Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Bagage

Bagage

Graag maken we u erop attent dat ruimbagage niet bij alle luchtvaartmaatschappijen is inbegrepen. Hieronder vindt u een overzicht van de toegestane hand- en ruimbagage en evt. kosten voor ruimbagage. U heeft de mogelijkheid om 6 weken voor aanvang van de reis de bagage bij te boeken. Echter, wij raden u aan dit te doen nadat u uw tickets heeft ontvangen. Indien u heen en terug met verschillende luchtvaartmaatschappijen reist, dient u er rekening mee te houden dat u uw bagage per luchtvaartmaatschappij dient te reserveren. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle vluchten, tenzij bij uw reis onder het kopje 'Inclusief' anders is vermeld. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Tevens vindt u op deze pagina informatie omtrent het online inchecken voor vluchten met Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines.

Vlieg je met verschillende luchtvaartmaatschappijen, houd dan rekening met eventueel andere (hand)bagageregels voor je heen- en/of terugvlucht. Ook dien je in dat geval per vlucht apart bagage bij te boeken via de desbetreffende website(s). Vooraf online of telefonisch bagage bijboeken is voordeliger dan wanneer je bagage op de luchthaven boekt.

Let op: In verband met het coronavirus gelden er voor diverse luchtvaartmaatschappijen aangepaste (hand)bagage restricties. Check altijd de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor de up-to-date bagage informatie.

Let op: onderstaande informatie is van toepassing wanneer u reist o.b.v. Economy Class, welke standaard bij onze reizen is inbegrepen. Alle vermelde informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.


Overzicht luchtvaartmaatschappijen:

Alitalia Brussels Airlines Corendon Easyjet Emirates
Etihad Airways KLM Lufthansa/Swiss/Austrian Transavia Turkish Airlines
Vueling

 Alitalia

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen 1 stuks met max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 stuks per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje 'Inclusief/ Exclusief' anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Brussels Airlines

Wanneer bagage boeken?
Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je alleen nog via het Contact Center bagage bijboeken.

Handbagage (gratis): max. 55 cm x 40 cm x 23 cm en 12 kg.
Ruimbagage (tegen betaling): ruimbagage is tegen betaling bij te boeken, zie onderstaande prijstabel. Het is alleen mogelijk om 20 kg bij te boeken.

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen 1 stuks met max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-20 kg € 20 Max. 1 stuks per persoon.

Klik hier voor meer informatie.Corendon Dutch Airlines, Corendon Airlines en Corendon Airlines Europe

Corona verantwoord reizen: In verband met de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van Corona (Covid-19) tegen te gaan zijn er aangepaste regels m.b.t. vliegreizen. Voor meer informatie klik hier.

Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je online vanaf 2 weken voor vertrek tot maximaal 5 uur voor vertrek bagage bijboeken via fly.corendon.com. Je ontvangt geen bagagevoucher. De boeking van de bagage wordt automatisch in het check-in systeem verwerkt. We raden je aan het betalingsbewijs uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.
Binnen 5 uur voor vertrek kun je alleen nog, tegen een hoger tarief, op de luchthaven bagage bijboeken.

Handbagage Corendon Dutch Airlines en Corendon Airlines (gratis): Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas of rugzak met maximale afmetingen van (40 x 20 x 25cm) en moet onder de stoel voor je geplaatst worden. Handbagage kan niet mee in de bagagebakken boven je stoel. Trolleys worden niet toegestaan in de cabine. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Ruimbagage (tegen betaling): max. 89 cm hoog en 115 cm breed. Je mag tegen betaling maximaal 3 stuks bagage per persoon meenemen, elk stuk mag niet meer dan 32 kg wegen. Ruimbagage is tegen betaling bij te boeken, zie onderstaande prijstabellen. Corendon hanteert flexibele tarieven voor het vervoeren van ruimbagage. Het tarief voor het vervoeren van een koffer varieert afhankelijk van de tijdsduur van een vlucht. U kunt zelf bepalen hoeveel ruimbagage u meeneemt. U kunt dit van tevoren reserveren via de website. Wij bieden u op de luchthaven ook de gelegenheid om uw bagagevrijdom te vergroten. Ons advies is om van tevoren online uw ruimbagage te reserveren. Let op: Bij de bestemmingen Gambia (Banjul), de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), Brazilië (Natal) en Kaapverdië (Sal) geldt een maximum van 20 kilo die u kunt bijboeken en meenemen. Overbagage voor deze bestemmingen is ook niet mogelijk. Wij raden u aan rekening te houden met extra wachttijd voor het afgeven van uw bagage.

Bij vertrek vanaf en aankomst op een Nederlandse of Belgische luchthaven dient u zelf uw ruimbagage bij te boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij. Wij raden u aan uw ruimbagage pas bij te boeken nádat u uw vliegtickets van ons heeft ontvangen. 

Let op: wanneer u uw bagage bijboekt dient u dit voor zowel uw heen- als terugvlucht te doen. Scrollt u ná het bijboeken van uw bagage voor uw heenvlucht helemaal naar beneden in het scherm om ook de bagage voor uw terugvlucht te reserveren. Uw bagage kunt u bij de drop-off balie van Corendon (Dutch) Airlines afgeven.

Selfservice bagage drop-off Schiphol Amsterdam Airport: Corendon automatiseert het inchecken van bagage, ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, kun je deze inleveren bij de selfservice bagage drop-off punten. Hier vind je grote, witte machines met een klep aan de voorzijde. Op het apparaat volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig het aan je bagage. Je koffers vinden via de bagagekelder automatisch de weg naar het vliegtuig. Naast de selfservice bagage drop-off kun je je bagage ook afgeven bij de Corendon check-in balie op de luchthaven. De mogelijkheid bestaat dat je hiervoor even in de rij moet staan.

Nederlandse en Belgische luchthavens 

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-20 kg
21-30 kg
31-40 kg
41-50 kg
51-60 kg
61-70 kg
71-80 kg
€ 21 - € 23 per enkele reis*
€ 31 - € 33 per enkele reis
€ 39 - € 41 per enkele reis
€ 49 - € 51 per enkele reis
€ 59 - € 61 per enkele reis
€ 69 - € 71 per enkele reis
€ 79 - € 81 per enkele reis

1 stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. 

* 0-20 kg bestemming Brazilië: € 29 per enkele reis

Bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien u vooraf online via de website van Corendon (Dutch) Airlines uw ruimbagage bijboekt en zijn geldig tot 24 uur voor vertrek. Indien u op de luchthaven bijboekt, betaalt u een toeslag van € 15 per enkele reis en het daarbij behorende bagagetarief. (bedragen onder voorbehoud van wijzigingen).

Overbagage
Wanneer je vooraf bagage hebt geboekt, maar op de luchthaven met meer bagage incheckt, dan betaal je het verschil tussen het airporttarief, plus € 15. 

Online inchecken
U kunt via de website  van de luchtvaartmaatschappij vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek van uw vlucht online inchecken, uw eigen stoel kiezen (dit kan al vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek) en uw instapkaart afdrukken. U heeft hiervoor uw 7-cijferige boekingsbevestigingsnummer nodig. Dit is het nummer wat u op onze boekingsbevestiging en op uw voucher aantreft. Het is helaas niet mogelijk om voor uw terugvlucht online in te checken. Het vooraf reserveren van stoelen is mogelijk. Hier worden echter wel kosten voor berekend, die variëren per bestemming, stoelkeuze en reisperiode. Meer informatie vindt u op de website van Corendon. 

Betalingen aan boord
Betalingen aan boord kunnen alleen nog per pin of creditcard worden voldaan.Easyjet

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-10 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 45x36x20cm (incl. handvaten en wielen). De tas moet onder de stoel voor u geplaatst kunnen worden.
Ruimbagage 0-23 kg ca. € 8,50 - € 50 per enkele reis*  

* De bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien u vooraf online via de website van Easyjet uw ruimbagage bijboekt. Tarieven variëren en zijn afhankelijk van uw route, de periode (hoog- of laagseizoen) en of u uw ruimbagage vooraf hebt bijgeboekt of op de luchthaven. Wij raden u aan uw ruimbagage vooraf bij te boeken daar dit aanzienlijk goedkoper is.

Klik hier voor meer informatie. Emirates

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-7 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 55x38x20cm
Ruimbagage 0-25 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ 'Exclusief' anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Etihad Airways

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-7 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 40x50x21cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon (max. afmetingen 45x72x90cm), dit i.v.m. beperkte ruimte in de (transfer)bus. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.KLM Zonvakantie Curaçao & Bonaire*
 

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-23 kg € 50 retour Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.
 


KLM Europa*

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x25x35cm
Ruimbagage 0-23 kg v.a. € 25 per enkele reis Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

* Let op: bij KLM-vluchten tussen het Europese vasteland en Armenië en Georgië, is 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg inbegrepen. Bovenstaande is van toepassing indien u Economy Class vliegt. Indien u op de luchthaven bijboekt, betaalt u voor 0-23 kg ruimbagage € 35 per enkele reis (wijzigingen voorbehouden).

Klik hier voor meer informatie.
 


KLM Intercontinentaal*

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld. Voor de bestemmingen Curacao en Bonaire is GEEN ruimbagage inbegrepen.

* Let op: bij KLM-vluchten tussen het vasteland van Europa en Curacao, Bonaire, Algerije, Israël, Marokko en Tunesië is geen ruimbagage inbegrepen. Bovenstaande is van toepassing indien u Economy Class vliegt. Indien u op de luchthaven bijboekt, betaalt u voor 0-23 kg ruimbagage € 30 per enkele reis (wijzigingen voorbehouden).

Klik hier voor meer informatie.Lufthansa/Swiss/Austrian

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 55x40x23cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon (max. omtrek van de koffer is 158cm, lengte+breedte+diepte), Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Transavia

Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je online vanaf 6 weken voor vertrek tot maximaal 4 uur voor vertrek bagage bijboeken via www.transavia.com. Indien je boekt en vertrekt binnen 3 weken, kun je de dag na boeking de bagage bijboeken. Je gebruikt hiervoor je 7-cijferig reserveringsnummer van Stip Reizen. Dit is het nummer wat u op onze boekingsbevestiging en op uw voucher aantreft. Indien het inloggen, met het 7-cijferige boekingsnummer, niet lukt kunt u het nogmaals proberen door middel van het weglaten van het eerste cijfer van uw boekingsbevestigingsnummer (het cijfer 8). Wanneer er achter uw 7-cijferig boekingsbevestigingsnummer een "." (punt) of "/" (slash) met daarachter een cijfer vermeld staat, dient u ook deze weg te laten. Indien je via Transavia ruimbagage hebt bijgeboekt, ontvang je hiervan een boekingsbevestiging van Transavia via je e-mail. Deze dien je bij de check-in te overhandigen.

Binnen 4 uur voor vertrek kun je alleen nog, tegen een hoger tarief, op de luchthaven bagage bijboeken.

Handbagage (gratis): max. 55 x 35 x 25 cm en 10 kg. Je mag per persoon 1 stuk handbagage gratis meenemen. Let op: alles moet in 1 stuk handbagage passen, dus ook laptops, handtassen, etc. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

*Per 30 maart 2020 past Transavia het beleid voor handbagage aan. Met ingang van deze wijziging is het niet meer gegarandeerd dat je handbagage mee aan boord kan. Transavia heeft ervoor gekozen om in de bagagevakken ruimte te ‘reserveren’ voor betaalde handbagage. De prijs per handbagagestuk varieert tussen de € 5 en € 15 per enkele reis. Passagiers die handbagage kopen, krijgen de mogelijkheid om als eerste aan boord te gaan. Een andere verandering in het bagagebeleid is dat alle passagiers een accessoire mee mogen nemen. Dit betekent dat alle passagiers één stuk handbagage zoals een rolkoffer (55 x 35 x 25 cm) én één accessoire zoals een kleine handtas of laptoptas (40 x 30 x 20 cm) mee mogen nemen aan boord. Dit mag samen 10 kg wegen. Het accessoire kan altijd gegarandeerd mee aan boord. Het handbagage item kan mee aan boord indien de gegarandeerde optie is gekocht óf als er ruimte is. Het gratis meenemen van de handbagage blijft dus voor iedereen mogelijk. Wel bestaat altijd het risico dat het niet past en de bagage bij de gate alsnog kosteloos in het ruim mee gaat.

Ruimbagage (tegen betaling): je mag tegen betaling maximaal 5 stuks bagage per persoon meenemen, elk stuk mag niet meer dan 32 kg wegen. In totaal mag je per persoon max. 50 kg ruimbagage meenemen. Ruimbagage is tegen betaling bij te boeken, zie onderstaande prijstabel.

  Gewicht Kosten* Opmerkingen
Handbagage 0-10 kg Inbegrepen Max. 1 stuk handbagage, incl. laptop, foto- en filmapparatuur. Wij adviseren u om handbagage mee te nemen die onder uw stoel past (max. 45x40x25cm). Indien uw handbagage groter is (max. 55x35x25cm) loopt u het risico dat deze vanwege ruimtegebrek vervoerd wordt als ruimbagage.
Ruimbagage 0-15 kg
16-20 kg
21-25 kg
26-30 kg
31-40 kg
41-50 kg
€ 15 per enkele reis
€ 20 per enkele reis
€ 25 per enkele reis
€ 30 per enkele reis
€ 40 per enkele reis
€ 74 per enkele reis
Uw ruimbagage mag u verdelen over 5 bagagestukken per persoon. U mag per persoon 50 kg ruimbagage meenemen, waarbij 1 stuk niet meer dan 32 kg mag wegen. Voor iedere 5 kg overbagage dient u € 15 extra te betalen. Ruimbagage kunt u bijboeken tot 24 uur voor vertrek. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld. Ski-, duik- en golfmaterialen bedragen  €29,- per enkele reis. De tarieven voor het vervoer van de Watersportuitrusting en een fiets bedragen €44,- per enkele reis. 
 

* De bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien u vooraf online via de website van Transavia uw ruimbagage bijboekt. Tarieven zijn afhankelijk van uw route en of u uw ruimbagage vooraf hebt bijgeboekt of op de luchthaven. Wij raden u aan uw ruimbagage vooraf bij te boeken daar dit aanzienlijk goedkoper is.

Klik hier voor meer informatie en het bijboeken van ruimbagage.Turkish Airlines

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x40x23cm.
Ruimbagage 0-30 kg Inbegrepen Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Vueling

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-10 kg Inbegrepen Handbagage met de afmeting 55x40x20cm mag gegarandeerd mee als handbagage. Wanneer er gereisd wordt met een grotere koffer kan dit niet gegarandeerd worden en kan het zijn dat de koffer alsnog ingecheckt moet worden als ruimbagage.
Ruimbagage 0-23 kg vanaf € 13 - € 40 per stuk en per traject* Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje 'Inclusief' anders is vermeld.


* De bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien u vooraf online uw ruimbagage bijboekt. Indien u op de luchthaven bijboekt, betaalt u voor 0-23 kg ruimbagage ca. € 35 per enkele reis voor de eerste koffer. Wij raden u aan uw ruimbagage vooraf bij te boeken daar dit aanzienlijk goedkoper is. 

Klik hier voor meer informatie en het bijboeken van ruimbagage.
 Bovenstaande informatie en prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.


Klik hier voor informatie over de douaneregels (vertrek vanaf en aankomst op Nederlandse luchthavens).

Informatie kan veranderen, check daarom altijd de website van de Nederlandse Douane voor de actuele regels.

Douaneregels
Een buitenlandse reis is een ideale gelegenheid om souvenirs, cadeaus of andere artikelen te kopen. Voordat je fanatiek inkopen doet op een vakantiebestemming buiten de Europese Unie (EU), is het belangrijk dat je checkt of je potentiële aankoop voldoet aan de Nederlandse douaneregels. Je mag namelijk niet alles mee naar huis nemen. De regelgeving geldt voor alle landen buiten de EU zoals Turkije en de eilanden in het Caribisch gebied waaronder Curaçao. De Canarische Eilanden vormen een uitzondering en vallen ook onder de regelgeving voor landen buiten de EU. Bijna iedereen weet dat je geen beschermde diersoorten of koraal mag meenemen. Maar er zijn ook douaneregels voor eten (onder andere zuivel en vlees), drank en het aantal sigaretten dat je mag meenemen. Met de gratis Douane Reizen App check je eenvoudig wat mee terug naar huis mag en voorkom je inbeslagname en eventuele boetes.  

Vloeibare middelen in de handbagage

Download hier de laatste voorschriften van de EU veiligheidsregels over handbagage.

Vloeistoffen en gels mag je meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. Deze verpakkingen mag je alleen meenemen in een doorzichtige plastic zak. Per persoon mag je één doorzichtige, hersluitbare plastic zak meenemen met niet meer dan 1 liter inhoud. Thermosflessen (leeg of vol) mogen niet worden meegenomen.

Alle op EU-luchthavens of aan boord van EU-luchtvaartmaatschappijen gekochte vloeistoffen zoals drank en parfum zijn toegestaan indien de vloeistoffen door de winkel of aan boord van het vliegtuig in een tas zijn verpakt en verzegeld. De vloeistoffen moeten aantoonbaar op de dag van de vliegreis zijn gekocht en het zegel van de tas mag niet verbroken zijn.
Indien je een overstap of tussenlanding op een Europese luchthaven maakt en voor korte tijd van boord moet, dien je je handbagage mee te nemen. Deze mag je niet achterlaten in het vliegtuig. Vloeibare artikelen die taxfree zijn gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie worden op Europese luchthavens in beslag genomen. Zelfs als deze verzegeld zijn. Dit geldt ook voor aankopen die je aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij heeft gedaan. Houd hier rekening mee.
Het is altijd toegestaan om medicijnen en babyvoeding die voor de duur van de reis nodig zijn, mee te nemen in je handbagage. Je dient bij de douane wel aan te kunnen tonen dat je de medicijnen tijdens de reis nodig hebt.


Verboden items

In verband met de vliegveiligheid aan boord zijn onderstaande artikelen niet toegestaan:

  • Gevaarlijke stoffen
  • Vuur- en schietwapens
  • Puntige/scherpe wapens (voorwerpen)
  • Stompe voorwerpen
  • Explosieven en ontvlambare stoffen
  • Chemische en toxische stoffen

Invoerrechten

Een buitenlandse reis is vaak het moment om cadeaus of andere artikelen te kopen. Het is dan wel goed om te weten wat de regels zijn. Voor alle goederen die u van buiten de EU naar Nederland meeneemt, geldt dat u voor maximaal € 430,- per persoon belastingvrij mag invoeren. Als dat bedrag hoger is, dan moet u invoerrechten en BTW betalen. Voor tabak en alcoholische dranken gelden ook hoeveelheid-beperkingen. Neemt u meer mee, dan moet u invoerrechten, omzetbelasting en accijns betalen. Er zijn ook goederen die helemaal niet mogen worden ingevoerd, zoals beschermde dier- en plantensoorten, drugs en wapens. Doet u dat wel, dan worden de goederen in beslag genomen. Daarnaast riskeert u een hoge boete. Kijk voor meer informatie op Douane Reizen App


Nagemaakte artikelen

Het is verboden om nagemaakte artikelen mee te nemen en in te voeren in Nederland. De douane neemt deze artikelen in beslag en u krijgt een boete.

Merkartikelen worden nagemaakt met als doel mee te liften op het succes van dat merkartikel (intellectuele eigendomsfraude). Veel voorkomende artikelen die worden vervalst zijn schoenen, kleding, tassen, dure horloges, illegaal gekopieerde cd's en dvd's en parfum. Als handelaren in het buitenland u voor extreem lage prijzen zogenoemde merkartikelen aanbieden, kunt u er bijna altijd van uitgaan dat het om illegale handel of om namaak gaat.

Uitzondering

Het meenemen en invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Voor eigen gebruik is het wel toegestaan een zeer kleine hoeveelheid nagemaakte artikelen zelf mee te nemen. Kijk hieronder hoeveel u van welke soort nagemaakte goederen toch mee mag nemen (volgens de richtlijn van het Openbaar Ministerie). Horloges 3 stuks, parfums/eau de toilette 250 ml, muziek cd's en dvd's 3 stuks (alleen als het verschillende titels zijn), geen software en games, overige goederen (zoals bijvoorbeeld kleding en speelgoed) 3 stuks/paar. Als de douane per goederensoort meer aantreft in uw bagage dan hierboven aangegeven, dan neemt de douane alle goederen van die goederensoort in beslag en krijgt u een boete.

Let op! Deze uitzondering geldt alleen als u de goederen zelf meeneemt als reiziger. Komen nagemaakte goederen per post- of koeriersbedrijf in Nederland aan, dan worden de nagemaakte goederen in beslag genomen en kunt u worden vervolgd.


Aangifteplicht voor contant geld 

Op reis met 10.000 euro

Er zijn regels voor het meenemen van contant geld, cheques en waardepapieren. Deze gelden zowel voor het vertrek naar je reisbestemming als terugkeer van je vakantiebestemming. Als je voor € 10.000 of meer aan contant geld, cheques of waardepapieren meeneemt, dien je dit te melden bij de Douane. Je hoeft geen belasting over dit bedrag te betalen. Maar de Douane moet weten dat je dit bij je hebt. Dit geldt uiteraard ook voor bedragen in andere valuta die omgerekend de grens van €10.000 overschrijden.


Een ogenblik geduld aub…