PRINSJESWEEK! 7 DAGEN LANG STIPPENKORTING!
BOEK NU MET KORTINGEN OPLOPEND TOT WEL 600 EURO. BOEK VOOR MAANDAG 23 SEPTEMBER 23.59 UUR.

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Hoogtepunten van Israël

 • Israël / Tel Aviv / Tel Aviv
 • Rechtstreekse vlucht per Transavia
 • Beleef indrukwekkend Israël!
 • O.a. Nazareth, Kapernaum en Jeruzalem
 • Per boot over het meer van Tiberias
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Wilt u deze rondreis maken tussen april en oktober 2019? Klik dan hier!

Inclusief:

 • Vliegreis Eindhoven – Tel Aviv v.v. per Transavia
 • Handbagage
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding (dag 2 t/m dag 7)
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden ca. $85,- p.p. (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Fooien ca. € 50,- p.p.
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • Dinerpakket à € 99 p.p. (bestaat uit 7 x een diner. Vooraf bij te boeken)

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek vanuit Eindhoven ca. 07.35 uur, aankomst Tel Aviv ca. 13.00 uur. Terugreis vertrek vanuit Tel Aviv ca. 14.00 uur, aankomst Eindhoven ca. 17.55 uur. 
 • Kinderkorting: deze reis is niet geschikt voor kinderen i.v.m. de langere reisafstanden. 
 • Minimum deelname: 18 personen. De uiterste termijn bij onvoldoende deelname is 35 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk het aantal deelnemers bekend te maken. 
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Reisleiding: in incidentele gevallen zal de reisleiding niet overnachten in hetzelfde hotel met de groep.
 • Let op: deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 
 • Paspoortgegevens: in verband met de operationele afhandeling ter plaatse zijn een aantal paspoortgegevens benodigd. U kunt de benodigde gegevens invullen tijdens het boekingsproces of achteraf telefonisch bij ons Contact Center. Wij hebben de gegevens uiterlijk 1 maand voor vertrek nodig.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen
 

Rondreis Hoogtepunten van Israël

Op ontdekkingstocht met Stip Reizen! Maak tijdens deze bijzondere 8-daagse groepsrondreis kennis met de prachtige hoogtepunten van Israël. Onder leiding van een lokale Nederlandssprekende reisleiding ontdekt u diverse bezienswaardigheden in onder andere de bijzondere bestemmingen Nazareth, Kapernaum en Jeruzalem. Van de mooiste kerken tot de veelzijdige natuur en van de historische opgravingen tot de wereldberoemde Via Dolorosa straat: Israël steelt uw hart! Onze unieke prijs is inclusief vliegreis Eindhoven – Tel Aviv v.v., rondreis met lokale Nederlandstalige reisleiding, verblijf in goede 3-sterrenhotels op basis van logies en ontbijt en excursies diverse bestemmingen in Israël. Gaat u met ons mee? 
 
Het fascinerende Israël is een prachtig land, gelegen in het Midden-Oosten aan de Dode Zee. Voorzien van onder andere een schitterende natuur, heilige steden, diverse kerken en bijzondere opgravingen biedt deze betoverende bestemming voor elk wat wils. Wilt u Israël ontdekken? Boek dan de fraaie rondreis Hoogtepunten van Israël bij Stip Reizen! 
 
Hotels
U verblijft tijdens de rondreis Hoogtepunten van Israël in diverse 3-sterrenhotels. De kamers beschikken minimaal over een badkamer met bad/douche en toilet. 
 
Verzorging 
U verblijft tijdens de rondreis hoogtepunten van Israël op basis van logies en ontbijt. 
 

Uw reisprogramma

Dag 1: Eindhoven – Tel Aviv
Dag 2: Tel Aviv - Caesarea - Karmelgebergte - Nazareth - Tiberias
Dag 3: Tiberias - Kapernaum - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Golan - Tiberias
Dag 4: Tiberias - Jeruzalem - Bethlehem
Dag 5: Bethlehem - Jeruzalem - Bethlehem
Dag 6: Bethlehem - Ein Gedi - Qumran - Massada - Dode Zee - Bethlehem
Dag 7: Bethlehem - Mahane Yehuda ochtendmarkt - Ein Karem - Bethlehem
Dag 8: Bethlehem - Tel Aviv - Eindhoven
 
1e dag, Eindhoven – Tel Aviv
Vanaf de luchthaven van Eindhoven vliegt u ’s morgensvroeg comfortabel per Transavia naar Tel Aviv, Israël. De transfer brengt u Netanya, waar u de rest van de dag naar eigen wens invult. Vanavond overnachten we in het 3-sterren Q-Hotel (of gelijkwaardig).
 
2e dag, Tel Aviv - Caesarea - Karmelgebergte - Nazareth - Tiberias
Na een goede nachtrust en een smakelijk ontbijt vertrekt u naar het bijzondere dorp Caesarea. Onder leiding van een Nederlandssprekende reisleiding bezoekt u het archeologisch park. Hier krijgt u uitleg over diverse historische opgravingen, waaronder een aquaduct, kathedraal en Romeinse villa, die hier de laatste tientallen jaren zijn gedaan. Het volgende hoogtepunt wat u bezoekt is het indrukwekkende Karmelgebergte, gevolgd door de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth. Bij deze prachtige en grootste christelijke kerk in het Midden-Oosten kijkt u uw ogen uit! Mede door de bijzondere grot op het onderste niveau van de basiliek en het indrukwekkende altaar. Na deze veelzijdige dag arriveren we in Hotel Astoria in Tiberias (of gelijkwaardig), waar we de komende twee nachten overnachten. 
 
3e dag, Tiberias - Kapernaum - Tabgha - Berg der Zaligsprekingen - Golan - Tiberias
Vandaag gaat u op ontdekkingstocht naar de nederzetting Kapernaum, maar voordat we hier arriveren brengen we een bezoek aan het Tiberias meer. Het Tiberias meer heeft volgens de Bijbel een grote rol in het leven van Jezus gespeeld. Dit is onder andere het meer uit het beroemde verhaal waar Jezus over het water liep. U gaat het water vandaag ook op, maar dan per boot tijdens een mooie rondvaart. Kapernaum is de volgende bestemming die we bezoeken. In het Nieuwe Testament staat Kapernaum aangegeven als de woonplaats van Jezus. In deze nederzetting kunt u diverse overblijfselen bewonderen, waaronder een synagoge en het huis van Petrus, waarvan verondersteld wordt dat Jezus hier een tijd ingewoond heeft. Daarnaast neemt u een kijkje bij Tabgha - de plaats van de zeven bronnen, Mount of Beatitudes (Berg der Zaligsprekingen) - de heuvel waar Jezus de bergreden heeft gehouden en de Golanhoogten – het heuvelachtige gebied op de grens van Israël, Syrië, Jordanië en Libanon. 
 
4e dag, Tiberias - Jeruzalem - Bethlehem
De oude stad van Jeruzalem mag niet overgeslagen worden tijdens deze rondreis langs de prachtige hoogtepunten van Israël. Vandaag is de dag aangebroken dat we deze bijzondere stad en tevens een van de oudste steden ter wereld bezoeken. Ook de 826 meter hoge Olijfberg, waar veel Bijbelse gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, bezoeken we. Vervolgens rijden we door naar de Tempelberg en nemen we een kijkje bij de Westmuur, door niet Joodse mensen ook wel de Klaagmuur genoemd. De Westmuur is een overblijfsel van de tweede Joodse tempel die op de Tempelberg heeft gestaan. Tussen de voegen van deze oude muur stoppen mensen vandaag de dag briefjes met gebeden en verzoeken. 
Ook de wereldberoemde straat Via Dolorosa slaan we niet over. Deze straat in het oude gedeelte van Jeruzalem wordt gezien als een deel van de kruisweg die Jezus heeft afgelegd op weg naar de Heilig grafkerk. Gebouwd op de plek waar Jezus zowel gekruisigd, begraven en opgestaan is. Onderweg kunt u aan de hand van nummers de locatie van de gebeurtenissen tijdens de kruisweg van Jezus volgen, met als kers op de taart de bezichtiging van de prachtige Heilig grafkerk. 
Tot slot bezoeken we vandaag nog de oude souk. Laat de geur van diverse kruiden en lekkernijen tot u doordringen en struin op uw gemak langs de vrolijke kraampjes, waarna de transfer u naar Hotel Holy Land in Bethlehem (of gelijkwaardig) brengt. Hier verblijven we de komende 4 nachten. 
 
5e dag, Bethlehem - Jeruzalem - Bethlehem
U heeft het ontbijt u weer goed laten smaken en het is tijd om u op te maken voor een nieuwe dag in het prachtige Israël. Vandaag staat de nieuwe stad Jeruzalem op de planning, maar voordat we daar aankomen maken we een fotostop bij Knesset: het parlementsgebouw van Israël. Aansluitend bezoeken we het monument ter nagedachtenis aan de Joodse slachtoffers van de Holocaust en het bijbehorende historisch museum Yad Vashem. 
We rijden door naar Bethlehem waar u als eerst kunt genieten van een adembenemend uitzicht over Shepherds Field, het veld van de herders uit het geboorteverhaal van Jezus, om vervolgens de Geboortekerk te bezoeken. De Geboortekerk is gebouwd op de plaats waar Jezus geboren zou zijn. Het bezoek aan deze indrukwekkende kerk en het bijzondere verhaal zult u niet snel vergeten. Na deze drukke dag keren we terug naar ons hotel. 
 
6e dag, Bethlehem - Ein Gedi - Qumran - Massada - Dode Zee - Bethlehem
De prachtige natuur van Israël kunnen we niet overslaan tijdens deze rondreis, daarom bezoekt u vandaag na het ontbijt de oase in de Judeawoestijn: Ein Gedi. Geniet van de prachtige flora en fauna, diverse vogelsoorten die langs vliegen en fraaie watervallen die dit unieke natuurreservaat rijk is. U kijkt uw ogen uit! Ook de eeuwenoude ruïnes van het dorpje Qumran zullen veel indruk op u maken. Hier zijn niet alleen voorwerpen en resten van huizen uit verschillende periodes teruggevonden, maar ook 11 groten met de Dode Zee-rollen: het Oude Testament. 
Het volgende hoogtepunt wat we bezoeken is Massada: een prachtige citadel uit 40 voor Christus, gebouwd op een rots bij de Dode Zee. Met een kabelbaan kunt u de berg opgaan en rondwandelen op het fort, welke is opgenomen op de werelderfgoed lijst van UNESCO. De sportievelingen onder ons kunnen de berg ook te voet trotseren via een eeuwenoud slangenpad.
Nadat u bent uitgekeken bij de citadel Massada, vertrekken we naar het strand. Kies een fijn plaatsje uit en verzorg uw huid met een duik in het heilzame water van de Dode Zee. Vanavond slapen we opnieuw in Hotel Holy Land. 
 
7e dag, Bethlehem - Mahane Yehuda ochtendmarkt - Ein Karem - Bethlehem
Het einde van deze indrukwekkende rondreis is bijna in zicht. Morgen stappen we op het vliegtuig terug naar Eindhoven, maar niet voordat we de Mahane Yehuda ochtendmarkt hebben bezocht. Hier vindt u werkelijk van alles! Van vers fruit tot huishoudelijke artikelen en van textiel tot likeur. Bent u nog op zoek naar een leuk souvenirtje voor thuis? Dan is dit het moment om die te kopen op de Mahane Yehuda markt! Ook Ein Karem, een oud dorp waar profeet Johannes de Doper geboren is en de kerk van de Visitatie, bekend van de lofzang van Maria, worden door ons bezocht. 
De rest van de middag heeft u vrije tijd en kunt u de tijd naar eigen wens invullen. 
 
8e dag, Bethlehem - Tel Aviv - Eindhoven
Per transfer wordt u naar de luchthaven van Tel Aviv gebracht en vliegt u met Transavia terug naar Eindhoven. Rijk aan nieuwe ervaringen en prachtige herinneringen landen we weer op Nederlandse bodem. 

Israël

Het fascinerende Israël is een veelzijdige vakantiebestemming op de kruising van Europa, Afrika en Azië. Voorzien van vele overblijfselen uit de oudheid, de zoutste zee ter wereld, adembenemende stranden en een aangenaam Middellandse Zeeklimaat biedt een vakantie Israël voor elk wat wils! De letterlijke vertaling van Israël is ‘Strijders met God’, welke zijn naam natuurlijk te danken heeft aan bijzondere verhalen uit de Bijbel die zich om en nabij Israël en de wereldberoemde stad Jeruzalem hebben afgespeeld. 
 
Tijdens de lange droge zomers kunt u optimaal genieten van de helende werking van de Dode zee. Door het hoge zoutgehalte dobbert u met gemak rond en profiteert u ook nog van de heilzame mineralen uit het water. Win-winsituatie! Maar ook een spannende woestijnsafari, een ritje op een kameel en het bruisende nachtleven van Tel Aviv dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel wat u ervaart in het prachtige Israël. Veel plezier! 
 

Israël

Israël (officieel de Staat Israël) is een land in het Midden-Oosten. Israël heeft een kust aan de Middellandse zee en een haven aan de Rode zee.

Tijd

In Israël is het 1 uur later dan in Nederland. In het voorjaar en het najaar schakelt Israël ook over op winter- of zomertijd. Houdt u er rekening mee dat wanneer u reist in de periode tussen de vrijdag voor de laatste zondag in maart en de laatste zondag in maart het tijdverschil met Nederland 2 uur is.

Taal

Israël kent twee officiële talen; Hebreeuws & Arabisch. De meest gesproken talen in Israël zijn Ivriet (Hebreeuws geschrift), Arabisch (beide officieel), Russisch, Jiddisch en Engels. U kunt in Israël overal goed met Engels uit de voeten.

Feestdagen


De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Israël in 2019 zijn:

21 januari Toe Bisjvat (Bomenfeest)
20 maart Vasten van Esther (Ta'anit Ester)
21 maart Poerim (Lotenfeest)
20 tot 27 april Pesach (Paasfeest)
02 mei Jom Hasjoa (Holocaust Herdenkingsdag)
10 mei  Jom Ha'atsmaoet (Onafhankelijkheidsdag)
09 en 10 juni Sjavoeot (Wekenfeest)
30 sept en 01 okt Rosj Hasjana (Joods Nieuwjaar)
09 oktober Jom Kipoer (Grote Verzoendag)
14 tot 20 oktober Soekot (Loofhuttenfeest)
21 oktober Sjemini Atseret (Slotfeest)
22 oktober Simchat Thora (Vreugde van de Wet)
23 tot 30 december Chanoeka

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

In Israël wordt betaald met de Nieuwe Sjekel (ILS) 1 Euro is ca. 4.23 Nieuwe Sjekel (augustus 2018). Informeer van tevoren bij uw bank naar de actuele koers. De bekende creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. U kunt overal in Israël pinnen of geld wisselen bij een van de vele wisselkantoren of banken. Bekijk echter wel eerst kritisch de koers.

Fooien

Voor fooien geldt zo'n 5-10% van de totale rekening. In restaurants en in cafés is het gewoonte wat wisselgeld te laten liggen.

Voltage

Het voltage is 230 volt. Israël kent 2 soorten stopcontacten; ongeaard met twee ronde gaten of geaard met drie rechthoekige of ronde gaten. Voor stopcontacten met twee ronde gaten is geen verloopstekker nodig. Voor de stopcontacten met drie rechthoekige of ronde gaten is mogelijk een verloopstekker (wereldstekker) nodig.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Eten & Drinken

De Israëlische keuken bestaat uit een grote verscheidenheid van gerechten. De belangrijkste invloeden voor de Israëlische keuken zijn mediterraans en oosters gemengd met Arabische specerijen. Typische gerechten die veel gegeten worden zijn Hummus, Pita Falafel en Shakshuka. De gerechten worden bereidt met verse en vaak gezonde producten. Aubergine, courgette en uien vindt u vaak terug in de gerechten. Naast deze 3 ingrediënten worden de gerechten ‘kosher’ bereidt. Dit wil zeggen dat er bepaalde regels worden nageleefd bij het bereiden van bijvoorbeeld het vlees, waar alleen vlees is toegestaan van herkauwende dieren met gespleten hoeven (bijv. geiten, runderen en schapen).

Vervoer

Taxi’s kunnen zowel telefonisch aangevraagd worden of langs de weg worden aangehouden. Het is wettelijk bepaald in Israël dat de taxi’s op een meter rijden. Naast de reguliere taxi’s zou u gebruik kunnen maken van een zogeheten ‘Sherut’ (gedeelde bustaxi’s). Deze rijden tegen een gunstigere prijs naar bijvoorbeeld de luchthaven of tussen de grote steden.

Naast de taxi’s is het openbaar vervoer populair. Hier is de bus het meest populaire vervoersmiddel binnen en buiten de steden. Houdt u er rekening mee dat het openbaar vervoer op vaste tijden rijdt maar niet tijdens Sabbat en met Joodse feestdagen.

ILHVIB
Een ogenblik geduld aub…