NEWS FLASH! T/m 31 januari is het Januari Sale bij Stip Reizen. Profiteer de rest van januari van superkortingen die oplopen tot € 350,- per persoon!

Mijn reis
 • Ratio

3-, 4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Oostenrijk vanaf Amsterdam

 • Oostenrijk / Steiermark / Spielberg
 • Oranjefeest op prachtig gelegen Red-Bull-Ring
 • Verblijf o.b.v. halfpension
 • Eigen Stip-reisbegeleiding aanwezig
 • Bustransfer zaterdag en zondag circuit v.v.
 • 3-, 4-, of 5-daagse reis per Austrian Airlines vanaf Amsterdam

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting is reeds berekend in de prijs.
do 2 Julivr 3 Juliza 4 Juli
3 dagen  589
4 dagen 619 
5 dagen719  

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

**Kinderkorting: niet van toepassing op reis, om met een kind te boeken dient u deze als volwassene in te geven. Wel kinderkorting op 'circuitkaart' mogelijk. Kinderen t/m 14 jaar hebben onder begeleiding van een betalende volwassene gratis toegang. Boekingen met kinderkaarten zijn alleen te boeken via ons Contact Center: 088 7070600 

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Wenen v.v. per Austrian Airlines
 • 7 kg handbagage
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 2, 3 of 4 overnachtingen in 3-sterren Sporthotel am Semmering (of gelijkwaardig)
 • Verzorging o.b.v. halfpension (ontbijt+diner)
 • Transfer hotel - Red-Bull-Ring circuit v.v. op zaterdag en zondag 
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief

 • Ruimbagage tijdens de vlucht
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Toeristenbelasting (ca. € 2,40 p.p. per nacht), verplicht ter plaatse te voldoen
 • Toegangskaarten circuit
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

Indien u de 5-daagse reis heeft geboekt kunt u optioneel ook vrijdag voor € 35,00 een retourtransfer bijboeken naar/van het circuit. Heenreis om ca. 08.30 uur vertrek vanaf uw hotel. Terugreis ca. 17.00 uur vanaf het circuit.

De toegangskaarten zijn niet standaard inbegrepen in de reissom. Wij bieden de volgende toegangskaarten aan: (zie stap 6, entreekaart) 

Tarieven:

 • Staanplaatsen weekend: € 105,-
 • Grandstand Red Bull L/M/N weekend: € 215,-

Extra informatie

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Transfers: De afstand naar van de Red-Bull-Ring is ca. 100 kilometer (vanaf Semmering) en ca. 190 kilometer (vanaf Wenen Airport). Echter, in verband met de verwachte drukte, zal meer tijd ingelast worden voor uw transfer. Stip Reizen kan niet aansprakelijk worden gesteld indien u, door bijvoorbeeld verkeersopstoppingen of een verkeersongeluk, te laat op het circuit arriveert.
 • Hotelkamers: Er zijn een beperkt aantal kamers beschikbaar met gescheiden bedden en deze kunnen daarom niet worden gegarandeerd. Indien u op een kamer met niet gescheiden bedden wordt geplaatst dan heeft u wel altijd eigen beddengoed per persoon ter beschikking. 
 • Advies tijdens de Formule 1: Wij raden u aan om oordoppen mee te nemen en voor de staanplaatsen adviseren wij u een kussentje mee te nemen waarop u kunt zitten.
 • Minimum deelname: Niet van toepassing
 • Programma: We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichting & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • Reispapieren: Ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail. U ontvangt uw circuitkaarten bij aankomst in uw hotel op de bestemming.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment van boeking t/m 60 dagen voor vertrek: 75% van de reissom.
 • Vanaf 59 dagen voor vertrek t/m de dag van vertrek: 100% van de reissom.

3-, 4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Oostenrijk vanaf Amsterdam

De Grand Prix van Oostenrijk is sinds zijn terugkeer in 2014 mateloos populair onder de Nederlandse fans. De volle tribunes zijn het gehele weekend oranje gekleurd en ieder jaar neemt het aantal toe. Logisch, want de uitstekende faciliteiten en de gemoedelijke Oostenrijkse sfeer maken de Red-Bull-Ring een feest om te bezoeken. Indien er even geen actie op de baan is kan men zich perfect vermaken in de uitgebreide F1-fanzone.

De 2018 en 2019 edities liggen iedereen nog vers in het geheugen. Max Verstappen reed tot tweemaal toe magistraal op het landelijk gelegen circuit in de Alpen. Bloedstollende inhaalacties deden de fans op het puntje van de stoel zitten resulterend in verdiende en zwaarbevochten overwinningen voor Max. De beelden van de kolkende oranjemassa tijdens het Wilhelmus maakte het plaatje helemaal compleet. Daar wilt u toch ook bij zijn!

Stip Reizen, de snelste reisaanbieder van Nederland, hoop dat het Red Bull-team dit kunstje ook in 2020 kan herhalen en is daar graag samen met u getuige van. Hiervoor hebben we een aantal mooie reizen samengesteld. Voor de hotelovernachtingen gaan we naar de schitterende groene bergachtige omgeving van Semmering. In het hotel zal het u aan niks ontbreken en u verblijft er ook nog eens op halfpension basis!

U heeft de keuze uit een 3- 4- of 5 daagse vliegreis inclusief retourvlucht per Austrian Airlines vanaf Amsterdam naar Wenen. Hier staat onze reisbegeleiding u natuurlijk op te wachten. Verder zijn de transfers luchthaven - hotel v.v., transfer hotel - circuit v.v. (op zaterdag en zondag) inclusief. Verblijf is het 3-sterren Sporthotel am Semmering (of gelijkwaardig) en zoals gezegd op basis van halfpension.

De toegangskaarten kunnen optioneel worden toegevoegd alsmede een transfer naar het circuit op de vrijdag. Naast de staanplaatsen bieden we de Red Bull L/M/N tribune aan. Door de layout van het circuit heeft u zowel vanaf de staanplaatsen en de tribune Red Bull L/M/N een prima zicht op een groot gedeelte van de baan.

Hotel

U verblijft tijdens de reis in 4-sterren Sporthotel am Semmering (of gelijkwaardig) in Semmering, in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Verzorging

U verblijft op basis van halfpension (ontbijt+diner)


Uw reisprogramma 3-daagse Formule 1 reis

Dag 1, zaterdag 4 juli: Amsterdam - Wenen - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Kwalificatie
Dag 2, zondag 5 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Race
Dag 3, maandag 6 juli: Wenen - Amsterdam

1e dag, zaterdag 4 juli: Amsterdam - Wenen - circuit v.v. - Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Kwalificatie
Vandaag vliegt u in de vroege ochtend rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Wenen. Hier komt u tegen 9 uur aan. Op de luchthaven van Wenen wordt u opgevangen door onze reisleiding. Vervolgens heeft u gelijk een transfer per bus van zo’n 2 uur van de luchthaven van Wenen naar het circuit. U bent hier op tijd voor de F1-kwalificatie. U heeft de keuze om een staanplaats of een tribune bij te boeken. Wij raden u de tribune aan om zo optimaal verzekerd bent van een vaste plek. Omstreeks 17.30 uur* keert u terug naar het hotel, waar we een uur later verwachten aan te komen. Het hotel is in Semmering gelegen in een wonderschone omgeving. U verblijft de komende 2 nachten op halfpension basis en heeft dus naast een heerlijk ontbijt ook iedere avond een diner inclusief. De avond is ter vrije besteding.

2e dag, zondag 5 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Race
Vandaag zullen we ons opmaken voor een dag waarop het circuit van Oostenrijk Oranje zal kleuren. Na het ontbijt rijden we (om ca. 8.15 uur*) richting het circuit. We houden rekening met een reistijd tot anderhalf uur. Vanaf de busparking bent u gemakkelijk in de F1-fanzone voor een hapje en een drankje of de nieuwste merchandise van de F1-teams. Hopelijk wordt het net weer zo’n feest als afgelopen seizoen! We keren om ca.18.15 uur* weer terug naar ons hotel, waar we rond ca. 20:00 uur* verwachten aan te schuiven aan het diner. De rest van de avond is ter vrije besteding.

3e dag, maandag 6 juli: Wenen- Amsterdam
Heden morgen kunt u heerlijk uitslapen. U vliegt pas ’s avonds terug en we bieden u vandaag de mogelijkheid om een paar uur in Wenen te vertoeven. Aan het eind van de ochtend brengt de bus u in een uur naar Wenen waar u op eigen gelegenheid het prachtige historische centrum kan verkennen. Aan het eind van de middag rijdt de bus verder naar de luchthaven van Wenen. Om ca. 18:15 uur* kunt u dan tijdig inchecken voor uw retourvlucht twee uur later naar Amsterdam. Na een twee uur durende vlucht arriveert u in Amsterdam. Wij hopen dat u dan kan terugkijken op een paar dagen vol raceactie en Oostenrijkse rust!

Uw reisprogramma 4-daagse Formule 1 reis

Dag 1, vrijdag 3 juli: Amsterdam - Wenen
Dag 2, zaterdag 4 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Kwalificatie

Dag 3, zondag 5 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Race
Dag 4, maandag 6 juli: Wenen - Amsterdam


1e dag, vrijdag 3 juli: Amsterdam - Wenen
Vandaag vliegt u in de vroege ochtend rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Wenen. Op de luchthaven van Wenen wordt u opgevangen door onze reisleiding. Vervolgens heeft u een transfer per bus van zo’n uur van de luchthaven van Wenen naar het hotel. Het hotel is in Semmering gelegen in een wonderschone omgeving. U verblijft de komende 3 nachten op halfpension basis en heeft dus naast een heerlijk ontbijt ook iedere avond een diner inclusief. De rest van de dag is ter vrije besteding.

2e dag, zaterdag 4 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Kwalificatie
Zaterdag de dag van de kwalificatie! Gezien de te verwachten reistijd van ruim een uur zullen de bussen redelijk vroeg vertrekken naar het circuit. Na ontbijt staan de bussen (pm ca. 8.30 uur*) klaar. U heeft de keuze om een staanplaats of een tribune bij te boeken. Wij raden u de tribune aan om zo optimaal verzekerd bent van een vaste plek. Omstreeks 17.30 uur* keert u terug naar het hotel, waar we een uur later verwachten aan te komen. De avond is ter vrije besteding.

3e dag, zondag 5 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Race
Vandaag zullen we ons opmaken voor een dag waarop het circuit van Oostenrijk oranje zal kleuren. Na het ontbijt rijden we (om ca. 8.15 uur*) richting het circuit. We houden rekening met een reistijd tot anderhalf uur. Vanaf de busparking bent u gemakkelijk in de F1-fanzone voor een hapje en een drankje of de nieuwste merchandise van de F1-teams. Hopelijk wordt het net weer zo’n feest als afgelopen seizoen! We keren om ca. 18.15 uur* weer terug naar ons hotel, waar we rond ca. 20:00 uur* verwachten aan te schuiven aan het diner. De rest van de avond is ter vrije besteding.

4e dag, maandag 6 juli: Wenen- Amsterdam
Heden morgen kunt u heerlijk uitslapen. U vliegt pas ’s avonds terug en we bieden u vandaag de mogelijkheid om een paar uur in Wenen te vertoeven. Aan het eind van de ochtend brengt de bus u in een uur naar Wenen waar u de op eigen gelegenheid het prachtige historische het centrum kan verkennen. Aan het eind van middag rijdt de bus verder naar de luchthaven van Wenen. Om ca. 18:15 uur* kunt u dan tijdig inchecken voor uw retourvlucht twee uur later naar Amsterdam. Na een twee uur durende vlucht arriveert u in Amsterdam. Wij hopen dat u dan kan terugkijken op een paar dagen vol raceactie en Oostenrijkse rust!
 

Uw reisprogramma 5-daagse Formule 1 reis

Dag 1, donderdag 2 juli: Amsterdam - Wenen
Dag 2, vrijdag 3 juli: Semmering
Dag 3, zaterdag 4 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Kwalificatie

Dag 4, zondag 5 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Race
Dag 5, maandag 6 juli: Wenen - Amsterdam


1e dag, donderdag 2 juli: Amsterdam - Wenen
Vandaag vliegt u ‘s morgens rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Wenen. Op de luchthaven van Wenen wordt u opgevangen door onze reisleiding. Vervolgens heeft u een transfer per bus van zo’n uur van de luchthaven van Wenen naar het hotel. Het hotel is in Semmering gelegen in een wonderschone omgeving. U verblijft de komende 4 nachten op halfpension basis en heeft dus naast een heerlijk ontbijt ook iedere avond een diner inclusief. De rest van de dag is ter vrije besteding.

2e dag, vrijdag 3 juli: Semmering
Op vrijdag heeft u de keuze om de optionele transfer naar het circuit bij te boeken of een dagje te blijven relaxen in het hotel. De ruime faciliteiten en schitterende locatie van het lenen zich daar goed voor. Mocht u naar het circuit gaan dan zullen we (om ca. 8.30 uur*) naar het circuit vertrekken, voor een bezoek aan o.a. de vrije trainingen van de Formule 1. Omstreeks 17.00 uur* verlaten we de Red-Bull-Ring voor de transfer naar het hotel. De transfers van en naar het circuit duren op vrijdag zo’n uur en een kwartier. De avond is ter vrije besteding.

3e dag, zaterdag 4 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Kwalificatie
Zaterdag de dag van de kwalificatie! Gezien de te verwachten reistijd van ruim een uur zullen de bussen redelijk vroeg vertrekken naar het circuit. Na ontbijt staan de bussen ( om ca. 8.30 uur*) klaar. U heeft de keuze om een staanplaats of een tribune bij te boeken. Wij raden u de tribune aan om zo optimaal verzekerd bent van een vaste plek. Omstreeks 17.30 uur* keert u terug naar het hotel, waar we een uur later verwachten aan te komen. De avond is ter vrije besteding.

4e dag, zondag 5 juli: Grand Prix Formule 1 Oostenrijk - Race
Vandaag zullen we ons opmaken voor een dag waarop het circuit van Oostenrijk oranje zal kleuren. Na het ontbijt rijden we (om ca. 8.15 uur*) richting het circuit. We houden rekening met een reistijd tot anderhalf uur. Vanaf de busparking bent u gemakkelijk in de F1-fanzone voor een hapje en een drankje of de nieuwste merchandise van de F1-teams. Hopelijk wordt het net weer zo’n feest als afgelopen seizoen! We keren om ca. 18.15 uur* weer terug naar ons hotel, waar we rond ca. 20:00 uur* verwachten aan te schuiven aan het diner. De rest van de avond is ter vrije besteding.

5e dag, maandag 6 juli: Wenen - Amsterdam
U vliegt pas aan het eind van de middag retour vanuit Wenen dus u kunt heerlijk uitslapen. Rond ca. 14:00 uur* wordt u naar de luchthaven van Wenen gebracht. Omstreeks 15:20 uur* kunt u dan tijdig inchecken voor uw retourvlucht twee uur later naar Amsterdam. Na een twee uur durende vlucht arriveert u in Amsterdam. Wij hopen dat u dan kan terugkijken op een paar dagen vol raceactie en Oostenrijkse rust!


* Transfertijden onder voorbehoud van wijzigingen in het programma van het circuit. De definitieve tijden ontvangt u ca. 15 dagen voor vertrek bij de reisbescheiden en kunnen ter plaatse eventueel nog aangepast worden. 

Praktische informatie

Oostenrijk, officieel de Republiek Oostenrijk, ligt in Centraal-Europa. In het westen grenst Oostenrijk aan Zwitserland en Liechtenstein, in het noorden aan Duitsland en Tsjechië, in het oosten aan Slowakije en Hongarije en in het zuiden aan Slovenië. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen.

Klimaat

De zomers in Oostenrijk zijn gemiddeld warmer dan in Nederland. Zelfs in de middelhoge berggebieden is het dan op veel dagen aangenaam warm en vrij zonnig. Op hoogtes van 1800-2000 meter en hoger zijn zomerse temperaturen zeer zeldzaam. Hier stijgen de temperaturen 's zomers niet zo ver als in de lagere gebieden. Er is een redelijke kans op neerslag, vooral in het zuiden en westen van Oostenrijk. De wintermaanden staan in Oostenrijk vrijwel geheel in het teken van wintersport. Grote delen van het land zijn dan bedekt door een flinke laag sneeuw en dankzij de veelal uitstekende weercondities voor allerlei wintersporten is het land één van de populairste skibestemmingen ter wereld. In de winter valt vrijwel alle neerslag in de vorm van sneeuw, alleen in de allerlaagste delen van Oostenrijk kan het regenen bij temperaturen boven het vriespunt. De hoogste bergtoppen (boven ruim drieduizend meter) hebben eeuwige sneeuw. Deze toppen zien het hele jaar door wit van de sneeuw.

Tijd

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

De officiële taal in Oostenrijk is Duits.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Oostenrijk in 2017 zijn:

1 januari

Nieuwjaarsdag

6 januari

Driekoningen

14 april 

Goede Vrijdag

16 -17 april

Pasen

9 mei

Dag van Europa

15 mei

Onafhankelijkheidsdag

25 mei

Hemelvaartsdag

4 -5 juni

Pinksteren

15 juni

Sacramentsdag, Corpus Christi

15 augustus

Maria Tenhemelopneming

24 september

Sint Rupert

4 oktober

Sint Franciscus

26 oktober

Nationale Feestdag

1 november

Allerheiligen

2 november

Allerzielen

6 december

Sint Nicolaas

8 december

Maria Onbevlekte Ontvangenis

25 - 26 december

Kerstmis

 

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De officiële munteenheid is de Euro.  U kunt in Oostenrijk met vrijwel alle Nederlandse bankpassen geld opnemen bij geldautomaten

Fooien

Het is in Oostenrijk gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 10%.

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Een universele stekker is handig omdat er afwijkende stekkerdozen zijn.

Water

Het kraanwater in Oostenrijk is van goede kwaliteit en gewoon drinkbaar.

Eten & drinken

In Oostenrijk wordt vrij zwaar gegeten. Op het menu staat meestal een groot stuk vlees (bijvoorbeeld een schnitzel) geserveerd met koolsalade, tomaten, sperziebonen, gemengde salade of de bekende aardappelsalade. Ook goulash kent variaties, van vlees, kip of worst met aardappels. Lekkernijen uit de Oostenrijkse keuken zijn de Wiener Kaffee, Apfelstrudel, Sachertorte en Mozart Kügeln.

Vervoer

Bus: In Oostenrijk is een goed netwerk van bussen. Er rijden 'Postbussen' tussen de grotere steden.
Taxi's: Deze zijn met name in de grote steden in Oostenrijk gemakkelijk te vinden. Er zijn speciale taxistandplaatsen, maar u kunt ze ook op straat aanhouden of telefonisch reserveren. Let er op dat de taxichauffeur de taximeter aanzet. Het is gebruikelijk om de taxichauffeur een kleine fooi te geven.
Trein: Het Oostenrijkse treinverkeer is goed georganiseerd door de OBB.

Autobahnvignet

Een autobahnvignet is vereist voor alle Oostenrijkse autosnelwegen (ook voor aanhangers en caravans). Voor meer informatie kunt u kijken op de ANWB-website.

Winterbanden

De verplichtingen voor het gebruik van winterbanden in Europa verschillen per land. Voor de juiste informatie per land verwijzen wij u naar website van de ANWB 

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Cultuur

Zoals veel volkeren zijn ook Oostenrijkers een mix van diverse culturen, maar het overgrote deel heeft Germaanse wortels. De meeste Oostenrijkers spreken Duits. Op school leren kinderen het "Hoogduits". Dat is het officiële Duits, maar thuis spreken veel Oostenrijkers dialect. Oostenrijk heeft enkele kleine minderheidsgroepen: Kroaten, Slovenen en Hongaren. De bevolking is sterk vergrijsd en groeit nauwelijks.

Hotel Formule 1 Grand Prix Oostenrijk

(Ca.15 dagen voor vertrek ontvangt u de definitieve hotellijst)


SEMMERING
Semmering is een leuk dorpje in de oostelijke Alpen tussen Wenen en het circuit van Oostenrijk. Het is een sfeervol skidorp, waar het in de zomer ook heerlijk is om te verblijven.

Sporthotel am Semmering ***
Het schitterend gelegen Sporthotel am Semmering heeft 95 kamers. De nette hotelkamers zijn voorzien van een flatscreentelevisie met satellietzenders en een bureau. Elke badkamer heeft een bad of/en douche, gratis toiletartikelen, badjassen en een haardroger. Daarnaast is er gratis Wifi-beschikbaar. Na een lange dag op het circuit kunt u van een verfrissende duik genieten in het binnenzwembad of gebruikmaken van de andere voorzieningen in dit hotel, zoals fitnessfaciliteiten en een sauna. Tevens is er een gezellige bar aanwezig. Het restaurant serveert een uitgebreid ontbijtbuffet en voor het diner staan er traditionele Oostenrijkse en internationale gerechten op het menu. In de directe omgeving van het hotel vindt u vele wandelpaden voor een mooie wandeling door de prachtige groene omgeving.

Bovenstaand hotel is onder voorbehoud en kan wegens operationele redenen worden gewijzigd naar een gelijkwaardig alternatief  

Red Bull Ring-Oostenrijk

De Red-Bull-Ring, voorheen A1-Ring en Österreichring, is sinds 2014 het vaste circuit van de ‘Grosser Preis von Österreich’. De naamgever van het huidige circuit heeft flink geïnvesteerd en dat heeft geresulteerd in een prachtige baan van 4.318 kilometer welke in slechts een luttele 66 seconden kan worden afgelegd. Met een aantal lange rechte stukken is de Red-Bull-Ring razendsnel met een relatief eenvoudige lay-out. Dat betekent overigens niet dat de F1-rijders het makkelijk hebben. De kleinste fout kan grote gevolgen hebben op dit circuit met slechts 10 bochten.

De locatie van de GP van Oostenrijk, nabij het plaatsje Spielberg in de Oostenrijkse Alpen, is schitterende te noemen. De Red-Bull-Ring is namelijk landelijk gelegen midden tussen de groene heuvels, wat zorgt voor een adembenemend uitzicht. Het circuit kent enorme hoogteverschillen en die zijn naast een uitdaging voor de coureurs een enorm pluspunt voor de fans. Op vele tribunes is er zeer ruim zicht op alle actie op de baan.

De Grand Prix van Oostenrijk geldt als de thuisrace van het Red Bull-team en de overwinningen in 2018 en 2019 van Max Verstappen hebben veel voor dit team betekend. Deze goede prestaties hebben de Red-Bull-Ring ook tot een massaal bezochte wedstrijd door Nederlandse fans gemaakt. Met tienduizenden trekt de oranjekaravaan nu al jaren richting Oostenrijk, waardoor dit een hele speciale race uit nationaal oogpunt op de F1-kalender is geworden.

Statistieken

Rondes: 71
Aantal bochten: 10
Lengte circuit: 4,318 km
Lengte Grand Prix: 307,146 km
Maximale snelheid: 322 km per uur
Pole position:linkerkant van het circuit
Ronde record: 1:06.957 (Kimi Räikkönen, 2018)
Meeste zegens coureurs: Alain Prost (3x)
Meeste zegens teams: Mercedes (4x)

Winnaars afgelopen 5 jaar

 • 2015: Nico Rosberg (Mercedes)
 • 2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2017: Valtteri Bottas (Mercedes)
 • 2018: Max Verstappen (Red Bull Racing)
 • 2019: Max Verstappen (Red Bull Racing)

Resultaten Max Verstappen op de Red Bull Ring-Oostenrijk

 • 2016: 2e plaats met een tijd van 1:27:43.826
 • 2017: DNF door schade aan auto
 • 2018: 1e plaats met een tijd van 1:21:56.024
 • 2019: 1e plaats met een tijd van 1:22:01.822

Uw reis:
3-, 4- of 5-daagse Formule 1 Grand Prix Oostenrijk vanaf Amsterdam
Oostenrijk - Spielberg
Reisduur:
OSRBRB
Een ogenblik geduld aub…