Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Piazza Armerina


Piazza Armerina

In het midden van Sicilië, gelegen op een berg, vindt u de bijzondere stad Piazza Armerina: een van de drukst bezochte toeristische plekken van dit prachtige Italiaanse eiland. Naast bijzondere archeologische vondsten zoals Montagna di Marzo, het indrukwekkende Castello Aragonese en een imposante kathedraal uit de 18e eeuw die u hier kunt bewonderen, trekt Villa Romana de Casale de meeste toeristen naar Piazza Armerina. In de nabij gelegen vallei vindt u deze best bewaard gebleven villa uit de Romeinse tijd, voorzien van wereldberoemde vloermozaïeken. Niet voor niets is Villa Romana de Casale opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kijkt uw ogen uit! 

Door de centrale ligging is Piazza Armerina de ideale verblijfplaats om de rest van het prachtige Sicilië te ontdekken. Tel daar de talloze bezienswaardigheden van de stad, het geweldige klimaat en de uitstekende Italiaanse keuken bij op en er is niets meer wat een prettige zonvakantie in de weg staat!  

 
Een ogenblik geduld aub…