Mijn reis

MSC World Europa


De MSC World Europa is de toekomst van het cruisen en zal eind december 2022 in de vaart gaan. Het schip wordt in de MSC Cruises vloot als eerste aangedreven door LNG wat op dit moment één van de schoonste en snelste scheepsbrandstof is. Het 333 meter lange schip trakteert je op een futuristische cruise-ervaring. De meest zichtbare innovatie bevindt zich aan de achterzijde van het schip. Het schip heeft namelijk een achterzijde in de vorm van een Y. Op deze manier hebben meer hutten uitzicht op de buitenwereld en het centrale plein.

Eén van de eyecatchers van het schip is de maar liefst 104 meter lange promenade met panoramisch uitzicht op de oceaan. Daarnaast heeft het schip ook nog eens de recordbrekende, langste droge glijbaan op zee, The Venom Drop. Deze strekt zich uit over maar liefst elf dekken. Er is voor ieder wat wils aan boord. Geniet van verrassende straatoptredens, stap in de botsauto’s of geniet van waterpret in het grootste waterpark van de MSC Cruises vloot. Het schip beschikt over verschillende zones met andere thema’s, aankleding en sfeer: van de levendige promenade met veel entertainment, winkels en bars tot de Zen Zone voor volwassenen of de Family Zone met diverse kinderzones.

Geniet van een theatershow in de Metropolitan Theatre. Ben je op zoek naar meer avontuur? Kies dan voor een ritje met de Zip Line of een wandeling over de Himalayan Brug. Kom tot rust in de luxe Balinese Spa, zwem in één van de zes zwembaden of stap in één van de vele whirlpools. Eén van de zwembaden heeft zelfs een schuifdak.

De verschillende restaurants zullen ervoor zorgen dat je smaakpapillen een reis rond de wereld maken. Er zijn maar liefst 13 eetgelegenheden waarvan er zes specialiteitenrestaurants zijn. Geniet van mediterrane vis in La Pescaderia of kies voor het gloednieuwe concept Butcher's Cut steak house, Hola! Tacos & Cantina en Kaito Teppanyaki & Sushi Bar. Uiteraard bent u ook welkom in de drie buffetrestaurants waarvan er eentje zelfs 24-uur per dag geopend is. Als je een zoetekauw bent dan kun je een bezoek aan Venchi 1818 Chocolate Bar en Venchi 1878 Gelato and Creperie ook zeker niet overslaan.

Er zijn maar liefst 21 bars aanwezig op het schip. De Emporium Koffiebar serveert koffies van over de hele wereld. Stap in de bar met verse sappen of geniet van overheerlijke cocktails in de Elixir Cocktail Bar. In de Masters of the Sea Pub kan er voor het eerst aan boord ambachtelijk speciaal bier worden gebrouwen.

Na een dag vol vermaak en vertier kun je je terugtrekken in je eigen hut. Er zijn 19 verschillende hut categorieën, met daarbij zeven gloednieuwe ontwerpen. Daarnaast beschikt het schip over het grootste aantal balkonhutten in de gehele MSC vloot. Sommige hutten snuiven de levendige sfeer van de promenade op en andere zijn meer verfijnde suites voor de MSC Yacht Club.
Een ogenblik geduld aub…