Vandaag, 22 april, is ons Contact Center tussen 15.00 en 16.00 uur niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Adriatische kust


Adriatische kust

De Adriatische kust, gelegen in Noordoost-Italië, staat bekend als dé strandbestemming van Italië en is met haar lange aflopende stranden ook zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. De bekendste badplaats aan de Adriatische kust is Rimini, maar ook Cattolica en Riccione zijn zeker een bezoek waard. Voor uitstapjes kunt u terecht in het romantische Venetië of Ravenna, een stad met prachtige Byzantijnse invloeden. Acht Vroegchristelijke bouwwerken in Ravenna staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden

De echte bezienswaardigheden in deze regio vindt u in Venetië met het San Marcoplein, de Rialto Brug en het Canal Grande. Ook Ravenna is zeker een bezoek waard met de beroemde Basiliek van San Vitale. Daarnaast vindt u in Ravenna nog zeven bouwwerken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO terug te vinden zijn, o.a. het Mausoleum van Theodorik en de ’doopkapel van de Orthodoxen’.
Een ogenblik geduld aub…