Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Klassiek Roemenië

 • Roemenië / Boekarest / Boekarest
 • Incl. vliegreis en 23 kg bagage
 • Verblijf in 4-sterren hotels incl. ontbijt
 • Nederlandssprekende reisleiding
 • Historische steden & oude kastelen
 • O.a. Predeal, Targu Mures & Boekarest

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

De korting wordt berekend nadat u een prijs geselecteerd heeft.
za 4 Meiza 18 Mei
8 dagen459459

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Boekarest v.v. per Tarom
 • 23 kg ruimbagage per persoon voor de vliegreis
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in 4-sterren hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding 

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Toeristenbelasting, tol- en entreegelden ca. € 46 p.p. (verplicht ter plaatse te betalen) 
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • 7x diner (incl. folklore diner en wijnproeverij) à € 75 p.p. (vooraf bij te boeken)

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): heenreis vertrek vanuit Amsterdam ca. 11.50 uur, aankomst Boekarest ca. 15.35 uur. Terugreis vertrek vanuit Boekarest ca. 16.50 uur, aankomst Amsterdam ca. 18.55 uur. 
 • Kinderkorting: deze reis is niet geschikt voor kinderen i.v.m. de langere reisafstanden. 
 • Minimum deelname: 18 personen. De uiterste termijn bij onvoldoende deelname is 28 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk het aantal deelnemers bekend te maken. 
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • Let op: deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Klassiek Roemenië

Tijdens deze rondreis bezoekt u diverse hoogtepunten en prachtige plaatsen in één van de mooiste landen in Oost-Europa. Inclusief vliegreis met 23 kg ruimbagage en verblijf in 4-sterren hotels met ontbijt! Boek snel en ontdek tijdens deze prachtige rondreis wat dit fantastische land voor u in petto heeft! 

Laat u in Roemenië verrassen door de overweldigende culturele rijkdom. U vindt hier de mooiste Byzantijnse kloosters vol prachtige fresco’s, oude kastelen en historische steden. Deze rondreis voert u door Transsylvanië, langs het fascinerende Roemeense natuurschoon en de belangrijkste historische steden. Middeleeuwse stadskernen, prachtige kerken en betoverende natuurverschijnselen maken een bezoek aan dit land een onvergetelijke belevenis. Van het indrukwekkende Parlementspaleis in de hoofdstad Boekarest en het schilderachtige Sibiu tot ‘de Parel van de Karpaten’, Sinaia. Hoewel het land volop in ontwikkeling is, lijkt het soms alsof u terug in de tijd gaat. Zo komt u vast en zeker een ossenkar of ezelwagen tegen. Ook de kleurrijke folklore van het land zal u zeker niet ontgaan. Maak kennis met de uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking en geniet van de indrukwekkende cultuur in dit prachtige land.

Hotels

U verblijft tijdens de rondreis in goede 4-sterren hotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, TV en telefoon.

Verzorging

U verblijft tijdens de rondreis op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag van slechts € 75 p.p. kunt u 7x diner incl. 1x wijnproeverij bijboeken.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal 
Dag 2: Predeal - Sinaia - Predeal
Dag 3: Predeal - Sighisoara - 
Targu Mures
Dag 4: Targu Mures - Cluj - Targu Mures
Dag 5: Targu Mures - Sibiu - Predeal
Dag 6: Predeal - Poiana Brasov - Brasov - Predeal
Dag 7: Predeal - Prejmer - Harman - Predeal
Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - Boekarest - Predeal (ca. 160 km):

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam comfortabel naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de lokale Nederlandssprekende reisleiding die ons begeleidt gedurende de rondreis. Aansluitend reizen we naar ons hotel in Predeal, waar we de komende nacht verblijven.

2e dag, Predeal - Sinaia - Bran - Predeal (ca. 150 km):

Deze dag brengen we een bezoek aan Peles Castle, de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie. Vervolgens bezoeken we nog het kasteel van Bran, berucht als Dracula's Castle door de legende van prins Vlad Tepes. Oorspronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum werd geserveerd als residentie voor koningin Mary.

3e dag, Predeal - Sighisoara - Targu Mures (ca. 198 km):

Deze dag is gewijd aan de cultuur van het Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Sighisoara, waar we het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa bewonderen: de opvallende klokkentoren met zijn kleurrijke dakpannen. Wandel in het historische centrum door de kronkelige straatjes en langs oude stadsmuren en waan u even terug in de tijd. Tevens kunt u in Sighisoara een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, het huis waar Graaf Dracula is geboren of de Heilige Maria kerk. In de namiddag arriveren we in ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven.

4e dag, Targu Mures - Cluj - Targu Mures (ca. 210 km):

We maken kennis met de stad Cluj-Napoca, of kortweg Cluj genoemd. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de barokke Franciscaner kerk die op het fundament van een 12e-eeuwse kerk staat, een van de laatste franciscaner kloosters in Roemenië, de Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Op korte afstand van Cluj-Napoca treffen we de stad Turda, waar de ruïnes van de oude Citadel terug gaan tot de 14e eeuw. Indien u halfpension heeft bijgeboekt geniet u 's avonds van een feestelijk diner met folklore muziek en kunt u wijn van de regio proeven.

5e dag, Targu Mures - Sibiu- Predeal (ca. 285 km):

Vandaag maken we kennis met Sibiu. Deze middeleeuwse handelsstad speelde na verloop van tijd een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen aan de grote en de kleine ring, het Bruckenthal Paleis en de brug der leugens zijn slechts enkele voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkappelletjes. Alvorens we naar ons hotel reizen, brengen we eerst nog een bezoek aan de evangelische kerk.

6e dag, Predeal - Ponaia Brasov - Brasov - Predeal (ca. 80 km):

We vervolgen onze rondreis naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een rondleiding door de stad en doen daarbij het oude stadhuis en de verborgen Orthodoxe Kerk aan. Tevens maken we een tocht naar Poiana Brasov, het belangrijkste skiresort in Roemenie maar ook een belangrijk punt voor wandelaars. Tijdens een korte fotostop op een panoramapunt kunt u mooie foto's nemen van Brasov.

7e dag, Predeal - Harman - Prejmer - Predeal (ca. 50 km):

Vandaag staat in het teken van Transsylvanië. Na een goed ontbijt reizen we naar Harman. De versterkte kerk van Harman werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek welke uit de 12e eeuw dateert. In Prejmer zien we de 13e eeuwse boerenburcht, gebouwd in vroeg bourgondisch-gotischestijl, zeer bijzonder. Het is de grootste gefortiseerde kerk van zuidoost Europa.Vandaag bezoeken we ook de Zwarte Kerk in Brasov, het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa. Hierna keren we terug naar ons hotel.

8e dag, Predeal - Boekarest - Amsterdam:

Vandaag komt er al weer een einde aan de rondreis Klassiek Roemenië. We starten met een rondleiding door de Roemeense hoofdstad en aanschouwen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onder meer de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Tevens maken we een fotostop bij het indrukwekkende Parlementsplein, het twee na grootste gebouw ter wereld. Vol nieuwe indrukken reist u per transferbus naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Boekarest

De prachtige Roemeense hoofdstad Boekarest is niet alleen de grootste stad van Roemenië en de tiende stad van de Europese Unie, maar ook het belangrijkste industriële centrum van Oost-Europa. Deze veelzijdige stad kenmerkt zich door de Dâmbovita rivier, een zijtak van de Donau, die dwars door de Boekarest stroomt en de zeven heuvels waar de stad op gebouwd is. 
 
Vervelen is geen optie tijdens uw bezoek aan Boekarest! De stad staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Patriarchenkerk en het indrukwekkende parlementsgebouw. Het parlementspaleis van Boekarest is het grootste gebouw van Europa en op het Pentagon na zelfs het grootste gebouw ter wereld. 
Natuurliefhebbers halen hun hart op in de Botanische tuinen waar meer dan 10.000 verschillende soorten planten groeien en kunstliefhebbers doen er goed aan een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Aanraders zijn het National Art Museum Boekarest, het Boekarest Museum en het dorpsmuseum: een openlucht museum waar u ontdekt hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. 
 
Wilt u de hectiek en drukte van de stad even ontlopen? Dan doet u er goed aan om naar het fijne Cişmigiupark rondom het Cişmigiumeer te gaan. Geniet volop van een waanzinnig groene oase en de serene rust midden in het levendige Boekarest
 

Roemenië

Roemenië is een land in Zuidoost-Europa dat grenst aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Hongarije, Servië, Oekraïne en Moldavië. Roemenië heeft een verscheidenheid aan culturen en bezit veel ongerepte natuur. De bergketen, brede zandstranden aan de Zwarte Zee, een rivierdelta, oerbossen en vlaktes zorgen voor diverse landschapsoorten. Het land stond voorheen vooral bekend om armoede en slechte infrastructuur, tegenwoordig zien we meer luxe, comfort en vernieuwde wegen. Roemenië is een land die u nog echt kunt ontdekken. Het is ook het land van Dracula met prachtige oude binnenstadjes en imposante kastelen. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest. Deze stad is uitgegroeid tot één van de grootste steden van Zuidoost-Europa en is zeker een bezoek waard.

Tijd

In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.

Taal

De officiële taal is Roemeens. Met Engels of Frans kunt u ook redelijk terecht.

Feestdagen

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Roemenië  in 2019 zijn:

 

1 januari

Nieuwjaarsdag

14 januari

Orthodox  Nieuwjaar

28 - 29 april

Orthodox Pasen

1 mei

Dag van de Arbeid

9 mei

Dag van Europa

16 - 17 juni

Orthodox Pinksteren

1 december

Dag van de Unie

6 december

Sint Nicolaas

25 - 26 december

Kerstmis

31 december

Oudejaarsdag

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Geld

De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Tevens kunt u in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen.

Fooien

Het geven van fooien is in Roemenië gebruikelijk als er niet al een fooi in rekening is gebracht. Over het algemeen wordt in restaurants en door taxichauffeurs een fooi van 10% tot 12% verwacht. Ook bij het verlaten van de hotelkamer is het achterlaten van een kleine fooi gebruikelijk. Het geven van een fooi is niet verplicht en dient u uiteraard alleen te doen indien u tevreden bent over de service. Betalen met een creditcard lukt niet overal, reken er dus op dat u contant moet betalen.

Voltage

De netspanning en frequentie zijn in Roemenië hetzelfde als in Nederland (230 V, 50 Hz). U kunt er dus al uw elektrische apparaten gebruiken. In Roemenië worden de stopcontacten van type F gebruikt. U heeft in Roemenië geen reisstekker of wereldstekker nodig. Het zijn dezelfde soort stopcontacten als in Nederland.

Water

Het leidingwater in Roemenië is op zich drinkbaar, maar het wordt afgeraden omdat het westerse maagdarmkanaal bekend is met andere bacteriën dan de Roemeense. Wel kunt u af en toe een slokje nemen bij het tandenpoetsen of om de mond te spoelen.

Eten & drinken

De Roemeense keuken staat bekend om de vleesgerechten met weinig groenten. De keuze is vaak beperkt. Meestal vertelt de ober waar u uit kunt kiezen en is er niet altijd een menukaart aanwezig.

Een typisch Roemeens ontbijt bestaat uit brood met boter, jam of honing. Ook kaas, vleeswaren, omelet, tomaat en groenten worden als beleg gebruikt. Er wordt ook wel eens ontbijtgranen gegeten als ontbijt. Tijdens het ontbijt drinken Roemenen koffie, thee of melk. Koffie wordt standaard met suiker gezet. Wanneer u melk bij de koffie wilt zult u dit expliciet aan de ober moeten vragen.

In Roemenië eet men twee keer per dag warm. Een lunch bestaat vaak uit soep, gegrild of gebraden vlees, frites of rijst en een salade. Het avondeten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan ontbreekt de soep. Typisch Roemeense gerechten zijn ciorba de burta (maagvellensoep) en mamaliga (maïsbrij).

Er wordt in Roemenië veel alcohol gedronken. Het land heeft al een lange traditie in wijn maken. Er wordt zowel rood als wit geschonken tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke lokale biertjes en de nationale drank Tuica (palinka in het Hongaars). 

Vervoer

Taxi
Taxi’s in Roemenië zijn zeker in vergelijking met de tarieven in Nederland erg goedkoop. In grotere steden zoals Boekarest kunt u een taxi huren voor een dag wanneer u veel wilt zien. Voor korte ritten wordt de meter gebruikt.

Uw reis:
Rondreis Klassiek Roemenië
Roemenië - Boekarest
Reisduur:
ROKLRB
Een ogenblik geduld aub…