NEWSFLASH!.....MAAK KANS OP EEN FANTASTISCHE FORMULE 1-REIS VOOR TWEE PERSONEN NAAR DE GRAND PRIX VAN OOSTENRIJK 2020! 

Mijn reis
 • Ratio

4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Monaco

 • Monaco / Monte Carlo / Monte Carlo
 • Zeer scherp geprijsde reizen voor unieke Grand Prix
 • Overnachtingen met ontbijt aan Bloemenriviera
 • Staanplaats zaterdag/zondag en upgrade tribune mogelijk
 • Bustransfer zaterdag en zondag circuit v.v.
 • 4- of 5-daagse reis per KLM

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

do 21 Meivr 22 Mei
4 dagen 739
5 dagen829 

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

**Kinderkorting: niet van toepassing, om met een kind te boeken dient u deze als volwassene in te geven 

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam - Genua v.v. per KLM
 • 12 kg handbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 3 of 4 overnachtingen in het 3-sterren hotel Napoleon (of gelijkwaardig) in San Remo
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Bustransfer hotel - Circuit van Monaco zaterdag en zondag v.v.
 • Circuitkaart staanplaats Rocher voor zaterdag en zondag
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief

 • Ruimbagage tijdens de vlucht
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Toeristenbelasting (ca. € 0,75 p.p. per nacht), verplicht ter plaatse te voldoen
 • Evt. upgrade naar een tribuneplaats
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

Standaard zijn de staanplaatsen Rocher zaterdag en zondag inbegrepen in de reissom. De volgende tribunes raden wij u aan als upgrade (zie stap 6, entreekaart)! 

Tarieven:

 • Grandstand P zaterdag en zondag: € 389,-
 • Grandstand K zaterdag en zondag: € 649,-

Extra informatie

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Transfers: De afstand naar Monaco is ca. 45 kilometer. Echter, in verband met de verwachte drukte, zal meer tijd ingelast worden voor uw transfer. Stip Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld  indien u, door bijvoorbeeld verkeersopstoppingen of een verkeersongeluk, te laat op het circuit arriveert.
 • Advies tijdens de Formule 1: Wij raden u aan om oordoppen mee te nemen en voor de staanplaatsen adviseren wij u een kussentje mee te nemen waarop u kunt zitten.
 • Minimum deelname: De minimale deelname is 10 personen.
 • Programma: We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichting & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • Reispapieren: Ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail. U ontvangt uw circuitkaarten bij aankomst in uw hotel op de bestemming.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment van boeking t/m 60 dagen voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Vanaf 59 dagen voor vertrek t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom.

4- of 5-daagse Formule 1 Monaco Grand Prix

De Monaco Grand Prix is al decennia lang de meest prestigieuze race van de kalender! Deze unieke Monaco Grand Prix door het prinsendom Monte Carlo is een belevenis op zich. De F1-rijders zorgen voor spektakel op de baan, maar ook rond het circuit kijkt u uw ogen uit. Luxe jachten, dure wagens en exclusieve feestjes maken dit een race van zien en gezien worden.

Stip Reizen, de snelste reisaanbieder van Nederland, brengt u goed betaalbaar richting Monaco. De drukke Cote d’Azur laten we links liggen en strijken neer aan de prachtige Bloemenriviera. In het Italiaanse San Remo is het prima toefen en met op zaterdag en zondag een bustransfer naar het circuit hoeft u nergens meer naar om te kijken.

De eigen reisleiding is u graag van dienst op onze voordelige 4- of 5 daagse vliegreis inclusief retourvlucht per KLM vanaf Amsterdam naar Genua. Verder zijn de transfers luchthaven - hotel v.v., transfer hotel - circuit v.v. (op zaterdag en zondag) alsmede entreekaarten (staanplaatsen Rocher zaterdag en zondag) inclusief. Verblijf is het 3 sterrenhotel Napoleon (of gelijkwaardig) op basis van logies & ontbijt.

De staanplaatsen Rocher zijn reeds inclusief deze arrangementen. Wellicht zit u liever op een tribune. Hiervoor hebben we een selectie voor u gemaakt. De eerste upgrade tribune P ligt niet pal aan de baan maar geeft vanaf de kade een mooi zicht op groot deel van het circuit. De tribune K geldt als de beste van Monaco met zicht vanaf einde tunnel tot de bochtencombinatie rond het zwembad.

Hotel

U verblijft tijdens de reis in het 3-sterrenhotel Napoleon (of gelijkwaardig) aan de Italiaanse Bloemenriviera in San Remo in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Verzorging

U verblijft op basis van logies en ontbijt.


Uw reisprogramma 4-daagse Formule 1 reis

Dag 1, vrijdag 22 mei: Amsterdam - Genua - hotel
Dag 2, zaterdag 23 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - 
Formule 1 Monaco Grand Prix - Kwalificatie
Dag 3, zondag 24 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Formule 1 Monaco Grand Prix - Race
Dag 4, maandag 25 mei: Hotel - Genua - Amsterdam

1e dag, vrijdag 22 mei: Amsterdam - Genua - hotel
Vandaag vliegt u ‘s morgens rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Genua. Na aankomst aan het begin van de middag op de luchthaven van Genua staat de reisleiding te wachten. Vervolgens heeft u een bustransfer van zo'n twee uur langs de schitterende Italiaanse Bloemenriveria richting uw hotel. De komende 3 nachten verblijft u in het gezellige San Remo. De rest van de dag is ter vrije besteding.

2e dag, zaterdag 23 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Formule 1 Monaco Grand Prix - Kwalificatie
De dag van de kwalificatie. Na ontbijt staat de bus (ca. 8.30 uur*) op u te wachten voor een comfortabele transfer naar Monaco. De bus zal u een uur later bij het circuit afzetten. Voor de kwalificatie heeft u alle tijd om het mondaine Monaco te verkennen en het support programma te volgen. Omstreeks 17.30 uur* keert u met dezelfde bus terug naar het hotel. Binnen een uur bent u in het hotel en de avond is ter vrije besteding.

3e dag, zondag 24 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Formule 1 Monaco Grand Prix - Race
Het is zover de Monaco Grand Prix wordt verreden. U bent erbij en vertrekt wederom per bus (ca. 8.30 uur*) na het ontbijt richting Monaco. Naar verwachting duurt deze transfer wederom een uur. Mocht u staanplaatsen hebben dan raden we aan om tijdig een plekje te zoeken. Met een upgrade naar een tribune bent u verzekerd van een vaste plaats. Na hopelijk een spannende en spectaculaire race vertrekken we rond de klok van 18.30 uur* weer naar uw hotel met een verwachte aankomst van 19:30 uur. De avond is ter vrije besteding.

4e dag, maandag 25 mei: hotel - Genua - Amsterdam
Helaas alweer de laatste dag. U kunt op uw gemak opstaan. We brengen u aan het eind van de ochtend via een twee uur durende bustransfer naar de luchthaven van Genua vanwaar u op het vliegtuig richting Nederland stapt. Wij verwachten dat u tevreden kan terugkijken op een heerlijk verblijf aan de Bloemenriviera en Monaco.

 

Uw reisprogramma 5-daagse Formule 1 reis

Dag 1, donderdag 21 mei: Amsterdam - Genua - hotel
Dag 2, vrijdag 22 mei: Dag ter vrije besteding 
Dag 3, zaterdag 23 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Monaco - Kwalificatie

Dag 4, zondag 24 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Monaco - Race
Dag 5, maandag 25 mei: hotel - Genua - Amsterdam


1e dag, donderdag 21 mei: Amsterdam - Genua - hotel
Vandaag vliegt u ‘s morgens rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Genua. Na aankomst aan het begin van de middag op de luchthaven van Genua staat de reisleiding te wachten. Vervolgens heeft u een bustransfer van zo'n twee uur langs de schitterende Italiaanse Bloemenriveria richting uw hotel. De komende 4 nachten verblijft u in het gezellige San Remo. De rest van de dag is ter vrije besteding.

2e dag, vrijdag 22 mei: Dag ter vrije besteding
De volledige dag heeft u ter vrije besteding. Het hotel is in of nabij de mooie badplaats San Remo. Een bezoek aan deze stad met een zeer fraai stand is natuurlijk aan te raden. Verder zijn er winkelmogelijkheden en kunt u genieten van de uitgebreide Italiaanse keuken. San Remo is ook beroemd vanwege het casino, leuk indien u een gokje wilt wagen!

3e dag, zaterdag 23 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Formule 1 Monaco Grand Prix - Kwalificatie
De dag van de kwalificatie. Na ontbijt staat de bus (ca. 8.30 uur*) op u te wachten voor een comfortabele transfer naar Monaco. De bus zal u een uur later bij het circuit afzetten. Voor de kwalificatie heeft u alle tijd om het mondaine Monaco te verkennen en het support programma te volgen. Omstreeks 17.30 uur* keert u met dezelfde bus terug naar het hotel. Binnen een uur bent u in het hotel en de avond is ter vrije besteding.

4e dag, zondag 24 mei: Transfer hotel - circuit v.v. - Formule 1 Monaco Grand Prix - Race
Het is zover de Monaco Grand Prix wordt verreden. U bent erbij en vertrekt wederom per bus (ca. 8.30 uur*) na het ontbijt richting Monaco. Naar verwachting duurt deze transfer wederom een uur. Mocht u staanplaatsen hebben dan raden we aan om tijdig een plekje te zoeken. Met een upgrade naar een tribune bent u verzekerd van een vaste plaats. Na hopelijk een spannende en spectaculaire race vertrekken we rond de klok van 18.30 uur* weer naar uw hotel met een verwachte aankomst van 19:30 uur. De avond is ter vrije besteding.

5e dag, maandag 25 mei: hotel - Genua - Amsterdam
Helaas alweer de laatste dag. U kunt op uw gemak opstaan. We brengen u aan het eind van de ochtend via een twee uur durende bustransfer naar de luchthaven van Genua vanwaar u op het vliegtuig richting Nederland stapt. Wij verwachten dat u tevreden kan terugkijken op een heerlijk verblijf aan de Bloemenriviera en Monaco.


* Transfertijden onder voorbehoud van wijzigingen in het programma van het circuit. De definitieve tijden ontvangt u ca. 15 dagen voor vertrek bij de reisbescheiden en kunnen ter plaatse eventueel nog aangepast worden. 

Monte Carlo

Monte Carlo is een gedeelte van de Franse stadstaat Monaco en staat bekend om zijn casino’s, stranden en de beroemde mensen die hier wonen. De wijk werd midden 19de eeuw gebouwd door prins Karel III om zijn schatkist te spekken. Naast de Grand Prix Formule 1 van Monaco en de Rally van Monte Carlo worden er veel evenementen georganiseerd, uiteenlopend van bokswedstrijden tot modeshows. James Bond is hier ook regelmatig op bezoek geweest. In Monte Carlo ligt het Hotel de Paris, één van de meest exclusieve hotels ter wereld! Bezienswaardig in Monte Carlo zijn o.a. het Monte Carlo Casino. Dit is een goketablissement in Monaco. Het schitterende casino wordt omringd door tuinen en heeft een terras van waaruit u tot aan Italië kunt kijken! Een bezoek aan Musée National de Monaco is eveneens een bezoekje waard.

Monaco

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Monaco, aan de landzijde compleet omringd door Frankrijk, is een klein vorstendom (ook wel dwergstaat genoemd) aan de Middellandse Zee. Monaco is het op een na kleinste land ter wereld (na Vaticaanstad). Het land is vooral bekend door het Monte Carlo casino en als badplaats.

Tijd: Er is geen tijdsverschil met Nederland.
Taal: De officiële taal is Frans. Maar ook Engels, Italiaans & Monegaskisch word er gesproken.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt.
Valuta: De officiële munteenheid is de Euro.
Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Monaco zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
27 januari Sainte Dévote
April Pasen
01 mei Dag van de Arbeid/May Day
Mei Hemelvaartsdag
Mei/Juni Pinksteren (verschilt per jaar)
01 november Allerheiligen
19 november Fête du Prince
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudjaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren in Monaco

Hoewel het mogelijk is om met uw mobiele telefoon te telefoneren in Monaco, adviseren wij u om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij uw provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.

Internet in Monaco

In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling.

Het mobiele netwerk is goed in geheel Monaco. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon of tablet, adviseren wij u om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd uw dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Bij de meeste providers kunt u doorgaans uw eigen bundel blijven gebruiken door heel Europa, vraag bij u provider na of dit voor uw abonnement ook geldt.

3. Eten en drinken

Het kraanwater in Monaco is drinkbaar, maar waarschijnlijk vindt u mineraalwater lekkerder.

Monaco telt meer verschillende keukens dan het land groot is. De Italiaanse, Franse en Mediterrane keuken hebben duidelijk de overhand. Van simpele maar vooral betaalbare maaltijden tot exclusieve diners, in Monaco vindt u het allemaal. De goedkopere restaurantjes vindt u in het stadscentrum waar u zoal de simpele gerechten kunt bestellen als pizza en salades. Voor de meer exclusievere restaurants kunt u terecht in de omgeving van het beroemde Monte-Carlo casino.

4. Geldzaken/Fooien

Wij adviseren u om voldoende contant geld mee te nemen. Dit in het geval er onverhoopt geen contant geld meer komt uit de pinautomaten.

Het is in Monaco gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 10%. Let u er wel op dat er vaak al een fooi inbegrepen is en deze 10% daar bovenop nog gebruikelijk is.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Monaco heeft een mediterraans klimaat, dat zorgt voor aangenaam warme zomers en relatief milde winters. Het gehele jaar door is de zon in Monaco ook veel te zien. Regenbuien worden vaak buiten het zomerseizoen gezien, echter kan het in de zomer altijd voorkomen dat er een slechte dag tussen zit. Sneeuw komt in Monaco zelden voor.

7. Vervoer

Monaco heeft geen eigen luchthaven. Reizigers komt vaak per trein, bus of met eigen vervoer naar Monaco. In Monaco kunt u zich te voet goed verplaatsen, echter is het landschap heuvelachtig. U kunt dan ook terugvallen op het openbaar vervoer verzorgd door Compagnie des Autobus (tijdens de Monaco Grand Prix is dit zeer beperkt).

Circuit de Monaco-Monte Carlo

Het Circuit de Monaco-Monte Carlo is gelegen in het gelijknamige prinsdom. Monaco wordt geheel omsloten door Frankijk met Nice als de grootste nabije stad. Er wordt al bijna een eeuw door de nauwe straten van Monaco gereden. De eerste race was in 1929 en de Grand Prix de Monaco staat standaard op de F1-kalender. Niet voor niks maakt Monaco samen met de Indianapolis 500 en de 24 uur van Le Mans onder-deel uit van de zogenaamde ‘Triple Crown of Motorsport’. Coureurs willen daarom maar al te graag op de bovenste plek van het podium staan van deze meest prestigieuze wedstrijd van het wereldkampioenschap.

In de maand mei wordt Monaco geheel omgetoverd tot een circuit. De opbouw en afbouw duren zo’n zes weken. De baan blijft overigens voor het normale verkeer open tot vlak voor en na het dagprogramma. Zo zijn de parades van de meest luxe en dure auto’s welke in de avonduren zich op de straten begeven een attractie op zich.

In de lange geschiedenis van deze Grand Prix loopt als rode draad natuurlijk het unieke karakter van de baan. Inhalen is moeilijk, maar op een aantal punten zeker mogelijk zoals de Saint Devote-bocht en de chicane aan het einde van de tunnel. Er zijn nagenoeg geen uitloopstroken, waardoor de kans op schade enorm is. Dit heeft het wedstrijdverloop vaak op zijn kop gezet en menig maal is daarom de maximale raceduur van twee uur volledig benut.

Statistieken

Rondes: 78
Aantal bochten: 19
Lengte circuit: 3,337 km
Lengte Grand Prix: 260,286
Maximale snelheid: 289 km per uur
Pole position: rechterkant van het circuit
Ronde record: 1:14.260 (Max Verstappen, 2018)
Meeste zegens coureurs: Ayrton Senna (6x)
Meeste zegens teams: McLaren (13x)

Winnaars afgelopen 5 jaar

 • 2015: Nico Rosberg (Mercedes)
 • 2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2017: Sebastian Vettel (Ferrari)
 • 2018: Daniel Ricciardo (Red Bull Racing)
 • 2019: Lewis Hamilton (Mercedes)

Resultaten Max Verstappen op het Circuit de Monaco-Monte Carlo

 • 2016: DNF door crash
 • 2017: 5e plaats met een tijd van 1:44:50.539
 • 2018: 9e plaats met een tijd van 1:43:20.124
 • 2019: 4e plaats met een tijd van 1:43:33.974

Bloemenrivièra en San Remo

De Italiaanse Rivièra is een deel van de kust van Noord-Italië lopende van de grens van de Franse Côte d'Azur tot de Italiaanse regio Toscane. De kuststrook ligt aan de Ligurische Zee en wordt daarom ook de Ligurische kust genoemd.

De Rivièra is zowel ten westen als ten oosten van de havenstad Genua gelegen. In het Italiaans wordt het oostelijke deel ‘Riviera di Levante’ genoemd met de wereldberoemde Cinque Terre. De Cinque Terre is een rotsachtig gebied dat bestaat uit vijf spectaculaire dorpjes direct aan zee: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De felgekleurde dorpjes zijn aan elkaar verbonden door middel van een wandelpad en een spoorlijn. Het westelijke deel heet de ‘Riviera di Ponente’ en eindigt bij Ventimiglia aan de Franse grens. Het meest westelijke gedeelte hiervan wordt ‘Riviera dei Fiori’ (Bloemenrivièra) genoemd.

Niet alleen de naam van deze regio klinkt vrolijk, kleurrijk en romantisch, maar dat is de Italiaanse Bloemenrivièra ook echt. Langs deze kust vindt u schilderachtige kustplaatsjes; de één nog mooier dan de ander. Naast fijne brede zandstranden heeft de Bloemenrivièra een prachtige natuur. Het is daardoor een populaire vakantiebestemming zeker in de lente en zomer. Mede door het aangename microklimaat met een temperatuur van rond de 26 graden. De mooiste plaatsen van de westkant zijn: Alassio, Cervo, Ventimiglia, Toirano en San Remo.

San Remo is een chique en klassieke badplaats aan de Bloemenrivièra en reeds eeuwenlang een goed bezochte bestemming vanwege zijn vele zonne-uren. Het heeft een erg sfeervolle haven en vele terrasjes, restaurants en winkeltjes. San Remo staat verder bekend om het casino in sfeervolle jaren 70-stijl. Wielrenliefhebbers kennen de naam San Remo natuurlijk van de bekende wielerklassieker in het voorjaar: Milaan - San Remo (Primavera). Een andere trekpleister van San Remo is het oude Middeleeuwse centrum in de vorm van een Pigna (pijnappel). Het bestaat uit diverse kleine straatjes die lopen naar het hoogste punt van de stad. Op deze heuvel en mooi uitzichtpunt staat de in 1630 gebouwde Sanctuaria della Madonna della Costa.

Hotel Formule 1 Grand Prix Monaco

(Ca.15 dagen voor vertrek ontvangt u de definitieve hotellijst)


SAN REMO
Het hotel is op nog geen 45 kilometer van Monaco in San Remo aan de kleurrijke Italiaanse Bloemenrivièra, bekent vanwege de prachtige natuur en het aangename klimaat. San Remo heeft naast een mooi strand een sfeervolle haven, vele terrasjes, restaurants en winkeltjes. Dwaal heerlijk door het oude Middeleeuwse centrum of waag een gokje in het beroemde casino.

Hotel Napoleon ***
Het hotel Napoleon is een gastvrije driesterren accommodatie nabij het strand in San Remo. De kamers zijn voorzien van o.a. een eigen badkamer met douche en/of bad, airconditioning en een kluisje. Veel kamers geven een prachtig uitzicht op de zee. Ontbijt wordt elke ochtend in het restaurant geserveerd. Het hotel heeft verder een gezellige bar. Op slechts 100 meter afstand van het hotel kunnen gasten bij diverse hippe strandtenten eten of heerlijk relaxen. Het centrum van San Remo is op zo’n 20 minuten loopafstand.

Bovenstaand hotel is onder voorbehoud en kan wegens operationele redenen worden gewijzigd naar een gelijkwaardig alternatief  

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Monaco
Monaco - Monte Carlo
Reisduur:
ITMCNB
Een ogenblik geduld aub…