Mijn reis
 • Ratio

Klassiek Sicilië

 • Italië / Sicilië / Catania
 • Extra scherp geprijsd
 • Verblijf op basis van All Inclusive
 • Verblijf in het Eloro Hotel ****
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Bezoek aan o.a. Etna, Taormina, Noto, Siracusa en Ragusa

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.
ma 1 Aprdo 4 Aprma 8 Aprdo 11 Aprma 15 Aprdo 18 Aprma 22 Apr
8 dagen609619619619619649689
11 dagen679 689 709 779
12 dagen 699 699 764 

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Catania v.v. per Corendon Dutch Airlines
 • Handbagage
 • Excursies per comfortabele touringcar
 • 7 overnachtingen in Eloro Hotel in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. All Inclusive
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Nederlandssprekende reisleiding

Exclusief:

 • Ruimbagage voor de vliegreis. Klik hier voor meer informatie
 • Entreegelden: € 60,- (verplicht ter plaatse te voldoen)
 • Fooien en entreekosten voor optionele bezoeken aan bezienswaardigheden
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de excursies
 • *Toeristenbelasting ca. € 1,50 per persoon per nacht (verplicht ter plaatse te betalen)
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking
 • Reis- en annuleringsverzekering

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de tijden nog niet bekend zijn.
 • Kinderkorting: n.v.t.  
 • Minimum deelname: 15 personen. De lokale agent kan eventueel besluiten om de rondreis ook met een kleinere groep doorgang te laten hebben. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 28 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken.
 • *Toeristenbelasting: In Italië is het gebruikelijk dat er bij aankomst in uw accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor uw verblijf op Sicilië. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. De kosten bij verblijf in deze accommodatie zijn € 1,50 per persoon per dag voor personen vanaf 10 jaar (maximaal € 6, - per verblijf).
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen. Indien er gekozen is voor de 11- of 12-daagse reis zal het programma altijd plaatsvinden in de eerste 8 dagen.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail  

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Klassiek Sicilië

Ook in 2019 kunt u alle hoogtepunten van de (zuid)oostkust van het Italiaanse eiland Sicilië ontdekken met Stip Reizen tijdens deze 8-daagse rondreis. Tijdens deze rondreis verblijft u 7 nachten in het 4-sterrenhotel Eloro op basis van All Inclusive (maaltijden en drankjes tijdens de excursies zijn voor eigen rekening). Eloro Hotel ligt in Lido di Noto, het zuiden van het eiland, en direct aan het zandstrand. Het is slechts 7 kilometer verwijderd van de bekende stad Noto. De rondreis Klassiek Sicilië betekent een reis terug in de tijd. De tijd waarin barok centraal stond. Vele plaatsen in deze omgeving zijn tijdens de aardbeving gedeeltelijk of totaal verwoest. Na het opbouwen van deze historische steden zijn de gebouwen gedecoreerd met de mooiste barokke versieringen. Hierdoor kwamen onder andere Noto, Ragusa Ibla en Modica op de UNESCO Werelderfgoedlijst te staan.

U proeft tijdens deze rondreis zowel het Siciliaanse leven als de lokale producten. Zo is er een wijnproeverij in Siracusa en gaan we de lokale markt op in Catania. Zorg voor een camera, want de mooiste kathedralen passeren de revue. Inbegrepen bij deze rondreis zijn de vliegreis, rondreis per comfortabele touringcar, 7 nachten in Eloro Hotel o.b.v. All Inclusive en Nederlandssprekende reisleiding die u alles over deze mooie kustlijn kan vertellen! Nog langer genieten van dit prachtige eiland? Dat kan! Het is ook mogelijk om 11 of 12 dagen te verblijven. Het excursieprogramma zal altijd in de eerste 8 dagen plaatsvinden.

U vliegt per Corendon Dutch Airlines van Amsterdam naar Catania, waarna de transfer naar uw hotel in Lido di Noto volgt. Vanuit hier bezoekt u beroemde plaatsen als de ‘stenen tuin’ Noto, de Griekse tempel in Ortigia en de meest actieve vulkaan van Europa: Etna. Het plaatsje Taormina, waarvandaan u de vulkaan het beste ziet, doen we natuurlijk ook aan. Flaneer door de smalle straatjes en geniet van de uitzichten over zee. Ook ontdekken we de unieke skyline van Ragusa en de ‘chocoladestad’ Modica. We sluiten de reis af met een bezoek aan de lokale (vis)markt van Catania. Halverwege heeft u een vrije dag om de batterij op te laden of om juist nóg meer van de oostkust te zien. Deze veelzijdige reis is zeer scherp geprijsd, dus grijp die kans!

Hotel

U verblijft tijdens de rondreis Klassiek Sicilië in Eloro Hotel, gelegen in het Lido di Noto. Meer informatie over het hotel vindt u onder het tabblad 'accommodatie'.

Verzorging

U verblijft tijdens de rondreis o.b.v. All Inclusive (maaltijden en consumpties tijdens de excursie zijn voor eigen rekening) 


Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Catania
Dag 2: Noto (wijnproeverij)
Dag 3: Noto en Ortigia
Dag 4: Lido di Noto
Dag 5: Etna en Taormina
Dag 6: 
Catania
Dag 7: Ragusa Ibla en Modica
Dag 8: Catania – Amsterdam

1e dag, Amsterdam – Catania: 
Vandaag begint de rondreis Klassiek Sicilië. Vanaf Amsterdam vliegt u per Corendon Dutch Airlines naar de luchthaven Catania op het Italiaanse eiland Sicilië. Na aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door de Nederlandssprekende reisleiding. Per transfer wordt u naar het 4-sterrenhotel Eloro in Lido di Noto gebracht waar u tijdens de rondreis verblijft.  

2e dag, Noto:
We beginnen de rondreis op Sicilië goed met in de namiddag een overheerlijke wijnproeverij bij één van de grootste en oudste wijnkelders in de provincie Siracusa. Gedurende het bezoek krijgen we uitleg over de verschillende stadia en de verwerking van de druiven, waarna het proeven kan beginnen. Geniet van de lokale wijnen zoals de Nero d'Avola in combinatie met heerlijke Siciliaanse specialiteiten zoals kaasjes. De excursie duurt circa drie uur.

3e dag, Noto en Ortigia:
Op dag 3 gaan we de omgeving bekijken. We starten met de ‘stenen tuin’ Noto. Een pareltje uit de barokperiode en genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad werd opgericht in de 9e eeuw voor Christus, maar werd compleet verwoest door de aardbeving in 1693. In de eerste decennia van de 18e eeuw is de stad opnieuw opgebouwd in barokstijl met rijkelijk versierde gebouwen. Een van de belangrijkste monumenten is de kathedraal met grote trap, maar ook de andere 39 kerken van de stad zijn zeker een bezoek waard. We vervolgen onze weg naar Ortigia met zijn verbazingwekkende kathedraal. Het is een oude Griekse tempel die is omgebouwd tot een barokke kerk. Het geheel wordt omringd door karakteristieke steegjes en gezellige winkels. De excursie duurt de gehele dag.

4e dag, Lido di Noto:
Na de eerste dagen van de rondreis is het vandaag tijd om even te ontspannen. U kunt uw vrije dag indelen zoals u zelf wilt. De ligging van het grotendeels gerenoveerde Eloro Hotel is ideaal; direct aan het zandstrand van Lido di Noto. Een dagje strand of lekker aan het zwembad, het kan allemaal. In de omgeving vindt u een minimarkt en wat winkels. Raakt u na gisteren niet uitgepraat over Noto? Neem dan de shuttlebus en geniet nog een extra dagje van Noto centrum!

5e dag, Etna en Taormina:
Wie kent de vulkaan Etna niet? De meest actieve vulkaan van Europa krijgt vandaag een bezoekje van ons. De vulkaan is 3.323 meter hoog, maar we worden met de gids tot een hoogte van 1.900 meter gebracht. We wandelen naar de Silvestri kraters die zijn ontstaan tijdens de uitbarsting in 1892. Met de kabelbaan kunnen we naar 2.100 meter hoogte en zien we de sporen van recente lavastromen. Vanuit Taormina is de Etna goed te zien. Deze typisch Siciliaanse plaats kent gekleurde huisjes en gevels, smalle straatjes en vele hoogteverschillen. De plaats is genesteld tussen de kust en de heuvels. Er staat een prachtig Grieks-Romeins theater in het stadje. U krijgt de mogelijkheid om het pittoreske Taormina op eigen gelegenheid te bezichtigen. Ontdek de charmante uitzichten op de kust en over zee, de ambachtelijke winkels en de lekkerste lokale producten. De excursie duurt de gehele dag.

6e dag, Catania
Vandaag zullen we afreizen naar de plaats in Catania, de stad waar ook de luchthaven is gevestigd. Het historisch centrum heeft een kathedraal genaamd Sant’Agata. Hier ligt de bekende componist Vincenzo Bellini begraven. We stoppen even bij de Fontana del Liotro, de olifant, het symbool van de stad. Houd uw camera in de aanslag om deze bezienswaardigheden vast te leggen. Om Catania echt te leren kennen, mengen we ons in het dagelijks leven van de Sicilianen. We gaan de populaire markt en vismarkt op voor wat lokale producten. Schrik niet van de vuciata, het typisch schreeuwen van de verkopers. Ze proberen zo de aandacht van de bezoekers te krijgen. De excursie duurt een halve dag.

7e dag, Ragusa Ibla en Modica:
In het zuiden/zuidwesten van Sicilië vindt u Ragusa Ibla en Modica, de plaatsen die vandaag op het programma staan. Tijdens de aardbeving van 1693 zijn ze compleet verwoest, maar daarna in barokstijl opnieuw opgebouwd. De reden dat ze sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. We bezoeken de oude stad Ragusa waar de barokke gebouwen een unieke skyline laten zien op de heuvel van Ibla. Ook de oudste tuin van de stad, Giardino Ibleo, en het portaal van Sint-Joris gaan we bekijken. Hierna gaan we richting Modica. Deze stad is niet alleen beroemd door zijn barokke architectuur, maar ook door de productie van overheerlijke chocolade. We bezoeken de kerk van Sint-Pieter, het theater van Garibaldi en het Tedeschi paleis. De excursie duurt een halve dag.

8e dag, Catania – Amsterdam:
Na 8 intensieve, maar prachtige dagen is de rondreis tot een einde gekomen. Per transfer wordt u naar de luchthaven Catania gebracht. U vliegt met Corendon Dutch Airlines terug naar Amsterdam. We hopen dat u terugkijkt op een fantastische reis en zien u graag eens terug bij Stip Reizen!

Catania

Aan de oostkust van Sicilië is de op een na grootste stad, en tevens hoofdstad, van het eiland gelegen, Catania. De stad ligt aan de voet van de Etna, de actieve vulkaan die ongeveer 30 km ten noorden van de stad ligt. Het historische stadscentrum staat al meer dan 10 jaar samen met 8 andere barokke steden in de Val di Noto op de Wereldergoedlijst van UNESCO. Enkele interessante bezienswaardige kerken zijn o.a. de Kathedraal van Catania, de Badia di Sant' Agata, de San Benedetto en de Collegiata. Catania is tevens een stad rijk aan indrukwekkende paleizen, waaronder: Palazzo Biscari, Palazzo degli Elefanti, Palazzo Valle en het Justitiepaleis Palazzo di Giustizia. Overige bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in Catania zijn de 'Via Ettnea', de hoofdstraat van Catania, en het Romeinse theater en bijvoorbeeld Castello Ursino waar u een verzameling Griekse beelden vindt.

Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als België. Het eiland wordt door een drie kilometer brede zeestraat, de Stretto di Messina, gescheiden van het Italiaanse vasteland. Het eiland heeft een kustlijn van ruim 1000 kilometer en overal op het eiland zijn kleine baaien te vinden waar u heerlijk kunt ontspannen op één van de vele brede zandstranden.

Sicilië wordt ieder jaar door steeds meer toeristen ontdekt. De meest bezochte plaatsen zijn Taormina en de badplaats Cefalù en de hoofdstad Palermo. Uiteraard mag ook een bezoek aan de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, niet vergeten worden. Laat u verrassen door de verborgen schatten van Sicilië en geniet tijdens uw vakantie van een ongerept stukje Italië.

Italië

Italië, officieel de Italiaanse Republiek, is een land in Zuid-Europa dat grenst (ten noorden) aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De rest van het land wordt omringd door de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee. De eilanden Sicilië, Sardinië en Elba en een aantal kleinere eilanden behoren ook tot Italië.
De hoofdstad van Italië is Rome. Daarin bevindt zich het onafhankelijke Vaticaanstad waarvan de paus het hoofd is. Een tweede onafhankelijke enclave binnen de Italiaanse grenzen is San Marino.

Tijd

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

De officiële taal is Italiaans. Met Engels of Frans kunt u ook redelijk terecht.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Italië in 2018 zijn:

1 januari

Nieuwjaarsdag

6 januari

Driekoningen

19 maart

Vaderdag

1 - 2 april

Pasen

25 april

Festa della Liberazione

1 mei

Dag van de Arbeid / May Day

9 mei

Dag van Europa / Giorno della memoria

10 mei 

Hemelvaartsdag

13 mei

Moederdag

20 - 21 mei

Pinksteren

2 juni

Festa della Repubblica

2 juli

Palio van Siena (paardenrace Toscane)

15 augustus

Maria Tenhemelopneming

16 augustus

Palio van Siena (Paardenrace Toscane)

8 september

Maria Geboorte

1 november

Allerheiligen

4 november

Festa delle Forze Armate

8 december

Maria Onbevlekte Ontvangenis

25 - 26 december

Kerstmis

 

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Italië in 2019 zijn:

 

1 januari

Nieuwjaarsdag

6 januari

Driekoningen

19 maart

Vaderdag

21 - 22 april

Pasen

25 april

Festa della Liberazione

1 mei

Dag van de Arbeid / May Day

9 mei

Dag van Europa / Giorno della memoria

12 mei 

Moederdag 

30 mei

Hemelvaartsdag

20 - 21 mei

Pinksteren

2 juni

Festa della Repubblica

2 juli

Palio van Siena (paardenrace Toscane)

15 augustus

Maria Tenhemelopneming

16 augustus

Palio van Siena (Paardenrace Toscane)

8 september

Maria Geboorte

1 november

Allerheiligen

4 november

Festa delle Forze Armate

8 december

Maria Onbevlekte Ontvangenis

25 - 26 december

Kerstmis

 

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

 

Geld

De officiële munteenheid is de Euro.

Fooien

Het is in Italië gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 10%. In de hotels kunt u de kamermeisjes bedanken door een fooi op het nachtkastje te leggen bij vertrek (ca. € 1 p.p. per nacht). Ook voor de bediening in het restaurant kunt u een fooi achterlaten (ca. € 1 p.p. per nacht). Het geven van een fooi is niet verplicht en dient u uiteraard alleen te doen indien u tevreden bent over de service.

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Een universele stekker is handig omdat er afwijkende stekkerdozen zijn. In sommige afgelegen bergdorpen is het voltage 110 volt.

Water

Het wordt afgeraden om kraanwater in Italië te drinken.

Eten & drinken

De Italiaans keuken staat bekend om zijn pasta's, ijs en pizza. Ook is Italië beroemd om zijn goede zongerijpte tomaten (pomodoro) en olijven/olijfolie. Er wordt veel koffie (espresso) en wijn gedronken. Wilt u een, voor Nederlandse begrippen, normale kop koffie, dan besteld u een 'caffé americano'. Elke streek heeft zijn bijzondere culinaire specialiteiten en wijnen, waarvan die van Toscane het bekendst zijn. Wanneer u in Italië thee besteld, krijgt u een zwarte thee. Een kruidenthee heeft de naam 'tisana'.

Het Italiaanse ontbijt is meestal zeer eenvoudig. Dit bestaat veelal uit koffie of koffie met melk met daarbij brood, boter en jam. Zowel in de middag als de avond eet men er warm. Het avondeten (la cena) begint soms met een antipasti, dit om de eetlust op te wekken. Dit wordt gevolgd door een warm voorgerecht (bijv. pasta of soep), dan het hoofdgerecht bestaande uit vlees of vis met 1 groente (aardappelen worden door de Italianen ook beschouwd als groente). Als nagerecht wordt meestal iets zoets of fruitsalade geserveerd.

Vervoer en verkeersbeperkingen steden

Bus: Tussen de grote steden rijden bussen. In de meeste steden staan verschillende regionale maatschappijen in voor het busverkeer. In de grote steden is er een goed metro- en tramnetwerk.
Taxi's: Deze zijn bijna overal in Italië te vinden. In de grote steden vindt u meestal een standplaats bij trein- en busstations. Het kan geen kwaad om vooraf naar de tarieven te informeren. Gebruik een taxi voor kortere afstanden!

In de meeste steden gelden er ZTL zones (zogenaamde 'zona a traffico limitato') waar verkeersbeperkende regels gelden en een beperkt toegangsverbod. U kunt deze zones herkennen aan een groot wit bord met ZTL erop. Rijdt u een ZTL zone in zonder dat u daarvoor vooraf toestemming aangevraagd en verkregen heeft, riskeert u een boete van ca. € 65 per keer dat u de ZTL zone inrijdt. Vergunninghouders en bestemmingsverkeer met toestemming mogen wel een ZTL zone inrijden. Ook ziet u vaak 'varco attivo' of 'varco non attivo' staan. Dit betekent dat de camera's al dan niet aanstaan.

Airconditioning

Op nationaal niveau is het gebruik van airconditioning aan banden gelegd. Dit om nationale blackouts van het elektriciteitsnet te voorkomen bij overgebruik van airconditioning in periodes van grote hitte. Daarom is het gebruikelijk dat het hotel in bepaalde uren de airconditioning niet aanzet. De airconditioning is dus centraal geregeld gedurende een maximaal aantal uren per dag. Dit geldt ook als airconditioning tegen betaling is.

Handdoeken & wissel

Handdoeken worden standaard om de dag gewisseld. In de hotels waar men zich aan deze standaard houdt, dient u expliciet te vragen om nieuwe handdoeken indien u een extra tussentijdse wissel wenst. Er zijn ook hotels die het ecologisch verantwoorde systeem volgen van het 'wisselen op verzoek'. Dit wil zeggen dat u uw handdoeken op de grond legt als u nieuwe handdoeken wenst en als u dezelfde handdoeken wilt behouden, u deze ophangt. Dit 'wissel op verzoek systeem' wordt altijd aangegeven met een bordje of sticker in de badkamer ofwel met een informatiebrief bij de check-in. Het is niet toegestaan uw handdoek mee te nemen naar het zwembad.

Zwembadgebruik

Aangegeven openingstijden zijn indicatief en onder voorbehoud van weersomstandigheden en schoonmaakwerkzaamheden. Zo kan het dus ook voorkomen dat een zwembad eerder of later open en dicht gaat.

Mindervaliden en speciale diëten

Italië en met name de oude stadscentra zijn onvriendelijk voor mindervaliden door de hoogteverschillen (veel trappen) en de historische bouw en aanleg van de infrastructuur. De overheid werkt er de laatste jaren hard aan om dit te verbeteren, maar vooralsnog laat de toegankelijkheid van bepaalde steden en accommodaties te wensen over. Houdt u hier rekening mee en informeer op voorhand hoe de faciliteiten voor mindervaliden in een bepaalde accommodatie zijn, dan komt u niet voor onaangename verassingen te staan.

Speciale diëten en met name een glutenvrij dieet zijn in Italië veelal problematisch. Neemt u daarom altijd een klein 'reservepakketje' mee van thuis, zodat u zeker bent van een smakelijke en onbezorgde vakantie.

Winterbanden

De verplichtingen voor het gebruik van winterbanden in Europa verschillen per land. Voor de juiste informatie per land verwijzen wij u naar de website van de ANWB.

Eloro Hotel ****

Eloro Hotel heeft een prachtige ligging, direct aan het privé zandstrand van Lido di Noto. Het hotel biedt tal van faciliteiten, zoals diverse sportactiviteiten, een buffetrestaurant en animatie voor jong en oud. Eloro Hotel is een ideale uitvalsbasis om het eiland Sicilië te ontdekken.

Ligging Eloro Hotel

Eloro Hotel ligt direct aan het privé zandstrand van Lido di Noto en op ongeveer 500 meter vind je een minimarkt en enkele bars (geopend tijdens het strandseizoen). Het centrum van Noto ligt op circa 7 kilometer en het hotel biedt 2 maal per dag tegen betaling een shuttleservice aan naar Noto.

Faciliteiten Eloro Hotel

Eloro Hotel telt 264 kamers verdeeld over één gebouw met 4 verdiepingen. In de lobby tref je de 24-uurs receptie en er zijn 4 liften aanwezig. Goed om te weten: Eloro Hotel is in 2017 grotendeels gerenoveerd, waaronder de kamers, de lobby en het restaurant.
Voor al je maaltijden kun je terecht in het buffetrestaurant. Je kunt ook dineren in het Pizzeria à-la-carterestaurant. Drankjes zijn te verkrijgen bij de lobby bar en de pool bar en tegen betaling bij de Masseria bar.
Buiten vind je een heerlijk zwembad met een apart kindergedeelte en een zonneterras met ligbedden en parasols. Tussen 12.30 en 16.00 uur wordt er siësta gehouden en tussen deze tijden is het zwembad gesloten. Op het strand kun je ook gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols, alleen de eerste 2 rijen zijn tegen betaling.
Verder biedt Eloro Hotel tegen betaling wifi en er is een pinautomaat. Aan de kinderen is ook gedacht. Zij zullen zich vermaken bij de miniclub (4-11 jaar), geopend bij voldoende deelname (t/m eind september) en het speeltuintje. Verder is het gebruik van de privé parkeerplaats gratis en op basis van beschikbaarheid.
 
Je kunt tijdens je verblijf in Eloro Hotel gebruikmaken van tennis, beachvolleybal, voetbal, darts, boccia en aerobics. Je kunt gratis gebruikmaken van de fitnessruimte. Aan het strand worden diverse watersporten tegen betaling aangeboden. Ontspannen kun je tijdens een massage of schoonheidsbehandeling (alle tegen betaling). Er wordt van 16 juni tot en met 15 september een leuk en gevarieerd animatieprogramma aangeboden.

Kamers Eloro Hotel

Je standaardkamer (1-3 personen) in Eloro Hotel is netjes en comfortabel ingericht en beschikt over airconditioning (gratis), televisie (met Nederlandse zenders), telefoon, koelkastje, een kluisje (gratis), wifi (tegen betaling) en een balkon met zitje. De badkamer is voorzien van een bad of douche, toilet en föhn.

Verzorging Eloro Hotel

Je verblijft in het Eloro Hotel op basis van All Inclusive: ontbijt (07.30-09.30), lunch (12.30-14.00) en diner (19.30-21.00), alle in buffetvorm. Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische (vers tapbier, wijn, limoncello, gin, rum) en alcoholvrije (water, frisdranken, koffie, thee) drankjes van 10.00 tot 22.00 uur. Tegen betaling: import drankjes, drankjes bij de Masseria bar en alles na 22.00 uur. Voor € 5,- per persoon per dag kun je ter plaatse je All Inclusive verlengen van 22.00 tot 24.00 uur (alleen mogelijk voor het gehele verblijf).

Bijzonderheden

In Italië is het gebruikelijk dat er bij aankomst in je accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor jouw verblijf op Sicilië. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. De kosten bij verblijf in deze accommodatie zijn €1,50 per persoon per dag voor personen vanaf 14 jaar en tot 75 jaar (maximaal € 6, - per verblijf).

Optionele excursies

Acitrezza – Acicastello – Savoca:

Het dagvullende programma tijdens de excursie naar de prachtige steden Acitrezza, Acicastello en Savoca, zal vast en zeker bij u in de smaak vallen. Acicastello is een van de beroemdste badplaatsen in het Oosten van Sicilië. Voorzien van onder andere een indrukwekkend Normandisch kasteel (bezoek aan het kasteel tegen betaling) en een prachtige kust, geniet u op en top van deze bijzondere Siciliaanse plaats. Maar ook Acitrezza, het kleine en charmante vissersdorpje gelegen in de kustplaats Acicastello, zal uw hart stelen. Het indrukwekkende vulkaanlandschap, inclusief de bijzondere lavakliffen voor de kust, is het fotograferen waard. Vergeet uw camera dus niet mee te nemen! Na een smakelijke lunch ontdekt u tot slot het historische centrum van Savoca. Mogelijk herkent u Savoca uit de film ‘The Godfather’, waar in 1972 verschillende scenes zijn opgenomen. Daarnaast zijn de 14 kerken, die dit prachtige dorpje rijk is, stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard.

Tijd: Tijd: 07.30 – 19.00 uur
Kosten: € 54,- per persoon
Extra kosten: € 3,- per persoon


Marzamemi:

U brengt een bezoek aan het karakteristieke vissersdorp Marzamemi. Op eigen gelegenheid ontdekt u dit kleurrijke kustplaatsje met schattige vissershuisjes, een sfeervol kerkje op het centrale plein van het dorp en leuke boetiekwinkeltjes. Sluit de avond af op het terras van een van de vele restaurantjes en barretjes, waar u onder andere kunt genieten van overheerlijke verse visgerechten.

Tijd: 17.00 – 20.00 uur
Kosten: € 14,- per persoon
Extra kosten: -

 

Vendicari:

Natuurliefhebbers opgelet: natuurreservaat Vendicari, langs de kust van Noto en Marzamemi, is een waar paradijs voor u! Gedurende de vijf kilometer lange wandelroute geniet u onder andere van een uniek uitzicht over rotsachtige kustlijnen, prachtige stranden en de zee. Bovendien kunt u hier onderweg zwarte en witte ooievaars, grijze reigers en zelfs flamingo’s spotten, die Vendicari als favoriete rustplaats hebben tijdens hun trektocht naar Noord-Europa. In de observatiehutten langs de moerrassen kijkt u gegarandeerd uw ogen uit! 

Tijd: 09.00 – 12.30 uur
Kosten: € 23,- per persoon
Extra kosten: -


Boottrip:

U ervaart een heerlijk ontspannen dag aan boord van een typische Siciliaanse vissersboot. De boot vertrekt uit de haven van Marzamemi, waarna u Portopalo en Vendicari aandoet. Tot slot kunt u een verfrissende duik maken op een van de mooiste plekjes van de Middellandse Zee. Vergeet u snorkel niet, want op de bodem kunt u 3 oude Romeinse zuilen zien liggen, die na een schipbreuk tijdens het transport gezonken zijn. Tijdens de vaart wordt u verwent met vers fruit en bruschetta.

Tijd: 08.30 – 12.30 uur
Kosten: € 35,- per persoon
Extra kosten: - 


Alle excursies zijn ter plaatse te boeken en te betalen.

Uw reis:
Klassiek Sicilië
Italië - Catania
Reisduur:
ITSLKLS
Een ogenblik geduld aub…