WEGENS GROOT SUCCES VERLENGD! PROFITEER NU VAN DE VAKANTIEGELD VOORDEEL KORTINGSACTIE!
Tot wel € 300,- korting per persoon op alle zeecruises en zonvakanties! Zie de actievoorwaarden.

Mijn reis

Bagage

Graag maken we je erop attent dat ruimbagage niet bij alle luchtvaartmaatschappijen is inbegrepen. Hieronder vind je een overzicht van de toegestane hand- en ruimbagage en evt. kosten voor ruimbagage. Je hebt de mogelijkheid om 6 weken voor aanvang van de reis de bagage bij te boeken. Echter, wij raden je aan dit te doen nadat je de tickets hebt ontvangen. Indien je heen en terug met verschillende luchtvaartmaatschappijen reist, dien je er rekening mee te houden dat je de bagage per luchtvaartmaatschappij dient te reserveren. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle vluchten, tenzij bij jouw reis onder het kopje 'Inclusief' anders is vermeld. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Tevens vind je op deze pagina informatie omtrent het online inchecken voor vluchten met Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines.

Vlieg je met verschillende luchtvaartmaatschappijen, houd dan rekening met eventueel andere (hand)bagageregels voor je heen- en/of terugvlucht. Ook dien je in dat geval per vlucht apart bagage bij te boeken via de desbetreffende website(s). Vooraf online of telefonisch bagage bijboeken is voordeliger dan wanneer je bagage op de luchthaven boekt.

Let op: In verband met het coronavirus gelden er voor diverse luchtvaartmaatschappijen aangepaste (hand)bagage restricties. Check altijd de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor de up-to-date bagage informatie.

Let op: onderstaande informatie is van toepassing wanneer je reist o.b.v. Economy Class, welke standaard bij onze reizen is inbegrepen. Alle vermelde informatie is onder voorbehoud van wijzigingen.


Overzicht luchtvaartmaatschappijen:

 ITA Airways

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen 1 stuks met max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 stuks per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje 'Inclusief/ Exclusief' anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Air Belgium

Wanneer bagage boeken?
Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je alleen nog via het Contact Center bagage bijboeken. Het is niet mogelijk via de website van Air Belgium bagage bij te boeken

Handbagage (gratis): max. 55 cm x 35 cm x 25 cm en 10 kg.
Ruimbagage (tegen betaling): ruimbagage is tegen betaling bij te boeken, zie onderstaande prijstabel. Het is alleen mogelijk om 30 kg bij te boeken.

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-10 kg Inbegrepen 1 stuks met max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-30 kg € 50 Max. 1 stuks per persoon.

Klik hier voor meer informatie.Brussels Airlines

Wanneer bagage boeken?
Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je alleen nog via het Contact Center bagage bijboeken.

Handbagage (gratis): max. 55 cm x 40 cm x 23 cm en 8 kg.
Ruimbagage (tegen betaling): 1 stuks gratis van max. 20 kg of 23 kg.

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen 1 stuks met max. afmetingen 55x40x23cm
Ruimbagage 0-20 kg € 20 Max. 1 stuks per persoon per enkele reis.
Ruimbagage 0-23 kg € 23 Max. 1 stuks per persoon per enkele reis.

Klik hier voor meer informatie.Corendon Dutch Airlines (CD), Corendon Airlines (CAI of XC) en Corendon Airlines Europe(XR)

Corona verantwoord reizen: In verband met de maatregelen die zijn getroffen om de verspreiding van Corona (Covid-19) tegen te gaan zijn er aangepaste regels m.b.t. vliegreizen. Voor meer informatie klik hier.

Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je online vanaf 6 weken voor vertrek tot maximaal 5 uur voor vertrek bagage bijboeken via fly.corendon.com. Je ontvangt geen bagagevoucher. De boeking van de bagage wordt automatisch in het check-in systeem verwerkt. We raden je aan het betalingsbewijs uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.
Binnen 5 uur voor vertrek kun je alleen nog, tegen een hoger tarief, op de luchthaven je ruimbagage bijboeken.

Handbagage Corendon Dutch Airlines en Corendon Airlines (gratis): Je handbagage mag alleen bestaan uit een kleine handtas, laptoptas, rugzak of trolley van max. 25x40x55 cm. Handbagage kan geplaatst worden in de bagagebakken boven de stoel of onder de stoel voor je. Als het nodig is, bijvoorbeeld als de bagagevakken in de cabine vol zijn, dan mag de purser alsnog besluiten om je trolley gratis als ruimbagage in te checken. Dat is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de cabine. Houd daar rekening mee als je bijvoorbeeld medicijnen in je trolley inpakt of leesboekjes voor je kind meeneemt. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Ruimbagage (tegen betaling): max. 89 cm hoog en 115 cm breed. Je mag tegen betaling maximaal 3 stuks bagage per persoon meenemen, elk stuk mag niet meer dan 32 kg wegen. Ruimbagage is tegen betaling bij te boeken, zie onderstaande prijstabellen. Corendon hanteert flexibele tarieven voor het vervoeren van ruimbagage. Het tarief voor het vervoeren van een koffer varieert afhankelijk van de tijdsduur van een vlucht. Je kunt zelf bepalen hoeveel ruimbagage je meeneemt. Je kunt dit van tevoren reserveren via de website. Wij bieden je op de luchthaven ook de gelegenheid om jouw bagagevrijdom te vergroten. Ons advies is om van tevoren online je ruimbagage te reserveren. Let op: Bij de bestemmingen Gambia (Banjul), de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) geldt een maximum van 20 kilo die je kunt bijboeken en meenemen. Overbagage voor deze bestemmingen is ook niet mogelijk. Wij raden je aan rekening te houden met extra wachttijd voor het afgeven van de bagage.

Bij vertrek vanaf en aankomst op een Nederlandse of Belgische luchthaven dien je zelf jouw ruimbagage bij te boeken via de website van de luchtvaartmaatschappij. Wij raden je aan jouw ruimbagage pas bij te boeken nádat je de vliegtickets van ons hebt ontvangen. 

Let op: wanneer je bagage bijboekt dien je dit voor zowel de heen- als terugvlucht te doen. Scroll ná het bijboeken van je bagage voor je heenvlucht helemaal naar beneden in het scherm om ook de bagage voor je terugvlucht te reserveren.Jouw bagage kun je bij de drop-off balie van Corendon (Dutch) Airlines afgeven.

Selfservice bagage drop-off Schiphol Amsterdam Airport: Corendon automatiseert het inchecken van bagage, ideaal als je online hebt ingecheckt. Wanneer je ruimbagage meeneemt, kun je deze inleveren bij de selfservice bagage drop-off punten. Hier vind je grote, witte machines met een klep aan de voorzijde. Op het apparaat volg je simpelweg de instructies op het scherm. Print je bagagelabel en bevestig het aan je bagage. Je koffers vinden via de bagagekelder automatisch de weg naar het vliegtuig. Naast de selfservice bagage drop-off kun je je bagage ook afgeven bij de Corendon check-in balie op de luchthaven. De mogelijkheid bestaat dat je hiervoor even in de rij moet staan.

Nederlandse en Belgische luchthavens 

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen Max. afmetingen 25x40x55
Ruimbagage 0-20 kg
25 kg
21-30 kg
31-40 kg
41-50 kg
51-60 kg
€ 22 - € 25 per enkele reis*
€ 27 - € 30 per enkele reis
€ 32 - € 35 per enkele reis
€ 44 - € 50 per enkele reis
€ 54 - € 60 per enkele reis
€ 64 - € 70 per enkele reis
 

1 stuk ruimbagage mag maximaal 32 kilo wegen. 

Bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien je vooraf online via de website van Corendon (Dutch) Airlines je ruimbagage bijboekt en zijn geldig tot 24 uur voor vertrek. Indien je op de luchthaven bijboekt, betaal je een toeslag van € 15 per enkele reis en het daarbij behorende bagagetarief. (bedragen onder voorbehoud van wijzigingen).

Overbagage
Wanneer je vooraf bagage hebt geboekt, maar op de luchthaven met meer bagage incheckt, dan betaal je €10,- per kilo overbagage. Voorbeeld: je hebt vooraf 20kg ruimbagage geboekt en op de luchthaven blijkt de koffer 23kg te wegen betaal je 3x €10,- = €30,-
Wanneer je vooraf GEEN bagage hebt geboekt kan op de luchthaven een bagage stuk van 20kg worden bijgeboekt tegen een vast tarief van €50,-. Wanneer het bagage item 23 kg weegt betaal je €50,- + €30,- (3x €10) = €80,- aan bagage.

Online inchecken
Je kunt via de website  van de luchtvaartmaatschappij vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek van uw vlucht online inchecken, uw eigen stoel kiezen (dit kan al vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek) en uw instapkaart afdrukken. Je heeft hiervoor jouw 7-cijferige boekingsbevestigingsnummer nodig. Dit is het nummer wat je op onze boekingsbevestiging en op het voucher aantreft. Het is helaas niet mogelijk om voor de terugvlucht online in te checken. Het vooraf reserveren van stoelen is mogelijk. Hier worden echter wel kosten voor berekend, die variëren per bestemming, stoelkeuze en reisperiode. Meer informatie vind je op de website van Corendon. 

Betalingen aan boord
Betalingen aan boord kunnen alleen nog per pin of creditcard worden voldaan.Easyjet

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-15 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 45x36x20cm (incl. handvaten en wielen). De tas moet onder de stoel voor je geplaatst kunnen worden.
Ruimbagage 0-23 kg ca. € 8,99 - € 58 per enkele reis*  

* De bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien je vooraf online via de website van Easyjet jouw ruimbagage bijboekt. Tarieven variëren en zijn afhankelijk van je route, de periode (hoog- of laagseizoen) en of je jouw ruimbagage vooraf hebt bijgeboekt of op de luchthaven. Wij raden je aan de ruimbagage vooraf bij te boeken daar dit aanzienlijk goedkoper is.

Klik hier voor meer informatie. Emirates

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-7 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 55x38x20cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ 'Exclusief' anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Etihad Airways

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-7 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 40x50x21cm
Ruimbagage 0-20 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon (max. afmetingen 45x72x90cm), dit i.v.m. beperkte ruimte in de (transfer)bus. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.KLM Zonvakantie Curaçao & Bonaire*
 

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-23 kg € 60 retour Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.
 


KLM Europa*

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x25x35cm
Ruimbagage 0-23 kg v.a. € 25 per enkele reis Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

* Let op: bij KLM-vluchten tussen het Europese vasteland en Armenië en Georgië, is 1 stuk ruimbagage van max. 23 kg inbegrepen. Bovenstaande is van toepassing indien je Economy Class vliegt. Indien je op de luchthaven bijboekt, betaal je voor 0-23 kg ruimbagage € 35 per enkele reis (wijzigingen voorbehouden).

Klik hier voor meer informatie.
 


KLM Intercontinentaal*

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-12 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x35x25cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld. Voor de bestemmingen Curaçao en Bonaire is GEEN ruimbagage inbegrepen.

* Let op: bij KLM-vluchten tussen het vasteland van Europa en Curaçao, Bonaire, Algerije, Israël, Marokko en Tunesië is geen ruimbagage inbegrepen. Bovenstaande is van toepassing indien je Economy Class vliegt. Indien je op de luchthaven bijboekt, betaal je voor 0-23 kg ruimbagage € 30 per enkele reis (wijzigingen voorbehouden).

Klik hier voor meer informatie.Lufthansa/Swiss/Austrian

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen Max. 1 stuks met de max. afmetingen 55x40x23cm
Ruimbagage 0-23 kg Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon (max. omtrek van de koffer is 158cm, lengte+breedte+diepte), Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Transavia

Je kunt bagage online tijdens de boeking of telefonisch via het Contact Center bijboeken. Na de boeking kun je online vanaf 6 weken voor vertrek tot maximaal 4 uur voor vertrek bagage bijboeken via www.transavia.com. Indien je boekt en vertrekt binnen 3 weken, kun je de dag na boeking de bagage bijboeken. Je gebruikt hiervoor je 7-cijferig reserveringsnummer van Stip Reizen. Dit is het nummer wat je op onze boekingsbevestiging en op jouw voucher aantreft. Indien het inloggen, met het 7-cijferige boekingsnummer, niet lukt kun je het nogmaals proberen door middel van het weglaten van het eerste cijfer van uw boekingsbevestigingsnummer. Wanneer er achter jouw 7-cijferig boekingsbevestigingsnummer een "." (punt) of "/" (slash) met daarachter een cijfer vermeld staat, dien je ook deze weg te laten. Indien je via Transavia ruimbagage hebt bijgeboekt, ontvang je hiervan een boekingsbevestiging van Transavia via je e-mail. Deze dien je bij de check-in te overhandigen.

Binnen 4 uur voor vertrek kun je alleen nog, tegen een hoger tarief, op de luchthaven bagage bijboeken.

Ruimbagage (tegen betaling): je mag tegen betaling maximaal 5 stuks bagage per persoon meenemen, elk stuk mag niet meer dan 32 kg wegen en niet groter zijn dan 70x60x30 cm. In totaal mag je per persoon max. 50 kg ruimbagage meenemen. Ruimbagage is tegen betaling bij te boeken, zie onderstaande prijstabel.

Zomer 2022 Gewicht Kosten* Opmerkingen
Handbagage 0-10 kg Gratis Gratis
Ruimbagage 0-15 kg
16-20 kg
21-25 kg
26-30 kg
31-40 kg
41-50 kg
€ 20 per enkele reis
€ 25 per enkele reis
€ 30 per enkele reis
€ 40 per enkele reis
€ 50 per enkele reis
€ 80 per enkele reis
Ruimbagage kun je bijboeken tot 24 uur voor vertrek. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij uw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld. Ski-, duik- en golfmaterialen bedragen €42,- per enkele reis. De tarieven voor het vervoer van de Watersportuitrusting en een fiets bedragen €52,- per enkele reis. 
 

* De bovenstaande prijzen zijn de tarieven indien je vooraf online via de website van Transavia jouw ruimbagage bijboekt. Op de luchthaven gelden veel hogere tarieven.Tarieven zijn afhankelijk van de route en of je jouw ruimbagage vooraf hebt bijgeboekt of op de luchthaven. Wij raden je aan uw ruimbagage vooraf bij te boeken daar dit aanzienlijk goedkoper is.

Overbagage: Wanneer je vooraf bagage hebt geboekt, maar op de luchthaven met meer bagage incheckt, dan betaal je € 15 per 5 kg overbagage.

Handbagage: Transavia heeft een nieuwe service voor meer comfort aan boord: passagiers kunnen cabineruimte in de bagagevakken reserveren voor hun handbagage en krijgen hierdoor voorrang bij het instappen aan boord. Door de introductie van de nieuwe service kun je als passagier niet meer gegarandeerd je handbagage (55X35X25 cm) meenemen aan boord. In de bagagevakken boven de stoelen is plaats voor 70 stuks handbagage. Als het maximale aantal in de cabine is bereikt, wordt de rest van de handbagage in het ruim geplaatst. Wil je er zeker van zijn dat je handbagage mee kan aan boord, dan zul je gereserveerde cabineruimte moeten aanschaffen. Een persoonlijk item zoals een kleine handtas of laptoptas (40x30x20 cm) kun je wel nog gratis en gegarandeerd meenemen aan boord en deze dient onder de stoel voor je te worden geplaatst. De nieuwe service die handbagageruimte combineert met priority boarden begint vanaf €5,- per stuk per enkele reis.

Bij Stip Reizen is het niet mogelijk om cabineruimte te reserveren voor je handbagage als je vliegt met Transavia. Je kunt een reservering maken voor je handbagage via Mijn Transavia. Hier kun je inloggen met je 7-cijferig reserveringsnummer van Stip Reizen, je achternaam en vertrekdatum. Klik hier om cabineruimte te reserveren voor je handbagage. Klik hier voor meer informatie en het bijboeken van ruimbagage.Turkish Airlines

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-8 kg Inbegrepen Max. afmetingen 55x40x23 cm.
Ruimbagage 0-30 kg Inbegrepen Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje ‘Inclusief’ anders is vermeld.

Klik hier voor meer informatie.Vueling

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 40x20x30 cm Inbegrepen Handbagage met de afmeting 40x20x30 cm, samen met de aankopen op de luchthaven, mag gegarandeerd mee als handbagage. De handbagage moet onder de stoel voor je passen.
Ruimbagage 0-20 kg  € 20 Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje 'Inclusief' anders is vermeld.Klik hier voor meer informatie en het bijboeken van ruimbagage.
 


Qatar Airways

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 0-7 kg Inbegrepen Max. afmetingen 50x37x25 cm.
Ruimbagage 0-25 kg  Inbegrepen Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje 'Inclusief' anders is vermeld.Klik hier voor meer informatie en het bijboeken van ruimbagage.
 


TAP AirPortugal

  Gewicht Kosten Opmerkingen
Handbagage 50x40x20 cm Inbegrepen Max. afmetingen 50x40x20 cm
Ruimbagage 0-23 kg  € 59 Max. 1 koffer per persoon. Deze ruimbagage is van toepassing, tenzij bij jouw reis onder het kopje 'Inclusief' anders is vermeld.Klik hier voor meer informatie en het bijboeken van ruimbagage.
 Bovenstaande informatie en prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.


Klik hier voor informatie over de douaneregels (vertrek vanaf en aankomst op Nederlandse luchthavens).

Informatie kan veranderen, check daarom altijd de website van de Nederlandse Douane voor de actuele regels.

Douaneregels
Een buitenlandse reis is een ideale gelegenheid om souvenirs, cadeaus of andere artikelen te kopen. Voordat je fanatiek inkopen doet op een vakantiebestemming buiten de Europese Unie (EU), is het belangrijk dat je checkt of je potentiële aankoop voldoet aan de Nederlandse douaneregels. Je mag namelijk niet alles mee naar huis nemen. De regelgeving geldt voor alle landen buiten de EU zoals Turkije en de eilanden in het Caribisch gebied waaronder Curaçao. De Canarische Eilanden vormen een uitzondering en vallen ook onder de regelgeving voor landen buiten de EU. Bijna iedereen weet dat je geen beschermde diersoorten of koraal mag meenemen. Maar er zijn ook douaneregels voor eten (onder andere zuivel en vlees), drank en het aantal sigaretten dat je mag meenemen. Met de gratis Douane Reizen App check je eenvoudig wat mee terug naar huis mag en voorkom je inbeslagname en eventuele boetes.  

Vloeibare middelen in de handbagage

Download hier de laatste voorschriften van de EU veiligheidsregels over handbagage.

Vloeistoffen en gels mag je meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. Deze verpakkingen mag je alleen meenemen in een doorzichtige plastic zak. Per persoon mag je één doorzichtige, hersluitbare plastic zak meenemen met niet meer dan 1 liter inhoud. Thermosflessen (leeg of vol) mogen niet worden meegenomen.

Alle op EU-luchthavens of aan boord van EU-luchtvaartmaatschappijen gekochte vloeistoffen zoals drank en parfum zijn toegestaan indien de vloeistoffen door de winkel of aan boord van het vliegtuig in een tas zijn verpakt en verzegeld. De vloeistoffen moeten aantoonbaar op de dag van de vliegreis zijn gekocht en het zegel van de tas mag niet verbroken zijn.
Indien je een overstap of tussenlanding op een Europese luchthaven maakt en voor korte tijd van boord moet, dien je je handbagage mee te nemen. Deze mag je niet achterlaten in het vliegtuig. Vloeibare artikelen die taxfree zijn gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie worden op Europese luchthavens in beslag genomen. Zelfs als deze verzegeld zijn. Dit geldt ook voor aankopen die je aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij heeft gedaan. Houd hier rekening mee.
Het is altijd toegestaan om medicijnen en babyvoeding die voor de duur van de reis nodig zijn, mee te nemen in je handbagage. Je dient bij de douane wel aan te kunnen tonen dat je de medicijnen tijdens de reis nodig hebt.


Verboden items

In verband met de vliegveiligheid aan boord zijn onderstaande artikelen niet toegestaan:

  • Gevaarlijke stoffen
  • Vuur- en schietwapens
  • Puntige/scherpe wapens (voorwerpen)
  • Stompe voorwerpen
  • Explosieven en ontvlambare stoffen
  • Chemische en toxische stoffen

Invoerrechten

Een buitenlandse reis is vaak het moment om cadeaus of andere artikelen te kopen. Het is dan wel goed om te weten wat de regels zijn. Voor alle goederen die je van buiten de EU naar Nederland meeneemt, geldt dat je voor maximaal € 430,- per persoon belastingvrij mag invoeren. Als dat bedrag hoger is, dan moet je invoerrechten en BTW betalen. Voor tabak en alcoholische dranken gelden ook hoeveelheid-beperkingen. Neem je meer mee, dan moet je invoerrechten, omzetbelasting en accijns betalen. Er zijn ook goederen die helemaal niet mogen worden ingevoerd, zoals beschermde dier- en plantensoorten, drugs en wapens. Doe je dat wel, dan worden de goederen in beslag genomen. Daarnaast riskeer je een hoge boete. Kijk voor meer informatie op Douane Reizen App


Nagemaakte artikelen

Het is verboden om nagemaakte artikelen mee te nemen en in te voeren in Nederland. De douane neemt deze artikelen in beslag en je krijgt een boete.

Merkartikelen worden nagemaakt met als doel mee te liften op het succes van dat merkartikel (intellectuele eigendomsfraude). Veel voorkomende artikelen die worden vervalst zijn schoenen, kleding, tassen, dure horloges, illegaal gekopieerde cd's en dvd's en parfum. Als handelaren in het buitenland je voor extreem lage prijzen zogenoemde merkartikelen aanbieden, kun je er bijna altijd van uitgaan dat het om illegale handel of om namaak gaat.

Uitzondering

Het meenemen en invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Voor eigen gebruik is het wel toegestaan een zeer kleine hoeveelheid nagemaakte artikelen zelf mee te nemen. Kijk hieronder hoeveel je van welke soort nagemaakte goederen toch mee mag nemen (volgens de richtlijn van het Openbaar Ministerie). Horloges 3 stuks, parfums/eau de toilette 250 ml, muziek cd's en dvd's 3 stuks (alleen als het verschillende titels zijn), geen software en games, overige goederen (zoals bijvoorbeeld kleding en speelgoed) 3 stuks/paar. Als de douane per goederensoort meer aantreft in je bagage dan hierboven aangegeven, dan neemt de douane alle goederen van die goederensoort in beslag en krijg je een boete.

Let op! Deze uitzondering geldt alleen als je de goederen zelf meeneemt als reiziger. Komen nagemaakte goederen per post- of koeriersbedrijf in Nederland aan, dan worden de nagemaakte goederen in beslag genomen en kun je worden vervolgd.


Aangifteplicht voor contant geld 

Op reis met 10.000 euro

Er zijn regels voor het meenemen van contant geld, cheques en waardepapieren. Deze gelden zowel voor het vertrek naar je reisbestemming als terugkeer van je vakantiebestemming. Als je voor € 10.000 of meer aan contant geld, cheques of waardepapieren meeneemt, dien je dit te melden bij de Douane. Je hoeft geen belasting over dit bedrag te betalen. Maar de Douane moet weten dat je dit bij je hebt. Dit geldt uiteraard ook voor bedragen in andere valuta die omgerekend de grens van €10.000 overschrijden.

 


 

Een ogenblik geduld aub…