Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

m/v Hondius


Beleef de laatste onaangetaste gebieden ter wereld aan boord van het m/v Hondius. Met een lengte van iets meer dan 100 meter is het schip relatief klein, wat de (maximaal) 170 gasten een ontspannen en intieme sfeer garandeert. Het schip is de laatste aanwinst in de vloot van Oceanwide Expedions en in 2019 in de vaart genomen. Het m/v Hondius is tevens het meest geavanceerde schip van de Nederlandse rederij Oceanwide Expeditions en is 's werelds eerste geregistreerde Polar Class 6 cruiseschip, dat voldoet aan de nieuwste groene vereisten van de Polar Code. Het schip biedt een deluxe standaard maar biedt tegelijkertijd ook de bekende gezellige en informele Oceanwide atmosfeer aan boord. De voorzieningen en het vermaak aan boord zorgen ervoor dat jouw Hondius-reis echt onvergetelijk wordt!

De Hondius voldoet aan de nieuwste en hoogste Lloyd’s Register-normen voor ijsversterkte cruiseschepen. Hondius overtreft zelfs de vereisten van de Polar Code, aangenomen door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), en vertegenwoordigt het meest flexibele, geavanceerde, innovatieve toervaartuig in de poolgebieden, grondig geoptimaliseerd voor verkenningsreizen die je veruit het dichtste bij de natuur in het Noordpoolgebied en Antarctica brengen.
Niet alleen zullen de voorzieningen en het vermaak aan boord ervoor zorgen dat jouw Hondius -reis echt onvergetelijk wordt, dit schip geeft je ook de gemoedsrust die hoort bij het kiezen van een van de meest milieuvriendelijke schepen op de poolzeeën. Hondius maakt gebruik van Ledverlichting, stoomverwarming, biologisch afbreekbare lakken en smeermiddelen en geavanceerde systemen voor energiebeheer die het brandstofverbruik en CO2-niveau minimaal houden. Dit betekent dat wanneer je aan boord van Hondius vaart, je zoveel mogelijk kunt genieten van de exotische landschappen en dierenleven terwijl je deze zo min mogelijk beïnvloedt.

De filosofie voor de reizen in het Noord- en Zuidpoolgebied is het beleven en ontdekken van de bijzondere Pool natuur en daarom is Oceanwide Expeditions in de eerste plaats gericht op een actief en educatief expeditie-reisprogramma waarbij zoveel mogelijk tijd aan land wordt doorgebracht. Oceanwide Expeditions wil de vaarafstanden op zee zo kort mogelijk houden en focussen zich vanwege de vele natuurliefhebbers aan boord op natuur gerelateerde activiteiten aan land. Ze hebben daarom een vloot krachtige zodiacs aan boord die snelle landingen op de kusten mogelijk maakt voor alle passagiers. Snel zodiac transport kan gegarandeerd worden door het gebruik van twee aparte gangways met daarnaast ook een binnen in het schip gelegen zodiacplatform dat ook gebruikt kan worden bij speciale outdoor activiteiten zoals kajakken.

Aan boord is één dek gereserveerd voor het geven van (meertalige) lezingen en presentaties in een grote observation lounge met daarbij een extra lecture room. Het schip biedt een deluxe standaard maar biedt tegelijkertijd ook de bekende gezellige en informele Oceanwide atmosfeer aan boord. Er is een gezellige bar en een comfortabel restaurant aanwezig.
Een ogenblik geduld aub…