Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Special Journey to Thailand

 • Thailand / Bangkok / Bangkok
 • Het andere Thailand
 • O.a. Bangkok, Ayutthaya, Petchabun, Khao Kho, Loei, en Chiang Mai
 • 3 nachten genieten aan het strand van Cha-Am
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding
 • Fietsen in een boerendorp

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

zo 10 Mrt
15 dagen1149

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

LET OP: dit is een 16-daagse rondreis (op dag 16 landt u op de luchthaven van Amsterdam)

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam - Bangkok (met overstap in Dubai) v.v. per Emirates inclusief 1 stuk ruimbagage van max. 30 kg
 • Transfers
 • Rondreis per comfortabele touringcar / minivan en lokaal vervoer
 • 13 overnachtingen in goede toeristen- en middenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Omschreven excursieprogramma (excl. entreegelden)
 • Lokale Nederlandssprekende reisleiding ter plaatse*
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden, lokale gidsen en tolgelden (ca. €35 per persoon, ter plaatse te betalen)
 • Fooien (ca. THB 950/ ca. €27 per persoon, voor de gehele reis)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten à € 35 per boeking

Optioneel bij te boeken: 

 • Excursiepakket 'Zilver' à €185,- (4 excursies, inclusief 3 diners - optioneel vooraf bij te boeken). Meer informatie zie tabblad 'Dagprogramma'. Minimale deelname van 4 personen.
 • Excursiepakket 'Goud' à €285,- (6 excursies, inclusief 2 keer een lunch en 3 diners - optioneel vooraf bij te boeken). Meer informatie zie tabblad 'Dagprogramma'. Minimale deelname van 4 personen.

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • *Minimum deelname: 10 deelnemers. Uiterste termijn van annulering bij onvoldoende deelname 15 dagen voor vertrek. De lokale agent kan besluiten de reis met minder deelnemers door te laten gaan. Bij minder dan 15 deelnemers behouden we ons het recht voor de reis uit te voeren met een lokale Engelssprekende reisleiding.
 • Programma: wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of vervoersmiddelen.
 • U kunt de entreegelden, optionele excursies, lokale gidsen, tol, toeristenbelasting en fooien betalen in euro's of Thaise Baht. Wel zo handig! Bij sommige monumenten moet u extra betalen voor het gebruik van een foto- en/of videocamera.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reisvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Special Journey to Thailand 

Speciaal voor u ingekocht! Een prachtige 16-daagse groepsrondreis, welke u zowel langs diverse hoogtepunten van Thailand als ook onontdekte plekken. Ontdek de eerste paar dagen de metropool Bangkok, met haar geweldige bezienswaardigheden, zoals de River City Pier, Wat Pho en China Town. 

De dagen hierna zullen in het teken staan van het minder bekende maar pure Thailand. Via de oude hoofdstad Ayutthaya rijden wij door naar landelijke plaatsje Petchabun. Hier zal u onder andere kennis maken met het berggebied Khao Kho waar u kunt genieten van mooie panorama's. De prachtige provincie Loei zorgt voor het pure Thailand gevoel! Er komen nog niet veel westerse toeristen in dit gebied en de natuur is hier wonderschoon. Wij zullen hier ook een fietstour maken in Wang Saphung, een van oorsprong boerendorp. Wanneer u een excursiepakket heeft bijgeboekt, zal u in letterlijk naar de "middle of nowhere" gaan waar u gaat genieten van een hele bijzondere barbecue op de Sirila Farm met een beetje geluk onder de prachtige sterrenhemel. 

Na een aantal dagen vol unieke indrukken vervolgen wij onze reis naar een aantal hoogtepunten welke u absoluut niet mag missen. Via Sukothai en Lampang vervolgen wij onze reis naar Chiang Mai. "De roos van het Noorden" wordt door velen gezien als de leukste stad van Thailand. Zeker niet ten onrechte, want deze stad heeft veel te bieden. De prachtige ligging, waardoor rondom de stad de groene bergen en valleien zichtbaar zijn, maar ook de leuke straatjes met koloniale gebouwen maken dat deze stad een prima plaats is om een paar dagen te verblijven. En dat zullen wij dan ook doen! Wij gaan de stad verkennen zowel wandelend, maar ook per Samlor (fietstaxi) en Songtaew (open taxi). Om al deze indrukken rustig op u te laten inwerken verblijft u de laatste nachten in Cha-Am in het 3-sterren-plus Methavalai Hotel wat direct aan het 5 km lange zandstrand gelegen is. 

De kracht van deze prachtige rondreis; een mix van het nog pure Thailand gecombineerd met de geijkte hoogtepunten welke u ook niet mag missen én een aantal dagen strand! Laat deze kans niet voorbij gaan, want wij hebben slechts vier data ingekocht! Wees er snel bij, want OP = OP!

Hotels

U verblijft tijdens deze rondreis in goede toeristen- en middenklasse hotels voorzien van minimaal een badkamer met bad/douche en toilet, tv, telefoon. Op een aantal locaties is er een koelkastje en/of airco aanwezig. Ter afsluiting van de rondreis geniet u in het heerlijke 3-sterren-plus Cha-Am Methavalai Hotel. 

Verzorging

U verblijft tijdens deze reis op basis van logies en ontbijt.
Indien u één van de optionele excursiepakketten heeft bijboekt, zijn tevens 3 diners inbegrepen (en twee keer een lunch bij het excursiepakket "Goud"). 

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam - Dubai - Bangkok
Dag 2: Bangkok
Dag 3: Bangkok
Dag 4: Bangkok
Dag 5: Bangkok - Ayutthaya - Petchabun
Dag 6: Petchabun - Kao Khor - Loei
Dag 7: Loei - Phitsanuloke
Dag 8: Phitsanuloke - Sukhothai - Chiang Mai
Dag 9: Chiang Mai
Dag 10: Chiang Mai
Dag 11: Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
Dag 12: Bangkok - Cha-am
Dag 13: Cha-am
Dag 14: Cha-am
Dag 15: Cha-am - Bangkok - Dubai
Dag 16: Dubai - Amsterdam


1e dag, Amsterdam - Bangkok
Vanaf de luchthaven van Amsterdam vliegt u 's ochtends per topairline Emirates naar Bangkok. Uw overstaptijd in Dubai is ca. 3 uur. Uw vlucht naar Dubai is per Boeing 777 en vanaf Dubai naar Bangkok per Airbus A380.

2e dag, Bangkok
Na verwelkoming op de luchthaven van Bangkok volgt de transfer naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u heerlijk relaxen en uitrusten voordat we morgen aan ons programma gaan beginnen! Wanneer u één van de excursiepakket heeft geboekt, dan volgt er in de avond een grandioos buffet diner op de 82ste verdieping van het hoogste gebouw in Bangkok! We overnachten in Bangkok. 

3e dag, Bangkok
Na een prima ontbijt gaan we per openbaar vervoer naar de River City Pier. Vervolgens nemen we de taxiboot om een bezoek aan de bloemenmarkt, de grootste van Thailand, te brengen. Geuren en kleuren, 24 uur per dag, want de markt sluit nooit. Aansluitend brengen we een bezoek aan de Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok. Wat Pho herbergt o.a. een liggende Boeddha van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog. Daarna is het de beurt aan China Town. Hier wandelen we langs unieke oude gebouwen en maken we kennis met de nog meest authentieke en grootste China Town ter wereld (buiten China). In de loop van de middag bent u weer terug bij uw hotel. Indien u het excursiepakket "Zilver" of "Goud" heeft geboekt, dan zal u vandaag Bangkok per fiets verkennen. Met excursiepakket "Goud" sluit u de dag fantastisch af met een Dinner Cruise door "Bangkok by night".

4e dag, Bangkok
Dag ter vrije besteding. Indien u één van de excursiepakketten heeft geboekt, dan gaat u vandaag naar de Mae Klong trein markt en de drijvende markt.

5e dag, Bangkok - Ayutthaya - Phetchabun (ca. 340 km)
Na het ontbijt verlaten we Bangkok en rijden we naar Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het Thaise Konings Huis. Hier bezoekt u in een prachtig aangelegde tuin diverse mooie gebouwen, waarin verschillende stijlen zijn terug te zien zoals Zwitsers, Chinees, Thais, Victoriaans. Na dit bezoek is het een klein stukje rijden naar de oude hoofdstad Ayutthaya (1350 - 1767). Tijdens oorlogen met het naburige Myanmar is er helaas veel verwoest. Een aantal bezienswaardigheden zijn gelukkig gespaard gebleven en vallen onder het UNESCO werelderfgoed. We vervolgen onze route naar Chai Badan en bezoeken daar de Wat Tham Phrathat Kao Prang, een indrukwekkend tempelcomplex. Onderweg maken we een stop om een meer dan 70 meter hoge Boedhha te bewonderen. We rijden verder naar de plaats Phetchabun waar we vanavond zullen overnachten.

6e dag, Phetchabun - Kao Khor - Loei (ca. 220 km)
Vandaag staat u een fantastische dag te wachten. Na het ontbijt vertrekken we naar Khao Kho, een berggebied met prachtige panorama’s en erg geliefd is bij de Thai vanwege het koele klimaat. Onderweg naar Loei maken we een stop bij de tempel van de 5 witte boeddha’s. Een waar kunstwerk waar meer dan 5 miljoen mozaïeken in zijn verwerkt. Als we de provincie Loei binnenrijden wordt u direct verrast door al het natuurschoon. Loei beschikt over schitterende nationale parken waar nog veel wilde olifanten leven. In de loop van de middag arriveren we in het stadje Loei waar we zullen overnachten. Heeft u excursiepakket "Goud" bijgeboekt, dan sluit u deze dag af op de Sirila Farm, waar u bij het kampvuur zal genieten van een heerlijke barbecue maaltijd. 

7e dag, Loei - Phitsanuloke (ca. 220 km) 
Per fiets zult u vandaag het boerendrop Wang Saphung ontdekken. Voor de plaatselijke bevolking bent u de attractie, omdat u niet veel andere westerse toeristen zult tegenkomen. De bewoners vinden het dan ook maar wat leuk en zwaaien u overal tegemoet. We maken diverse stops, zoals bij het plaatselijke schooltje, de oude rijstmolen, de weverij waar de Thaise dames van het dorp het weefproces nog precies zo uitvoeren als vele jaren geleden en brengt u een bezoek aan een traditionele boerenwoning. We vervolgen onze route en rijden via een imposant berggebied naar Phitsanuloke waar we in de middag arriveren. Na aankomst is er nog wat tijd om te relaxen of om te zwemmen. In de avond is het wellicht leuk om een wandeling over de avondmarkt te maken. We overnachten in Phitsanuloke.

8e dag, Phitsanuloke - Sukhothai - Chiang Mai (ca. 350 km)
De afgelopen dagen heeft u kennis gemaakt met delen van Thailand die haast nog niet ontdekt zijn door het toerisme. Een mooie en pure ervaring! Vandaag reizen we verder naar Sukhothai, een stad die een aantal eeuwen als hoofdstad fungeerde. We bezoeken hier het Sukhothai Historical Park waar oude paleizen en enorme Boeddha beelden te bezichtigen zijn. Na het bezoek aan de oude hoofdstad rijden we noordwaarts verder richting Chiang Mai. Onderweg geniet u van mooie panorama’s en maken we in Lampang nog een tussenstop bij de bergmarkt van Baan Thung Kwiang. Alles dat loopt, rent, zwemt, vliegt, springt, kruipt en/of zich op een andere manier voortbeweegt kunt u hier proeven. Vervolgens is het nog een klein uur rijden alvorens we in Chiang Mai arriveren waar we overnachten.

9e dag, Chiang Mai
Chiang Mai, ook wel “de Roos van het Noorden” genoemd, wordt door velen gezien als de leukste stad van Thailand. De stad is omringd door groene bergen en valleien. Er zijn leuke straatjes met koloniale gebouwen en kleurrijke markten. Een deel van de oude stad wordt gedeeltelijk omringd door een gracht met oude stadsmuren. De sfeervolle restaurants aan de rivier of de terrasjes in de oude binnenstad en zeker niet vergeten, de kleurrijke markten. Deze ochtend neemt de reisleider u mee naar de versmarkt van de stad, de Warorot markt. Vervolgens wandelen we naar Tha Pae Gate (de oude muren van de stad / stadspoort). Hiervandaan maken we per traditionele samlor (fietstaxi) een leuk ritje door de oude stad. Aan het einde van de ochtend gaat u per songtaew (open taxi) terug naar uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

10e dag, Chiang Mai
Dag ter vrije besteding. Indien u excursiepakket "Goud" heeft geboekt, dan nemen wij u vandaag mee naar een "Elephant Nursery". Een plek waar u op verantwoorde wijze kennis maakt met olifanten en deze ook gaat verzorgen.

11e dag, Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
Tot vroeg in de middag kunt u nog heerlijk relaxen, wandelen of zwemmen. In de namiddag gaan we met de slaaptrein naar Bangkok. Een leuk avontuur en goed verzorgd! U reist 2e klas en heeft een airco slaapplaats.

12e dag, Bangkok - Cha Am
In de vroege ochtend komt u aan op het treinstation in Bangkok. Een wereld van verschil met de landelijke dorpjes die u eerder deze week heeft aangedaan. Vanaf het station rijden we naar de badplaats Cha Am waar we de laatste dagen van de vakantie zullen doorbrengen. Cha Am is een rustige badplaats met een aantal leuke restaurants en terrasjes. Een prima plaats om uw vakantie mee af te sluiten en bij te komen van alle indrukken!

13e dag, Cha Am
Vandaag heeft u dag ter vrije besteding.

14e dag, Cha Am
Vandaag heeft u dag ter vrije besteding.

15e dag, Cha-Am - Bangkok - Dubai
Helaas is vandaag de laatste dag aangebroken van uw vakantie. U wordt naar de luchthaven van Bangkok gebracht voor de vlucht naar Amsterdam (tussenstop in Dubai).

16e dag, Dubai - Amsterdam 
In de ochtend landt u op de luchthaven van Amsterdam. Het einde van een heerlijke vakantie!

Excursiepakket: 

Boek voordelig een top excursiepakket en geniet van nog meer bijzondere belevenissen!

Excursiepakket "Zilver", inclusief 3 diners voor slechts 185 euro per persoon!

 • Dag 2: Diner in de hoogste toren van Bangkok
 • Dag 3: Dinercruise met de Wanfah Rice Barge (Bangkok by night) 
 • Dag 4: Mae Klong trein markt en drijvende markt (ca. 08:00 - 15:30 uur)
 • Dag 6: Barbecue op de boerderij in Loei

Minimum deelname per groep: 4 personen.

Excursiepakket "Goud", inclusief 2 keer een lunch en 3 diners voor slechts 285 euro per persoon!

 • Dag 2: Diner in de hoogste toren van Bangkok
 • Dag 3: Fietsen door Bangkok
 • Dag 3: Dinercruise met de Wanfah Rice Barge (Bangkok by night) 
 • Dag 4: Mae Klong trein markt en drijvende markt (ca. 08:00 - 15:30 uur)
 • Dag 6: Barbecue op de boerderij in Loei
 • Dag 10: Olifanten verzorgen op een "Elephant Nursery"

Minimum deelname per groep: 4 personen.

Bangkok

Bangkok: een fascinerende en hectische metropool in het zuidoosten van Azië. De hoofdstad van Thailand, ook wel liefkozend de 'Stad der Engelen' genoemd, is een bestemming van uitersten. Zo staat het jachtige leven en superdrukke verkeer in scherp contrast met de rust die uitgaat van de serene tempels en de overal in het straatbeeld aanwezige monniken. 

De stad kunt u op verschillende manieren ontdekken. Duik in een tuk tuk, de vrolijk gekleurde Thaise taxi op drie wielen of stap op de fiets en rijdt onder begeleiding van een gids langs de minder bekende plekjes van Bangkok. Ook leuk: met een watertaxi kun je tegen een klein bedrag via allerlei op- en uitstapplaatsen vele trekpleisters bezoeken. Wist u trouwens dat een belangrijk deel van het dagelijks leven zich afspeelt langs de klongs (kanalen) die Bangkok doorkruisen? Tijdens een boottocht op een van deze klongs maakt u van heel dichtbij het Thaise leven mee.

Laat de drukke metropool achter u voor de rust van het platteland en bezoek de kleurrijke drijvende markt in Damnoen Saduak. Bekijk vanaf een van de bruggen de Thaise boeren die hier dagelijks vanuit hun bootjes fruit, groente en vis verkopen.

Nog zo’n top bezienswaardigheid waar u uw ogen uitkijkt: de voormalige koningsstad van Thailand, Ayutthaya. Deze in 1991 door UNESCO tot werelderfgoed verklaarde stad, staat vol met historische tempels. Dwaal onder andere door het tempelcomplex Wat Yai Chai Mongkhon met in geel gehulde boeddha’s. 

Beleef de Thaise cultuur en geniet van alle indrukken die u opdoet tijdens deze prachtige reis!

Thailand

Thailand ligt in Zuidoost-Azië en grenst in het oosten aan Laos en Cambodja, in het westen aan Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden aan Maleisië en in het zuidoosten aan de Golf van Thailand, onderdeel van de Zuid-Chinese Zee. De hoofdstad van Thailand is Bangkok.

Het land van de glimlach is een prachtige tropische bestemming met vele gezichten: indrukwekkend berggebieden in het noorden, groene rijstvelden en tropische stranden in het zuiden en in het bruisende Bangkok vindt u naast vele tempels en paleizen ook immense wolkenkrabbers, moderne winkelcentra maar ook traditionele drijvende markten. Daarnaast staat Thailand bekend om haar keuken, die behoort tot een van ’s werelds beste en meest geliefde. Kortom, een vakantie Thailand biedt u een kijkje in diversiteit van Zuid-Oost Azië. Snel een Thailand vakantie boeken? Bekijk ons aanbod Thailand reizen.

De Thaise bevolking is bijzonder vriendelijke en gastvrij waar door u zich meteen welkom voelt. Boeddhisme, cultuur en traditie zijn in Thailand erg belangrijk. Deze aspecten zult u dan ook veelvuldig tegenkomen als u het land bezoekt.

Een bezoek aan Bangkok, de hoofdstad van Thailand, mag tijdens uw reis zeker niet ontbreken. Bangkok wordt wel de meest levendige stad ter wereld genoemd en het zal u snel duidelijk zijn waarom. Niet alleen treft u hier de meeste restaurants ter wereld (van spotgoedkoop tot erg duur) maar er is ook een bruisend uitgaansleven en met de gigantische shopppingsmalls is het walhalla voor shopliefhebbers. Ook aan cultuur geen gebrek. Zo zijn er maar liefst meer dan 300 tempels, pagodes en paleizen waaronder het Grote Paleis en Wat Arun, de tempel van de dageraad. Om de vele bezienswaardigheden in Bangkok te bezoeken, verplaatst u zich in de stad per skytrain, supermetro of natuurlijk per traditionele Tuk Tuk.

Tijd

In Thailand is het in de zomer 5 uur en in de winter 6 uur later dan in Nederland.

 

Taal

De officiële taal in Thailand is Thai. Door een groot deel van de bevolking wordt ook Engels gesproken.

 

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Thailand in 2018 zijn:

 

1 januari

Nieuwjaarsdag

13 januari

Kinderdag

2 maart

Deng Jie (Lantaarnfestival)

2 maart

Magha Puja

6 april

Chakri-dag

13 t/m 15 april

Songkran (Thais Nieuwjaar)

30 april

Boeddhistisch Nieuwjaar (Threvada)

28 juli

Asalha Puja (Dharma Day)

12 augustus

Moederdag / Verjaardag koningin Sirikit

13 oktober

Overlijden koning Bhumibol Adulyadej

23 oktober

Chulalongkorn Dag

24 oktober

Pavarana (Kathina Day)

23 november

Loi Kratong (feest van het licht)

5 december

Vaderdag / geboortedag koning Bhumibol

10 december

Dag van de constitutie

25-26 december

Kerstmis

31 december

Oudjaar

 

De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Thailand in 2019 zijn:

 

1 januari

Nieuwjaarsdag

12 januari

Kinderdag

19 februari

Deng Jie (Lantaarnfestival)

19 februari

Magha Puja

6 april

Chakri-dag

13 t/m 15 april

Songkran (Thais Nieuwjaar)

19 april

Boeddhistisch Nieuwjaar (Threvada)

17 juli

Asalha Puja (Dharma Day)

12 augustus

Moederdag / Verjaardag koningin Sirikit

13 oktober

Overlijden koning Bhumibol Adulyadej

13 oktober 

Pavarana (Kathina Day) 

23 oktober

Chulalongkorn Dag

11 november

Loi Kratong (feest van het licht)

5 december

Vaderdag / geboortedag koning Bhumibol

10 december

Dag van de constitutie

25 december

Kerstmis

31 december

Oudjaar

 

Geld

De munteenheid in Thailand is de Baht. 38,6 Baht is ongeveer 1 Euro waard (mei 2017). Voor de meest recent koers kijkt u op de website van het GWK. In de toeristische gebieden zijn pinautomaten (ATM) te vinden en bij banken en hotels kunt u geld wisselen. Creditcards worden in de hotels, restaurants en grotere winkels vrijwel overal geaccepteerd. Graag attenderen wij u erop dat u mogelijk uw bankpas dient te activeren voor gebruik buiten Europa. 

 

Fooien

Bij groepsreizen is het gebruikelijk aan het begin van de reis een fooienpot te maken. De reisleider zal zorg dragen voor deze fooienpot en zorgen dat de fooien verdeeld worden over de medewerkers in de hotels en restaurants. In de hotels en restaurants zijn alle rekeningen inclusief, maar als u uw waardering wilt tonen is een fooi van 10% gebruikelijk.

 

Voltage

Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het is wel handig om een universele stekker mee te nemen omdat de stopcontacten kunnen afwijken.

 

Water

Het wordt afgeraden kraanwater te drinken. Overal is mineraalwater of 'drinking water' in flessen te koop.

 

Eten & drinken

Thailand staat bekend om zijn smakelijke, verfijnde, afwisselende, maar ook pittige gerechten. Rijst en noedels vormen vaak de basis, en worden gecombineerd met verse groenten en een vlees- vis- of kipgerecht. Wanneer u niet al te pittig wilt eten zegt u 'Mai Phet' tegen de kok of kelner bij het bestellen. Bekende gerechten zijn viskoekjes met zoetzure saus (tod man pla), green curry chicken (kaeng kiaw wan kai) en een soort Thaise bami (de phat thai).

 

Vervoer

Bus: Een modern netwerk van snelwegen reikt tot in alle uithoeken van het koninkrijk. Met de bus bent u snel op de plaats van bestemming. De meeste bussen vertrekken om het halve of het hele uur.
Trein: Als u over land reist, krijgt u ook veel van het landschap te zien. Efficiënt railvervoer verbindt belangrijke steden in het zuiden, het noorden en noordoosten met Bangkok. Binnenlandse sneltreinen hebben 1e, 2e en 3e klas-compartimenten. De langzamere treinen kennen alleen 3e klas. Treinkaartjes voor alle klassen kunnen drie maanden tevoren worden gekocht bij de grote stations en bij de Advance Booking Office (Bangkok Railway Station).
Taxi’s: In Bangkok rijden genoeg taxi’s. Hoteltaxi's hebben vaste (en relatief hoge) tarieven. De 'normale' taxi's in de straten van Bangkok zijn goedkoper. Zorg ervoor dat de bestuurder de meter aanzet als u instapt. Maak geen gebruik van 'snorders' (bromfietstaxi's). Ze zijn vaak niet verzekerd. Alle officiële taxi's dragen op het dak een bord met "TAXI-METER". Een fooi is niet gebruikelijk.

Cultuur

Wanneer u heilige plaatsen zoals tempels en pagodes bezoekt, dient u in de meeste gevallen “bedekt” gekleed te gaan, geen aanstoot te geven en uw schoenen uit te trekken. Wij adviseren u ter plaatse aan uw reisleider/gids te vragen welke gedragsregels gepast zijn.

Vliegreis per top airline Emirates

Stip Reizen maakt voor deze reis gebruik van de beste lijndienstmaatschappij ter wereld: Emirates! Al vele jaren staat deze luchtvaartmaatschappij, afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten, in de top van beste airlines ter wereld. Wij hebben voor uw vluchten dan ook gekozen voor kwaliteit en vliegen per Airbus A380 of Boeing 777 naar uw bestemming. De Airbus A380 en de Boeing 777 behoren tot de grootste en meest luxueuze passagiersvliegtuigen ter wereld! Bij ons dus geen chartermaatschappijen met relatief kleine vliegtuigen, toeslagen voor bagage, maaltijden en entertainmentsystemen, maar gewoon non-stop en de beste (all inclusive) service die er bestaat!

Emirates is al meer dan 25 jaar actief in de luchtvaart en behoort met haar vloot tot de modernste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De laatste jaren sleept Emirates de ene na de andere top-onderscheiding in de wacht. Zo werd Emirates in 2009 uitgeroepen tot beste airline van het Midden-Oosten, in 2009 en 2010 uitgeroepen tot airline met het beste "airline inflight entertainment systeem", in 2010 ontving het de onderscheiding "beste economy maaltijden ter wereld", in 2011 ontving Emirates de prestigieuze prijs "Airline van het jaar" en in 2013 werd de airline door Skytrax World Airline uitgeroepen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld. In totaal ontving Emirates sinds haar bestaan in 1985 ca. 250 (!) onderscheidingen…..

In de Economy Class kunt u (gratis) rekenen op veel gemak en comfort: extra beenruimte (stoelafstand ca. 84 cm!) en zeer comfortabele stoelen. Iets waar u elders al gauw extra voor moet betalen. Tijdens de vlucht kunt u vanuit uw stoel genieten van uw GRATIS eigen entertainmentsysteem: "ICE". Met een keuze uit meer dan 1200 (!) in-flight amusementskanalen waaronder vele films, TV-programma's, alle genres muziek en de leukste games. U verveelt zich geen moment, en betaalt er ook niets extra's voor.

Alle maaltijden en drankjes aan boord zijn inclusief, dit in tegenstelling tot sommige andere luchtvaartmaatschappijen waar u soms extra moet bij betalen. Tevens mag u bij Emirates 30 kg gratis bagage meenemen, terwijl dit elders vaak slechts 20 kg of tegen bijbetaling is. Nog een extra reden om voor Stip Reizen en Emirates te kiezen!

Let op: boekt u een rondreis? Dan kunt u per persoon 1 stuks bagage meenemen, welke maximaal 30 kg mag wegen.

Klik hier voor een virtuele tour van de Airbus A380.

The Cha-Am Methavalai Hotel ***+

Heerlijk genieten in het gastvrije Methavalai Hotel in Cha-Am. Het hotel is van alle gemakken voorzien om u een heerlijk ontspannend verblijf te bezorgen! De typisch Thaise badplaats Cha-Am is een gezellig vissersdorpje wat zowel voor toeristen als voor de lokale bevolking een geliefde plaats is. Langs het 5 km lange zandstrand vindt u vele goede restaurantjes. In de omgeving van Cha-Am zijn een aantal bijzondere natuurparken te vinden en het grootste nationale park van Thailand; Kaeng Krachan. 

Ligging The Cha-Am Methavalai Hotel

Het Methavalai Hotel heeft een fijne ligging en is slechts door een weg gescheiden van het zandstrand van Cha-Am. Het resort tevens gelegen in het centrum van de badplaats Cha-Am. Het treinstation van Cha-Am bevindt zich op ca. 2,5 km. 

Faciliteiten The Cha-Am Methavalai Hotel

Het Methavalai Resort beschikt over 2 buitenzwembaden met ligbedden en parasols, kinderbad, receptie met lift, restaurant en een poolbar. U kunt genieten in het wellnesscentrum en de sportievelingen kunnen terecht in de fitnessruimte. 

Kamers The Cha-Am Methavalai Hotel

De kamers zijn voorzien van een 2-persoonsbed of twee 1-persoonsbedden, airconditioning, tv, telefoon, koelkast/minibar, kluisje en balkon. De badkamer is voorzien van bad/douche, toilet en föhn. 

Verzorging The Cha-Am Methavalai Hotel

U verblijft in The Cha-Am Methavalai Hotel op basis van logies en ontbijt. 

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Rondreis Special Journey to Thailand
Thailand - Bangkok
Reisduur:
THAMEB
Een ogenblik geduld aub…