**ACTIE!**
DE STIPKORTINGSDAGEN ZIJN WEER BEGONNEN!
T/M MAANDAG 18 NOVEMBER TOT WEL €333.- KORTING P.P. 

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Klassiek Roemenië

 • Roemenië / Boekarest / Boekarest
 • 8-daagse groepsrondreis
 • Vliegreis en 23 kg ruimbagage inbegrepen
 • Verblijf in 4-sterrenhotels incl. ontbijt
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Historische steden & oude kastelen
 • O.a. Predeal, Târgu Mureș & Boekarest

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

Gegarandeerd vertrek

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Boekarest v.v. per Tarom
 • 23 kg ruimbagage per persoon voor de vliegreis
 • Rondreis per comfortabele touringcar/minivan
 • 7 overnachtingen in 4-sterrenhotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging op basis van Logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (exclusief entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding 

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Toeristenbelasting, tol- en entreegelden circa € 46,- per persoon (verplicht ter plaatse te voldoen) 
 • Fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Administratiekosten à € 35,- per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • 7x diner (inclusief folklore diner en wijnproeverij) à € 75,- per persoon (vooraf bij te boeken)

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): Heenreis vertrek vanuit Amsterdam circa 11.50 uur, aankomst Boekarest circa 15.35 uur. Terugreis vertrek vanuit Boekarest circa 16.50 uur, aankomst Amsterdam circa 18.55 uur. 
 • Kinderkorting: Deze reis is niet geschikt voor kinderen in verband met de langere reisafstanden. 
 • Minimum deelname: 18 personen. De uiterste termijn bij onvoldoende deelname is 28 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk het aantal deelnemers bekend te maken. 
 • Programma: We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoermiddelen.
 • Let op: Deze reis is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. 
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: Circa 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Klassiek Roemenië

Tijdens deze rondreis bezoekt u diverse hoogtepunten en prachtige plaatsen in een van de mooiste landen in Oost-Europa: Roemenië. De reissom is Inclusief vliegreis, 23 kilogram ruimbagage en verblijf in diverse 4-sterrenhotels op basis van Logies & ontbijt! Boek snel en ontdek tijdens deze prachtige rondreis wat het fantastische Roemenië voor u in petto heeft! 

Laat u in Roemenië verrassen door de overweldigende culturele rijkdom. U vindt hier de mooiste Byzantijnse kloosters vol prachtige fresco’s, oude kastelen en historische steden. Deze rondreis voert u door Transsylvanië, langs het fascinerende Roemeense natuurschoon en de belangrijkste historische steden. Middeleeuwse stadskernen, prachtige kerken en betoverende natuurverschijnselen maken een bezoek aan dit land een onvergetelijke belevenis. Van het indrukwekkende Parlementspaleis in de hoofdstad Boekarest en het schilderachtige Sibiu tot ‘de Parel van de Karpaten’, Sinaia. Hoewel het land volop in ontwikkeling is, lijkt het soms alsof u terug in de tijd gaat. Zo komt u vast en zeker een ossenkar of ezelwagen tegen. Ook de kleurrijke folklore van het land zal u zeker niet ontgaan. Maak kennis met de uiterst gastvrije en vriendelijke bevolking en geniet samen met Stip Reizen van de indrukwekkende cultuur in dit prachtige land.

Hotels

U verblijft tijdens de Rondreis Klassiek Roemenië in diverse goede 4-sterrenhotels in een kamer minimaal voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet, televisie en telefoon.

Verzorging

U verblijft tijdens de rondreis op basis van Logies en ontbijt. Tegen een toeslag van slechts € 75,- per persoon kunt u 7x diner inclusief 1x wijnproeverij bijboeken.

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Boekarest - Predeal 
Dag 2: Predeal - Sinaia - Predeal
Dag 3: Predeal - Sighișoara - Târgu Mureș
Dag 4: Târgu Mureș - Cluj - Târgu Mureș
Dag 5: Târgu Mureș - Sibiu - Predeal
Dag 6: Predeal - Poiana Brașov - Brasov - Predeal
Dag 7: Predeal - Prejmer - Harman - Predeal
Dag 8: Predeal - Boekarest - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - Boekarest - Predeal (ca. 160 km):

Vandaag vliegt u vanaf Amsterdam comfortabel naar Boekarest. Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door de lokale Nederlandssprekende reisleiding die ons begeleidt gedurende de rondreis. Aansluitend reizen we naar ons hotel in Predeal, waar we de komende nacht verblijven.

2e dag, Predeal - Sinaia - Bran - Predeal (ca. 150 km):

Deze dag brengen we een bezoek aan Peles Castle, de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie. Vervolgens bezoeken we nog het kasteel van Bran, berucht als Dracula's Castle door de legende van prins Vlad Tepes. Oorspronkelijk werd het kasteel gebouwd voor militaire doeleinden door de Teutoonse Ridders, waarna het tijdens het interbellum werd geserveerd als residentie voor koningin Mary.

3e dag, Predeal - Sighișoara- Târgu Mureș (ca. 198 km):

Deze dag is gewijd aan de cultuur van het Transsylvanische Saksen. Na het ontbijt gaan we op weg naar Sighișoara, waar we het mooiste en best bewaarde middeleeuwse gebouw uit dit deel van Europa bewonderen: de opvallende klokkentoren met zijn kleurrijke dakpannen. Wandel in het historische centrum door de kronkelige straatjes, langs de oude stadsmuren en waan u even terug in de tijd. Tevens kunt u in Sighișoara een bezoek brengen aan de kerk op de heuvel, het huis waar Graaf Dracula is geboren, of de Heilige Maria kerk. In de namiddag arriveren we in ons hotel, waar we de komende twee nachten verblijven.

4e dag, Târgu Mureș - Cluj-Napoca - Târgu Mureș (ca. 210 km):

We maken kennis met de stad Cluj-Napoca, of kortweg Cluj genoemd. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder de barokke Franciscaner kerk die op het fundament van een 12e-eeuwse kerk staat, een van de laatste franciscaner kloosters in Roemenië, de Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus. Op korte afstand van Cluj-Napoca treffen we de stad Turda, waar de ruïnes van de oude Citadel terug gaan tot de 14e eeuw. Indien u halfpension heeft bijgeboekt geniet u 's avonds van een feestelijk diner met folklore muziek en kunt u wijn van de regio proeven.

5e dag, Târgu Mureș - Sibiu- Predeal (ca. 285 km):

Vandaag maken we kennis met Sibiu. Deze middeleeuwse handelsstad speelde na verloop van tijd een belangrijke politieke en economische rol in Transsylvanië. De gebouwen aan de grote en de kleine ring, het Bruckenthal Paleis en de brug der leugens zijn slechts enkele voorbeelden van architectonische monumenten die het hele stadsbeeld bepalen. In het historische centrum worden de huizen gesierd met vele kleine dakkappelletjes. Alvorens we naar ons hotel reizen, brengen we eerst nog een bezoek aan de evangelische kerk.

6e dag, Predeal - Ponaia Brasov - Brasov - Predeal (ca. 80 km):

We vervolgen onze rondreis naar de middeleeuwse stad Brasov, gelegen in het hart van Roemenië. We maken een rondleiding door de stad en doen daarbij het oude stadhuis en de verborgen Orthodoxe Kerk aan. Tevens maken we een tocht naar Poiana Brasov, het belangrijkste skiresort in Roemenië en een populair punt voor wandelaars. Daarnaast kunt u tijdens een korte fotostop op een panoramapunt een aantal mooie plaatjes schieten van Brasov.

7e dag, Predeal - Harman - Prejmer - Predeal (ca. 50 km):

Vandaag staat in het teken van Transsylvanië. Na een goed ontbijt reizen we naar Harman. De versterkte kerk van Harman werd gebouwd in de 13e eeuw op de plek van een oude Romeinse basiliek welke uit de 12e eeuw dateert. In Prejmer zien we de 13e eeuwse boerenburcht, gebouwd in vroeg bourgondisch-gotischestijl, zeer bijzonder. Het is de grootste gefortiseerde kerk van zuidoost Europa.Vandaag bezoeken we ook de Zwarte Kerk in Brasov, het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa. Hierna keren we terug naar ons hotel.

8e dag, Predeal - Boekarest - Amsterdam:

Vandaag komt er alweer een einde aan de rondreis Klassiek Roemenië. We starten met een rondleiding door de Roemeense hoofdstad en aanschouwen enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Onder meer de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie komen aan bod. Tevens maken we een fotostop bij het indrukwekkende Parlementsplein, waar u het op twee na grootste gebouw ter wereld treft. Vol nieuwe indrukken reist u per transferbus naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Boekarest

De prachtige Roemeense hoofdstad Boekarest is niet alleen de grootste stad van Roemenië en de tiende stad van de Europese Unie, maar ook het belangrijkste industriële centrum van Oost-Europa. Deze veelzijdige stad kenmerkt zich door de Dâmbovita rivier, een zijtak van de Donau, die dwars door de Boekarest stroomt en de zeven heuvels waar de stad op gebouwd is. 
 
Vervelen is geen optie tijdens uw bezoek aan Boekarest! De stad staat bol van de bijzondere bezienswaardigheden, waaronder de prachtige Patriarchenkerk en het indrukwekkende parlementsgebouw. Het parlementspaleis van Boekarest is het grootste gebouw van Europa en op het Pentagon na zelfs het grootste gebouw ter wereld. 
Natuurliefhebbers halen hun hart op in de Botanische tuinen waar meer dan 10.000 verschillende soorten planten groeien en kunstliefhebbers doen er goed aan een bezoek te brengen aan een van de vele musea. Aanraders zijn het National Art Museum Boekarest, het Boekarest Museum en het dorpsmuseum: een openlucht museum waar u ontdekt hoe er wordt geleefd op het Roemeense platteland. 
 
Wilt u de hectiek en drukte van de stad even ontlopen? Dan doet u er goed aan om naar het fijne Cişmigiupark rondom het Cişmigiumeer te gaan. Hier geniet u volop van een prachtige groene oase en de serene rust midden in de levendige stad Boekarest
 

Roemenië

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Roemenië is een land in Zuidoost-Europa dat grenst aan de Zwarte Zee, Bulgarije, Hongarije, Servië, Oekraïne en Moldavië. Roemenië heeft een verscheidenheid aan culturen en bezit veel ongerepte natuur. De bergketen, brede zandstranden aan de Zwarte Zee, een rivierdelta, oerbossen en vlaktes zorgen voor diverse landschapsoorten. Het land stond voorheen vooral bekend om armoede en slechte infrastructuur, tegenwoordig zien we meer luxe, comfort en vernieuwde wegen. Roemenië is een land die u nog echt kunt ontdekken. Het is ook het land van Dracula met prachtige oude binnenstadjes en imposante kastelen. De hoofdstad van Roemenië is Boekarest. Deze stad is uitgegroeid tot één van de grootste steden van Zuidoost-Europa en is zeker een bezoek waard.

Tijd: In Roemenië is het één uur later dan in Nederland.  
Taal:De officiële taal is Roemeens. Met Engels of Frans kunt u ook redelijk terecht.
Voltage: De netspanning en frequentie zijn in Roemenië hetzelfde als in Nederland (230 V, 50 Hz). U kunt er dus al uw elektrische apparaten gebruiken. In Roemenië worden de stopcontacten van type F gebruikt. U heeft in Roemenië geen reisstekker of wereldstekker nodig. Het zijn dezelfde soort stopcontacten als in Nederland.
Valuta: De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Tevens kunt u in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen.

 

2. Communicatie

Telefoneren
Hoewel het mogelijk is om met uw mobiele telefoon te telefoneren in Roemenië, adviseren wij u om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij uw provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.

Internet
In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling. In de grote steden zijn internetcafés te vinden, die internettoegang aanbieden tegen een lage prijs.

In de grote steden is de dekking voor mobiel internet over het algemeen goed tot zeer goed. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon of tablet, adviseren wij u om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd uw dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

3. Eten en Drinken

De Roemeense keuken staat bekend om de vleesgerechten met weinig groenten. De keuze is vaak beperkt. Meestal vertelt de ober waar u uit kunt kiezen en is er niet altijd een menukaart aanwezig.

Een typisch Roemeens ontbijt bestaat uit brood met boter, jam of honing. Ook kaas, vleeswaren, omelet, tomaat en groenten worden als beleg gebruikt. Er wordt ook wel eens ontbijtgranen gegeten als ontbijt. Tijdens het ontbijt drinken Roemenen koffie, thee of melk. Koffie wordt standaard met suiker gezet. Wanneer u melk bij de koffie wilt zult u dit expliciet aan de ober moeten vragen.

In Roemenië eet men twee keer per dag warm. Een lunch bestaat vaak uit soep, gegrild of gebraden vlees, frites of rijst en een salade. Het avondeten ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar dan ontbreekt de soep. Typisch Roemeense gerechten zijn ciorba de burta (maagvellensoep) en mamaliga (maïsbrij).

Er wordt in Roemenië veel alcohol gedronken. Het land heeft al een lange traditie in wijn maken. Er wordt zowel rood als wit geschonken tegen zeer betaalbare prijzen. Daarnaast kunt u genieten van de heerlijke lokale biertjes en de nationale drank Tuica (palinka in het Hongaars).

4. Geldzaken/Fooien

De officiële munteenheid is de Roemeense leu. 1 euro is ca 4,66 Roemeense leu (september 2018). In Roemenië en ook op de luchthaven zijn geldautomaten aanwezig waar u geld kunt pinnen. Tevens kunt u in de meeste winkels en restaurants met creditcard betalen

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Roemenië heeft langs de Zwarte Zeekust een gematigd zeeklimaat met warme zomers en redelijk milde winters en in het binnenland heerst een landklimaat met warme zomers en koude winters. De winters in Roemenië kunnen redelijk koud en bewolkt zijn. 

7. Vervoer

Taxi’s in Roemenië zijn zeker in vergelijking met de tarieven in Nederland erg goedkoop. In grotere steden zoals Boekarest kunt u een taxi huren voor een dag wanneer u veel wilt zien. Voor korte ritten wordt de meter gebruikt.

 

Hotels Klassiek Roemenië

(circa vijftien dagen voor vertrekt ontvangt u de definitieve hotellijst)

Hotel Rozmarin – Predeal
Het moderne ingerichte en prachtig gelegen 4-sterrenhotel Rozmarin vindt u in Predeal. Tijdens de rondreis Klassiek Roemenië is deze accommodatie de ideale plek om tot rust te komen na de drukke dagprogramma’s! Geniet van de aangeboden ontspanningsfaciliteiten zoals de hottub, sauna en zonnebank, terwijl u in het restaurant kunt proeven van diverse traditionele Roemeense gerechten en wijnen. De mooie appartementen van Hotel Rozmarin bestaan minimaal uit een televisie, zitje, balkon met waanzinnig uitzicht, gratis wifi en een privébadkamer met douche en toilet. Al uw vragen over de omgeving en faciliteiten kunt u stellen aan de medewerkers bij de 24-uursreceptie.

Hotel Laguna – Târgu Mureș
Gelegen in een oase van rust, op een heuvel en aan de rand van een prachtig bos en een visvijver... Het moet hier over het 4-sterrenhotel Laguna in Târgu Mureș gaan! Nadat de gastheer u hartelijk heeft ontvangen, maakt u kennis met uw ruime en comfortabele kamer voor twee nachten. In uw kamer treft u minimaal een comfortabel bed, televisie, bureau, gratis wifiverbinding, zitje, balkon en een badkamer met toilet en bad/douche. In uw vrije tijd kunt u heerlijk genieten van de wellness faciliteiten die Hotel Laguna u biedt of neem een verfrissende duik in het binnenzwembad. Daarnaast beschikt het hotel over een goed restaurant waar heerlijke visgerechten worden geserveerd.

*Bovenstaande hotels zijn onder voorbehoud en kunnen wegens operationele redenen worden gewijzigd naar een gelijkwaardig alternatief.

Inbegrepen excursies:

(Entreegelden verplicht ter plaatse te betalen, zie 'Exclusief' onder prijstabel)

 • Bezoek Peles Castle
  Kijk uw ogen uit bij de voormalige zomerresidentie van de Koninklijke familie van Roemenië.
 • Bezoek kasteel van Bran
  Ook wel bekend als het kasteel van Dracula volgens de legende van prins Vlad Tepes en tijdens het interbellum het kasteel van koningin Mary.
 • Bezoek Sighisoara
  Bewonder het mooiste en best bewaard gebleven Middeleeuwse gebouw: de klokkentoren van Sighișoara met opvallende gekleurde dakpannen. De overige tijd in dit veelzijdige stadje kunt u naar eigen wens invullen, bijvoorbeeld met een bezoek aan het geboortehuis van Graaf Dracula, de Heilige Maria kerk of een wandeling door het historische centrum.
 • Stadstour Cluj-Napoca
  Gezamenlijk leert u de stad Cluj-Napoca, kortweg Cluj, beter kennen met een bezoek aan de barokke Franciscaner kerk, een franciscaner kloosters, een Orthodoxe kathedraal en het ruiterstandbeeld van Matthias Corvinus.
 • De ruïnes van Turda (en optioneel een feestelijk diner)
  Bewonder de ruïnes van de oude Citadel uit de 14e eeuw tijdens een bezoek aan Turda (indien u halfpension heeft geboekt geniet u ’s avonds, onder het genot van folklore muziek en een wijnproeverij, van een feestelijk diner).
 • Stadsbezoek Sibiu
  Bewonder verschillende architectonische monumenten die het prachtige stadsbeeld van Sibiu bepalen, waarna u gezamenlijk de evangelische kerk nog aandoet.
 • Rondleiding Brasov
  Rondleiding door deze Middeleeuwse stad, met onder andere een bezoek aan het oude stadhuis en een verborgen Orthodoxe kerk.
 • Tocht naar Poiana Brașov
  Poiana Brasov is ‘s winters het belangrijkste skiresort van Roemenië en zomers een plek waar u prachtige wandelingen kunt maken. Daarnaast treft u hier een fotopunt waar u waanzinnige panoramafoto’s van de stad Brasov kunt maken.
 • Bezoek Harman
  Gelegen in de historische regio Transsylvanië ligt Harman, waar u tijdens een bezoek onder andere de versterkte kerk kunt bewonderen.
 • Tussenstop Prejmer
  Bewonder tijdens de tussenstop in Prejmer een 13e eeuwse boerenburcht, gebouwd in de vroeg bourgondische-gotischestijl en de grootste gefortiseerde kerk van zuidoost Europa.
 • Bezoek Zwarte kerk
  In Brasov brengt u een bezoek aan het grootste gotische sacrale gebouw van Oost-Europa: de Zwarte kerk.
 • Rondleiding Boekarest
  Een gids leidt u langs de mooiste plekjes van de Roemeense hoofdstad Boekarest. Onder andere de Patriarchenkerk, de triomfboog en het Plein van de Revolutie worden door u bezocht, gevolgd door een fotostop bij het parlementsplein.

Optionele extra's

Halfpension (incl. Folklore diner en wijnproeverij):

Boek de prachtige Rondreis Klassiek Roemenië op basis van halfpension en u geniet niet alleen alle dagen van een smakelijk ontbijt en diner, maar op dag 4 ook van een bijzonder feestmaal! Onder het genot van sfeervolle folklore muziek en fantastische wijn uit de regio geniet u gezamenlijk van het heerlijke diner.

Tijd: Tijd kan per keer variëren. Exacte tijden kunt u opvragen bij uw reisleider/gids
Kosten: € 75,- per persoon

Het verblijf op basis van halfpension dient u vooraf bij te boeken en te betalen.

ROKLRB
Een ogenblik geduld aub…