Het is warm! Nu tijdelijk temperatuurkorting op geselecteerde zonvakanties tot 75 euro per boeking.
Voor de Corona update en veelgestelde vragen, klik hier.

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Hoogtepunten van Roemenië

 • Roemenië / Boekarest / Boekarest
 • 8-daagse groepsrondreis
 • Vliegreis en 23 kg ruimbagage inbegrepen
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Verblijf in goede middenklasse hotels
 • Ontbijt en diner inbegrepen
 • Prachtige route

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Boekarest v.v. per Tarom
 • 23 kg ruimbagage per persoon voor de vliegreis
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in goede middenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging op basis van Halfpension, inclusief ontbijt en diner
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Parkeer- en entreegelden: circa € 40,- per persoon (verplicht ter plaatse te voldoen) 
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Heenreis vertrek vanuit Amsterdam circa 11.50 uur, aankomst Boekarest circa 15.35 uur. Terugreis vertrek vanuit Boekarest circa 16.50 uur, aankomst Amsterdam circa 18.55 uur. 
 • Kinderkorting: Deze reis is niet geschikt voor kinderen in verband met de langere reisafstanden.
 • Minimum deelname: 25 personen. De lokale agent kan beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname is 21 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis met betrekking tot eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten. 
 • Programma: We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoermiddelen.
 • Let op: Deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: Circa 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Hoogtepunten van Roemenië

Stip Reizen heeft ook dit jaar weer een prachtige rondreis door Roemenië samengesteld! Maak tijdens deze 8-daagse groepsrondreis kennis met alle hoogtepunten van Roemenië. Dit prachtige, maar relatief onbekende land, heeft enorm veel te bieden en nu voor een zeer scherpe prijs! De rondreis Hoogtepunten van Roemenië is tevens inclusief vliegreis, 23kg ruimbagage en verblijf in goede middenklasse hotels op basis van Halfpension.

Roemenië behoort tot een van de mooiste landen in Oost-Europa. Ervaar de gastvrijheid en sta versteld van de dorpjes en steden waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Tijdens deze prachtige rondreis laten we u alle hoogtepunten zien, waaronder de hoofdstad Boekarest en kijkt u uw ogen uit terwijl we door het platteland reizen. Daarnaast halen cultuurliefhebbers hier ongetwijfeld hun hart op. De Turkse, Byzantijnse en Romeinse invloeden hebben namelijk waanzinnige bezienswaardigheden achter gelaten. Zo bezoeken we onder meer de beschilderde kloosters, waarvan een deel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Of wat denkt u van het afwisselende natuurschoon in de regio Transsylvanië? Onder meer Bicaz Canyon en  Red Lake spreken tot de verbeelding. Genieten geblazen!

Wacht niet langer en laat u verrassen door het adembenemende Roemenië!

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis Hoogtepunten van Roemenië in goede middenklasse hotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, televisie en telefoon.

Verzorging

U verblijft tijdens de rondreis op basis van Halfpension, inclusief ontbijt en diner.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal
Dag 2: Predeal - Sinaia - Sibiu - Târgu Mureș/Ungheni
Dag 3: Cluj-Napoca - Turda - Târgu Mureș/Ungheni
Dag 4: Târgu Mureș/Ungheni - Sighișoara - Corund - Lacu Rosu
Dag 5: Lacu Ruso - Bicaz Kloof - Klooster Bistrita - Klooster Pangarat - Lacu Rosu
Dag 6: Lacu Rosu - Harman - Predeal
Dag 7: Predeal - Bran - Bravos - Predeal
Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam

 

1e dag, Amsterdam - Boekarest - Predeal (ca. 145 km):

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam comfortabel per Tarom naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de Nederlandssprekende reisleiding die ons begeleidt gedurende de rondreis. Aansluitend volgt de transfer naar ons hotel in Predeal, waar we genieten van een diner en een welverdiende nachtrust komende nacht. 

2e dag, Predeal - Sinaia - Sibiu - Târgu Mureș (ca. 325 km):

Na een goed ontbijt brengen we allereerst een bezoek aan Peles Castle in Sinaia, de voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie. Aansluitend rijden we naar Sibiu, in 2007 de Culturele Hoofdstad van Europa. Deze stad speelde na verloop van tijd een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen aan de grote en de kleine ring, het Bruckenthal Paleis en de brug der leugens zijn slechts enkele voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. Diner en overnachting vinden plaats in een hotel in Târgu Mureș/Ungheni. 

3e dag, Cluj-Napoca - Turda - Târgu Mureș (ca. 210 km):

We maken kennis met de stad Cluj-Napoca, of korteweg Cluj genoemd. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de Rooms-katholieke kerk Saint Michael, gebouwd in de gotische stijl tijdens de 14e en 15e eeuw, de Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Op korte afstand van Cluj-Napoca treffen we de stad Turda, waar de ruines van de oude Citadel u tijdelijk terug brengen naar de 14e eeuw. 's Avonds wordt u uitgenodigd om een feestelijk diner met folklore muziek bij te wonen buiten het hotel. Geniet van een heerlijk visdiner aan de oever van de vijver en proef wijn uit de regio! 

4e dag, Târgu Mureș - Sighișoara - Corund - Lacu Rosu (ca. 330 km):

Deze ochtend is gewijd aan de cultuur van het Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Sighișoara, waar we het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa bewonderen. Hier kunt u ook een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, het huis waar Graaf Dracula is geboren of de Heilge Maria kerk. Aansluitend volgt een rit naar Corund. Corund is een dorp in het midden van Roemenië, dat bekend staat om zijn porselein. Van heinde en ver komen mensen in Corund spullen kopen, die vooral als siervoorwerp worden gebruikt. Het hele dorp is een grote marktplaats. Corund is gelegen in de provincie Harghita, waarin voornamelijk etnische Hongaren wonen. Dit dorpje is geen uitzondering in het Szekler Land. Ook in Corund bestaat de bevolking voor meer dan 90% uit Hongaren, de Hongaarse naam voor het dorp is Korond. Verder naar ons hotel, waar we genieten van een diner en de komende twee nachten verblijven. 

5e dag, Lacu Rosu - Bicaz Kloof - Klooster Bistrita - Klooster Pangarat - Lacu Rosu (ca. 140 km):

's Morgens rijden we door naar de oostelijke grens van Transsylvanië, tot aan de Bicaz kloof. Hier bewonderen we het griezelige landschap en de circa 5 kilometer lange canyon biedt een adembenemend uitzicht. Tevens bezoeken we deze dag twee van de oudste kloosters van Moldavië, waarvan enkele op de Werelderfgoedlijst van Unesco zijn opgenomen: het Bistrita en Pangarat. Het Bistrita Klooster werd gebouwd in het jaar 1402 door de moldavische woiwode Alexandru cel Bun. In het klooster Pangarati die ook uit de XV-de eeuw stamt, zien we de resten van de voormalige vestingsmuur en leren we het orthodoxe monikken leven kennen. Opvallend is ook de 'dubbele kerk', twee kerken op elkaar gebouwd: één in de kelder en de andere bovenop, iets speciaals in de orthodoxe kerkenbouw. Terug in het hotel wordt een smakelijk diner geserveerd. 

6e dag, Lacu Rosu - Harman - Predeal (ca. 210 km):

Na een goed ontbijt rijden we door het Szeklerland in zuidelijke richting. Over Gheorgheni bereiken we de hoofdstad van dit gebied. Miercurea Ciuc, waar we een interessante wandeling in het centrum maken. Na de lunch (te plaatse te voldoen) volgt een rit over Tusnad en Sfantu Gheorghe naar het dorpje Harman. Hier bezoeken we de versterkte kerk van Harman, gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek uit de 12e eeuw. Het diner en de overnachting vinden plaats in een hotel in Predeal.  

7e dag, Predeal - Bran - Brașov - Predeal (ca. 90 km):

In de ochtend bezoeken we het kasteel van Bran, berucht als Dracula's Castle door de legende van prins Vlad Tepes. Oospronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum werd gereserveerd als residentie voor koningin Mary. Aansluitend gaan we op weg naar de middeleeuwse stad Brașov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een wandeling door de stad en doen daarbij het oude stadhuis, de verborgen Orthodoxe kerk en de Zwarte kerk aan, waarvan de laatste tot het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa behoort. Hierna keren we terug naar ons hotel.  

8e dag, Predeal - Boekarest - Amsterdam:

Het einde van de indrukwekkende rondreis door Roemenië is in zicht. We starten met een rondleiding door de Roemeense hoofdstad en aanschouwen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onder meer de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Daarnaast maken we nog een fotostop bij het indrukwekkende Parlementsplein, inclusief het twee na grootste gebouw ter wereld. Tot slot brengt de transferbus u naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam. 

Boekarest

De prachtige Roemeense hoofdstad Boekarest is niet alleen de grootste stad van Roemenië en de tiende stad van de Europese Unie, maar ook het belangrijkste industriële centrum van Oost-Europa. Deze veelzijdige stad kenmerkt zich door de Dâmbovita rivier, een zijtak van de Donau, die dwars door de Boekarest stroomt en de zeven heuvels waar de stad op gebouwd is. 
 
Vervelen is geen optie tijdens uw bezoek aan Boekarest! De stad staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Patriarchenkerk en het indrukwekkende parlementsgebouw. Het parlementspaleis van Boekarest is het grootste gebouw van Europa en op het Pentagon na zelfs het grootste gebouw ter wereld. 
Natuurliefhebbers halen hun hart op in de Botanische tuinen waar meer dan 10.000 verschillende soorten planten groeien en kunstliefhebbers doen er goed aan een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Aanraders zijn het National Art Museum Boekarest, het Boekarest Museum en het dorpsmuseum: een openlucht museum waar u ontdekt hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. 
 
Wilt u de hectiek en drukte van de stad even ontlopen? Dan doet u er goed aan om naar het fijne Cişmigiupark rondom het Cişmigiumeer te gaan. Hier geniet u volop van een prachtige groene oase en de serene rust midden in de levendige stad Boekarest
 

Roemenië

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Roemenië is een land in Zuidoost-Europa dat grenst aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Hongarije, Servië, Oekraïne en Moldavië. Roemenië heeft een verscheidenheid aan culturen en bezit veel ongerepte natuur. De bergketen, brede zandstranden aan de Zwarte Zee, een rivierdelta, oerbossen en vlaktes zorgen voor diverse landschapsoorten. Het land stond voorheen vooral bekend om armoede en slechte infrastructuur, tegenwoordig zien we meer luxe, comfort en vernieuwde wegen. Roemenië is een land die u nog echt kunt ontdekken. Het is ook het land van Dracula met prachtige oude binnenstadjes en imposante kastelen. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest. Deze stad is uitgegroeid tot één van de grootste steden van Zuidoost-Europa en is zeker een bezoek waard.

Tijd: In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.  
Taal:De officiële taal is Roemeens. Met Engels of Frans kunt u ook redelijk terecht.
Voltage: De netspanning en frequentie zijn in Roemenië hetzelfde als in Nederland (230 V, 50 Hz). U kunt er dus al uw elektrische apparaten gebruiken. In Roemenië worden de stopcontacten van type F gebruikt. U heeft in Roemenië geen reisstekker of wereldstekker nodig. Het zijn dezelfde soort stopcontacten als in Nederland.
Valuta: De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Tevens kunt u in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen.

 

2. Communicatie

Telefoneren
Hoewel het mogelijk is om met uw mobiele telefoon te telefoneren in Roemenië, adviseren wij u om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij uw provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.

Internet
In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling. In de grote steden zijn internetcafés te vinden, die internettoegang aanbieden tegen een lage prijs.

In de grote steden is de dekking voor mobiel internet over het algemeen goed tot zeer goed. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon of tablet, adviseren wij u om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd uw dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

3. Eten en Drinken

De Roemeense keuken staat bekend om de vleesgerechten met weinig groenten. De keuze is vaak beperkt. Meestal vertelt de ober waar u uit kunt kiezen en is er niet altijd een menukaart aanwezig.

Een typisch Roemeens ontbijt bestaat uit brood met boter, jam of honing. Ook kaas, vleeswaren, omelet, tomaat en groenten worden als beleg gebruikt. Er wordt ook wel eens ontbijtgranen gegeten als ontbijt. Tijdens het ontbijt drinken Roemenen koffie, thee of melk. Koffie wordt standaard met suiker gezet. Wanneer u melk bij de koffie wilt zult u dit expliciet aan de ober moeten vragen.

In Roemenië eet men twee keer per dag warm. Een lunch bestaat vaak uit soep, gegrild of gebraden vlees, frites of rijst en een salade. Het avondeten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan ontbreekt de soep. Typisch Roemeense gerechten zijn ciorba de burta (maagvellensoep) en mamaliga (maïsbrij).

Er wordt in Roemenië veel alcohol gedronken. Het land heeft al een lange traditie in wijn maken. Er wordt zowel rood als wit geschonken tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke lokale biertjes en de nationale drank Tuica (palinka in het Hongaars).

4. Geldzaken/Fooien

De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Tevens kunt u in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Roemenië heeft langs de Zwarte Zeekust een gematigd zeeklimaat met warme zomers en redelijk milde winters en in het binnenland heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. De winters in Roemenië kunnen redelijk koud en bewolkt zijn. 

7. Vervoer

Taxi’s in Roemenië zijn zeker in vergelijking met de tarieven in Nederland erg goedkoop. In grotere steden zoals Boekarest kunt u een taxi huren voor een dag wanneer u veel wilt zien. Voor korte ritten wordt de meter gebruikt.

 

Hotels rondreis Hoogtepunten van Roemenië

(circa15 dagen voor vertrekt ontvangt u de definitieve hotellijst)

Hotel Rozmarin – Predeal

Het moderne ingerichte en prachtig gelegen 4-sterrenhotel Rozmarin vindt u in Predeal. Tijdens de rondreis Hoogtepunten van Roemenië is deze accommodatie de ideale plek om tot rust te komen na de drukke dagprogramma’s! Geniet van de aangeboden ontspanningsfaciliteiten zoals de hottub, sauna en zonnebank, terwijl u in het restaurant kunt proeven van diverse traditionele Roemeense gerechten en wijnen. De mooie appartementen van Hotel Rozmarin bestaan minimaal uit een televisie, zitje, balkon met waanzinnig uitzicht, gratis wifi en een badkamer met douche en toilet. Al uw vragen over de omgeving en faciliteiten kunt u stellen aan de medewerkers bij de 24-uursreceptie.

Hotel Darina – Târgu Mureşrohvt

Op slechts 3 kilometer van het gezellige centrum van Târgu Mureş en op loopafstand (ca. 700 meter) van een supermarkt treft u het eenvoudige 3-sterrenhotel Darina. Het karakteristieke gebouw en de intieme sfeer zorgen ervoor dat u zich snel op uw gemak zult voelen. In het restaurant geniet u van divers internationale gerechten, bij de bar besteld u een lekker drankje en met al uw vragen kunt u terecht bij de receptiemedewerkers die dag en nacht voor u klaar staan. Uw kamer in Hotel Darina is minimaal voorzien van airconditioning, een minibar, televisie en gratis wifi. De badkamer bestaat uit een douche, toilet en voorzien van een aantal gratis toiletartikelen.

Hotel Lacu Rosu – Lacu Rosu

Hotel Lacu Rosu is een 3-sterrenhotel gelegen midden in een fraai en schilderachtig landschap. Dit sfeervolle hotel dankt zijn naam aan de ligging, nabij het meer van Lacu Rosu. Bent u een natuurliefhebber? Dan haalt u uw hart op bij dit prachtige meer of gedurende een wandeling/klim door de kloof Cheile Bicazului! Tot rust komt u in uw hotelkamer, voorzien van minimaal een televisie, koelkastje, balkon en badkamer met douche, toilet en voorzien van een aantal gratis toiletartikelen. In het restaurant of op het terras van Hotel Lacu Rosu geniet u bovendien van overheerlijke internationale, Roemeense en Hongaarse gerechten. Kortom, een fijn verblijf tijdens de rondreis Hoogtepunten van Roemenië!

*Bovenstaande hotels zijn onder voorbehoud en kunnen wegens operationele redenen worden gewijzigd naar een gelijkwaardig alternatief.

Inbegrepen excursies:

(Entreegelden verplicht ter plaatse te betalen, zie 'Exclusief' onder prijstabel)

 • Bezoek Peles Castle
  Kijk uw ogen uit bij de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie van Roemenië.
 • Stadsbezoek Sibiu
  Bewonder verschillende architectonische monumenten die het prachtige stadsbeeld van Sibiu bepalen, waarna u gezamenlijk de evangelische kerk nog aandoet.
 • Stadstour Cluj-Napoca
  Gezamenlijk leert u de stad Cluj-Napoca, kortweg Cluj, beter kennen met een bezoek aan de barokke Franciscaner kerk, een franciscaner kloosters, een Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus.
 • Bezoek Turda en feestdiner
  Bewonder de ruïnes van de oude Citadel uit de 14e eeuw tijdens een bezoek aan Turda en schuif ’s avonds, onder het genot van folklore muziek en een wijnproeverij, aan bij het feestelijke diner aan het water.
 • Bezoek Sighisoara
  Bewonder het mooiste en best bewaard gebleven Middeleeuwse gebouw: de klokkentoren van Sighisoara met opvallende gekleurde dakpannen. De overige tijd in dit veelzijdige stadje kunt u naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld met een bezoek aan het geboortehuis van Graaf Dracula, de Heilige Maria kerk of een wandeling door het historische centrum.
 • Tussenstop Corund
  Tijdens de tussenstop in het dropje Corund kijkt u uw ogen uit! Dit dorp, midden in Roemenië staat bekend om zijn porselein en is een grote markplaats, waar voornamelijk Hongaren wonen. Mogelijk kunt u hier een mooi souvenirtje voor thuis kopen.
 • Bicaz-kloof
  Bewonder het griezelige landschap en het adembenemende uitzicht over de ca. 5 km lange canyon tijdens een bezoek aan de Bicaz-kloof.
 • Bezoek oudste kloosters van Moldavië
  De oudste kerken van Moldavië worden, beide opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, worden door u aangedaan. De Bistrita en Pangarat stammen beide uit de 14e eeuw. Tijdens uw bezoek treft u de resten van de voormalige vestingmuur, leert u het orthodoxe monnikenleven kennen en geniet u van de bijzondere dubbele kerk.
 • Stadswandeling Miercurea Ciuc
  In Miercurea Ciuc, de hoofdstad van het Gheorgheni gebied maakt u een stadswandeling.
 • Bezoek Harman
  Gelegen in de historische regio Transsylvanië ligt Harman, waar u tijdens een bezoek onder andere de versterkte kerk kunt bewonderen.
 • Bezoek kasteel van Bran
  Ook wel bekend als het kasteel van Dracula volgens de legende van prins Vlad Tepes en tijdens het interbellum het kasteel van koningin Mary.
 • Rondleiding Brasov
  Rondleiding door deze Middeleeuwse stad, met o.a. een bezoek aan het oude stadhuis en een verborgen Orthodoxe kerk. Ook het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa, de Zwarte Kerk, wordt door u aangedaan.
 • Rondleiding Boekarest
  Een gids leidt u langs de mooiste plekjes van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Onder andere de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie worden door u bezocht, gevolgd door een fotostop bij het parlementsplein.

ROHVRB
Een ogenblik geduld aub…