in 1 route
 • Een reis vol culturele schatten
 • O.a. Teheran, Shiraz & Esfahan
 • Incl. Nederlandssprekende reisleiding

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.
vr 13 Septvr 20 Sept
12 dagen12991299

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Istanbul - Teheran v.v. per Turkish Airlines inclusief 1 stuk ruimbagage à 30 kg
 • Transfers
 • Rondreis per comfortabele touringcar / minivan
 • 10 overnachtingen in 4- en 5-sterren hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt en gezamelijk diner op de laatste avond van de rondreis
 • Fooien in de restaurants en hotels
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden en andere bijkomende kosten ter plaatse (ca. € 65 p.p., verplicht ter plaatse te betalen)
 • Fooien voor de chauffeur en gidsen (chauffeur ca.€ 2 p.p.p.d. & gids ca. € 4 p.p.p.d.)
 • Optionele excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking
 • Visumkosten

Optioneel bij te boeken:

 • Halfpension pakket (9 x maaltijden, het gezamelijk diner op de laatste avond van de rondreis is al inclusief) voor slechts € 80 per persoon
 • Volpension pakket (17 x maaltijden, het gezamelijk diner op de laatste avond van de rondreis is al inclusief) voor slechts € 150 per persoon 

Extra informatie: 

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Kinderkorting: n.v.t. De rondreis is niet geschikt voor kinderen.
 • Minimum deelname: 15 deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 21 dagen voor vertrek. De lokale agent kan besluiten de reis met minder deelnemers door te laten gaan. 
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Kledingvoorschriften: het is voor vrouwen verplicht om tijdens de rondreis op de openbare plekken het hoofd te kunnen bedekken. Daarnaast moeten de schouders en knieën ook bedekt zijn. De kledingvoorschriften zullen in de reisinformatiebrief worden uitgelicht.
 • Alcohol: het is verboden om tijdens de rondreis alcohol mee te brengen. In Iran word ook geen alcohol geschonken.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Ontdek Iran

Op ontdekkingstocht met Stip Reizen! Ontdek tijdens deze bijzondere 12-daagse groepsrondreis het indrukwekkende en onontdekte Iran. Onder leiding van Nederlandssprekende reisleiding bezoekt u diverse bezienswaardigheden in onder andere de prachtige bestemmingen Teheran, Yazd en Esfahan. Van de mooiste moskeeën tot de Perzische tuinen en van de diverse historische opgravingen tot de wereldberoemde Abarkuh boom: Iran biedt het u allemaal! Onze scherp geprijsde reissom is inclusief vliegreis Amsterdam – Istanbul – Teheran v.v., rondreis met Nederlandssprekende reisleiding, verblijf in goede 4- en 5-sterrenhotels op basis van logies & ontbijt, excursies en diverse bestemmingen in Iran. Gaat u met ons mee?

Het fascinerende Iran is een prachtig land, gelegen in West-Azië aan Perzische Golf en de Kaspische Zee. Voorzien van onder andere een schitterende natuur, bijzondere steden, diverse moskeeën en archeologische opgravingen biedt deze indrukwekkende bestemming voor elk wat wils. Wilt u Iran ontdekken? Boek dan de fraaie Rondreis Ontdek Iran bij Stip Reizen!

Hotels 
U verblijft tijdens de Rondreis Ontdek Iran in diverse 4- en 5-sterrenhotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging 
U verblijft tijdens de Rondreis Ontdek Iran op basis van logies & ontbijt.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Istanbul – Teheran
Dag 2: Teheran
Dag 3: Teheran
Dag 4: Teheran – Kashan
Dag 5: Kashan – Yazd
 
Dag 6: Yazd
Dag 7: Yazd – Shiraz
Dag 8: Shiraz
Dag 9: Shiraz – Esfahan
Dag 10: Esfahan
Dag 11: Esfahan – Abyaneh – Teheran
Dag 12: Teheran – Istanbul – Amsterdam
 
1e dag, Amsterdam – Istanbul – Teheran 
Vanaf de luchthaven van Amsterdam vliegt u ’s avonds per Turkish Airlines, via Istanbul, naar Teheran, Iran. U zal hier de volgende ochtend arriveren.
 
2e dag, Teheran
Na aankomst op de luchthaven van Teheran brengt de transfer u naar het 5-sterren Espinas hotel in Teheran waar u de komende twee nachten verblijft. Geniet van een heerlijk ontbijt en benut de rest van de dag om bij te komen van de reis, te acclimatiseren en u op te maken voor het bijzondere avontuur wat in het verschiet ligt!
 
3e dag, Teheran
Na het ontbijt vertrekt u naar het adembenemende Golestan Palace. Niet voor niets is dit paleis opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, want u kijkt gegarandeerd uw ogen uit! De combinatie van felle kleuren en prachtige architectuur te midden van een groene tuin zal u versteld doen staan. Kunst- en cultuurliefhebbers halen vervolgens hun hart op tijdens het bezoek aan het Nationaal Museum van Iran, waarna u de tijd heeft om over de indrukwekkende Tabiat brug te wandelen. Deze fraaie wandelbrug verbindt twee mooie parken en biedt u daarnaast een geweldig uitzicht over Teheran.
 
4e dag, Teheran – Kashan (ca. 244 km)
Vandaag gaat u op ontdekkingstocht naar de Iraanse stad Kashan. Vervelen is hier geen optie, want deze bijzondere stad staat bol van de interessante bezienswaardigheden! U brengt hier samen met uw reisgenoten een bezoek aan de historisch Perzische tuin Fin Garden, waarna het Sultan Amir Ahmad-badhuis op het programma staat. Dit traditionele Iraanse badhuis biedt u een kijkje in het dagelijks leven van de 16e eeuw. Het prachtige interieur van dit badhuis, voorzien van onder andere turquoise/gouden tegels en diverse beschilderingen, en de indrukwekkende lichtval door het gebruik van diverse koepels op het dak zullen zeker uw aandacht trekken. Tot slot nemen we nog een kijkje bij het monumentale Borujerdishuis. Vooral het plafond van de rechthoekige binnenplaats en de fraaie muurschilderingen zullen een diepe indruk bij u achterlaten. Genoeg cultuur gesnoven? Dan brengt de transfer u naar het Negrin Traditional Hotel in Kashan, waar u geniet van een heerlijke nachtrust.
 
5e dag, Kashan – Yazd (ca. 391 km)
Vandaag staat de transfer naar Yazd op het programma. Rond de klok van 09.00 uur vertrekken we en na een rit van circa 5 uur arriveert u op uw bestemming. U heeft vast trek gekregen, dus genieten we van een gezamenlijke lunch (niet inbegrepen), waarna u op eigen gelegenheid Yazd kunt ontdekken. Dwaal rond in het Fahadan-disctrict, het hart van één van de oudste steden ter wereld en proef de unieke sfeer die hier heerst. De komende twee nachten verblijven we in het 4-sterren Moshir Garden Hotel in Yazd.
 
6e dag, Yazd 
U heeft vast nog niet alles van het indrukwekkende Yazd gezien, dus vandaag bezoeken we gezamenlijk een aantal hoogtepunten. De historische ‘Tower of Silence’, eeuwen geleden gebouwd door de Zoroastriërs voor excarnatie, en de Perzische, 40.000 vierkante meter Dowlat Abad tuin, voorzien van de hoogste windtoren van Iran worden door u bezocht. Ook de vuurtempel van Yazd wordt door u aangedaan: een heiligdom waar het heilige vuur, zogezegd voorzien van speciale reinigende krachten, wordt geherbergd. Later op de dag brengen we ook nog een bezoek aan de vrijdagmoskee van Yazd, die u mogelijk herkent van de afbeelding op het 200 Iraanse rial biljet, en het indrukwekkende Amir Chakhmaq Complex. Door de oranjeverlichting die na schemering aangaat geniet u hier van een waar lichtspektakel! Na deze drukke dag keren we terug naar ons hotel.
 
7e dag, Yazd – Shiraz (ca. 441 km)
We reizen door naar Shiraz, de op vijf na grootste stad van Iran. Onderweg maken we een tussenstop bij de Abarkuh boom, één van de oudste bomen ter wereld met een leeftijd tussen de 4000 en 5000 jaar oud! Ook brengen we een bezoek aan een zogeheten Yakhchal, een Iraans type ijsruimte waar vroeger ijs bewaard en geproduceerd werd. De meeste ijsruimtes zijn vandaag de dag niet meer in gebruik, maar bewaard gebleven als monumenten. Ook de indrukwekkende ruïnes van Pasargadae worden door u aangedaan. Op deze archeologische vindplaats kunt u onder andere de overblijfselen van de graftombe van Cyrus II en het koninklijk paleis bewonderen. De komende twee nachten verblijven we in het 4-sterrenhotel Park Saadi in Shiraz.
 
8e dag, Shiraz
Shiraz zelf heeft u ook ontzettend veel te bieden. Na het ontbijt gaan we gezamenlijk de hoogtepunten van deze veelzijdige stad ontdekken. Allereerst brengen we een bezoek aan de Nasir Al Molkmoskee, gevolgd door de Vakilhammam, -moskee en -bazaar. De lunch is vandaag inclusief. Geniet van een typisch Iraanse middagmaaltijd in het Sharzeh restaurant. Vervolgens staat een bezoek aan de 127.000 m2 Afif-Abadtuin op de planning, waar u tegelijkertijd het voormalige koninklijk verblijf en een museum kunt bewonderen. De Tombe van Hafez, een sierlijke graftombe gewijd aan dichter Hafez, wilt u niet missen. Ook uw avond is gevuld en wel met het bezichtigen van het prachtige Iraanse nationaal monument, het Shapouri herenhuis en de citadel van Karim Khan.  
 
9e dag, Shiraz – Esfahan (ca. 483 km)
De transfer brengt u vandaag naar het hoogland van Iran: de grote stad Esfahan. Het is een lange rit van Shiraz naar Esfahan, dus is er een tweetal interessante tussenstops in de route opgenomen. De eerste stop zal plaatsvinden bij Persepolis, een twaalftal archeologische opgravingen van bouwwerken welke zijn opgenomen op de werelderfgoed cultuurlijst van UNESCO. De volgende stop vindt plaats bij een andere archeologische vindplaats: Naqsh-e-Rustam. Deze bijzondere plek bezit onder andere zes reliëfs uit de tijd van Sassaniden en er liggen vier Archaemenische vorsten begraven. We vervolgen onze weg naar het Safir Hotel in Esfahan. De komende twee nachten verblijft u in dit comfortabele 4-sterrenhotel.
 
10e dag, Esfahan (ca. 118 km)
Vandaag staat in het teken van het ontdekken van Esfahan. Onder begeleiding van een gids maken we een interessante stadstour. Te beginnen met een bezoek aan de prachtige Jameh Moskee van Esfahan. Het is geen wonder dat deze grote moskee sinds 2012 is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, want de unieke vier-iwan-bouwstijl, waarbij vier poorten tegenover elkaar zijn geplaatst, onderscheidt zich duidelijk van andere stijlen. Maar ook het voormalige gastenpaleis van de sjah, Chehel Sotoun, omringd door een prachtige Perzische tuin slaat u niet over. Tot slot bezoekt u het immense ‘Plein van de Imam’, voorheen Naghsh-e Jahan. Bewonder de diverse monumentale gebouwen langs dit indrukwekkende plein, struin langs de winkeltjes, bezoek de grote bazaar en neem een kijkje in de prachtige moskeeën die hier gevestigd zijn. Stuk voor stuk de moeite waard. In overleg zal vanavond het afscheidsdiner plaatsvinden in een goed restaurant. Een mooie afsluiting van deze indrukwekkende rondreis!
 
11e dag, Esfahan – Abyaneh – Teheran  
Het einde van deze indrukwekkende rondreis door Iran is in zicht. Morgen stappen we op het vliegtuig terug naar Amsterdam, maar niet voordat we de vank-kathedraal van Esfahan en het Jolfa disctrict bezocht hebben. De transfer brengt u vervolgens naar Abyaneh, ook wel het dorp in de rode klei genoemd. Een naam die gelijk verklaard wordt na het zien van Abyaneh, want werkelijk alle gebouwen, huizen, poorten en straten zijn hier roodgekleurd. Schiet wat mooie plaatjes met uw fotocamera en dwaal door de karakteristieke straatjes, waarna u doorreist naar Teheran. Vanavond overnacht u in het 5-sterren Novotel Airport Hotel in Teheran.
 
12e dag, Teheran – Istanbul – Amsterdam
Na deze bijzondere dagen in Iran is de rondreis helaas afgelopen. Per transfer wordt u naar de luchthaven van Teheran gebracht. Comfortabel vliegt u met Turkish Airlines, via Istanbul, terug naar Amsterdam. Rijk aan nieuwe ervaringen en prachtige herinneringen landen we later deze dag weer op Nederlandse bodem.

Teheran

Teheran is de betoverende, grote en veelzijdige hoofdstad van Iran. Een karakteristieke stad in een indrukwekkend Zuid-Aziatisch land... In Teheran maakt u kennis maakt met het moderne Iran. Niet alleen de ruim 14 miljoen inwoners van deze metropool zullen u bijblijven, ook de gebouwen, sfeer en bezienswaardigheden laten een onuitwisbare indruk op u achter. Cultuur snuiven kan in Teheran perfect! Een bezoek aan het voormalige paleis van de sjah en de diverse archeologische opgravingen die u in de stad terugvindt zijn slechts een kleine greep uit het indrukwekkende aanbod. Ook het Nationaal museum van Iran, het tapijtenmuseum en het Teheran Museum van de Hedendaagse Kunst, waar u kunt genieten van kunst van o.a. de Nederlandse schilder Vincent van Gogh, zijn interessante uitjes tijdens uw reis. De kleurrijke Perzische tapijten en het aroma van verschillende verse kruiden en thee op de tien kilometer lange bazaar zijn daarnaast de moeite waard. Nog niet te spreken over een tripje met de kilometers lange kabelbaan naar skigebied Tochal... Mogelijk maakt u na de rit een wandeling door de sneeuw, maar u wordt gegarandeerd getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over Teheran.
U sluit de drukke dagen af met een heerlijk kopje thee in een van de traditionele Iraanse theehuizen of in de serene rust van een van de vele parken die Teheran telt. Aanraders zijn het water- en vuurpark, die worden verbonden door de beroemde Tabiatbrug. Nieuwsgierig? Ontdek het veelomvattende Teheran zelf, samen met Stip Reizen!

 

Iran

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat

1. Algemeen

De islamitische Republiek van Iran, ofwel Iran, is gelegen in West-Azië. Iran is een multicultureel land met vele verschillende etnische groepen en taalgroepen. De meeste bewoners zijn Sjieten. De hoofdstad van Iran is Teheran, tevens ook de grootste stad van het land. Iran kent een lange geschiedenis. Vandaag de dag is Iran een van de belangrijkste regionale machten, die met de grote reserves van fossiele brandstoffen de op drie na grootste olie-exporteur ter wereld is.

Tijd: In Iran is het doorgaans zowel in de zomer als de winter 2.5 uur later dan in Nederland. De 2 uitzonderingen hierop zijn: tussen 22 maart en de laatste zondag van maar is het 3,5 uur later in Iran en tussen 22 september en de laatste zondag van oktober is het 1.5 uur later in Iran.
Taal: De officiële taal in Iran is Perzisch.
Voltage: In Iran is de voltage 220 volt. Een wereldstekker is voor een reis naar Iran niet vereist.
Valuta: Rial (IRR)
Feestdagen:
De officiële feestdagen (vrije dagen) en enkele traditionele feestdagen van Iran in 2019 zijn:

9 februari 2019 Martelaarschap van Fatima
20 maart 2019 Verjaardag van Imam Ali
03 april 2019 Profeet Ascension
21 april 2019 Imam Mahdi's verjaardag
26 mei 2019 Martelaarschap van Imam Ali
05 mei t/m 04 juni 2019 Ramadan
04 juni t/m 6 juni 2019 Eid al-Fitr (Suikerfeest)
29 juni 2019 Martelaarschap van Imam Sadeq
11 augustus t/m 13 augustus 2019 Eid al-Adha(Offerfeest)
20 augustus 2019 Eid-al-Ghadir
01 september 2019 Ras-as-Sana: Islamitische nieuwjaarsdag
20 oktober 2019 Arbaeen
29 oktober 2019 Martelaarschap van Imam Reza
10 november 2019 Moulid an-Nabi: verjaardag van de profeet Mohammed

2. Communicatie

Telefoneren in Iran
Het mobiele netwerk in Iran is in de steden over het algemeen goed. Buiten de grote stedelijke gebieden is het netwerk matig tot niet aanwezig. Houdt u er wel rekening mee wanneer u uw mobiele telefoon gebruikt tijdens uw vakantie in Iran, providers hoge tarieven kunnen berekenen. Wilt u veel gebruikmaken van uw mobiele telefoon? Dan kan het goedkoper zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.

Internet in Iran
Wilt u alvast de leukste foto's met uw geliefden en vrienden in Nederland delen? Dat kan! De meeste hotels bieden WiFi gratis of tegen betaling. Ook in sommige restaurants en op luchthavens van Teheran is vaak gratis Wifi beschikbaar. In de steden vind u ook internetcafés. Waar u vaak tegen lage tarieven kunt internetten.

3. Eten en Drinken

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

De Iraanse ofwel Perzische keuken is divers waarbij iedere regio zijn eigen specialiteiten aandraagt. Daarnaast zijn er vele overeenkomsten met de keuken van het Midden-Oosten. De meest bekende gerechten zijn Kebab, Khoresht, aash, Kookoo en Plov. Bij iedere maaltijd worden verschillende salades, brood en dranken geserveerd.

Alcohol is verboden in Iran. Het is dan ook niet toegestaan om alcohol mee te nemen vanuit Nederland.

4. Geldzaken/Fooien

In Iran is het niet mogelijk om geld te pinnen. Wij adviseren voor reizen naar Iran dan ook om rond de €300,- per persoon per week contant mee te nemen voor persoonlijke uitgaven en uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen (meer informatie zie exclusief/optioneel). Dit bedrag is een richtbedrag.

Naast persoonlijke uitgaven en uitgaven niet inbegrepen in de reissom is het gebruikelijk om fooien te geven in Iran. Per reis word aangegeven welk bedrag er ongeveer aan fooien gegeven word.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Het klimaat in Iran bestaan uit een combinatie van woestijn-, land- en bergklimaat. Hierdoor kunnen de temperaturen in Iran uiteen lopen. In de streken langs de woestijn lopen de temperaturen vaak hoog op, in de zomer tot ca. 45 graden. In de berggebieden zoals Shiraz kan het in de avonden een stuk koeler zijn. Het klimaat van Iran heeft door de verschillen flinke extremen. Denk hierbij aan sneeuw en lokale strenge vorst in de winter, gebieden met extreme droogte en harde wind, en extreme hitte.  

Uw reis:
Rondreis Ontdek Iran
Iran - Teheran
Reisduur:
IRRANB
Een ogenblik geduld aub…