Stip Reizen bestaat 10 jaar! Laatste dag tot wel 10% extra korting!

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Bijzonder Polen

 • Polen / Silezië / Katowice
 • 8-daagse groepsrondreis
 • Inclusief vliegreis
 • Nieuwe reis!
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Bezoek o.a. Krakau en Warschau

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft
di 15 Meidi 22 Mei
8 dagen689699

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Katowice v.v. per Transavia
 • 10 kg handbagage
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • 7 overnachtingen in middenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. Logies en Ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Ruimbagage, klik hier voor alle informatie
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Fooien en koffergelden
 • Entreegelden ca. € 50 p.p. (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 06.35 uur, aankomst Katowice ca. 08.20 uur. Terugreis vertrek vanuit Katowice ca. 09.05 uur, aankomst Amsterdam ca. 11.00 uur. 
 • Kinderkorting: deze reis is niet geschikt voor kinderen i.v.m. de langere reisafstanden. 
 • Let op: deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Minimum deelname: 18 personen. De lokale agent kan beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 28 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten: voor deelname aan deze rondreis dient u in het bezit te zijn van een paspoort of ID-kaart tenminste geldig tot bij thuiskomst.
 • Reispapieren: ca. 7 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Bijzonder Polen

Stip Reizen biedt u een bijzondere 8-daagse groepsrondreis door historische zuiden van Polen! Heeft u interesse in indrukwekkende oude steden, prachtige natuur en unieke excursies? Dan is deze reis écht iets voor u! Boek nu tegen een zéér scherpe prijs deze bijzondere rondreis, incl. vliegreis, alle transfers en verblijf in middenklasse hotels o.b.v. Logies en ontbijt! 
Nóg meer van het fascinerende Polen ontdekken? Boek dan het excursiepakket bij en ervaar een uniek bezoek aan Auschwitz, een van de grootste zoutmijnen ter wereld en een diner in een typisch Pools restaurant. Veel plezier! 
 
Onder leiding van een gids ontdekt u tijdens deze groepsrondreis in 8 dagen het echte Polen! Laat u verrassen door o.a. een van de mooiste steden van Europa: Krakau, ga terug in de tijd met een bezoek aan concentratiekamp Auschwitz en geniet van het comfortabele verblijf in goede toeristenklasse hotels. Een unieke ervaring op nog geen 2 uur vliegen vanaf Amsterdam! Mogen wij u kennis laten maken met het veelzijdige en historische Zuid-Polen

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis Bijzonder Polen in goede middenklasse hotels. Uw kamer is minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, TV en telefoon.

Verzorging

U verblijft tijdens deze unieke rondreis op basis van Logies en Ontbijt. 

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam – Katowice - Wroclaw
Dag 2: Wroclaw – Krakau
Dag 3: Krakau
Dag 4: Krakau – Zakopane 
– Krakau
Dag 5: Krakau – Warschau
Dag 6: Warschau
Dag 7: Warschau – Czestochowa – Katowice
Dag 8: Katowice - Amsterdam 

 

1e dag, Amsterdam – Katowice - Wroclaw (ca. 210 km)

Na een comfortabele vlucht vanuit Amsterdam naar Katowice Pyrzowice Airport per Transavia, kan de rondreis door het historische zuiden van Polen beginnen! Op het vliegveld ontmoet u de chauffeur die u deze week naar diverse bestemmingen in het verrassende Polen brengt. ’s Middags neemt u deel aan een stadsrondleiding door de Culturele hoofdstad van 2016, Wroclaw. 

2e dag, Wroclaw – Krakau (ca. 275 km)

Na een goede nachtrust en een smakelijk ontbijt, is het tijd om Wroclaw achter ons te laten en de reis te vervolgen naar Krakau. In de middag neemt u deel aan een rondleiding door een van de mooiste steden binnen Europa, het ‘Florence van Polen’ en de tweede grootste stad van dit indrukwekkende land: Krakau. ’s Avonds zoekt u op eigen gelegenheid een leuk restaurantjes om te dineren en maakt u zich klaar voor de overnachting in een comfortabel hotel in Krakau.

3e dag, Krakau

Vandaag heeft u een vrije dag die u kunt spenderen in het veelzijdige Krakau. Na het ontbijt brengt de chauffeur u naar het centrum van deze prachtige stad en kunt u naar hartenlust winkelen, genieten van de bijzondere bezienswaardigheden of een bezoek brengen aan een van de vele musea. Ook brengt u vandaag een bezoek aan het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz. 

4e dag, Krakau – Zakopane – Krakau (ca. 110 km)

Een nieuwe dag is aangebroken! Vandaag ontdekt u samen met de gids het unieke Zakopane, de winterhoofdstad van Polen. Deze prachtige stad, beroemd door de bijzondere houten architectuur, is gelegen in een vallei aan de voet van het Tatra-gebergte. In de middag keert u terug naar Krakau waar u opnieuw zult overnachten. 

5e dag, Krakow – Warschau (ca. 295 km)

Na het ontbijt vertrekt u samen met de gids naar de bekende zoutmijn in Wielicza. Dit is een van de grootste zoutmijnen ter wereld en een onvergetelijke bezienswaardigheid tijdens uw rondreis in het bijzondere Polen. Rond het middaguur vertrekt de gehele groep naar Warschau, waar u de komende 3 nachten zult verblijven.

6e dag, Warschau 

Vandaag staat de bijzondere hoofdstad van Polen op het programma: maak kennis met Warschau. Na een smakelijk ontbijt brengt de chauffeur u naar het stadscentrum en maakt u met een lokale gids een mooie stadswandeling door het oude centrum. Hier bezichtigt u onder andere het koninklijke kasteel, de prachtige St. John’s kathedraal en de St. Ana’s kerk. In de avond keert de bus terug naar het hotel waar u overnacht. 

7e dag, Warschau – Czestochowa – Katowice (ca. 80 km)

Na het ontbijt heeft u vrije tijd om te besteden in het centrum van Warschau. De bus vertrekt richting Czestochowa. Hou tijdens deze rit uw fotocamera in de aanslag, want vanuit de bus heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de stad! In Czestochowa brengt u met een lokale gids een bezoek aan het prachtige Pauline’s Father klooster. De weg vervolgt zich naar uw hotel, in de buurt van de luchthaven.   

8e dag, Katowice – Amsterdam 

De laatste dag van de rondreis is aangebroken. Na het vroege ontbijt vertrekt de transfer naar Katowice Pyrzowice Airport waar het vliegtuig klaar staat om u terug naar Nederland te brengen. 

Praktische informatie

Polen ligt in centraal Europa tussen Rusland en Litouwen (in het noordoosten), Wit Rusland en Oekraïne (in het oosten), Slowakije en Tsjechië (in het zuiden) en Duitsland (in het westen). Polen is als vakantieland nog relatief onbekend, maar de vraag is hoe lang dit nog zal duren. Het land heeft namelijk schitterende natuurlijke omgeving, levendige steden met een rijke historie en een groot cultureel aanbod en is zeer aantrekkelijk geprijsd. U ziet er robuuste forten, indrukwekkende kastelen, grote paleizen, kloosters en diverse topmusea. Het noorden van Polen staat vooral bekend om zijn overweldigende natuurlandschappen zoals het prachtige Masurian merengebied en de uitgestrekte Oostzeekust. In het zuiden vormt het indrukwekkende Tatra- en Reuzengebergte de natuurlijke grens. De grote steden zoals Krakau, Gdansk, Poznan, Wroclaw en Torun beschikken allemaal over fraaie middeleeuwse (gerestaureerde) stadscentra waar u voordelig kunt winkelen, een terrasje kunt pakken en in één van de vele restaurants goed kunt eten.

De hoofdstad van Polen is Warschau.

Tijd

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Taal

De officiële taal van Polen is het Pools. In Silezië wordt ook Duits verstaan en gesproken. Jongeren spreken vaak redelijk Engels, terwijl de ouderen beter de Russische taal beheersen. 

Feestdagen

De officiële feestdagen (en vrije dagen) van Polen in 2018 zijn:

1 januari Nieuwjaarsdag
6 januari Driekoningen
30 maart Goede Vrijdag
1 - 2 april Pasen
1 mei Dag van de Arbeid
3 mei Dag van de Grondwet
14 mei Hemelvaartsdag
20 mei Pinksteren 
31 mei Sacramentsdag, Corpus Christi
15 augustus Maria Tenhemelopneming
1 november Allerheiligen
11 november Onafhankelijkheidsdag
25 - 26 december Kerstmis

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De munteenheid in Polen is de zloty (Ft). De actuele wisselkoers is per 20 december 2017 € 1,- = 4.20 PLN, 1 PLN = € 0,24. Voor de meest recent koers kijkt u op de website van het GWK. In Polen kunt u goed terecht met uw pinpas met Maestro- of Cirrus-logo. Met name in de grote steden kunt u bij alle geldautomaten met uw pinpas geld pinnen. In Polen kunt u ook in toenemende mate betalen met Visa, Master Card en American Express creditcards. Buiten de grote steden en andere toeristische gebieden kunt u echter niet altijd met uw credit card terecht

Fooien

Het is in Polen gebruikelijk om een fooi te geven van ongeveer 10%.

Voltage

Het voltage is in Polen 230 volt. Voor het type stopcontact dat in Polen wordt gebruikt, hebt u een stekker met een ronde uitsparing voor de randaarding nodig. De in Nederland gebruikelijke platte stekkers zonder randaarding met twee dunne ronde pinnen passen altijd.

Water

Het leidingwater is licht gechloreerd en is veilig. Het kan echter maag- en darmklachten veroorzaken. Deze klachten kunt u voorkomen door water uit flessen te drinken.

Eten & drinken

De Poolse keuken lijkt in veel opzichten op de Hollandse en Duitse keuken. Er wordt veel gebruik gemaakte van aardappelproducten met kool en vlees. Heel populair is rauwkost. Polen eten graag vlees en zijn dol op soep. Bij het ontbijt serveert men boter, kaas, jam, worstjes, tomaten, augurken, eieren en kaas. Varkensvlees is in Polen het meest populair, de worstwaren en Poolse hammen zijn wereldberoemd. Ook hebben ze speciale soepen, een markante is de "Zurek". De basis van deze soep is brood/meelzuren. Een gerecht dat ook goed smaakt is reuzel met zout, bloedworsten en soep van eendenbloed!

Vervoer

Bus: In Polen is de bus een goedkope en redelijk snelle manier om rond te reizen. De stadsbussen in Warschau rijden met een hoge frequentie naar diverse plaatsen in de hoofdstad.
Taxi's: Deze zijn met name in de grote steden gemakkelijk te vinden. Er zijn speciale taxistandplaatsen, maar u kunt ze ook op straat aanhouden of telefonisch reserveren. Let er op dat de taxichauffeur de taximeter aanzet. Het is gebruikelijk om de taxichauffeur een kleine fooi te geven.
Trein: Een ideale manier om door Polen te reizen is per trein. Het spoorwegnetwerk van Polen is, hoewel niet altijd even snel, zeer voordelig en uitgebreid. Verbindingen zijn er volop tussen de grote steden.
Trams en Metro: In de grote steden kunt u het beste gebruik maken van de goede verbindingen van de trams. Kaartjes dient u vooraf te kopen bij de kiosk of automaten. Tip: kioskmedewerkers zijn doorgaans gepensioneerde oude dametjes die geen woord Engels spreken. Het vooraf opschrijven van het vertrek en aankomststation op een papiertje helpt communicatieproblemen te voorkomen. 

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Uw reis:
Rondreis Bijzonder Polen
Polen - Katowice
Reisduur:
PLHZPB
Een ogenblik geduld aub…