Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

Formule 1 Istanbul per Turkish Airlines, 4 t/m 6 dagen

 • Turkije / Istanbul / Istanbul
 • 2-daagse circuitkaart Zilver 5
 • Vliegreis per Turkish Airlines vanaf Amsterdam
 • Incl. alle transfers en NL-spr. Stip-begeleiding
 • 3 t/m 5 nachten in een 3* of 4* hotel
 • Vertrek: 6, 7 en 8 oktober
Laatste 2 plaatsen!

Data & Prijzen

 

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

UPDATE 30 AUGUSTUS: De racedatum is verzet van zondag 3 oktober naar zondag 10 oktober. Alle reeds bestaande boekingen zijn omgezet naar de nieuwe vertrekdatum en worden per mail op de hoogte gebracht.

Inclusief

 • Rechtstreekse vliegreis Amsterdam - Istanbul v.v. per Turkish Airlines
 • Ruimbagage 30 kg p.p.
 • Transfer luchthaven - hotel v.v.
 • 3, 4 of 5 overnachtingen in een centraal gelegen 3-sterren of 4-sterren hotel in Istanbul inclusief ontbijt (Selecteer bij kamertype je hotelkeuze)
 • Nederlandssprekende Stip-begeleiding
 • Transfer hotel - Circuit Istanbul Park v.v. op zaterdag en zondag (9 en 10 oktober)
 • 2-daagse circuitkaart Zilver 5, geldig op 9 en 10 oktober
 • SGR-bijdrage à € 5 per persoon

Exclusief

 • Upgrade naar 2-daagse Circuitkaart Zilver 4 of 8:  € 90,- per persoon of 2-daagse Circuitkaart Goud 2: € 200,- per persoon
 • Niet genoemde maaltijden en alle drankjes
 • Fooien (ca. € 5 voor de lokale gidsen, bellboys en chauffeurs)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten € 35,- per boeking
   

Optioneel bij te boeken:

Op dit moment is nog niet geheel duidelijk hoeveel plaatsen er per tribune beschikbaar zullen zijn tijdens de F1 in Istanbul. Daarom hebben wij in overleg met onze plaatselijke organisatie ervoor gekozen om een selectie te maken van tribunes waar wij kaarten voor gaan inkopen. Standaard in onze basisreissom is inbegrepen “Zilver 5”. Dat zijn uiteraard zitplaatsen. Je wordt daarbij geplaatst op de tribune Zilver 5. Daarnaast bieden wij je de mogelijkheid om voor een tribune te kiezen met een beter uitzicht. Dat is dan “Zilver 4 of 8”. Dit zijn de beste tribunes, naast uiteraard “Gold” die zich bij de start/finish bevinden. Op dit moment kunnen wij helaas geen exacte locatie van tribune aangeven die je in dat geval uiteindelijk krijgt. Dat heeft alles te maken met de uiteindelijke capaciteit op de diverse tribunes. Kies je voor deze optie, dan krijg je uiteraard een zitplaats op Zilver 4 of 8. Dat geldt ook voor de upgrade naar Goud: in dat geval krijg je een kaart bij de start/finish, categorie 2. Het is niet mogelijk om een specifieke voorkeur aan te geven aangezien wij geheel afhankelijk zijn van de uiteindelijke kaartverdeling door de lokale organisatie. 

Toeslagen:
Standaard is een zitplaats op de Zilver tribune 5 inbegrepen. Je kunt tegen betaling van een toeslag een andere tribune kiezen.
UPGRADE Zilver 4 of 8: € 90,- per persoon
UPGRADE Circuitkaart Goud 2: € 200,- per persoon 

Wij behouden ons het recht voor om de toeslagen gedurende het seizoen aan te passen te verhogen. Deze verhoging zal uiteraard alleen van toepassing zijn voor nieuwe boekingen. Hoe sneller u boekt….hoe lager de toeslag!

Excursies

Op een later tijdstip kunnen de diverse excursies bijgeboekt worden. Je krijgt hierover automatisch bericht.
In incidentele gevallen kan het zijn dat een excursie geen doorgang kan vinden i.v.m. het programma. Je ontvangt hierover voor vertrek bericht na indeling door de lokale agent.

Reizen met een grote groep?

Dat kan! Voor grotere groepen (20 of meer personen) kunnen wij op maat programma’s samenstellen. Ben je hierin geïnteresseerd? Stuur dan een mail met de contactgegevens en eventuele wensen naar commerce@stipreizen.nl

Extra informatie:

Mocht het evenement als gevolg van de dan geldende COVID-19 maatregelen niet door kunnen gaan, dan ontvang je je geld terug. Mochten er uiteindelijk een beperkt aantal bezoekers toegelaten worden dan geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat je de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Borg: Bij aankomst in de accommodatie dient een borg betaald te worden. De hoogte van deze borg is afhankelijk van het hotel waar je verblijft. 
 • Kinderkorting: er geldt geen kinderkorting.
 • Transfers: Normaal gesproken duurt de transfer van het hotel naar het circuit ca. 70 minuten. Echter in verband met de verwachte grote drukte zal meer tijd ingelast worden voor de transfer. Wij kunnen echter niet aansprakelijk gesteld worden indien door extreme verkeersopstopping of bv. een verkeersongeluk je te laat op het circuit arriveert. Alle transfers worden in groepsverband uitgevoerd op vooraf bepaalde tijden. Indien je een ander tijdstip wenst te gaan, kun je op eigen gelegenheid per taxi naar/van het circuit gaan.
 • Kledingadvies moskeeën: bij een bezoek van een moskee is het verplicht om lange broeken (heren) of lange rokken of ruim vallende broeken tot op de enkel en om lange mouwen te dragen (dames). Vrouwen zijn tevens verplicht om een hoofddoek te dragen.
 • Zitplaatsen: De Grandstands hebben genummerde plaatsen. Het is niet mogelijk om zelf plaatsen of grandstand nummer uit te kiezen. We zorgen ervoor dat de kaarten/tickets in dezelfde boeking bij elkaar zijn. Dit is naast elkaar maar kan ook overgaan in een volgende rij. In uitzonderlijke situaties kan hiervan afgeweken worden.
 • Mindervaliden: Wij hebben helaas geen toegang tot rolstoeltoegankelijke of mindervalide plaatsen.
 • Programma: we behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en/of andere vervoersmiddelen.
 • Verplaatsing F1 Istanbul: De reizen zijn samengesteld o.b.v. de thans bekende kalender. Indien onverhoopt de datum van de race wordt gewijzigd, dan zullen wij vanzelfsprekend het uiterste doen om de reis op de nieuwe datum aan te bieden. Het kan zijn dat de prijzen daardoor gewijzigd moeten worden, bijv. indien de datum wijzigt naar een hoogseizoenperiode. Dit proberen we uiteraard te voorkomen Indien de datum wijzigt, dan bieden wij je aan de boeking om te zetten tegen de nieuwe condities. In dat geval kun je te allen tijde alsnog kosteloos afzien van de reis.
 • Grensdocumenten & gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.
 • COVID-19: Op dit moment is nog niet bekend wat de exacte regels zijn m.b.t. Covid-19. In ieder geval geldt voor jou: als je geboekt hebt en de race wordt onverhoopt zonder publiek verreden, dan krijg je je geld binnen 2 weken terug (zie onze geldteruggarantie). Dat geldt uiteraard ook als de race onverhoopt in z’n geheel niet doorgaat. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat, net als voor heel veel andere vakantielanden geldt, er mogelijk een vaccinatieplicht zal zijn, ook voor het bezoek aan evenementen. Ook een verplichte PCR-test voor de heen- en/of terugreis kan tot de mogelijkheden behoren. Indien dit onverhoopt het geval is, dan is dat geen reden om kosteloos te mogen annuleren uiteraard. Indien er slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten wordt houden we aan, wie het eerst geboekt heeft, wie het eerst recht heeft op een plaats. Het kan dan wel mogelijk gevolgen hebben voor de gekozen Tribune. Let op: De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen en in dit geval ook voor evenementen op de bestemming – in het bijzonder inzake COVID-19 – en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.
 • Oranje reisadvies: Turkije kent op dit moment nog een oranje reisadvies; hierbij adviseert de overheid reizigers om goed voorbereid op reis te gaan, maar reizen naar oranje gebieden is niet verboden. Het voorgaande betekent wel dat er mogelijk maatregelen en beperkingen op de genoemde bestemmingen gelden tijdens de reis en er door de lokale overheid voorwaarden gesteld kunnen worden om naar de bestemming af te reizen. Aangezien de genoemde landen al op het moment van publicatie van de reizen op onze website en bij het boeken een oranje reisadvies hadden, kunt u de reis na boeking niet meer kosteloos annuleren als de bestemming het oranje reisadvies behoudt op de datum van vertrek. Annulering is dan slechts mogelijk onder de reguliere annuleringsvoorwaarden. Alleen in het geval wij de reis niet kunnen uitvoeren, is kosteloze annulering mogelijk.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.
 • Formule 1 circuitkaarten: De Formule 1 circuitkaarten worden ter plaatse bij aankomst door de reisleiding gegeven.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Voor deze reis gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden:

 • Vanaf moment boeking t/m 31 juli 2021: annuleringskosten 50% van de reissom
 • Vanaf 1 aug t/m dag van vertrek: annuleringskosten 100% van de reissom

Formule 1 Istanbul per Turkish Airlines, 4 t/m 6 dagen

“Het beste circuit ter wereld” zei voormalig F1 eigenaar Bernie Ecclestone een aantal jaar geleden over Istanbul Park. En terecht! Wil je daar eens naartoe? Dan is dit de kans! Stip organiseert dit jaar namelijk een aantal 4- t/m 6-daagse F1-reizen naar deze fraaie stad. Met uiteraard op zaterdag en zondag een bezoek aan dit fenomenale circuit. Afgelopen jaar, toen er helaas geen publiek toegestaan was tijdens de race, bleek dat dit inderdaad een geweldig circuit is. Vooral de fenomenale bochten en de spectaculaire inhaalraces die daar mogelijk zijn worden geroemd. De race vindt plaats op 3 oktober, en daar waar Lewis Hamilton op dit circuit in 2020 wereldkampioen werd…..maak je misschien mee dat dit jaar in Istanbul onze “eigen” Max wereldkampioen wordt? Dat zou helemaal geweldig zijn. De reizen zijn, zoals je van ons gewend bent, “compleet”. Dus heel veel is inbegrepen zodat je geen zorgen hebt over transfers en dergelijke. Istanbul zelf is natuurlijk ook een geweldige locatie. Door de centrale ligging van onze hotels (je kunt kiezen uit een 3- of 4-sterren hotel) is het heel eenvoudig om deze metropool op eigen houtje te ontdekken. Restaurants, winkels, musea en andere historische plaatsen zijn eenvoudig te bereiken. Wat wil je nog meer? Wij bieden deze reizen nu al aan vanaf slechts € 599 per persoon. Uiteraard zijn daarbij inbegrepen de vliegreis per Turkish Airlines of KLM, alle transfers naar/van hotel en het circuit op zaterdag en zondag, centraal gelegen 3- of 4-sterren hotels met ontbijt, reisleiding en uiteraard de entreekaart voor een zitplaats. Je laat deze kans toch niet schieten?

Reisprogramma

Klik op de gewenste reis om naar het juiste dag-tot-dag programma te gaan

Programma 8 oktober 2021 (4 dagen / 3 nachten)
Programma 7 oktober 2021 (5 dagen/ 4 nachten)
Programma 6 oktober 2021 (6 dagen / 5 nachten)

 

Programma 8 oktober 2021 (4 dagen / 3 nachten)

Dag 1, 8 oktober: Amsterdam - Istanbul
Dag 2, 9 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - 3rd Practice en Qualifying Race
Dag 3, 10 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Race
Dag 4, 11 oktober: Istanbul - Amsterdam

1e dag, vrijdag 8 oktober: Amsterdam - Istanbul
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar het fascinerende Istanbul, waar je einde middag / begin avond arriveert. Na aankomst word je naar het centraal gelegen hotel gebracht waar je de komende 3 nachten verblijft.

2e dag, zaterdag 9 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Qualifying race
In de ochtend word je rechtstreeks naar het circuit Istanbul Park gebracht om de 3rd Practice en de kwalificaties te zien. Na afloop vertrek je weer naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

3e dag, zondag 10 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Race
Vandaag een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag de race verreden wordt. Vandaag zal de transfer in de ochtend plaatsvinden. Na de race volgt de transfer terug naar het hotel en is de rest van de avond ter vrije besteding

4e dag, maandag 11 oktober: Istanbul - Amsterdam
Vandaag vertrek je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Het Formule 1 Grand Prix arrangement in Istanbul is ten einde en je zal met een brede glimlach en een koffer vol herinneringen kunnen terugkijken op een unieke ervaring!
 

Programma 7 oktober 2021 (5 dagen / 4 nachten)

Dag 1, 7 oktober: Amsterdam - Istanbul
Dag 2, 8 oktober: Istanbul
Dag 3, 9 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - 3rd Practice en Qualifying Race
Dag 4, 10 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Race
Dag 5, 11 oktober: Istanbul - Amsterdam

1e dag, donderdag 7 oktober: Amsterdam - Istanbul
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar het fascinerende Istanbul, waar je einde middag / begin avond arriveert. Na aankomst word je naar het centraal gelegen hotel gebracht waar je de komende 4 nachten verblijft.

2e dag, vrijdag 8 oktober: Istanbul
Dag ter vrije besteding. Ontdek fascinerend Istanbul! Deze metropool heeft een uniek karakter als smeltkroes van verschillende beschavingen. Het is de enige stad die op twee continenten ligt en door de natuurlijk grens van de Bosporus wordt verdeeld in een Europees en Aziatisch deel. De stad heeft een rijke historie en oneindig veel bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf. 

3e dag, zaterdag 9 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Qualifying race 
In de ochtend word je rechtstreeks naar het circuit Istanbul Park gebracht om de 3rd Practice en de kwalificaties te zien. Na afloop vertrek je weer naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

4e dag, zondag 10 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Race
Vandaag een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag de race verreden wordt. Vandaag zal de transfer in de ochtend plaatsvinden. Na de race volgt de transfer terug naar het hotel en is de rest van de avond ter vrije besteding.

5e dag, maandag 11 oktober: Istanbul - Amsterdam
Vandaag vertrek je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Het Formule 1 Grand Prix arrangement in Istanbul is ten einde en je zal met een brede glimlach en een koffer vol herinneringen kunnen terugkijken op een unieke ervaring!

 

Programma 6 oktober 2021 (6 dagen / 5 nachten)

Dag 1, 6 oktober: Amsterdam - Istanbul
Dag 2, 7 oktober: Istanbul
Dag 3, 8 oktober: Istanbul
Dag 4, 9 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - 3rd Practice en Qualifying Race
Dag 5, 10 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Race
Dag 6, 11 oktober: Istanbul - Amsterdam


1e dag, woensdag 6 oktober: Amsterdam - Istanbul
Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar het fascinerende Istanbul, waar je einde middag / begin avond arriveert. Na aankomst word je naar het centraal gelegen hotel gebracht waar je de komende 5 nachten verblijft.

2e dag, donderdag 7 oktober: Istanbul
Dag ter vrije besteding. Maak 1 van de optionele excursies en ontdek fascinerend Istanbul! Deze metropool heeft een uniek karakter als smeltkroes van verschillende beschavingen. Het is de enige stad die op twee continenten ligt en door de natuurlijk grens van de Bosporus wordt verdeeld in een Europees en Aziatisch deel. De stad heeft een rijke historie en oneindig veel bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken tijdens je verblijf.

3e dag, vrijdag 8 oktober: Istanbul
Dag ter vrije besteding. Je kunt een optionele excursie boeken of de stad op eigen gelegenheid ontdekken. Er is voldoende te zien en te beleven.

4e dag, zaterdag 9 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Qualifying race 
In de ochtend word je rechtstreeks naar het circuit Istanbul Park gebracht om de 3rd Practice en de kwalificaties te zien. Na afloop vertrek je weer naar het hotel en is de avond ter vrije besteding.

5e dag, zondag 10 oktober: Grand Prix Formule 1 Istanbul - Race
Vandaag een spannende dag! De adrenaline spat van het circuit af waar vandaag de race verreden wordt. Vandaag zal de transfer in de ochtend plaatsvinden. Na de race volgt de transfer terug naar het hotel en is de rest van de avond ter vrije besteding.

6e dag, maandag 11 oktober: Istanbul - Amsterdam
Vandaag vertrek je naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Het Formule 1 Grand Prix arrangement in Istanbul is ten einde en je zal met een brede glimlach en een koffer vol herinneringen kunnen terugkijken op een unieke ervaring!

 

NB: Alle transfers worden in groepsverband uitgevoerd op vooraf bepaalde tijden. Indien je een ander tijdstip wenst te gaan, kunt u op eigen gelegenheid per taxi naar/van het circuit gaan.

Istanbul

Istanbul is de grootste stad van Turkije, gelegen in het westen van het land. Met een ligging deels in Europa en deels in Azië is Istanbul de enige stad ter wereld gelegen in 2 continenten. In de stad liggen diverse interessante bezienswaardigheden, zoals o.a. de Blauwe Moskee, één van de beroemdste religieuze gebouwen ter wereld, de Hagia Sophia, eens de hoofdkerk van het Byzantijnse rijk, nu een museum en het Topkapi Paleis, de vroegere residentie van de Osmaanse Sultans. Om te winkelen kunt u een bezoek aan de Grand Bazaar, een doolhof van overdekte straatjes met duizenden winkeltjes of de moderne Taksim Square met diverse restaurants en winkelstraten. Ook het bruisende nachtleven vindt zich vooral plaats op Taksim Square met talrijke cafés en clubs.

Istanbul (regio)

Istanbul is een provincie in Turkije met ruim 10 miljoen inwoners. Door de Gouden Hoorn en de Bosporus wordt de provincie opgesplitst in 3 delen, waarvan 2 op het Europees continent en 1 op het Aziatisch continent. De provincie omvat 27 districten, maar bestaat in de praktijk met name uit stedelijk gebied van de agglomeratie van de hoofdstad Istanbul en haar voorsteden.

Bezienswaardigheden

De belangrijkste stad in deze provincie is het gelijknamige Istanbul, met diverse bekende bezienswaardigheden als het Topkapi Paleis, de Hagia Sofia en de Blauwe Moskee. Ook kunt u in deze regio een boottocht maken over de Bosporus of een bezoek brengen aan de Prinseneilanden in de Zee van Marmara. Op deze autovrije eilanden wonen tegenwoordig de rijke inwoners van Istanbul.

Turkije

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

De geschiedenis van Turkije gaat vele jaren terug in de tijd. Voor wie van historie houdt, haalt z’n hart op bij de vele overblijfselen die vandaag de dag nog te bewonderen zijn. Ongeveer 2000 voor Christus is het allemaal begonnen. Toen vestigden de eerste bevolking; ‘de Hettieten’ zich in dit prachtige land. Later volgden de Assyriërs. In het jaar 1200 voor Christus kwamen ook de Grieken, die Byzantium, het hedendaagse Istanbul vestigden en het land Turkije de naam Anatolië gaven. In de loop der tijd is Turkije onderdeel geweest van verschillende wereldrijken, zoals het Perzische Rijk, het rijk van Alexander de Grote, het Romeinse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Tijdens de Romeinen veranderde ook de naam van het land, deze keer in ‘Klein-Azië’. Na het instorten van het Ottomaanse Rijk na de eerste wereldoorlog, stichtte vader van de Turken Mustafa Kemal (Atatürk) in 1923 de republiek Turkije. Vandaag de dag is Turkije zeer westers met aantrekkelijke oriëntaalse invloeden. Niet voor niets vieren veel mensen elk jaar weer in Turkije vakantie.

Tijd: Het is 1 uur later dan in Nederland. 
Taal: De officiële taal is Turks. In de toeristenplaatsen kunt u met Engels of Duits vaak ook terecht.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Een universele stekker is handig omdat er afwijkende stekkerdozen zijn. In sommige afgelegen bergdorpen is het voltage 110 volt.
Valuta: Turkse Lira, maar in toeristen gebieden kan vaak met de Euro betaald worden. 

Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Turkije in 2021 zijn:

1 januari

Capodanno - Nieuwjaarsdag

23 april

Cocuk Bayrami - Kinderdag

1 mei

Dag van de Arbeid

13/15 mei

Ramazan Bayrami - Suikerfeest

19 mei

Jeugd-en Sportdag (Atatürk herdenking)

15 juli

Dag van de Democratie

20/23 juli

Kurban Bayrami - Offerfeest

30 augustus

Dag van de overwinning

29 oktober

Dag van de Republiek

10 november

Atatürk herdenking

31 december

Oudjaarsdag

Buiten deze nationale feestdagen wordt er per plaats de naamdag gevierd van de heilige waarnaar de plaats of kerk vernoemd is. De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.


 

2. Communicatie

Telefoneren
Hoewel het mogelijk is om met uw mobiele telefoon te telefoneren in Turkije, adviseren wij u om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij uw provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.

Internet
In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling. In de grote steden zijn internetcafés te vinden, die internettoegang aanbieden tegen een lage prijs.

In de grote steden is de dekking voor mobiel internet over het algemeen goed. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon of tablet, adviseren wij u om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd uw dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Taal
Het Turks is de officiële taal van Turkije, maar als vakantieganger kunt u zeker in de populaire toeristencentra goed terecht met Duits en Engels. Op sommige plekken wordt u zelfs automatisch in het Nederlands aangesproken.

3. Eten en Drinken

De Turkse keuken staat niet voor niets in de top vijf van de wereldranglijst als het om heerlijk eten gaat. Iedereen kent wel de Turkse pizza (lamahcun) of döner kebab, maar er zijn nog zoveel meer gerechten te ontdekken. Lamsvlees of verse vis spelen vaak de hoofdrol in de Turkse keuken. Typisch Turkse hapjes 'mezes' zijn ook voor vegetariërs lekkernijen bij uitstek. Knapperig Turks brood en een glaasje Raki mogen natuurlijk niet ontbreken. Afiyet olsun, eet smakelijk!

4. Geldzaken/Fooien

In Turkije betaalt u met de Lira. Dit is de officiële munteenheid van het land. In de meeste toeristencentra vindt u banken en pinautomaten waar u geldt kunt pinnen en Euro’s kunt omwisselen. Dit kunt u natuurlijk ook al in Nederland doen.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Welkom in het zonovergoten vakantieland Turkije! Met maar liefst 300 dagen zon per jaar is dit het paradijs voor zonaanbidders. De Turkse westkust biedt tijdens de warme zomermaanden een heerlijk verkoelend briesje, waardoor het extra aangenaam toeven is. Aan de Turkse Rivièra kunt u het hele jaar door genieten tijdens een verblijf. De winters zijn mild, de zomers heerlijk warm en het voor- en najaar zeer aangenaam.

7. Vervoer

Openbaar vervoer
In Turkije kunt u zich gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Voor langere afstanden gebruikt u de bus en op sommige trajecten vindt u zelfs een spoorlijn met hogesnelheidstrein. Binnen steden en badplaatsen maakt u gemakkelijk gebruik van de taxi of dolmus. De dolmus is ongetwijfeld de meest voordelige mogelijkheid om u te verplaatsen.

Taxi

Taxi's in Turkije herkent u aan de gele kleur. De taxi's rijden met een meter, waarvan 's nachts het tarief 50% hoger ligt dan overdag. Toch is het gebruik van taxi's in Turkije over het algemeen erg goedkoop.

 

 

GELDTERUGGARANTIE
voor boekingen gemaakt vanaf 5 januari 2021

Geldig vanaf 5 januari 2021, herzien op 4 mei 2021

VOORWAARDEN GELDTERUGGARANTIE

Als Stip Reizen/Corendon een geboekte pakketreis met vertrek vanaf 1 april 2021 moet annuleren, zal Stip Reizen de (aan)betaling terugbetalen binnen twee weken nadat het rekeningnummer van de boeker bekend is bij Stip Reizen. Er zal dus geen voucher worden uitgegeven.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Stip Reizen/Corendon annuleert de reis vanwege een oranje of rood reisadvies voor de geboekte bestemming, uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Omdat Stip Reizen vanwege de privacy-wetgeving bij betaling meestal niet beschikt over het rekeningnummer van de hoofdboeker, zal deze de terugbetaling moeten aanvragen via Mijn Stip en hierbij ook het rekeningnummer opgeven waarop de terugbetaling moet plaatsvinden. Stip Reizen zal vervolgens het betaalde bedrag zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen twee weken terugstorten.
 • Stip Reizen behoudt zich het recht voor om de voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Stip Reizen daardoor op enige wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.

De Geldteruggarantie geldt niet:

 • Als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Stip Reizen/Corendon heeft daar immers geen invloed op.
 •  Als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval betaalt u namelijk de reguliere annuleringskosten. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op uw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restbedrag direct na het annuleren worden voldaan.
 • De geldteruggarantie geldt niet als de reis wordt geannuleerd of omdat (een reiziger uit) het reisgezelschap (geheel of gedeeltelijk) niet aan de geboekte reis kan/wil deelnemen wegens een COVID-19 gerelateerde reden die in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger(s) ligt. Hieronder wordt verstaan (maar is niet beperkt tot):
 • Het ontbreken van een door de nationale/lokale autoriteit of Corendon/Stip Reizen verplicht gestelde verklaring zoals een negatieve COVID-19 PCR-test of een gezondheidsverklaring;
 • Het niet beschikken over een vaccinatie tegen COVID-19 terwijl dit verplicht wordt gesteld om deel te kunnen nemen aan de reis;
 • Een quarantaineadvies of -verplichting voorafgaand aan de reis, op de plaats van bestemming of bij terugkomst;
 • Een in- of uitreisbeperking die door een nationale of lokale autoriteit is opgelegd aan de betreffende reiziger.

Circuit Istanbul Park

De F1 Race in Istanbul wordt voor het 2e opeenvolgende jaar gehouden op Istanbul Park. Dit circuit wordt door voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone ook wel “het beste circuit ter wereld genoemd”. En terecht! Tijdens de race in 2020 hebben we allemaal kunnen ervaren waarom. Het circuit is voor het eerst in 2005 gebruikt en ontworpen door de bekende F1-architect Hermann Tilke. Tot aan 2011 werd het gebruikt voor F1 races, om vervolgens in 2020 weer als gastheer te dienen. Ook in 2021 staat dit geweldige circuit weer op het programma, al gaat dat ten koste van een ander bijzonder circuit: Singapore.

Istanbul Park is gelegen aan de Aziatische kant van Istanbul, op ongeveer een uur rijden van het centrum. Het circuit heeft een capaciteit van maximaal 155.000 toeschouwers, waarvan maar liefst 25.000 op de hoofdtribune. De lengte van het circuit bedraagt 5.338 meter en er zijn totaal 14 bochten. De beroemdste bocht is ongetwijfeld bocht nummer 1, die ook wel bekend staat als de Turkse “Corkscrew”. De bocht maakt een scherpe halve draai naar links, met een flinke afdaling! Dit is allemaal direct na de start en finish en de pitstraat. Een andere bekende bocht, is bocht nummer 8. Deze staat bekend als de “Diabolica”. Maar liefst vier snel opeenvolgende bochten maken deze plek adembenemend. Wat ook bijzonder is, is het feit dat dit circuit tegen de klok in loopt.

De race in 2020 was er absoluut een van de buitencategorie! Zo was er besloten om kort voor het weekend dit circuit van een nieuwe asfaltlaag te voorzien. Toen het tijdens de race ook nog eens ging regenen, vlogen veel coureurs op het spekgladde circuit van de baan, of ze spinden. Uiteindelijk werd de race gewonnen door Lewis Hamilton, die daarmee gelijk zijn zevende wereldtitel veroverde.

Statistieken

Rondes: 58
Aantal bochten: 14
Lengte circuit: 5,338km
Lengte Grand Prix: 309,936km
Pole position: rechterkant van het circuit
Ronde record: 1:24.770 (Juan Pablo Montoya, 2005)
Meeste zegens coureurs: Felipe Masa (3x)
Meeste zegens teams: Ferrari (3x)

Winnaars afgelopen 5 jaar

• 2008: Felipe Massa
• 2009: Jenson Button
• 2010: Lewis Hamilton
• 2011: Sebastian Vettel
• 2020: Lewis Hamilton

Extra informatie:

Social distancing: Alle ruimtes op het terrein zijn ingedeeld met inachtneming van de noodzakelijke afstanden.
Mondmasker: Intercity Istanbul Park circuit vereist dat alle personen een mondmasker dragen vanaf betreden van het terrein.
Temperatuurmeting: Bij binnenkomst van het terrein zal een temperatuurcheck gedaan worden.
Leeftijdseis: De minimum leeftijd is 18 jaar. Ieder kind onder 18 jaar moet begeleid worden door een volwassene. Indien dit niet de ouder met dezelfde achternaam is, dan dient een verklaring van de ouder uitgeprint meegenomen te worden.
Verboden mee te nemen: paraplu’s, eten en drinken, sigaretten (het is verboden te roken op het terrein), dieren, wapens, glaswerk, bbq’s, vuurwerk, rookbommen, scooters, hooverboards, fietsen etc.
Eten & drinken: Op het terrein wordt eten en non-alcoholische drankjes verkocht. Het zelf meenemen van eten & drinken is niet toegestaan.
Oordopjes: Het geluidsniveau kan hard zijn op het circuit, we raden je aan om oordopjes mee te nemen.
PCR-test/Vaccinaties: De mogelijkheid bestaat dat Intercity Istanbul Park controleert op temperatuur, negatieve PCR-test en/of vaccinatiestatus.
E-tickets: De toegangskaarten worden een aantal dagen voor vertrek per mail verstuurd. Het ticket is voor eenmalige entree per dag. Je kunt niet vaker dan 1 keer per dag naar binnen of buiten.

ISF1AB
Een ogenblik geduld aub…