Vandaag, 22 april, is ons Contact Center tussen 15.00 en 16.00 uur niet bereikbaar. Excuses voor het ongemak.

Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Tavarnelle Val di Pesa


Tavarnelle Val di Pesa

Tavarnelle Val di Pesa is gelegen in de beroemde Italiaanse wijnstreek Chianti. De Chianti Classico streek in Toscane is één van de mooiste streken van Toscane en ook wel van Italië. De streek lijkt zo weggeplukt uit een landschapstafereel: een opeenvolging van pittoreske dorpjes, hellingen waarop wijngaarden en olijfbomen in terrassen zijn aangelegd, boerenwoningen en landelijke kerkjes in natuursteen.

Tavarnelle Val di Pesa ligt aan Chianti Road waar uitgestrekte wijnvelden, olijfgaarden en landgoederen het landschap vormen. Cultuurliefhebbers kunnen het middeleeuwse Castello di Tignano bezoeken of naar de bekende Italiaanse steden Florence of Siena.

Tavarnelle Val di Pesa zelf is een klein dorpje met een centraal marktplein in een omgeving die veel te bieden heeft. De naam Tavarnelle komt van tavarne wat herbergen betekent. Er waren hier vroeger erg veel herbergen omdat het dorp zich bevond midden op de handelsroute tussen Firenze en Roma, beide prachtige steden.

Wanneer u vanuit Tavarnelle Val di Pesa naar San Gimignano rijdt komt u door een adembenemend, typisch Toscaans landschap van glooiende heuvels, wijnvelden en cipressen. San Gimignano zelf is een prachtig, historisch stadje met de stadstorens nog intact. Bezoek ook het prachtige klooster, dat lijkt op een grote burcht, in Badia a Passignano. De wijngaarden er omheen zijn eigendom van Antinori. Résidence. 
Een ogenblik geduld aub…