Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

Rondreis Cappadocië - Turkse Rivièra

 • Turkije / Turkse Rivièra / Antalya
 • Unieke 8-daagse rondreis door Turkije
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Optioneel excursiepakket à € 99 p.p.
 • Ontdek adembenemend Cappadocië
 • Unieke en indrukwekkende reis

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

ma 4 Aprdi 5 Aprma 11 Aprdi 12 Aprma 18 Aprdi 19 Aprma 25 Apr
8 dagen299299299299349349419

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam of Brussel - Antalya v.v. per Corendon Airlines (of gelijkwaardig)
 • Transfers van en naar de luchthaven van Antalya
 • Rondreis per comfortabele touringcar met airco
 • Verblijf in toeristenklasse hotels in een kamertype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • Nederlandssprekende gids tijdens de excursies
 • Luchthavenbelastingen

Exclusief:

 • Ruimbagage voor de vliegreis, klik hier voor meer informatie.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Excursiepakket
 • Entreegelden
 • Fooien
 • Koffergelden
 • Facultatieve excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten per boeking

Optioneel bij te boeken:

 • Excursiepakket à € 99 p.p. (ter plaatse te boeken en te betalen). Het excursiepakket is inclusief alle entreegelden, lunches, fooien voor de belboys (in restaurants en hotels), vervoer tijdens de excursies en Nederlandssprekende gids tijdens de excursies. Alle drankjes bij ontbijt, lunch en diner zijn niet inbegrepen.

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat u de datum heeft geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Transfer: Bij deze reis is de transfer van de luchthaven naar uw accommodatie v.v. inbegrepen. Op de luchthaven word u ontvangen door lokale vertegenwoordiging van Stipreizen of Corendon. U ontvangt voor de transfers geen aparte vouchers.
 • Kinderen: deze rondreis is niet geschikt voor kinderen.
 • Minimum deelname: 30 personen. De lokale agent kan beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. De lokale agent kan echter beslissen de reis toch door te laten gaan bij minder deelnemers. Uiterste termijn van annulering 14 dagen voor vertrek. Vóór deze termijn is het niet mogelijk om het aantal deelnemers van deze reis bekend te maken. Houdt u rekening met de annuleringstermijn van de reis m.b.t. eventuele visum-, vaccinatie- of andere kosten.
 • Reisprogramma: reisprogramma en genoemde vertrek- en aankomsttijden onder voorbehoud van wijzigingen. We behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren en (in incidentele gevallen) gebruik te maken van andere, minimaal gelijkwaardige accommodaties en vervoersmiddelen.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Rondreis Cappadocië - Turkse Rivièra

Reis mee naar de beroemde streek Cappadocië in Turkije en ontdek alle hoogtepunten van deze prachtige regio tegen waanzinnig lage prijzen! Dat kan alleen bij Stip Reizen... En geloof het of niet, maar daarbij zijn de vliegreis, transfers, rondreis per touringcar, professionele Nederlandssprekende gids én overnachtingen in toeristenklasse hotels met ontbijt en diner inbegrepen! Turkije was nog nooit zo goedkoop!

U kunt er voor kiezen de bestemmingen tijdens de rondreis Turkije op eigen gelegenheid te ontdekken, maar met het optionele excursiepakket waarbij alle entreegelden, lunches en de fooien voor de belboys (in de restaurants en hotels) zijn inbegrepen, maakt u uw rondreis naar Cappadocië wel heel compleet! U boekt dit excursiepakket ter plaatse voor slechts € 99 p.p. en u ziet al het moois wat deze streek te bieden heeft. Wel zo gemakkelijk!

Cappadocië staat bekend om zijn sprookjesachtige turfsteenlandschap dat is ontstaan door erupties van lava uit vulkanen. Mede door erosie zijn hier talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. Ook bezoeken we Konya met het Mevlana Museum en rijden we naar Pasabag, het dal van de Monniken. In “Göreme“, opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen, ziet u talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco’s. Tijdens de rondreis zullen we ook naar de Turkse Rivièra rijden waar een bezoek aan de antieke stad Perge niet mag ontbreken evenals het beroemde Romeinse theater Aspendos.

Altijd al een keer Turkije, en dan met name het mooie Cappadocië, willen ontdekken? Boek dan nu deze spotgoedkope rondreis. Voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten...

Hotels

U verblijft in toeristenklasse hotels in een kamer die minimaal is voorzien van een badkamer met bad/douche en toilet.

Verzorging

U verblijft o.b.v. logies en ontbijt

Uw Reisprogramma

Dag 1: Amsterdam/Brussel - Antalya - Turkse Rivièra 
Dag 2: Turkse Rivièra - Konya - Cappadocië
Dag 3: Cappadocië  - excursie tufsteenlandschap
Dag 4: Cappadocië  - excursie Pasabag
Dag 5: Cappadocië - Turkse Riviéra
Dag 6: Turkse Rivièra - Perge - Antalya
Dag 7: Turkse Rivièra - Aspendos
Dag 8: Turkse Rivièra - Antalya - Amsterdam/Brussel 

1e dag, Amsterdam/Brussel - Antalya - Turkse Rivièra:

Vandaag vliegt u comfortabel per Corendon Airlines (of gelijkwaardig) naar Antalya. Aangekomen in Antalya volgt uw transfer naar uw hotel aan de Turkse Rivièra voor het diner en de overnachting. De komende dagen kunt u zelf de bestemmingen ontdekken, maar wij adviseren u ter plaatse het uitgebreide excursieprogramma bij te boeken, zodat u alle hoogtepunten ziet. Indien u het optionele excursiepakket heeft geboekt, is onderstaande beschrijving uw dagprogramma tijdens de rondreis Cappadocië.

2e dag, Turkse Rivièra - Konya - Cappadocië (ca. 550 km):

Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Cappadocië. We reizen door het Taurusgebergte naar Konya en brengen een bezoek aan het “Mevlana Museum“. Mevlana wordt als één van de grote Islamitische filosofen gezien. Hij is de oprichter van de orde van de dansende Derwisjen. In de Seltsjoekenperiode had deze orde vele aanhangers. Na het ontstaan van de Turkse republiek werd de orde echter verboden en wat nu nog rest is het museum. Net voor Aksaray zien we de beroemde Sultanhan-Keravanserai. Dit imposante gebouw, dat veel weg heeft van een vesting, werd in de 13e eeuw onder Alaeddin Keykubat I gebouwd en ligt midden in het dorp. Keravanserai waren rustplaatsen voor reizigers en dieren en zijn gesitueerd langs de oude handelsroutes. Ze liggen steeds zo’n 40 km uit elkaar. Dit is namelijk de afstand die een kameelkaravaan per dag ongeveer kon afleggen. In de middag rijdt u over de hoogvlakte verder naar Cappadocië voor het diner en overnachting.

3e dag, Cappadocië - excursie tufsteenlandschap (ca. 150 km):

Vandaag kunt u genieten van een intensieve dagexcursie naar het sprookjesachtige tufsteenlandschap dat is ontstaan door erupties van lava uit de vulkanen “Erciyes“ en “Hasan Dag“. Mede door erosie zijn er talrijke markante rotsformaties in een bijzonder maanlandschap ontstaan. We beginnen de excursie met een bezoek aan de onderaardse stad “Kaymakli“. In de tijd van de Arabische belegering hebben de bewoners hun toevlucht gezocht en gevonden in deze ondergrondse stad. Daarna bezoeken we “Göreme“, opgenomen in de UNESCO lijst van werelderfgoederen met haar talrijke rotskerken met bijzonder mooie fresco’s (muurschilderingen). De bezichtigingen zullen vandaag overwegend te voet worden gedaan. We dineren en overnachten in Cappadocië.

4e dag, Cappadocië - excursie Pasabag (ca. 100 km):

Na het ontbijt rijden we naar “Pasabag“. Hier is het dal van de Monniken en starten we met de wandeling die naar “Zelve“ leidt. In Zelve bezoeken we 3 verschillende dalen, waarna we verder gaan naar het Witte Dal of het dal waar de beroemde kameel van tufsteen te zien is. Aan het einde van de middag staat een bezoek aan een tapijtknoperij op het programma. Diner en overnachting in Cappadocië.

5e dag, Cappadocië - Turkse Rivièra (ca. 600 km):

We rijden door de prachtige natuur terug naar de Turkse Rivièra, waar u geniet van een diner en overnachting.

6e dag, Turkse Rivièra - Perge - Antalya (ca. 70 km):

U begint de dag met een bezichtiging van de beroemde antieke stad “Perge“. Dit is één van de meest belangrijke en prachtige kuststeden, ook beroemd vanwege religieuze redenen door de heilige Paulus. Hij had zijn eerste uitspraken met bewoners van Perge. In de oudheid was Perge door de toen bevaarbare rivier Kestros met de Middellandse Zee verbonden. Perge was onafhankelijk tot de komst van Alexander de Grote in 334 v.Chr. Tijdens de Hellenistische periode van Alexander de Grote, en romeinse keizerstijd bloeide de stad op. Zij slaat haar eigen munten met een afbeelding van het beeld van Artemis van Perge, de vruchtbaarheidsgodin. U zult verstelt staan van de hoeveelheid overblijfselen in deze stad. Aansluitend rijden we naar Antalya, waar u o.a. een lokale “Turkse Markt“ bezoekt. Hier kunt u zelf ondervinden hoe het leven van alledag zich afspeelt. Op deze typisch oriëntaalse markt vindt u o.a. kruiden, specerijen, groente, fruit en souvenirs. Verder brengen we een bezoek aan een betoverend mooie waterval. In de loop van de middag komen we aan in een juwelierscentrum, waar u de vervaardiging van handgemaakte sieraden kunt bekijken.

7e dag, Turkse Rivièra - Aspendos (ca. 150 km):

Op het programma van vandaag staat een bezichtiging van het beroemde Romeinse theater “Aspendos“. Dit theater is één van de best bewaarde Romeinse theaters in de wereld. Na dit bezoek wonen we een leermodeshow bij. We sluiten de dag af met een boottocht. Deze tocht duurt tot aan de zee waar de rivier uitmondt. Natuurlijk heeft u tijd om een duikje te nemen mits de weersomstandigheden dit toelaten. Op de rivier geniet u ook van een lunch. Drankjes zijn tegen betaling.

8e dag, Turkse Rivièra - Antalya (ca. 30 km) - Amsterdam/Brussel:

Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven van Antalya, waarna u comfortabel terugvliegt naar Amsterdam of Brussel. Het einde van een heerlijke rondreis Cappadocië!

Antalya

Antalya is een populaire badplaats gelegen aan de Turkse Rivièra. Verschillende pleinen en moskeeën bezoekt u in het historische centrum van de stad. Voor winkelen kunt u terecht in de hoofdstraat waar u gerust kunt afdingen bij de lokale handelaren. Antalya is een typische zonbestemming en beschikt dus ook over meerdere stranden (o.a. Konyaalti en Lara Beach) waar u heerlijk kunt genieten van het prachtige weer. Griekse ruïnes uit de Trojaanse oorlog kunt u bezoeken in Perge, 15 km oostelijk van Antalya.

 

Turkse Rivièra

De Turkse Rivièra ligt aan de zuidkust van Turkije aan de Middellandse Zee. In het achterland ligt het indrukwekkende Taurusgebergte, dat in de winter het kustgebied beschermt tegen de winterse kou. Met zo’n 300 dagen zon per jaar is de Turkse Rivièra dan ook de bestemming bij uitstek om te genieten van de winterse zon. Aangezien een groot aantal van de belangrijkste Turkse vakantiebestemmingen aan de Turkse Rivièra liggen, wordt dit gebied gezien als het hart van het Turkse toerisme. Deze streek heeft grote baaien met lange brede stranden, ruige natuur met dennenwouden en olijf- en citrusgaarden en tevens een rijk cultureel erfgoed dat stamt uit het Griekse en Romeinse tijdperk.

Bezienswaardigheden

De verschillende badplaatsen, gelegen aan de Turkse Rivièra, hebben ieder een eigen karakter. De bekendste steden zijn Antalya, met een historisch centrum met moskeeën en pleinen, het drukbezochte Alanya en het gezellige Kemer. Side, met zijn historische binnenstad met een oude Griekse tempel en theater is een van de plaatsen met meer culturele waarde. Ook Belek ligt aan de Turkse Rivièra en geniet internationale roem vanwege het aantal golfbanen. Vanuit de verschillende badplaatsen zijn ook dagexcursies mogelijk naar populaire bezienswaardigheden in de omgeving, zoals de kalksteenterrassen van Pamukkale en de overblijfselen van de oude stad Perge.

Turkije

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

De geschiedenis van Turkije gaat vele jaren terug in de tijd. Voor wie van historie houdt, haalt z’n hart op bij de vele overblijfselen die vandaag de dag nog te bewonderen zijn. Ongeveer 2000 voor Christus is het allemaal begonnen. Toen vestigden de eerste bevolking; ‘de Hettieten’ zich in dit prachtige land. Later volgden de Assyriërs. In het jaar 1200 voor Christus kwamen ook de Grieken, die Byzantium, het hedendaagse Istanbul vestigden en het land Turkije de naam Anatolië gaven. In de loop der tijd is Turkije onderdeel geweest van verschillende wereldrijken, zoals het Perzische Rijk, het rijk van Alexander de Grote, het Romeinse Rijk en het Ottomaanse Rijk. Tijdens de Romeinen veranderde ook de naam van het land, deze keer in ‘Klein-Azië’. Na het instorten van het Ottomaanse Rijk na de eerste wereldoorlog, stichtte vader van de Turken Mustafa Kemal (Atatürk) in 1923 de republiek Turkije. Vandaag de dag is Turkije zeer westers met aantrekkelijke oriëntaalse invloeden. Niet voor niets vieren veel mensen elk jaar weer in Turkije vakantie.

Tijd: Het is 1 uur later dan in Nederland. 
Taal: De officiële taal is Turks. In de toeristenplaatsen kunt u met Engels of Duits vaak ook terecht.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Een universele stekker is handig omdat er afwijkende stekkerdozen zijn. In sommige afgelegen bergdorpen is het voltage 110 volt.
Valuta: Turkse Lira, maar in toeristen gebieden kan vaak met de Euro betaald worden. 

Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Turkije in 2021 zijn:

1 januari

Capodanno - Nieuwjaarsdag

23 april

Cocuk Bayrami - Kinderdag

1 mei

Dag van de Arbeid

13/15 mei

Ramazan Bayrami - Suikerfeest

19 mei

Jeugd-en Sportdag (Atatürk herdenking)

15 juli

Dag van de Democratie

20/23 juli

Kurban Bayrami - Offerfeest

30 augustus

Dag van de overwinning

29 oktober

Dag van de Republiek

10 november

Atatürk herdenking

31 december

Oudjaarsdag

Buiten deze nationale feestdagen wordt er per plaats de naamdag gevierd van de heilige waarnaar de plaats of kerk vernoemd is. De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.


 

2. Communicatie

Telefoneren
Hoewel het mogelijk is om met uw mobiele telefoon te telefoneren in Turkije, adviseren wij u om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij uw provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.

Internet
In de meeste hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling. In de grote steden zijn internetcafés te vinden, die internettoegang aanbieden tegen een lage prijs.

In de grote steden is de dekking voor mobiel internet over het algemeen goed. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon of tablet, adviseren wij u om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd uw dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

Taal
Het Turks is de officiële taal van Turkije, maar als vakantieganger kunt u zeker in de populaire toeristencentra goed terecht met Duits en Engels. Op sommige plekken wordt u zelfs automatisch in het Nederlands aangesproken.

3. Eten en Drinken

De Turkse keuken staat niet voor niets in de top vijf van de wereldranglijst als het om heerlijk eten gaat. Iedereen kent wel de Turkse pizza (lamahcun) of döner kebab, maar er zijn nog zoveel meer gerechten te ontdekken. Lamsvlees of verse vis spelen vaak de hoofdrol in de Turkse keuken. Typisch Turkse hapjes 'mezes' zijn ook voor vegetariërs lekkernijen bij uitstek. Knapperig Turks brood en een glaasje Raki mogen natuurlijk niet ontbreken. Afiyet olsun, eet smakelijk!

4. Geldzaken/Fooien

In Turkije betaalt u met de Lira. Dit is de officiële munteenheid van het land. In de meeste toeristencentra vindt u banken en pinautomaten waar u geldt kunt pinnen en Euro’s kunt omwisselen. Dit kunt u natuurlijk ook al in Nederland doen.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Welkom in het zonovergoten vakantieland Turkije! Met maar liefst 300 dagen zon per jaar is dit het paradijs voor zonaanbidders. De Turkse westkust biedt tijdens de warme zomermaanden een heerlijk verkoelend briesje, waardoor het extra aangenaam toeven is. Aan de Turkse Rivièra kunt u het hele jaar door genieten tijdens een verblijf. De winters zijn mild, de zomers heerlijk warm en het voor- en najaar zeer aangenaam.

7. Vervoer

Openbaar vervoer
In Turkije kunt u zich gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. Voor langere afstanden gebruikt u de bus en op sommige trajecten vindt u zelfs een spoorlijn met hogesnelheidstrein. Binnen steden en badplaatsen maakt u gemakkelijk gebruik van de taxi of dolmus. De dolmus is ongetwijfeld de meest voordelige mogelijkheid om u te verplaatsen.

Taxi

Taxi's in Turkije herkent u aan de gele kleur. De taxi's rijden met een meter, waarvan 's nachts het tarief 50% hoger ligt dan overdag. Toch is het gebruik van taxi's in Turkije over het algemeen erg goedkoop.

 

 

Verlenging Rondreis Cappadocië

Opnieuw hebben wij een unieke reis voor u samengesteld waarbij werkelijk aan iedereen is gedacht! Door de populaire rondreis Cappadocië te combineren met een weekje verlenging wordt er een prachtige mogelijkheid geboden om 15 dagen te genieten van het mooie Turkije tegen een ongelofelijk scherpe prijs!

Deze 2=1 rondreis is dé ideale combinatie waarbij je een strandvakantie in de heerlijke Turkse zon kunt combineren met een bezoek aan vele bezienswaardigheden tijdens de rondreis, waaronder; het Mevlana Museum & Sultanhan Keravanserai, Göreme (UNESCO lijst van werelderfgoederen), de onderaardse stad Kaymakli, het Dal van de Monniken en nog veel meer!

U kunt de Rondreis Cappadocië boeken met de volgende hotels:

 • Kahraman Hotel 2*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Horizon Aparthotel 3*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Grand Uysal 3*+. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titan Garden 4*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Grand Park Lara 4*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Linda Hotel 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Side Star Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Terrace Elite 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Side Star Park 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Sueno Beach 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Kamelya K Club 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Turquoise Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • IC Hotels Santai Family Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titanic Deluxe 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Aska Lara Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Miracle Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titanic Beach Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titan Select 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Club Paradiso 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Limak Limra 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Grand Park Kemer 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.

Voor de prijsinformatie van de Rondreis Cappadocië + verlengingshotel vragen wij u telefonisch contact op te nemen met ons Contact Center op 088 - 70 70 600.

GELDTERUGGARANTIE
voor boekingen gemaakt vanaf 5 januari 2021

Geldig vanaf 5 januari 2021, herzien op 4 mei 2021

VOORWAARDEN GELDTERUGGARANTIE

Als Stip Reizen/Corendon een geboekte pakketreis met vertrek vanaf 1 april 2021 moet annuleren, zal Stip Reizen de (aan)betaling terugbetalen binnen twee weken nadat het rekeningnummer van de boeker bekend is bij Stip Reizen. Er zal dus geen voucher worden uitgegeven.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Stip Reizen/Corendon annuleert de reis vanwege een oranje of rood reisadvies voor de geboekte bestemming, uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Omdat Stip Reizen vanwege de privacy-wetgeving bij betaling meestal niet beschikt over het rekeningnummer van de hoofdboeker, zal deze de terugbetaling moeten aanvragen via Mijn Stip en hierbij ook het rekeningnummer opgeven waarop de terugbetaling moet plaatsvinden. Stip Reizen zal vervolgens het betaalde bedrag zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen twee weken terugstorten.
 • Stip Reizen behoudt zich het recht voor om de voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Stip Reizen daardoor op enige wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.

De Geldteruggarantie geldt niet:

 • Als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Stip Reizen/Corendon heeft daar immers geen invloed op.
 •  Als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval betaalt u namelijk de reguliere annuleringskosten. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op uw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restbedrag direct na het annuleren worden voldaan.
 • De geldteruggarantie geldt niet als de reis wordt geannuleerd of omdat (een reiziger uit) het reisgezelschap (geheel of gedeeltelijk) niet aan de geboekte reis kan/wil deelnemen wegens een COVID-19 gerelateerde reden die in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger(s) ligt. Hieronder wordt verstaan (maar is niet beperkt tot):
 • Het ontbreken van een door de nationale/lokale autoriteit of Corendon/Stip Reizen verplicht gestelde verklaring zoals een negatieve COVID-19 PCR-test of een gezondheidsverklaring;
 • Het niet beschikken over een vaccinatie tegen COVID-19 terwijl dit verplicht wordt gesteld om deel te kunnen nemen aan de reis;
 • Een quarantaineadvies of -verplichting voorafgaand aan de reis, op de plaats van bestemming of bij terugkomst;
 • Een in- of uitreisbeperking die door een nationale of lokale autoriteit is opgelegd aan de betreffende reiziger.

TOON
DATA & PRIJZEN
Klik op een prijs om verder te gaan.
Uw reis:
Rondreis Cappadocië - Turkse Rivièra
Turkije - Antalya
Reisduur:
TRRUSKA
Een ogenblik geduld aub…