WEGENS GROOT SUCCES VERLENGD! Profiteer nog van hoge kortingen t/m 31 januari tijdens onze Stip Mania dagen!

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Macedonië & Albanië 4*

 • Macedonië / Ohrid / Ohrid
 • Unieke Macedonië/Albanië combinatie
 • Volop cultuur en natuur
 • Gemoedelijke sfeer
 • Verblijf o.b.v. halfpension
 • Excursiepakket € 139,- p.p. optioneel

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

di 7 Meidi 14 Meidi 21 Meidi 28 Mei
8 dagen339339359409

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam / Maastricht - Ohrid v.v. per Corendon Dutch Airlines (of gelijkwaardig)
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • Rondreis per comfortabele touringcar met airco
 • 7 overnachtingen in goede 4* hotels
 • Verzorging o.b.v. halfpension, inclusief dagelijks ontbijt en diner
 • Professioneel Engelssprekende gids
 • Luchthavenbelastingen
 • Brandstoftoeslag

Exclusief:

 • Ruimbagage voor de vliegreis, indien je vliegt van of naar een Nederlandse luchthaven per Transavia, Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines. Klik hier voor meer informatie.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Excursies met bijbehorende entreegelden (ter plaatse te boeken en te betalen)
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 25 per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • Excursiepakket à € 139 p.p. inclusief alle entreegelden en lunches (ter plaatse te boeken en te betalen). Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.  

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat je de datum hebt geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Kinderen: deze rondreis is niet geschikt voor kinderen.
 • Minimum deelname: 16 personen. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 30 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houd rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Bij een kleinere groep kan de reis ook worden uitgevoerd met een minibus.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen. Bij een kleinere groep kan de reis worden uitgevoerd per minibus. Deze reis is niet geschikt voor mindervaliden.
 • Faciliteiten: gedurende het winterseizoen en het voor- en naseizoen kan het voorkomen dat bepaalde faciliteiten en diensten niet beschikbaar of gesloten zijn i.v.m. de bezetting, weersomstandigheden of onderhoud. De accommodatieverschaffer kan hier zonder aankondiging vooraf toe besluiten. Ook kan het voorkomen dat in bepaalde periodes een vergoeding wordt gevraagd voor het gebruik van sommige faciliteiten en diensten.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail. 

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Macedonië & Albanië 4*

Geniet van een bijzondere rondreis waarbij je de nog vrij onontdekte landen Macedonië en Albanië combineert! Beide landen herbergen een rijke cultuur en prachtige natuur, zodat je je ogen uit zal kijken. Boek voordelig het optionele excursiepakket bij en maak kennis met alle hoogtepunten!

Sta versteld van de bergachtige en bosrijke landschappen, één van de diepste en oudste meren van Europa, pittoreske stadjes, mooie kerken, imposante kloosters en historische overbijfselen. Vooral Albanië is langzaam aan het ontwaken, waardoor je één van de eersten bent die kennis kunt maken met dit prachtige land. Tijdens het uitgebreide programma komen onder meer Ohrid, Skopje en Tirana aan het bod.

Boek optioneel een uitgebreid en zeer voordelig excursiepakket bij. Zo heb je tijdens de rondreis niet alleen entree tot de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden, maar zijn ook de lunches, waarbij je de gelegenheid krijgt om diverse lokale gerechten te proeven, inbegrepen. 

Wacht niet langer en maak kennis met deze parels van Zuid-Europa!

Hotels

Je verblijft tijdens de rondreis in goede 4* hotels, in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging

Je verblijft tijdens deze rondreis o.b.v. halfpension, inclusief ontbijt en diner. Indien je het optionele excursiepakket bijboekt, zijn ook de lunches inbegrepen. Alle drankjes bij ontbijt/lunch/diner zijn niet inbegrepen.

Het Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Ohrid (Macedonië)
Dag 2: Ohrid 
(Macedonië)
Dag 3: Skopje - Ohrid (Macedonië)
Dag 4: St. Naum Klooster (Macedonië)
Dag 5: Durres (Albanië)
Dag 6: Kruja -Tirana - Durres (Albanië)
Dag 7: Pogradec - Lin (Albanië) - Ohrid (Macedonië)
Dag 8: Ohrid - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - Ohrid (Macedonië):

Je vliegt naar Macedonië, Ohrid. Op de luchthaven word je welkom geheten door je reisleiding en vervolgens per transfer bus naar je hotel in de omgeving van het Meer van Ohrid. Diner en overnachting in je hotel.

2e dag, Ohrid (Macedonië):

Na het ontbijt maak je een panoramische tour door de stad Ohrid. Hierbij zie je de Bovenpoort van de stad en bezoek je het fort van Tsaar Samuel waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over het Meer van Ohrid. Het amfitheater en de Gallery of Icon worden ook bezocht. Dit is de perfecte plek om foto's te schieten. Aansluitend breng je een bezoek aan de Kathedraal van St. Sofia met prachtige fresco's uit de 11e eeuw. De lunch is inbegrepen. Diner en overnachting in je hotel in de omgeving van het Meer van Ohrid.

3e dag, Skopje - Ohrid (Macedonië):

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt ga je naar het culturele, economische en politieke centrum van het land gaan, Skopje! De stadstour in Skopje begint bij het Oude Treinstation, het museum van Moeder Theresa en het plein met alle belangrijke monumenten. Na de lunch ga je over de Stenen Brug naar het oude Islamitische gedeelte van de stad en de Oude Turkse Bazaar. Aansluitend bezoek je het nationale Verzets Museum. Na wat vrije tijd ga je terug naar je hotel in de omgeving van het Meer van Ohrid. Diner en overnachting in je hotel.

4e dag, St. Naum Klooster (Macedonië):

Vandaag heb je een relaxte dag voor de boeg. In de ochtend ga je per boot over een van de oudste en diepste meren van Europa, het Meer van Ohrid naar het zuidelijke gedeelte van het meer. Hier bevindt zich het klooster van St. Naum. Je zult niet alleen verbaasd staan van de prachtige natuur die zich in deze omgeving bevindt, maar ook van het schitterende oude klooster, dat voor veel Macedoniërs een heilige plek is. Aansluitend ga je per boot terug naar Ohrid, waar je op tijd terug bent voor je diner in het hotel. Bij slecht weer ga je per bus terug naar Ohrid. De lunch is inbegrepen.

5e dag, Durres (Albanië):

Albanië staat op het programma. Na de grensovergang (vergeet niet je legitimatiebewijs mee te nemen) van Macedonië met Albanië, ga je door het bergachtige landschap naar Durres, de tweede stad en belangrijkste haven van het land. Hier bezoek je het Amfitheater. Na de lunch heb je vrije tijd om zelf de stad te ontdekken. Diner en overnachting in de omgeving van Durres.

Je dient bij de grensovergang naar Albanië in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs.

6e dag, Kruja -Tirana - Durres (Albanië):

Na het ontbijt vertrekt de bus naar Tirana, de hoofdstad van Albanië. Je zult de 2 gezichten van Albanie zien, het arme en het ultramoderne. Onderweg zul je een stop maken in het kleine dorpje Kruja, de geboorteplaats van de grootste nationale held van Albanie, Skanderberg, waar je tevens zijn kasteel bezoekt. In Tirana zal de lunch gebruikt worden, waarna het centrum wordt bezocht. Aansluitend terug naar de omgeving van Durres voor diner en overnachting in je hotel.

7e dag, Pogradec - Lin (Albanië) - Ohrid (Macedonië):

Vandaag gaat de reis terug richting Macedonië en wordt Pogradec en het dorpje Lin bezocht, gelegen aan het meer van Ohrid. Hier is de enige mogelijkheid om de beroemde Forel van Ohrid te proberen. In Albanië is deze vis niet beschermd, maar wel aan de Macedonische zijde van het meer. Je hebt hier de enige mogelijkheid om dit tijdens de lunch te proberen. Aansluitend ga je over de grens naar Macedonië voor diner en overnachting in de buurt van Ohrid.

8e dag, Ohrid - Amsterdam:

Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam of Maastricht, waarbij je met een koffer vol indrukken vaak zult terugdenken aan deze bijzondere reis. Tevens is het mogelijk om je reis te verlengen in Ohrid.

Ohrid

Ohrid is gelegen aan het beroemde meer van Ohrid, het oudste en diepste meer van Europa. De stad is één van de oudste Europese nederzettingen en staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De geschiedenis van de stad gaat terug tot het jaar 353 voor Chr., toen de stad al werd beschreven door de Grieken. Ohrid stond toen bekend als Lychnidos, hetgeen ‘stad van het licht’ betekent. Het tegen een heuvel gebouwde stadje is rijk aan monumenten. U kunt zich hier dan ook vergapen aan de mooiste bouwwerken, waaronder enkele honderden met fresco’s verfraaide kerken, de Bovenpoort van Ohrid, de bijzondere kerk van St. Maria Peribleptos (13e eeuw) en het boven de stad uittorende fort van vorst Samuel, vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over het meer. Maar ook het schitterende klooster van St. Clement bij Plaosnik, de 11e eeuwse Kathedraal van St. Sofia en het 17e eeuwse koopmanshuis van de familie Robev, waarin een museum huist met verscheidene historische vondsten zijn zeker de moeite van een bezoekje waard.  

Meer van Ohrid

Het meer van Ohrid is met zijn oppervlakte van 349m² en op sommige plaatsen een diepte van 296m het grootste en diepste meer van Europa. Aan de waterkant treft u een brede en levendige promenade met verschillende cafés en restaurants. Het meer wordt omringd door groene bergketens en lager heuvels. De stranden aan het meer zijn voornamelijk kiezelstranden. De meest bekende plaats aan het meer van Ohrid is Ohrid, deze stad is vernoemd naar het meer en bestaat uit een nieuw en een historisch deel. Een kleinere toeristische plaats is Struga, dat iets westelijker is gelegen aan het meer. Het meer van Ohrid is steeds meer in trek bij toeristen.

Macedonië

Macedonië, officieel de Republiek Macedonië, ligt in Zuidoost Europa en grenst in het noorden aan Servië, in het oosten aan Bulgarije, in het westen aan Albanië en in het zuiden aan Griekenland. Het landoppervlakte is ongeveer een kwart kleiner dan Nederland.
De hoofdstad van Macedonië is Skopje.

Tijd

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

De officiële taal in Macedonië is Macedonisch. In West-Macedonië wordt overwegend Albanees gesproken. Ook Servisch, Turks en Roma komen voor. Een groot deel van de bevolking beheerst de Engelse taal.

Feestdagen

De officiële feestdagen (en vrije dagen) van Macedonië in 2018 zijn:

1 januari

 

   Nieuwjaarsdag 

2 januari

 

   De dag na Nieuwjaarsdag

7 - 8 januari

 

   Russisch Orthodox Kerstmis

6 april

 

   Orthodox Goede Vrijdag

8 - 9 april

 

   Pasen (orthodox)

24 mei

 

   St. Cyrillus en Methodius

16 mei - 14 juni

 

   Ramadan

1 juni

 

   Internationale Dag van het Kind

15 - 17 juni

 

   Eid-Al-Fitr (Suikerfeest)

2 augustus

 

   llinden Opstand

28 augustus

 

  Orthodox Maria Tenhemelopneming

21 - 23 augustus

 

  Offerfeest (Eid Al-Adha)

8 september

 

  Onafhankelijkheidsdag

11 oktober

 

   Anti-Fascisme dag

23 oktober

 

   Dag van de revolutie

8 december

 

   St. Kliment Ohridski

25 - 26 december

 

   Kerstmis

 

De officiële feestdagen (en vrije dagen) van Macedonië in 2019 zijn:

 

1 januari

 

   Nieuwjaarsdag 

7 januari

 

   Orthodox Kerstmis

14 januari

 

   Orthodox Nieuwjaar

26 april

 

   Orthodox Goede Vrijdag

28 - 29 april

 

   Pasen (orthodox)

6 mei - 4 juni

 

    Ramadan

24 mei

 

  St. Cyrillus en Methodius

5 - 7 juni

 

   Eid-Al-Fitr (Suikerfeest)

2 augustus

 

    llinden Opstand

11 - 13 augustus

 

  Offerfeest (Eid Al-Adha)

28 augustus

 

  Orthodox Maria Tenhemelopneming

8 september

 

  Onafhankelijkheidsdag

11 oktober

 

   Anti-Fascisme dag

23 oktober

 

   Dag van de revolutie

8 december

 

   St. Kliment Ohridski

25 - 26 december

 

   Kerstmis

 

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De munteenheid in Macedonië is de Denar. 1 Euro is ca. 61,56 Denar waard (augustus 2016). Met een bankpas met Cirrus- of Maestrologo kunt u bij de pinautomaten (ATM) terecht. Geld kunt u wisselen bij de banken. Ook bij wisselkantoren en de meeste hotels kunt u geld wisselen (vaak tegen een minder gunstige koers). Creditcards worden in beperkte mate geaccepteerd. Denars terugwisselen is een stuk lastiger, het beste is om uw Denars ter plaatse op te maken.

Fooien

Het is gebruikelijk om een fooi van zo’n 5 à 10% van de rekening te geven.

Voltage

Het voltage ligt tussen de 220 en 240 volt. Sommige stopcontacten kunnen dus afwijken.

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken.

Eten en drinken

De gevarieerde keuken in Macedonië kent mediterrane-, Balkan- en Turkse invloeden. Verse groenten vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd. Zo kunt u bijvoorbeeld aanschuiven voor gevulde paprika en gevulde kool- en wijnbladeren. Maar ook vlees- en visliefhebbers kunnen van allerhande gerechten genieten. Zo is er bijvoorbeeld veel (Turks) gegrild vlees en Pastrmajlija: pizza met gedroogd vlees. Bovendien kunt u in de restaurants rondom het meer van Ohrid terecht voor de hooggewaardeerde Ohrid forel. De vissoort komt alleen in dit meer voor en is dus een typisch Macedonisch gerecht te noemen. Verrijk uw maaltijd vooral met lokale rakija of een ander goed glas wijn. Onder meer de wijnen uit de Macedonische wijnstreek Tikves stemden menigeen al tevree.

Vervoer

Auto: er zijn voornamelijk tweebaanswegen, rijdt u echter naar de afgelegen gebieden, dan zult u ook onverharde wegen aantreffen. De bewegwijzering laat, met name buiten de belangrijkste steden, te wensen over.

Bus: tussen de grote steden rijden er regelmatig bussen. Zo is er bijvoorbeeld een regelmatige buslijn van Skopje naar Ohrid en Bitola. Reserveren is aanbevolen.

Trein: reizen per trein in Macedonië vergt over het algemeen veel tijd en de kwaliteit loopt achter op bijvoorbeeld de bussen.

Taxi's: taxi’s zijn een goed en goedkoop alternatief als u liever niet zelf achter het stuur kruipt. Overleg vooraf met de chauffeur hoeveel de rit u gaat kosten.

Cultuur

Het christendom heeft de meeste aanhangers in Macedonië. Voorheen waren er 365 kerken, voor elke dag één. Inmiddels is het aantal kerken gedaald. Een ander deel van de bevolking is moslim. Vele kerken en moskeeën zijn voor ieder toegankelijk. Dit geeft u de mogelijkheid om binnen te kijken. Houdt echter wel rekening met het geloof en wees dus discreet.

 

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Rondreis Macedonië & Albanië 4*
Macedonië - Ohrid
Reisduur:
MARUMK4
Een ogenblik geduld aub…