Voor de Corona update en veelgestelde vragen, klik hier.

Mijn reis

Boekarest


Boekarest

De prachtige Roemeense hoofdstad Boekarest is niet alleen de grootste stad van Roemenië en de tiende stad van de Europese Unie, maar ook het belangrijkste industriële centrum van Oost-Europa. Deze veelzijdige stad kenmerkt zich door de Dâmbovita rivier, een zijtak van de Donau, die dwars door de Boekarest stroomt en de zeven heuvels waar de stad op gebouwd is. 
 
Vervelen is geen optie tijdens uw bezoek aan Boekarest! De stad staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Patriarchenkerk en het indrukwekkende parlementsgebouw. Het parlementspaleis van Boekarest is het grootste gebouw van Europa en op het Pentagon na zelfs het grootste gebouw ter wereld. 
Natuurliefhebbers halen hun hart op in de Botanische tuinen waar meer dan 10.000 verschillende soorten planten groeien en kunstliefhebbers doen er goed aan een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Aanraders zijn het National Art Museum Boekarest, het Boekarest Museum en het dorpsmuseum: een openlucht museum waar u ontdekt hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. 
 
Wilt u de hectiek en drukte van de stad even ontlopen? Dan doet u er goed aan om naar het fijne Cişmigiupark rondom het Cişmigiumeer te gaan. Hier geniet u volop van een prachtige groene oase en de serene rust midden in de levendige stad Boekarest
 
Een ogenblik geduld aub…