Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

Circuitkaarten Formule 1 Barcelona staanplaatsen, 3 dagen

 • Spanje / Catalonië / Barcelona
 • Circuitkaart Pelouse (staanplaats)
 • 3 dagen toegang
 • Circuit de Barcelona - Catalunya
 • Allerlaatste kaarten!
Uitverkocht!

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief

 • 3-daagse staanplaatsen circuitkaarten (geldig op 20, 21 en 22 mei)

Exclusief

 • Transfers naar en van het circuit in Barcelona
 • Maaltijden, drankjes en uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Administratiekosten à € 15,- per boeking

Extra informatie:

Mocht het evenement als gevolg van de dan geldende COVID-19 maatregelen niet door kunnen gaan, dan ontvang je je geld terug. Mocht er uiteindelijk een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden dan geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt.

 • Kinderkorting: er geldt geen kinderkorting. 
 • Staanplaatsen: In Barcelona heb je met algemene staanplaatsen zelf de vrijheid of je bij de snelle stukken of juist bij de langzame bochten met veel inhaalmogelijkheden wil staan. De unieke lay-out van het Circuit de Barcelona-Catalunya biedt tal van verhoogde zichtpunten. Er zijn zes zichtpunten voor de staanplaatsen op Circuit de Barcelona -Catalunya, voornamelijk gelegen in de zuidelijke en westelijke delen van het circuit.
 • Mindervaliden: wij hebben niet de beschikking over plaatsen voor mindervalide bezoekers.
 • Grensdocumenten & gezondheid: voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • COVID-19 en reisadvies: Let op: de reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen – in het bijzonder over COVID-19 – en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de circuitkaarten. Een oranje reisadvies is geen reden tot kosteloze annulering.
  Je dient er rekening mee te houden dat je wellicht dubbel gevaccineerd moet zijn om toegang te verkrijgen tot het circuit. Uiteraard is dit alles afhankelijk van de ontwikkelingen rondom Covid. Dit zijn mogelijk de eisen van de lokale overheid en de plaatselijke organisatie. Het niet hierover beschikken kan mogelijk tot gevolg hebben dat er geen toegang tot het circuit en/of bestemming verkregen wordt. Indien je tzt niet aan deze eisen voldoet, dan gelden de reguliere annuleringskosten als vermeld bij de reis op de website.
 • Formule 1 circuitkaarten: de Formule 1 circuitkaarten worden 1 tot 2 dagen voor vertrek digitaal verstuurd.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment van boeken: 100% van de reissom

Circuitkaarten Formule 1 Barcelona staanplaatsen, 3 dagen

Wil jij er ook bij zijn? Stip Reizen, de snelste reisaanbieder van Nederland, biedt nu ook de allerlaatste 3-daagse circuitkaarten (staanplaatsen) aan voor de Formule 1 Grand Prix in Spanje. Boek nu en bezoek deze spannende race op het Circuit de Catalunya, nabij de bruisende stad Barcelona.

De eerste Formule 1-race van Spanje werd op 28 oktober 1951 gehouden op het stratencircuit van Pedralbes (Barcelona). Deze Grand Prix race bestond uit 70 ronden en werd gewonnen door Juan Manuel Fangio. Er is bijna onafgebroken een Grand Prix van Spanje verreden sinds 1968, wisselend op het circuit van Jarama (Madrid) en het beroemde Montjuic Circuit in Barcelona. Max Verstappen werd tijdens de race van 2016 de jongste Grand Prix-winnaar ooit!

Wij bieden de allerlaatste 3-daagse staanplaatsen (Pelouse) circuittickets aan. Vrijdag 20 mei kan je de vrije trainingen bekijken, zaterdag 21 mei ben je getuige van de laatste training en kwalificatie en op zondag 22 mei uiteraard van dé race. Tijdens deze dagen kun je genieten van diverse activiteiten op het circuit en daarnaast van de bewegingsvrijheid op de staanplaatsen van het Circuit de Barcelona-Catalunya. Doordat er meerdere plekken zijn met staanplaatsen kun je zelf kiezen of je zicht wilt hebben op de snelle stukken of juist op de langzame bochten waar er voldoende inhaalmogelijkheden zijn. Het is bekend wie daar altijd zijn kansen pakt!

Boek snel jouw circuitkaart en wees getuige van een unieke belevenis op het prachtige Circuit de Catalunya. Weer als eerste over de streep met Stip Reizen: dat wordt MAXimaal genieten van de overwinning!

Programma 3-daagse staanplaatsen Formule 1 Barcelona

Dag 1, vrijdag 20 mei 2022: Grand Prix Formule 1 Barcelona - Vrije trainingen
Vandaag heb je toegang tot het circuit. Vandaag zijn de 1ste en 2e vrije training op het circuit. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het circuit.

Dag 2, zaterdag 21 mei 2022: Grand Prix Formule 1 Barcelona - Vrije training en kwalificatie
Vandaag heb je toegang tot het circuit. Vandaag is de 3e training en zijn de kwalificaties. Ook zijn er andere activiteiten op het circuit. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het circuit.

Dag 3, zondag 22 mei 2022: Grand Prix Formule 1 Barcelona - Finale
Vandaag is een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag de Formule 1 race verreden wordt. En ook vandaag zijn er nog andere activiteiten op het circuit. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer van en naar het circuit.

 

Barcelona

Barcelona is, op Madrid na, de tweede grootste stad van Spanje. Voorzien van prachtige stranden, een luxe haven en vele culturele hoogtepunten, biedt deze stad voor elk wat wils! Met de Bus Turístic maak je snel en eenvoudig kennis met het veelzijidge Barcelona en word je langs alle bezienswaardigheden geleid. De invloed van Gaudi blijft in deze stad niet onopgemerkt: de imposante kathedraal Sagrada Familia, het kleurrijke Park Güell en de verschillende schitterende bouwwerken en gevels in de stad zijn een absoluut hoogtepunt tijdens je bezoek aan Barcelona. Verder mag ook zeker een bezoek aan La Rambla niet ontbreken. Op deze brede, levendige boulevard bevinden zich ontelbare terrasjes, cafés, maar ook vele kustenaars zoals 'levende standbeelden' en tekenaars. Nabij het centrum van Barcelona tref je ook één van de gezelligste stranden van deze stad: het strand van Barceloneta. Dit strand ligt verstopt achter het volksbuurtje van Barceloneta en is erg populair bij toeristen vanwege de ligging dichtbij het centrum.

Spanje

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Spanje wordt al 2,5 miljoen jaar bewoond, zoals vondsten en restanten van de neanderthalers bewijzen. De eerst bekende beschaving ontstond in de stad Tartessos, gelegen in het huidige Andalusië. Feniciërs uit Libanon stichten onder andere de stadstaat Gades (nu Cádiz). Omstreeks 206 voor Christus namen de Romeinen Spanje in, waar zij bijna 600 jaar bleven.

Voordat de Moren het Iberisch Schiereiland (nu Spanje, Portugal en Andorra) In het begin van de achtste eeuw bezetten, was Spanje in handen van de Visigoten. Zij bezetten Spanje tijdens de Grote Volksverhuizing die het West-Romeinse Rijk fataal werd. Bijna 7 eeuwen duurde de bezetten van de Moren. In die tijd werd de islam ingevoerd en ontstond er een Moors-Spaanse cultuur van hoog niveau. De christenen heroverden het land in 1492; deze datum wordt beschouwd als de eigenlijke vereniging van Spanje.

Spanje werd een wereldmacht en het Spaanse Rijk strekte zich uit over de hele wereld. Rond 1800 kwamen de Spaanse koloniën in Amerika in opstand en verklaarden zich onafhankelijk. In één klap verloor Spanje daarmee het grootste deel van zijn koloniale rijk. In 1894 leidde de Spaans-Amerikaanse Oorlog tot het verlies van het laatste restant van de Spaanse koloniën: Cuba, Puerto Rico en de Filipijnen.

In 1931 werd Spanje een republiek. Voortdurende politieke instabiliteit leidde uiteindelijk tot de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Wat begon als een nationalistische opstand tegen de wettige republikeinse regering, groeide uit tot een conflict tussen de democratie en het fascisme. Generaal Franco, leider van de nationalisten, ontving steun van Duitsland en Italië, terwijl de regering werd geholpen door de toenmalige Sovjet-Unie. De nationalisten overwonnen, en generaal Franco bleef als dictator aan de macht tot zijn dood in 1975.

Tijd: Met het vasteland is er geen tijdsverschil met Nederland. Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroegen dan in Nederland en Spanje.
Taal: De officiële taal in Spanje is Spaans (ook wel Castilliaans). Er zijn 4 officiële regionale talen: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. In een aantal (toeristen)plaatsen kun je ook met Engels terecht.
Voltage: 220-240 volt, 50 hertz wisselstroom. De West-Europese stekkers passen niet in de stopcontacten, het gebruik van een verloopstekker is derhalve noodzakelijk. Deze zijn onder andere te koop op de luchthavens.
Valuta: Euro

Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Spanje in 2022 zijn:

1 januari

Nieuwjaarsdag

6 januari

Driekoningen

2 maart

Aswoensdag

15 april

Goede Vrijdag

17 en 18 april

Pasen

01 mei

Dag van de Arbeid

09 mei

Dag van Europa

5 en 6 juni

Pinksteren

15 augustus

Festividad de la Asunción de la Virgen

12 oktober

Fiesta Nacional de España

25 en 26 december

Kerstmis

31 december

Oudjaarsdag

Buiten deze nationale feestdagen wordt er per plaats de naamdag gevierd van de heilige waarnaar de plaats of kerk vernoemd is. De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren
Hoewel het mogelijk is om met je mobiele telefoon te telefoneren in Spanje, adviseren wij je om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij je provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.

Internet
In de meeste Spaanse hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling.

In de grote steden is de dekking voor mobiel internet over het algemeen goed tot zeer goed. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, adviseren wij je om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd je dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

3. Eten en Drinken

De Spaanse keuken is erg veelzijdig. Spanjaarden eten tweemaal uitgebreid warm per dag. Spanje staat bekend om de vele wijnen en cava's en talloze worsten waaronder chorizo, serrano ham of iberische ham. Bekende gerechten zijn de Spaanse tortilla, paella, gazpacho en calamares a la romana (gefrituurde inktvis). Tapas (kleine Spaanse gerechten) zijn de culinaire weerslag van een gezellige, afwisselende levensstijl. Zelfs in het meest eenvoudige café kun je bijvoorbeeld zoute amandelen, mosselen of een tortilla española proeven.

4. Geldzaken/Fooien

De officiële munteenheid is de Euro. Met vrijwel alle Nederlandse bankpassen kun je geld opnemen bij geldautomaten.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.

6. Klimaat

Tijdens de zomermaanden staat een vakantie in Spanje gelijk aan warm weer. Maar ook in de wintermaanden luidt je hier onder de zon de winter in! Het klimaat in Spanje verschilt per regio. De zon is aan de Costa del Sol het hele jaar te bewonderen met temperaturen tussen de 15 graden in de winter en 30 graden in de zomer. Langs de costa’s zijn hittegolven van rond en zelfs boven de 40 graden geen uitzondering.Op Mallorca en Ibiza stijgen de zomertemperaturen tot boven maar liefst 35 graden en is in het voor- en najaar zacht met gemiddeld 23 graden. De Canarische eilanden kennen een subtropisch klimaat waardoor het op één van de eilanden ook tijdens de winter goed vertoeven is. Je raadt het al: vanwege het milde klimaat is Spanje zowel in de zomer als in de winter een ‘la buena vida’, een favoriete vakantiebestemming voor vele Nederlanders. 

7. Vervoer

Bus: In Spanje is een goed netwerk van bussen. Het busvervoer wordt per regio verzorgd door meerdere regionale en lokale busmaatschappijen.

Taxi: Overal in Spanje is het gemakkelijk om een taxi te vinden. De tarieven variëren van regio tot regio. Informeer vooraf naar de gangbare tarieven. Het is vaak mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor het traject dat je per taxi wil afleggen.

Trein: Het treinverkeer is in handen van de Spaanse spoorwegen.

Metro: In de grootste steden is er ook een uitgebreid tram- en metronetwerk.

Circuit de Barcelona-Catalunya

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is gelegen in Montmeló, nabij Barcelona in Catalonië. Het circuit werd op 10 september 1991 ingehuldigd. Slechts 5 dagen na de opening van het circuit vond de eerste race plaats. op 29 september 1991 werd de eerste Formule 1 Grand Prix verreden (winnaar: Nigel Mansell, rijdend voor Williams-Renault).

Sinds de opening van het Circuit de Barcelona-Catalunya wordt de Formule 1 Grand Prix van Spanje ieder jaar georganiseerd en sinds 1992 ook de MotoGP Grand Prix. Het circuit biedt een thuisbasis aan twee van de meest prestigieuze kampioenschappen in de motorsport en wordt tegenwoordig vergezeld door de BarcelonaRX en het FIA Rallycross Wereldkampioenschap.

Naast de motorsporten biedt het Circuit de Barcelona-Catalunya vele faciliteiten waar bezoekers het hele jaar door gebruik van kunnen maken. Zo worden er rijcursussen, aanmoedigings- en trainingsdagen, wereldpresentaties en diverse andere evenementen georganiseerd. Ook biedt het circuit verschillende ruimtes die gebruikt kunnen worden voor allerlei commerciële, sociale en/of PR-activiteiten.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft zich sinds de opening gepositioneerd als een van de beste permanente circuits in de Formule 1 kalender en heeft de positie kunnen versterken als unieke locatie voor het organiseren van evenementen. Daarnaast heeft het circuit een prachtige ligging op slechts enkele kilometers van Barcelona en door de vele evenementen een echte toeristische trekpleister.

Statistieken

Rondes: 66
Aantal bochten: 16
Lengte circuit: 4,655km
Lengte Grand Prix: 307,104
Maximale snelheid: 325 km per uur
Pole position: linkerkant van het circuit
Ronde record: 1:18.441 (Daniel Ricciardo, 2018)
Meeste zegens coureurs: Michael Schumacher (6x)
Meeste zegens teams: Ferarri (8x)

Winnaars afgelopen 6 jaar

 • 2016: Max Verstappen (Red Bull - TAG Heuer)
 • 2017: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2018: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2019: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2020: Lewis Hamilton (Mercedes)
 • 2021: Lewis Hamilton (Mercedes)

Resultaten Max Verstappen op het Circuit de Barcelona-Catalunya

 • 2016: 1ste plaatse met een tijd van 1:41:40.017
 • 2017: DNF door crash met Räikkönen
 • 2018: 3e plaats met een tijd van 1:35:56.845
 • 2019: 3e plaats met een tijd van 1:35:58.122
 • 2020: 2e plaats met een tijd van 1.31:69.456
 • 2021: 2e plaats met een tijd van 1.33:23.521

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Circuitkaarten Formule 1 Barcelona staanplaatsen, 3 dagen
Spanje - Barcelona
Reisduur:
SPPKAB
Een ogenblik geduld aub…