Mijn reis

Kootwijk


Kootwijk

Kootwijk is een klein dorp in de gemeente Barneveld. Het dorp is gelegen midden in de bossen, op de westflank van de Veluwe. Direct ten zuiden van Kootwijk ligt het, grootste stuifzandgebied van Europa, het unieke Kootwijkerzand. Een kleine vijf kilometer ten oosten, in de gemeente Apeldoorn ligt de plaats Radio Kootwijk.

Veluwe

De Veluwe staat uiteraard bekend om haar prachtige landschap vol met natuurgebieden. Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen, heuvels gevormd door gletsjers in de ijstijd. Natuurliefhebbers kunnen eindeloos wandelen in de omgeving met bossen, heide, stuifzand, valleien, beekjes, ruimte en rust. Er zijn dan ook vele fiets- en wandelroutes uitgestippeld in de hele streek. Maar ook vindt u in deze regio verschillende historische bezienswaardige stadjes, gezellige dorpen, bijzondere attracties en diverse musea.
 

Bezienswaardigheden

Bekende toeristische steden in de regio zijn o.a. Beekbergen, Hoenderloo, Garderen en Harderwijk. De Veluwe is tevens ook een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar steden als Apeldoorn, Arnhem en Ede. Bezoek ook het Nationaal Park de Hoge Veluwe met prachtige naaldbossen, zandverstuivingen, meren en uitgestrekte heidevelden. Tevens is de omgeving ook ideaal voor paardensport, watersport en golf. Voor een leuk dagje uit met de kinderen bezoekt u de Apenheul in Apeldoorn! 
Een ogenblik geduld aub…