Vandaag, 22 april, is ons Contact Center tussen 15.00 en 16.00 uur niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Chianciano Terme


Chianciano Terme

Chianciano Terme is een gemeente in de Italiaanse provincie Siena (in de regio Toscane). In de 5de eeuw voor Christus stond er een tempel nabij de bron Sillene, toegewijd aan de god van de goede gezondheid. Op de plaats waar vroeger die tempel stond, ligt nu Chianciano Terme. In de Romeinse tijd was Chianciano Terme befaamd wegens de genezende krachten van het water. Het water van Chianciano Terme zijn afkomstig van 5 verschillende bronnen uit de omgeving waarvan het water verschillende geneeskrachtige eigenschappen bezitten. Tegenwoordig staat de stad nog steeds bekend als een plek voor het verkrijgen van goede gezondheid. Chianciano Terme wordt zelfs beschouwd als één van de beste gezondheids resorts in Europa.

Chianciano Terme bestaat uit een oud gedeelte wat omringt wordt door het nieuwere deel. De stad is gelegen op een heuvel en delen van de oude middeleeuwse muur zijn nog steeds zichtbaar. Naast ontspannen in de spa, kunt u ook een bezoek brengen aan o.a. de kerk van Onbevlekte Ontvangenis, de zeshoekige fontein afkomstig uit de 18e eeuw en de kerk van gezelschap. In de kerk kunt u diverse fresco's bezichtigen, zoals 'het verraad van Judas', 'het gevangen nemen van Jezus' en diverse fresco's van heiligen.   
Een ogenblik geduld aub…