Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Hoogtepunten van Roemenië

 • Roemenië / Boekarest / Boekarest
 • 8-daagse groepsrondreis
 • Incl. vliegreis en 23 kg bagage
 • Inclusief ontbijt en diner
 • Verblijf in goede middenklasse hotels
 • Prachtige route

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.
za 12 Okt
8 dagen489

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Boekarest v.v. per Tarom
 • 23 kg ruimbagage per persoon voor de vliegreis
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. halfpension, inclusief ontbijt en diner
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Parkeer- en entreegelden ca. € 40 p.p. (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 11.50 uur, aankomst Boekarest ca. 15.35 uur. Terugreis vertrek vanuit Boekarest ca. 16.50 uur, aankomst Amsterdam ca. 18.55 uur. 
 • Kinderkorting: deze reis is niet geschikt voor kinderen i.v.m. de langere reisafstanden.
 • Minimum deelname: 25 personen. De lokale agent kan beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname is 21 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis n.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten. 
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Let op: deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Hoogtepunten van Roemenië

Stip Reizen heeft ook dit jaar weer een prachtige rondreis door Roemenië samengesteld! Maak tijdens deze 8-daagse rondreis kennis met alle hoogtepunten van Roemenië. Dit prachtige, maar relatief onbekende land heeft enorm veel te bieden, en nu voor een zeer speciale prijs! Deze reis is tevens inclusief vliegreis met 23 kg bagage en verblijf in goede middenklasse hotels inclusief ontbijt en diner.  

Roemenië behoort tot een van de mooiste landen in Oost-Europa. Ervaar de gastvrijheid en sta versteld van de dorpjes en steden waar de tijd soms stil lijkt te staan. Tijdens deze rondreis laten we u alle hoogtepunten zien, waaronder de hoofdstad Boekarest en kijkt u uw ogen uit terwijl we over het platteland reizen. Cultuurliefhebbers halen hier ongetwijfeld hun hart op. De Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden hebben namelijk prachtige bezienswaardigheden achter gelaten. Zo bezoeken we onder meer de beschilderde kloosters, waarvan een deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En wat te denken van het afwisselende natuurschoon in de regio Transsylvanië. Onder meer Bicaz Canyon en  Red Lake spreken tot de verbeelding.

Wacht niet langer en laat u verrassen door Roemenië!

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis in goede middenklasse hotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, TV en telefoon.

Verzorging

U verblijft tijdens de rondreis op basis van halfpension, inclusief ontbijt en diner.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal
Dag 2: Predeal - Sinaia - Sibiu - Targu Mures/Ungheni
Dag 3: Cluj Napoca - Turda - Targu Mures/Ungheni

Dag 4: Targu Mures/Ungheni - Sighisoara - Corund - Lacu Rosu
Dag 5: Lacu Ruso - Bicaz Kloof - Klooster Bistrita- Klooster Pangarat - Lacu Rosu
Dag 6: Lacu Rosu - Harman - Predeal
Dag 7: Predeal - Bran - Bravos - Predeal
Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam

 

1e dag, Amsterdam - Boekarest - Predeal (ca. 145 km):

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam comfortabel per Tarom naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de Nederlandssprekende reisleiding die ons begeleidt gedurende de rondreis. Aansluitend volgt de transfer naar ons hotel in Predeal, waar we genieten van een diner en de komende nacht verblijven. 

2e dag, Predeal - Sinaia - Sibiu - Targu Mures (ca. 325 km):

Na een goed ontbijt brengen we allereerst een bezoek aan Peles Castle in Sinaia, de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie. Aansluitend rijden we naar Sibiu, in 2007 de Culturele Hoofdstad van Europa. Deze stad speelde na verloop van tijd een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen aan de grote en de kleine ring, het Bruckenthal Paleis en de brug der leugens zijn slechts enkele voorbeelden van archtectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. Diner en overnachting vinden plaats in een hotel in Targu Mures/Ungheni. 

3e dag, Cluj Napoca - Turda - Targa Mures (ca. 210 km):

We maken kennis met de stad Cluj Napoca, of korteweg Cluj genoemd. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Rooms-katholieke kerk Saint Michael, gebouwd in een gotische stijl tijdens de 14e en 15e eeuw, de Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Op korte afstand van Cluj Napoca treffen we de stad Turda, waar de ruines van de oude Citadel terug gaan tot de 14e eeuw. 's Avonds wordt u uitgenodigd om een feestelijk diner met folklore muziek bij te wonen buiten het hotel. Geniet van een heerlijk visdiner aan de oever van de vijver en proef wijn uit de regio! 

4e dag, Targu Mures - Sighisoara - Corund - Lacu Rosu (ca. 330 km):

Deze ochtend is gewijd aan de cultuur van het Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Sighisoara, waar we het mooiste en beste bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa bewonderen. Hier kunt u tevens een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, het huis waar Graaf Dracula is geboren of de Heilge Maria kerk. Aansluitend volgt een rit naar Corund. Corund is een dorp in het midden van Roemenië, dat bekend staat om zijn porselein. Van heinde en verre komen mensen in Corund spullen kopen, die vooral als siervoorwerp worden gebruikt. Het hele dorp is een grote marktplaats. Corund is gelegen in de provincie Harghita, waarin voornamelijk etnische Hongaren wonen. Corund is geen uitzondering in het Szekler Land. Ook in dit dorp bestaat de bevolking voor meer dan 90% uit Hongaren, de Hongaarse naam voor het dorp is Korond. Verder naar ons hotel, waar we genieten van een diner en de komende 2 nachten verblijven. 

5e dag, Lacu Rosu-Bicaz Kloof-Klooster Bistrita-KLooster Pangarat-Lacu Rosu (ca. 140 km):

's Morgens rijden we door naar de oostelijke grens van Transsylvanië, tot aan de Bicaz kloof. Hier bewonderen we het griezelige landschap en de ca. 5 km lange canyon biedt een adembenemend uitzicht. Tevens bezoeken we deze dag twee van de oudste kloosters van Moldavie, waarvan enkele op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen, namelijk Bistrita en Pangarat. Het Bistrita Klooster werd gebouwd in het jaar 1402 door de moldavische woiewode Alexandru cel Bun. In het klooster Pangarati die ook van de XV-de eeuw komt, zien we de resten van de voormalige vestingsmuur en hier leren we het orthodoxe monikken leven kennen. Opvallend is ook de 'dubbele kerk', twee kerken op elkaar gebouwd, één in de kelder en de andere bovenop, iets speciaals in de orthodoxe kerkenbouw. Terug in het hotel wordt een smakelijk diner geserveerd. 

6e dag, Lacu Rosu - Harman- Predeal (ca. 210 km):

Na een goed ontbijt rijden we door het Szeklerland in zuidelijke richting. Over Gheorgheni bereiken we de hoofdstad van dit gebied. Miercurea Ciuc, waar we ook in het centrum een wandeling doen. Na de lunch (excl.) volgt een rit over Tusnad en Sfantu Gheorghe tot het dorpje Harman. Hier bezoeken we de versterkte kerk van Harman die werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek welke uit de 12e eeuw dateert. Diner en overnachting vinden plaats in een hotel in Predeal.  

7e dag, Predeal - Bran - Brasov - Predeal (ca. 90 km):

In de ochtend bezoeken we het kasteel van Bran, berucht als Dracula's Castle door de legende van prins Vlad Tepes. Oospronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum werd gereserveerd als residentie voor koningin Mary. Aansluitend gaan we op weg naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een wandeling door de stad en doen daarbij het oude stadhuis, de verborgen Orthodoxe kerk en de Zwarte kerk aan, waarvan de laatste tot het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa behoort. Hierna keren we terug naar ons hotel.  

8e dag, Predeal - Boekarest - Amsterdam:

Vandaag komt er een einde aan uw rondreis door Roemenië. We starten met een rondleiding door de Roemeense hoofdstad en aanschouwen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onder meer de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Tevens maken we een fotostop bij het indrukwekkende Parlementsplein, het twee na grootste gebouw ter wereld. De transferbus brengt u de naar luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Boekarest

De prachtige Roemeense hoofdstad Boekarest is niet alleen de grootste stad van Roemenië en de tiende stad van de Europese Unie, maar ook het belangrijkste industriële centrum van Oost-Europa. Deze veelzijdige stad kenmerkt zich door de Dâmbovita rivier, een zijtak van de Donau, die dwars door de Boekarest stroomt en de zeven heuvels waar de stad op gebouwd is. 
 
Vervelen is geen optie tijdens uw bezoek aan Boekarest! De stad staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Patriarchenkerk en het indrukwekkende parlementsgebouw. Het parlementspaleis van Boekarest is het grootste gebouw van Europa en op het Pentagon na zelfs het grootste gebouw ter wereld. 
Natuurliefhebbers halen hun hart op in de Botanische tuinen waar meer dan 10.000 verschillende soorten planten groeien en kunstliefhebbers doen er goed aan een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Aanraders zijn het National Art Museum Boekarest, het Boekarest Museum en het dorpsmuseum: een openlucht museum waar u ontdekt hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. 
 
Wilt u de hectiek en drukte van de stad even ontlopen? Dan doet u er goed aan om naar het fijne Cişmigiupark rondom het Cişmigiumeer te gaan. Geniet volop van een waanzinnig groene oase en de serene rust midden in het levendige Boekarest
 

Roemenië

Roemenië is een land in Zuidoost-Europa dat grenst aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Hongarije, Servië, Oekraïne en Moldavië. Roemenië heeft een verscheidenheid aan culturen en bezit veel ongerepte natuur. De bergketen, brede zandstranden aan de Zwarte Zee, een rivierdelta, oerbossen en vlaktes zorgen voor diverse landschapsoorten. Het land stond voorheen vooral bekend om armoede en slechte infrastructuur, tegenwoordig zien we meer luxe, comfort en vernieuwde wegen. Roemenië is een land die u nog echt kunt ontdekken. Het is ook het land van Dracula met prachtige oude binnenstadjes en imposante kastelen. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest. Deze stad is uitgegroeid tot één van de grootste steden van Zuidoost-Europa en is zeker een bezoek waard.

Tijd

In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.

Taal

De officiële taal is Roemeens. Met Engels of Frans kunt u ook redelijk terecht.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Roemenië  in 2019 zijn:

 

1 januari

Nieuwjaarsdag

14 januari

Orthodox  Nieuwjaar

28 - 29 april

Orthodox Pasen

1 mei

Dag van de Arbeid

9 mei

Dag van Europa

16 - 17 juni

Orthodox Pinksteren

1 december

Dag van de Unie

6 december

Sint Nicolaas

25 - 26 december

Kerstmis

31 december

Oudejaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Tevens kunt u in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen.

Fooien

Het geven van fooien is in Roemenië gebruikelijk als er niet al een fooi in rekening is gebracht. Over het algemeen wordt in restaurants en door taxichauffeurs een fooi van 10% tot 12% verwacht. Ook bij het verlaten van de hotelkamer is het achterlaten van een kleine fooi gebruikelijk. Het geven van een fooi is niet verplicht en dient u uiteraard alleen te doen indien u tevreden bent over de service. Betalen met een creditcard lukt niet overal, reken er dus op dat u contant moet betalen.

Voltage

De netspanning en frequentie zijn in Roemenië hetzelfde als in Nederland (230 V, 50 Hz). U kunt er dus al uw elektrische apparaten gebruiken. In Roemenië worden de stopcontacten van type F gebruikt. U heeft in Roemenië geen reisstekker of wereldstekker nodig. Het zijn dezelfde soort stopcontacten als in Nederland.

Water

Het leidingwater in Roemenië is op zich drinkbaar, maar het wordt afgeraden omdat het westerse maagdarmkanaal bekend is met andere bacteriën dan de Roemeense. Wel kunt u af en toe een slokje nemen bij het tandenpoetsen of om de mond te spoelen.

Eten & drinken

De Roemeense keuken staat bekend om de vleesgerechten met weinig groenten. De keuze is vaak beperkt. Meestal vertelt de ober waar u uit kunt kiezen en is er niet altijd een menukaart aanwezig.

Een typisch Roemeens ontbijt bestaat uit brood met boter, jam of honing. Ook kaas, vleeswaren, omelet, tomaat en groenten worden als beleg gebruikt. Er wordt ook wel eens ontbijtgranen gegeten als ontbijt. Tijdens het ontbijt drinken Roemenen koffie, thee of melk. Koffie wordt standaard met suiker gezet. Wanneer u melk bij de koffie wilt zult u dit expliciet aan de ober moeten vragen.

In Roemenië eet men twee keer per dag warm. Een lunch bestaat vaak uit soep, gegrild of gebraden vlees, frites of rijst en een salade. Het avondeten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan ontbreekt de soep. Typisch Roemeense gerechten zijn ciorba de burta (maagvellensoep) en mamaliga (maïsbrij).

Er wordt in Roemenië veel alcohol gedronken. Het land heeft al een lange traditie in wijn maken. Er wordt zowel rood als wit geschonken tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke lokale biertjes en de nationale drank Tuica (palinka in het Hongaars). 

Vervoer

Taxi
Taxi’s in Roemenië zijn zeker in vergelijking met de tarieven in Nederland erg goedkoop. In grotere steden zoals Boekarest kunt u een taxi huren voor een dag wanneer u veel wilt zien. Voor korte ritten wordt de meter gebruikt.

Uw reis:
Rondreis Hoogtepunten van Roemenië
Roemenië - Boekarest
Reisduur:
ROHVRB
Een ogenblik geduld aub…