WEGENS GROOT SUCCES VERLENGD! Profiteer nog van hoge kortingen t/m 31 januari tijdens onze Stip Mania dagen!

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Macedonië ***

 • Macedonië / Ohrid / Ohrid
 • Alle hoogtepunten in 1 reis
 • Kunst, cultuur en natuur
 • Rondreis o.b.v. halfpension
 • Excursiepakket € 139,- p.p. optioneel
 • Verblijf in goede middenklasse hotels

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

di 7 Meidi 14 Meidi 21 Meidi 28 Mei
8 dagen289309359409

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam/Maastricht - Ohrid v.v. per Corendon Dutch Airlines (of gelijkwaardig)
 • Transfers luchthaven - hotel v.v.
 • Alle overnachtingen, je hoort ter plaatse in welke accommodatie je zult verblijven
 • Vervoer tijdens de rondreis per comfortabele bus met airconditioning
 • Verzorging o.b.v. halfpension
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstoftoeslag

Exclusief:

 • Ruimbagage voor de vliegreis, indien je vliegt van of naar een Nederlandse luchthaven per Transavia, Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines. Klik hier voor meer informatie.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Excursiepakket t.w.v. €139,- p.p. (optioneel te voldoen bij aankomst)
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 25 per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • Excursiepakket t.w.v. € 139,-p.p. (optioneel te voldoen bij aankomst). Het excursiepakket is inclusief: alle entreegelden en lunches, vervoer tijdens de rondreis per comfortabele bus met airco en professioneel Engelssprekende gids. Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat je de datum hebt geselecteerd. Het kan zijn dat de tijden nog niet bekend zijn.
 • Let op: deze rondreis is niet geschikt voor kinderen en mindervaliden.
 • Minimum deelname: 16 en maximum 48 personen, peildatum uiterlijk 30 dagen voor vertrek. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 30 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houd  rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Bij een kleinere groep kan de reis ook worden uitgevoerd met een minibus.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Faciliteiten: gedurende het winterseizoen en het voor- en naseizoen kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten en diensten niet beschikbaar of gesloten zijn i.v.m. de bezetting, weersomstandigheden of onderhoud. De accommodatieverschaffer kan hier zonder aankondiging vooraf toe besluiten. Ook kan het voorkomen dat in bepaalde periodes een vergoeding wordt gevraagd voor het gebruik van sommige faciliteiten en diensten.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail. 

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Macedonië ***

Maak tijdens deze rondreis kennis met dé hoogtepunten van Macedonië, onterecht een vergeten vakantiebestemming! Liefhebbers van kunst, cultuur, historie en natuur kunnen hier hun hart ophalen. Boek het voordelige excursiepakket bij en ontdek onder meer Werelderfgoedstad Ohrid, hoofdstad Skopje en de charmante wijnstreek Tikves.

Grillige gebergten, één van de diepste en oudste meren van Europa met zijn unieke Ohrid forel, diverse oude Griekse en Romeinse overblijfselen, prehistorische opgravingen, rijkelijk gedecoreerde kerken en imposante kloosters... het is slechts een deel van het veelzijdige programma dat je te wachten staat! Bovendien worden Nederlanders door de gastvrije bevolking met open armen ontvangen en kan je uitgebreid genieten van de lokale specialiteiten en wijnen.

Boek optioneel een uitgebreid en zeer voordelig excursiepakket bij. Zo heb je tijdens de rondreis niet alleen entree tot de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden van Macedonië, maar zijn ook de lunches, waarbij je de gelegenheid krijgt om diverse lokale gerechten te proeven, inbegrepen. Kortom: tegen een unieke prijs boek je deze complete rondreis, die tot in de puntjes is verzorgd!

Hotels

Je verblijft in goede toeristenklasse hotels, in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging

Je verblijft tijdens deze rondreis o.b.v. halfpension, inclusief dagelijks ontbijt en diner. Indien je het optionele excursiepakket bijboekt, zijn ook de lunches inbegrepen. Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.  

Het Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam/Maastricht - Ohrid
Dag 2: Ohrid
Dag 3: Bitola
Dag 4: Kavadarci - Negotino - Strumica
Dag 5: Skopje
Dag 6: Canyon Matka - Jablanica gebergte - meer van Ohrid
Dag 7: meer van Ohrid
Dag 8: Ohrid
 - Amsterdam/Maastricht

Indien je het optionele excursiepakket hebt bijgeboekt is onderstaande beschrijving jouw reisprogramma:

Dag 1: Amsterdam/Maastricht - Ohrid

Je vliegt naar Macedonië, Ohrid. Op de luchthaven word je welkom geheten door je reisleiding en vervolgens per transferbus naar je hotel gebracht in de omgeving van het Meer van Ohrid. Diner en overnachting in je hotel.

Dag 2: Ohrid

Na het ontbijt maak je een panoramische tour door de stad Ohrid. Hierbij zie je de Bovenpoort van de stad, de kerk van St Maria Perivleptos (13e eeuw) en bezoek je het fort van Tsaar Samuel waar je een prachtig panoramisch uitzicht heeft over het meer van Ohrid. Dit is de perfecte plek om foto's te schieten. Verder bezoek je deze dag het klooster van St. Clement bij Plaosnik, waar hij de eerste Slavische Universiteit heeft opgericht en het klooster van St. Jovan Caneo. Aansluitend geniet je de lunch in Ohrid en bezoek je de Kathedraal van St. Sofia met prachtige fresco's uit de 11e eeuw en het huis van de familie Robevci met veel vondsten uit de prehistorie en Middeleeuwen. Later in de middag vervolgt de reis verder naar het amfitheater en de Benedenpoort. Aansluitend gaat de reis verder naar de haven van Ohrid voor een boottocht naar het prachtige kloostercomplex van St. Naum (9e eeuw) en de bron van de rivier Crni Drim (bij een kleinere groep kan de tocht ook worden uitgevoerd met een (mini)bus). Diner en overnachting in je hotel in de omgeving van het Meer van Ohrid.

Dag 3: Bitola

Na het ontbijt vertrek je richting de stad Bitola in het zuiden van Macedonië. Tijdens deze rit rij je door het prachtige Nationale Park van Galicica, waar je een schitterend uitzicht hebt over de meren van Ohrid en Prespa. Een perfect fotomoment. De weg wordt vervolgd en je bezoekt de opgravingen uit de 4e eeuw voor Chr. van Heraclea. De lunch wordt genoten in het Bitola restaurant. Na de lunch maak je een wandeling naar het historische stadscentrum van Bitola genaamd "Sirok Sokak" straat. In het stadscentrum wordt o.a. een bezoek gegeven aan de St. Dimitry Kerk, de Oude Turkse Bazaar en Museum of Bitola waar zich een speciale kamer bevindt van Mustafa Kemal Ataturk, vader van de moderne Turken. Hier kun je perfect afdingen voor alle snuisterijen en souvenirs. Op weg naar Kavardaci wordt er nog een stop gemaakt bij het archeologische stadje Stobi. Diner en overnachting in de wijnregio en centrale gedeelte van Macedonië.

Dag 4: Kavadarci - Negotino - Strumica

Wanneer je 's ochtends hebt genoten van het ontbijt wordt er een bezoek gebracht aan de 2 plaatsen Kavadarci en Negotino. Van hieruit ga je naar een wijnproeverij en kun je genieten van een glaasje wijn (of 2). In de late middag arriveer je in Strumica. Hier wordt de kerk Vodoca bezocht en het centrum van Strumica zelf. Diner en overnachting in je hotel in het zuidelijke gedeelte van Macedonië.

Dag 5: Skopje

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt heeft een stadstour in Skopje waar je het museum van Moeder Theresa, Museum of National Struggle, de Oude Turkse Bazaar en het plein met fonteinen. De lunch is inbegrepen. Diner en overnachting in je hotel in de omgeving van Skopje.

Dag 6: Canyon Matka - Jablanica gebergte - meer van Ohrid

Na het ontbijt vertrekt de bus naar Canyon Matka, waar je kunt genieten van de prachtige natuur. Hierna rijd je door naar het mooiste klooster, St. Jovan Bigorski. Na dit bezoek gaat de reis verder naar de meest populaire plaats Vevcani gelegen in het gebergte van Jablanica en hier wordt ook de lunch genuttigd. Als laatste wordt er een bezoek gebracht aan het klooster Kalista met een nieuwe kerk en een oude grot kerk. Dit klooster ligt aan de rand van het Meer van Ohrid. Diner en overnachting in je hotel in de omgeving van het Meer van Ohrid.

Dag 7: meer van Ohrid

Vandaag heb je een heerlijke vrije dag. Je kunt lekker bijkomen aan het meer van Ohrid.

Dag 8: Ohrid - Amsterdam/Maastricht

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam of Maastricht. Eenmaal terug op Nederlandse bodem zul je een mooie herinnering rijker zijn en nog lang met plezier terug denken aan deze bijzondere rondreis door Macedonië.

Ohrid

Ohrid is gelegen aan het beroemde meer van Ohrid, het oudste en diepste meer van Europa. De stad is één van de oudste Europese nederzettingen en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De geschiedenis van de stad gaat terug tot het jaar 353 voor Chr., toen de stad al werd beschreven door de Grieken. Ohrid stond toen bekend als Lychnidos, hetgeen ‘stad van het licht’ betekent. Het tegen een heuvel gebouwde stadje is rijk aan monumenten. U kunt zich hier dan ook vergapen aan de mooiste bouwwerken, waaronder enkele honderden met fresco’s verfraaide kerken, de Bovenpoort van Ohrid, de bijzondere kerk van St. Maria Peribleptos (13e eeuw) en het boven de stad uittorende fort van vorst Samuel, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het meer. Maar ook het schitterende klooster van St. Clement bij Plaosnik, de 11e eeuwse Kathedraal van St. Sofia en het 17e eeuwse koopmanshuis van de familie Robev, waarin een museum huist met verscheidene historische vondsten zijn zeker de moeite van een bezoekje waard.  

Meer van Ohrid

Het meer van Ohrid is met zijn oppervlakte van 349m² en op sommige plaatsen een diepte van 296m het grootste en diepste meer van Europa. Aan de waterkant treft u een brede en levendige promenade met verschillende cafés en restaurants. Het meer wordt omringd door groene bergketens en lager heuvels. De stranden aan het meer zijn voornamelijk kiezelstranden. De meest bekende plaats aan het meer van Ohrid is Ohrid, deze stad is vernoemd naar het meer en bestaat uit een nieuw en een historisch deel. Een kleinere toeristische plaats is Struga, dat iets westelijker is gelegen aan het meer. Het meer van Ohrid is steeds meer in trek bij toeristen.

Macedonië

Macedonië, officieel de Republiek Macedonië, ligt in Zuidoost Europa en grenst in het noorden aan Servië, in het oosten aan Bulgarije, in het westen aan Albanië en in het zuiden aan Griekenland. Het landoppervlakte is ongeveer een kwart kleiner dan Nederland.
De hoofdstad van Macedonië is Skopje.

Tijd

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

De officiële taal in Macedonië is Macedonisch. In West-Macedonië wordt overwegend Albanees gesproken. Ook Servisch, Turks en Roma komen voor. Een groot deel van de bevolking beheerst de Engelse taal.

Feestdagen

De officiële feestdagen (en vrije dagen) van Macedonië in 2018 zijn:

1 januari

 

   Nieuwjaarsdag 

2 januari

 

   De dag na Nieuwjaarsdag

7 - 8 januari

 

   Russisch Orthodox Kerstmis

6 april

 

   Orthodox Goede Vrijdag

8 - 9 april

 

   Pasen (orthodox)

24 mei

 

   St. Cyrillus en Methodius

16 mei - 14 juni

 

   Ramadan

1 juni

 

   Internationale Dag van het Kind

15 - 17 juni

 

   Eid-Al-Fitr (Suikerfeest)

2 augustus

 

   llinden Opstand

28 augustus

 

  Orthodox Maria Tenhemelopneming

21 - 23 augustus

 

  Offerfeest (Eid Al-Adha)

8 september

 

  Onafhankelijkheidsdag

11 oktober

 

   Anti-Fascisme dag

23 oktober

 

   Dag van de revolutie

8 december

 

   St. Kliment Ohridski

25 - 26 december

 

   Kerstmis

 

De officiële feestdagen (en vrije dagen) van Macedonië in 2019 zijn:

 

1 januari

 

   Nieuwjaarsdag 

7 januari

 

   Orthodox Kerstmis

14 januari

 

   Orthodox Nieuwjaar

26 april

 

   Orthodox Goede Vrijdag

28 - 29 april

 

   Pasen (orthodox)

6 mei - 4 juni

 

    Ramadan

24 mei

 

  St. Cyrillus en Methodius

5 - 7 juni

 

   Eid-Al-Fitr (Suikerfeest)

2 augustus

 

    llinden Opstand

11 - 13 augustus

 

  Offerfeest (Eid Al-Adha)

28 augustus

 

  Orthodox Maria Tenhemelopneming

8 september

 

  Onafhankelijkheidsdag

11 oktober

 

   Anti-Fascisme dag

23 oktober

 

   Dag van de revolutie

8 december

 

   St. Kliment Ohridski

25 - 26 december

 

   Kerstmis

 

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De munteenheid in Macedonië is de Denar. 1 Euro is ca. 61,56 Denar waard (augustus 2016). Met een bankpas met Cirrus- of Maestrologo kunt u bij de pinautomaten (ATM) terecht. Geld kunt u wisselen bij de banken. Ook bij wisselkantoren en de meeste hotels kunt u geld wisselen (vaak tegen een minder gunstige koers). Creditcards worden in beperkte mate geaccepteerd. Denars terugwisselen is een stuk lastiger, het beste is om uw Denars ter plaatse op te maken.

Fooien

Het is gebruikelijk om een fooi van zo’n 5 à 10% van de rekening te geven.

Voltage

Het voltage ligt tussen de 220 en 240 volt. Sommige stopcontacten kunnen dus afwijken.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Eten en drinken

De gevarieerde keuken in Macedonië kent mediterrane-, Balkan- en Turkse invloeden. Verse groenten vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Zo kunt u bijvoorbeeld aanschuiven voor gevulde paprika en gevulde kool- en wijnbladeren. Maar ook vlees- en visliefhebbers kunnen van allerhande gerechten genieten. Zo is er bijvoorbeeld veel (Turks) gegrild vlees en Pastrmajlija: pizza met gedroogd vlees. Bovendien kunt u in de restaurants rondom het meer van Ohrid terecht voor de hooggewaardeerde Ohrid forel. De vissoort komt alleen in dit meer voor en is dus een typisch Macedonisch gerecht te noemen. Verrijk uw maaltijd vooral met lokale rakija of een ander goed glas wijn. Onder meer de wijnen uit de Macedonische wijnstreek Tikves stemden menigeen al tevree.

Vervoer

Auto: er zijn voornamelijk tweebaanswegen, rijdt u echter naar de afgelegen gebieden, dan zult u ook onverharde wegen aantreffen. De bewegwijzering laat, met name buiten de belangrijkste steden, te wensen over.

Bus: tussen de grote steden rijden er regelmatig bussen. Zo is er bijvoorbeeld een regelmatige buslijn van Skopje naar Ohrid en Bitola. Reserveren is aanbevolen.

Trein: reizen per trein in Macedonië vergt over het algemeen veel tijd en de kwaliteit loopt achter op bijvoorbeeld de bussen.

Taxi's: taxi’s zijn een goed en goedkoop alternatief als u liever niet zelf achter het stuur kruipt. Overleg vooraf met de chauffeur hoeveel de rit u gaat kosten.

Cultuur

Het christendom heeft de meeste aanhangers in Macedonië. Voorheen waren er 365 kerken, voor elke dag één. Inmiddels is het aantal kerken gedaald. Een ander deel van de bevolking is moslim. Vele kerken en moskeeën zijn voor ieder toegankelijk. Dit geeft u de mogelijkheid om binnen te kijken. Houdt echter wel rekening met het geloof en wees dus discreet.

 

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Rondreis Macedonië ***
Macedonië - Ohrid
Reisduur:
MARUMRO
Een ogenblik geduld aub…