Veelgestelde vragen
Algemene vragen
De algemene vragen zijn van toepassing op de zonvakanties. In sommige gevallen kunnen deze voor cruises en Formule 1 reizen afwijken.
Cruise vragen
Betalingen
Factuur
Binnen één werkdag ontvang je van ons per e-mail de factuur van deze vakantie. Deze kan je vanaf dat moment ook in Mijn Stip Reizen downloaden. Via ‘Mijn Stip Reizen’ maak je ook gemakkelijk de reissom aan ons over.
Betaling buiten 6 weken voor vertrek
Bij vertrek buiten 6 weken, vragen wij je direct een aanbetaling te voldoen. Het aanbetalingsbedrag bestaat uit 35% van de basisreissom plus de volledige kosten (100%) van de bijdrage aan het Calamiteitenfonds, de SGR-bijdrage (indien van toepassing) en eventuele extra's die je los bijboekt. Onder extra's vallen onder andere: parking, transfer, autohuur, verzekeringen, bagage en excursies. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om een hoger bedrag aan te betalen. Het restbedrag kun je tot uiterlijk 6 weken vóór vertrek voldoen. Bij niet tijdig betalen vervalt het recht om aanspraak te kunnen maken op de annuleringsverzekering, de premie dient echter wel alsnog voldaan te worden. Bij boekingen met vertrek binnen 6 weken, dient de volledige reissom plus de premies van eventuele afgesloten verzekeringen direct voldaan te worden.
Indien je binnen 1 week voor vertrek een reis boekt, ben je verplicht om direct het gehele bedrag via onze website over te maken, anders wordt de boeking geannuleerd.
Wij adviseren je om de betaling via onze website te voldoen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van de volgende link: Mijn Stipreizen Betalingen kunnen zowel online (via iDEAL, Mastercard of Visa) als via een reguliere bankoverschrijving worden gedaan: Mijn Stip Reizen. iDEAL: gratis Mastercard: gratis Visa: gratis
Indien je jouw boeking betaalt door middel van een creditcard, wordt direct door ons het bedrag geïncasseerd op jouw creditcard. De datum van de daadwerkelijke afschrijving van het bedrag is afhankelijk van jouw creditcardmaatschappij.
T.N.V. Stip Reizen BV.
IBAN: NL06 INGB 079.39.90.890
BIC/SWIFT: INGBNL2A
Reisduur
De reisduur staat altijd in hele dagen aangegeven, waarbij wij de eerste en de laatste dag als reisdagen tellen. Dit kan betekenen dat je een 8-daagse reis boekt, maar zes dagen op de bestemming bent.
Definitieve vluchttijden
Zijn de gepubliceerde vluchttijden de definitieve vluchttijden?
Nee, de gepubliceerde vluchttijden zijn niet altijd de definitieve vluchttijden. Ze kunnen wijzigen tot twee weken voor vertrek. De vlucht kan iets eerder of later vertrekken maar een ochtendvlucht kan ook een avondvlucht worden of andersom. Dit hoort bij een chartervlucht, als onderdeel van een pakketreis. Als reisorganisatie kunnen wij hierdoor een zo efficiënt mogelijke vluchtplanning maken en zo houden wij de prijzen van onze pakketreizen zo laag mogelijk.
Online Inchecken
De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om online in te checken.
Corendon (Dutch) Airlines
Indien je vliegt met Corendon (Dutch) Airlines kun je vanaf 48 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken en jouw boardingpass uitprinten via de website www.fly.corendon.com.
Transavia
Bij Transavia kun je vanaf 30 uur tot 4 uur voor vertrek online inchecken met jouw 7-cijferig reserveringsnummer van Stip Reizen. Voor online inchecken bij Transavia klik hier.
KLM
Indien je vliegt met KLM, ontvang je na boeking jouw KLM boekingscodes zodra deze bij ons bekend zijn. Per boeking ontvang je één code voor de heenvlucht en één code voor de terugvlucht. Met deze code kun je online inchecken vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek.
Voor online inchecken bij KLM klik hier.
Turkish Airlines
Als je met Turkish Airlines vliegt, kun je vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken met je reserveringscodes die op de factuur staan.
Emirates
Als je met Emirates vliegt, kun je 48 uur voor vertrek online inchecken. Mocht de check-in niet lukken dan kan dit komen omdat je met jonge kinderen reist. In dit geval ben je namelijk verplicht de check-in via het grondpersoneel te laten uitvoeren.
Brussels Airlines
Bij Brussels Airlines kun je online inchecken vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd.
SunExpress
Vlieg je met SunExpress? Dan is het verplicht om voor vertrek online in te checken via de website www.sunexpress.com vanaf 36 uur tot 3,5 uur voor vertrek. Voor de terugvlucht check je apart online in vanaf 72 uur voor vertrek van de terugvlucht. Wanneer je niet online incheckt en dit op de luchthaven doet, kost dit €5 per persoon per enkele reis.
Reizigers met een medische notitie (bijvoorbeeld assistentie op de luchthaven) of alleenreizende kinderen kunnen alleen inchecken op de luchthaven. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht.
Overige maatschappijen
Let op: voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen zoals bijvoorbeeld Vueling, Albastar, BH Air, TAP en ITA Airways, is het niet mogelijk om vooraf online in te checken tenzij anders in de reisinformatiebrief wordt vermeld.
Stoel reserveren
Corendon (Dutch) Airlines
Op elke Corendon vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken (vanaf 6 weken tot 5 uur voor vertrek) via de website www.fly.corendon.com.
Indien er vooraf geen stoel wordt gereserveerd, wordt er automatisch een stoel toegewezen. Op de luchthaven kan dit niet meer gewijzigd worden. Dit geldt voor alle CD-vluchten, XC-vluchten en XR-vluchten vertrekkend vanaf Amsterdam.
Voor sommige vluchten met een tussenlanding (VIA VLUCHTEN) is het helaas niet altijd mogelijk om online stoelen te reserveren.
Transavia
Bij Transavia kun je vanaf 84 dagen tot 30 uur voor vertrek tegen betaling je stoel reserveren met jouw 7-cijferig reserveringsnummer van Stip Reizen. Stoel reserveren? klik hier.
KLM
Wanneer je met KLM vliegt, ontvang je na boeking jouw KLM boekingscodes die je terug kunt vinden in jouw Mijn Stip Reizen account. Met deze code kun je direct tegen betaling een stoelnummer reserveren of wijzigen voor zowel jouw heen- als terugvlucht. Ga naar de website van KLM en kies voor "Mijn reis" en "Met mijn boekingscode". Indien het je niet lukt om een stoelnummer online te reserveren, betekent dit dat KLM de nog beschikbare zitplaatsen uitsluitend nog tijdens de online check-in (vanaf 30 uur voor vertrek) of daarna op de luchthaven vrijgeeft.
Wanneer je een upgrade wenst naar Economy Comfort, met meer beenruimte en een verder naar achteren verstelbare stoelleuning, dan kun je dit direct boeken via de KLM website met jouw KLM boekingscode.
Turkish Airlines
Vlieg je met Turkish Airlines, dan ontvang je 1 week voor vertrek je boekingscode. Hiermee kun je vanaf 1 week tot 24 uur voor vertrek voor je heen- en terugvlucht tegen betaling een stoelnummer reserveren. Ga naar de website van Turkish Airlines en kies voor ‘Check-In/Manage booking’. Wanneer het je niet lukt om in te loggen, dan kan dit komen doordat er meerdere passagiers met dezelfde voor-/achternaam op de vlucht zitten. Het is dan alleen mogelijk om op de luchthaven een stoelvoorkeur door te geven en in te checken. Wanneer je met kinderen reist, kun je deze alléén op de luchthaven inchecken. Vanwege veiligheidsoverwegingen is dit helaas online niet mogelijk.
Emirates
Reis je met Emirates naar Dubai, dan onvang je 1 week voor vertrek een nieuwe boekingsbevestiging. Deze is voorzien van de boekingscode van Emirates. Met de boekingscode kun je tegen betaling stoelen reserveren via de website van Emirates. De premium economy is nog niet beschikbaar op de route Amsterdam – Dubai v.v.
SunExpress
Bij SunExpress kun je vanaf 90 dagen voor vertrek tegen betaling je stoel reserveren. Ga hiervoor naar sunexpress.com en log in met je achternaam (in hoofdletters) en het 7-cijferig reserveringsnummer van Stip Reizen. Als je geen stoel wilt reserveren, wordt deze automatisch toegewezen tijdens het (online) inchecken, de stoelen zijn dan niet gegarandeerd naast elkaar.
Brussels Airlines
Bij Brussels Airlines kun je vanaf 6 weken tot 1 uur voor vertrek stoelen reserveren. Ga hiervoor naar deze pagina.
Met het Corendon boekingsnummer en de achternaam van één van de reizigers kan er ingelogd worden. Op de volgende pagina kunnen de stoelen geselecteerd en gereserveerd worden.
Let op: vlieg je met een andere maatschappij zoals bijv. Vueling, Albastar, BH Air, TAP en ITA Airways, dan is het helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren. Tenzij in de reisinformatiebrief anders wordt vermeld.Naam of Geboortedatum wijzigen
De procedure voor het aanpassen van een naam of geboortedatum verschilt per rederij of luchtvaartmaatschappij. Voor informatie over het wijzigen van je naam, geboortedatum of een in de plaats stelling, neem contact op met ons Contact Center.
Vlieg je met Corendon (Dutch) Airlines?
Bagage
Vliegreis
Voor hand- en/of ruimbagage op de door jou geboekte vlucht, zijn de algemene voorwaarden van de uitvoerende luchtvaartmaatschappij van toepassing. Let op: voor veel vluchten geldt dat je moet bijbetalen wanneer je met meer bagage reist dan uitsluitend jouw handbagage (maximaal 1 stuk per persoon). Voor “overbagage” kun je worden gevraagd te betalen. Voor een overzicht van de bagageregels en toegestane bagage verwijzen wij je op de website naar de pagina van de door jou geboekte reis en naar www.stipreizen.nl/bagage
Als reiziger ben je verplicht je naam, woonplaats en vakantieadres zowel aan de binnen- als de buitenkant van jouw bagage te vermelden. Komt jouw bagage niet of beschadigd aan, dan moet er op de luchthaven voor het verlaten van het douanegebied een PIR-rapport worden opgemaakt. Je hebt hiervoor je instapkaart en het claimticket van jouw bagage nodig. Neem kostbare en kwetsbare artikelen (denk aan camera’s, laptops, tablets en juwelen) en medicijnen voor de duur van de reis, altijd als handbagage mee.
Touringcar
Je mag per persoon 1 koffer van maximaal 20 kg en 1 stuk handbagage meenemen. Wij raden je aan om bagage ’s nachts uit de bus te halen. Het (onbeheerd) achterlaten van bagage in de bus, ongeacht het tijdstip van de dag, gebeurt altijd op eigen risico.
Cruises
Het voordeel van een cruise is o.a. dat je geen bagagebeperking hebt. Dit geldt wanneer je op eigen gelegenheid naar de haven reist. Vlieg je naar de vertrekhaven, dan gelden de bagageregels van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.
Wachttijden Schiphol
Houd rekening met lange wachtrijen op Schiphol. Om je reis zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we enkele tips op een rij gezet:
- Bekijk hier de actuele drukte op Schiphol.
- Zorg ervoor dat je ruimschoots op tijd (min. 3 uur voor vertrek) aanwezig bent.
- Check online in bij de luchtvaartmaatschappij.
- Bereid je goed voor, zodat je snel door de securitycontrole kunt.
- Boekeen gratis tijdslot voor de securitycontrole op Schiphol
Annuleren
Wanneer je je reis wilt annuleren, dien je naast eventuele reserveringskosten, ook annuleringskosten te betalen. Voor meer informatie met betrekking tot het annuleren van een reis en de bijbehorende annuleringskosten verwijzen wij je naar de Stip Reizen Voorwaarden.
Via ons Contact Center (088 - 7070600) kan je de reis annuleren. Wil je een deel van de boeking annuleren? Dan verzoeken wij je telefonisch contact op te nemen met ons Contact Center. Ook aan het annuleren van een deel van een boeking zijn kosten verbonden.
Paspoort afgeven
Paspoort: wel of niet afgeven op je vakantiebestemming?
Waarom word je identiteitsbewijs gevraagd?
Accommodatieverschaffers moeten bij het inchecken hun gasten identificeren en registreren. Ze hebben daar een paspoort of een identiteitskaart voor nodig. Bij de registratie nemen de receptiemedewerkers een aantal gegevens over die nodig zijn voor het bijhouden van het nachtregister. Welke gegevens dat zijn hangt af per land. Voor Nederland zijn dat naam, woonplaats en type identiteitsbewijs. In het buitenland is dat meestal ook het nummer van het paspoort of de identiteitskaart.
Het is niet nodig het Burgerservicenummer (BSN) over te nemen. Juist dit nummer kan samen met jouw foto worden gebruikt voor fraude. Dit risico versterkt als de receptionist een kopie maakt in plaats van alleen de gegevens overneemt.
Wat te doen als de receptionist je paspoort of ID-kaart wil innemen?
Geef direct aan dat je liever niet wil dat de receptionist het document inneemt. Wijs daarbij bijvoorbeeld op het risico van fraude met data, maar ook op het voorhanden moeten hebben van het document voor politiecontrole, een ongeval of bijvoorbeeld een uitstapje over de grens. Je kunt een boete krijgen als je het document niet kan tonen.
Geef een eigen kopie van je paspoort of identiteitskaart waarop je het BSN-nummer onleesbaar hebt gemaakt en een kruis door jouw profielfoto hebt gezet. Ook heb je op de kopie aangegeven voor wie deze bedoeld is met de datum. Laat wel altijd het officiële document zien als bewijs dat het om het goede document gaat.
Als de receptionist zelf een kopie maakt, vraag dan of hij/zij het BSN-nummer en de foto wil doorhalen en op de kopie kan schrijven voor wie de kopie is gemaakt. Gebruik de Kopie ID app van de overheid. Dit is een app waarbij je met een smartphone gemakkelijk en veilig een kopie van je identiteitsbewijs kunt maken. Je kunt in de app het BSN-nummer doorstrepen en een watermerk toevoegen met datum en doel van de kopie. Deze scan kan je per mail direct naar de accommodatieverstrekker versturen.
Geef het ID-bewijs af voor een kopie met een paspoorthoes die de fraudegevoelige gegevens afschermt.
Wanneer spreken we over een definitieve boeking?
Op het moment dat je al je gegevens hebt doorgegeven en akkoord bent gegaan met de voorwaarden, ziet Stip Reizen dit als een definitieve boeking. Stip Reizen gaat ervan uit dat je op de hoogte bent van de voorwaarden die van toepassing zijn op de reisovereenkomst. Wij bevestigen de boeking zo snel mogelijk per e-mail. Controleer of je de bevestiging echt hebt ontvangen. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het opgeven van de juiste (elektronische) adresgegevens. Stip reizen kan hier geen verantwoordelijkheid voor nemen. Wil je meer lezen over de consumentenvoorwaarden van de ANVR die van toepassing zijn op jouw reis? Klik dan hier
Bedenktijd:
Op boekingen tot 28 dagen voor vertrek, is de bedenktijd 5 dagen inclusief de dag van boeking. Binnen deze termijn mag je de boeking gratis annuleren, daarna gelden de Stip Reizen annuleringsvoorwaarden
Let op: je hebt geen herroepingsrecht als je de reis binnen 28 dagen voor vertrek boekt of in het geval van cruises, rondreizen en Formule 1 reizen.
Bij de prijsberekening staat aangegeven tot welke datum je gratis kunt annuleren. Staat 'Gratis Annuleren' hier niet genoemd, dan is gratis annuleren niet mogelijk.
Je kunt je boeking binnen de aangegeven termijn gratis annuleren via mijn Stipreizen.
Voor verdere annuleringsbepalingen verwijzen wij je naar de ANVR Reizigersvoorwaarden.
Kamertypes
Een standaardkamer/2-persoonskamer beschikt over een 2-persoonsbed of twee aparte bedden. Eventueel kun je hiervoor telefonisch een voorkeur aangeven tijdens het boeken. Let op: dit is geen garantie.
Een standaard 1-persoonskamer is meestal een standaard 2-persoonskamer voor alleengebruik. De kamer kan soms kleiner of minder goed gelegen zijn dan een 2-persoonskamer in hetzelfde gebouw, ondanks de gevraagde toeslag. Sommige accommodaties bieden een echte 1-persoonskamer aan.
Een standaardkamer + extra bed is een standaard 2-persoonskamer met een extra bijgeplaatst bed. Dit extra bed kan een slaapstoel of -bank, opklap- of logeerbed zijn. Het kan zo zijn dat de loopruimte in de kamer door het extra bed krap is.
Voordeelkamers/-appartementen zijn vaak gelijk aan de overige kamers/appartementen. In sommige gevallen kunnen deze qua ligging, inrichting, grootte en faciliteiten afwijken. Op sommige bestemmingen zijn de voordeelkamers gelijk aan de standaardkamers, maar rekent de accommodatieverschaffer voor een klein aantal kamers een lagere prijs. Deze kamers kan Stip Reizen je extra voordelig aanbieden. Het is niet mogelijk preferenties door te geven bij dit kamertype.
Een quadroom of quadkamer is een standaard 2-persoonskamer bestaande uit één ruimte waar twee extra bedden zijn bijgeplaatst. De twee extra bedden kunnen opklapbedden, slaapbanken, bedbanken, logeerbedden, stapelbedden of bijzetbedden zijn. Het kan zo zijn dat de loopruimte in de kamer door de extra bedden krap is maar het komt ook voor dat deze kamers ruimer zijn dan een standaardkamer.
Een familiekamer kan bestaan uit 2 aparte kamers met één ingang, twee naast elkaar gelegen kamers met een tussendeur, één grote ruimte of uit een duplexkamer. De bedden vanaf het derde bed kunnen opklapbedden, slaapbanken, bedbanken, logeerbedden, stapelbedden of bijzetbedden zijn.
Een studio bestaat uit een woon-/slaapkamer (vaak met bedbanken), een slaapkamer, open keuken of kitchenette en een badkamer.
Een 2-kamerappartement bestaat uit een woon/slaapkamer (veelal met bedbanken), een slaapkamer, open keuken of kitchenette en een badkamer. Wanneer Stip Reizen hiervan op de hoogte is, staat de borg aangegeven in de accommodatiebeschrijving. De borg krijg je, als het appartement door de verhuurder is goedgekeurd, bij vertrek weer terug. De afhandeling van de borg is altijd een zaak tussen de jou en de accommodatieverschaffer. De accommodatieverschaffer bepaalt de hoogte van het borgbedrag. Stip Reizen heeft hier geen invloed op. Het is niet mogelijk ons verantwoordelijk te stellen voor meningsverschillen over de borg tussen jou en de accommodatieverschaffer
Een 3-kamerappartement hBestaat uit een woon-/slaapkamer (vaak met bedbanken) met 2 extra slaapkamers. De inventaris van de keuken/kitchenette is beperkt. Wanneer Stip Reizen hiervan op de hoogte is, staat de borg aangegeven in de accommodatiebeschrijving. De borg krijg je, als het appartement door de verhuurder is goedgekeurd, bij vertrek weer terug. De afhandeling van de borg is altijd een zaak tussen de jou en de accommodatieverschaffer. De accommodatieverschaffer bepaalt de hoogte van het borgbedrag. Stip Reizenheeft hier geen invloed op. Het is niet mogelijk ons verantwoordelijk te stellen voor meningsverschillen over de borg tussen jou en de accommodatieverschaffer
Babybed: indien je met een baby reist proberen wij een babybedje voor je te reserveren. Wij geven dit op als preferentie. Het aantal bedjes is echter beperkt, waardoor wij een en ander niet 100% kunnen garanderen. In een dergelijk geval zal de baby bij de ouders in bed slapen. Ook kan het zijn dat de ruimte te beperkt is om een babybed bij te plaatsen. Houd er rekening mee dat kinderbedjes tegen betaling kunnen zijn. Eventuele kosten voor het kinderbedje dienen altijd ter plaatse aan de accommodatieverschaffer te worden betaald. Ook kun je na boeken telefonisch een essentieaanvraag indienen via ons Contact Center. Bij akkoord ben je verzekerd van een babybedje.
Kamer met (zij)zeezicht: indien je een kamer met zeezicht boekt, houdt dit niet altijd in dat jouw kamer over frontaal zeezicht beschikt. Ook kamers met een gedeeltelijk zeezicht of zijzeezicht zijn kamers met zeezicht.
Kamer mindervaliden: in de accommodatiebeschrijvingen op onze website maken wij geen melding of de betreffende accommodatie speciale voorzieningen heeft getroffen voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en mindervaliden. Dat betekent echter niet dat mindervaliden niet welkom zijn. Het is in jouw belang dat je je ervan vergewist of het hotel geschikt voor je is. Uiteraard kunnen wij je hierbij helpen.
Indien je, met het oog op jouw beperkingen, een aangepaste kamer nodig hebt, kunnen wij deze middels een essentie voor je aanvragen. Wij vragen je contact op te nemen met ons Contact Center zodat wij deze aanvraag voor je kunnen indienen. Wanneer je essentie bevestigd wordt, is jouw boeking definitief en wordt een bedrag van €30,- aan essentiekosten in rekening gebracht. Je dient er wel rekening mee te houden dat ieder land een eigen invulling geeft aan het begrip ‘’aangepaste kamer’’ en dat deze kan afwijken van de Nederlandse normen.
Veiligheid: elk land hanteert eigen veiligheidsvoorschriften. De veiligheidsvoorschriften in buitenlandse hotels kunnen hierdoor afwijken van Europese normen/maatstaven.
In- en uitchecken
Internationaal gelden er een aantal regels voor het beschikbaar stellen van een hotelkamer. Vaak is de kamer op de dag van aankomst tussen 14:00 en 16:00 uur beschikbaar. In het hoogseizoen kan dit in sommige gevallen iets uitlopen. De geboekte verzorging geldt vanaf het moment van inchecken (vaak na 14:00 uur op de dag van aankomst) tot het moment van uitchecken, ongeacht je vluchttijden.
Wanneer je op de dag van aankomst vóór de check-in tijd aankomt, kan de accommodatie een vergoeding vragen voor het gebruik van aangeboden faciliteiten, waaronder consumpties. Denk hierbij aan een bedrag voor het ontbijt, de lunch en drankjes. Let op: als je na de openingstijden van de restaurants en/of bars incheckt, is de accommodatie niet verplicht maaltijden of drankjes te serveren.
Gewoonlijk verlaat je op de laatste vakantiedag je hotelkamer tussen 10:00 en 12:00 uur en check je uit. Bij de receptie kun je vragen naar de mogelijkheden van een late check out. Dit kan alleen als er kamers beschikbaar zijn. De accommodatieverschaffer kan hier extra kosten voor vragen. Nadat je bent uitgecheckt heb je ook geen recht meer op eventuele maaltijden en drankjes. Wil je, nadat je bent uitgecheckt, gebruik blijven maken van de faciliteiten en consumpties? Dan kan de accommodatieverschaffer hier een bijdrage voor vragen. Na het uitchecken bieden veel accommodaties de mogelijkheid om je bagage in een bagageruimte of bij de receptie neer te zetten.
Mogelijke overlast
Ongedierte
In Afrikaanse, Aziatische, Caribische en mediterrane landen komen andere insecten en dieren voor dan wij in Nederland gewend zijn. Door het warme klimaat groeien bepaalde insecten goed. Dieren als kakkerlakken, spinnen, mieren en zandvlooien zijn geen teken van slechte hygiëne, maar standaard inheemse diersoorten. Zorg ervoor dat er geen etensresten in je kamer achterblijven, want dit trekt ongedierte aan. Wanneer je last hebt van ongedierte, kun je contact opnemen met de accommodatieverschaffer of zelf verdelgingsmiddelen aanschaffen.
Reparaties
Vaak zijn de technische installaties, zoals bijvoorbeeld airconditioning, liften en pompinstallaties, geïmporteerd. Wanneer deze kapot zijn, zijn reserveonderdelen niet altijd op voorraad. Een reparatie kan daardoor soms langer duren. Met deze omstandigheden kan geen enkele touroperator vooraf rekening houden. Wij vragen dan ook om je begrip. Voor mogelijke schade die je oploopt uit een soortgelijke storing, kan je Stip Reizen niet aansprakelijk stellen.
Overlast
De accommodatieverschaffers en Stip Reizen hebben beide het recht om gasten die overlast veroorzaken, na waarschuwing, toegang tot de accommodatie te ontzeggen of uit te sluiten van verdere deelname aan de reis. Gasten die voor overlast zorgen, hebben geen recht op een vergoeding van (een deel van) de reissom. Voor eventueel wangedrag en overlast die andere gasten veroorzaken kan je Stip Reizen niet aansprakelijk stellen.
Geluidsoverlast
De geluidsnormen in het buitenland wijken af van de Nederlandse normen. In het buitenland kijken ze minder nauw naar decibellen. Ook de levensstijl van de bevolking op je bestemming kan afwijken, iets wat de vakantiebestemming juist kleur geeft. Op verschillende bestemmingen leeft men voornamelijk buiten en tot in de late uurtjes, waardoor absolute stilte na middernacht weinig voorkomt. Wanneer je hier gevoelig voor bent, raden wij je aan een accommodatie uit te kiezen zonder discotheek, poolbar of uitgebreide animatie. Ook de ligging van je accommodatie kan van invloed zijn op de geluidsoverlast. Een centraal gelegen hotel heeft over het algemeen meer last van verkeer en horecagelegenheden in de buurt. Als een bron buiten het hotel de geluidsoverlast veroorzaakt kan het hotel of Stip Reizen hier niets aan doen, hoe vervelend ook. Helaas kunnen wij als touroperator daarnaast weinig veranderen aan luidruchtig gedrag van medegasten.
Bouwactiviteiten
Plaatselijke overheden, andere accommodatieverschaffers of bouwbedrijven verzorgen vaak bouwactiviteiten.
Met deze initiatiefnemers heeft Stip Reizen geen contact of contracten. Daarom kunnen wij op deze bouwactiviteiten geen invloed uitoefenen. Het kan dus voorkomen dat je op je bestemming bouwoverlast van derden ondervindt. Vooral in het voor- en naseizoen kan het gebeuren dat er in en rondom het hotel bouwwerkzaamheden plaatsvinden. Voor eventuele kosten en ongemakken door werkzaamheden in/rondom de accommodatie kan je Stip Reizen niet aansprakelijk stellen.
Klacht of ontevreden
Het kan voorkomen dat tijdens de reis of op de bestemming een tekortkoming in de uitvoering van de reisovereenkomst wordt geconstateerd. Deze moet direct gemeld worden bij de betrokken dienstverlener, accommodatieverschaffer, reisleiding en lokale vertegenwoordiger. Wordt de tekortkoming niet tot tevredenheid opgelost, dan moet onmiddellijk telefonisch contact worden opgenomen met onze alarmdienst in Nederland. Zorg dat je je reserveringsnummer voor handen hebt. Indien de tekortkoming niet is opgelost en naar jouw mening aanleiding gaat geven tot een klacht bij thuiskomst, dan moet de klacht schriftelijk worden vastgelegd bij onze vertegenwoordiger ter plaatse of indien dit niet mogelijk is, alsnog bij ons telefonisch gemeld worden. Bij verzuim een tekortkoming door te geven bij de aanvang van het probleem tijdens het verblijf, verlies je het recht op genoegdoening, omdat wij niet in de gelegenheid zijn gesteld een oplossing te bieden. Na afloop van je reis, dient de klacht binnen twee maanden schriftelijk te worden gemeld aan de afdeling Klantenservice (clientenservices@stipreizen.nl) of via Mijn Stip Reizen met overleg van het getekende klachtenformulier. Indien de klacht niet tijdig wordt ingediend, wordt deze niet in behandeling genomen.
Cruise vragen
Afwijkende hut aanvragen
Hoe kan ik een 1-, 3- of 4-persoonshut aanvragen?
Een 1-, 3- of 4-persoonshut kan aangevraagd worden via ons Contact Center. Je kan een aanvraag telefonisch indienen via 088-70 70 600 of per email aan info@stipreizen.nl.
De prijzen van deze afwijkende hutten zijn op aanvraag. De procedure voor deze hutten is als volgt:
- Je doet een prijsaanvraag via ons Contact Center.
- Wanneer de hut beschikbaar is ontvang je een offerte, wanneer de hut niet beschikbaar krijg je hierover bericht.
- Indien je akkoord gaat met de offerte zal er een definitieve aanvraag ingediend worden.
- Wanneer de hut nog beschikbaar is wordt deze ingeboekt en is de boeking definitief. Als de hut niet meer beschikbaar is ontvang je hierover bericht en indien mogelijk een ander voorstel.
De hutten zijn dus altijd op aanvraag en op basis van beschikbaarheid bij de rederij.
Mindervalide hut aanvragen
Een mindervalide hut is op aanvraag via ons Contact Center. Je kan een aanvraag telefonisch indienen via 088-70 70 600 of per email aan info@stipreizen.nl.
In de meeste gevallen is de prijs van een mindervalide hut (o.b.v. 2-personen) gelijk aan de prijzen zoals op de website vermeld. Wanneer dit niet het geval is krijg je hier uiteraard bericht over. Wanneer je een mindervalide hut wenst voor een 1-, 3- of 4-persoonshut is de prijs op aanvraag.
Als er een definitieve aanvraag ingediend word voor een mindervalide hut en deze komt akkoord is de boeking gelijk definitief en gelden de vermeldde annuleringskosten.
Voorkeuren hut aangeven
Het is mogelijk om voorkeuren voor een hut op te geven. In de meeste gevallen is het echter zo dat de hutten op indeling zijn en Stip Reizen geen invloed op de indeling heeft. Wij zullen de voorkeuren wel altijd doorgeven aan de rederijen maar kunnen geen garantie geven.
Hoe meld ik een Special Service Request aan?
Iedere rederij hanteert een ander aanmeldproces voor bijzonderheden. Denk hierbij aan het meenemen van een rolstoel, rollator, bijzondere medicatie of een dieet/ allergie. Wij verzoeken je vriendelijk contact op te nemen met ons Contact Center voor alle voorwaarden en de procedure per rederij. Houd er tevens rekening mee dat wanneer er een vlucht bij de reis is inbegrepen, de Special Service Request voor de vlucht ook apart aangemeld dient te worden.
Boekingsnummer rederij
Wanneer ontvang ik mijn boekingsnummer van de rederij?Je ontvangt binnen ca. 3 dagen na boeking een nieuwe bevestiging/factuur met daarop het boekingsnummer van de rederij. Met het boekingsnummer kan je inloggen bij de desbetreffende rederij om excursies en andere extra’s bij te boeken en de online check-in te voltooien.
Online check-in per rederij
Informatie volgt
Formule 1 vragen
Geldigheid circuitkaarten
Voor welke dagen zijn mijn circuitkaarten geldig?
Bij al onze reizen zijn er 3-daagse circuitkaarten inbegrepen, mits dit anders vermeld staat bij de gekozen reis.
Wanneer ontvang je de circuitkaart?
Het ligt aan onze partners wanneer wij de circuitkaarten ontvangen. Wij versturen deze altijd per e-mail uiterlijk 1 a 2 dagen voor vertrek. Let op: het kan voorkomen dat deze mail in je spam inbox terecht is gekomen. Als je via een reisbureau hebt geboekt, dan dien je de circuitkaart van hen te ontvangen.
Moet ik mijn circuitkaart printen?
Wij raden je altijd aan om de circuitkaart ook uitgeprint mee te nemen naar het circuit omdat je deze vaak meerdere malen per dag moet tonen. Mocht je geen printer tot je beschikking hebben dan zou je de circuitkaart ook op je telefoon kunnen opslaan in bijvoorbeeld je notities. Zorg dan wel dat je een powerbank bij de hand heb zodat je altijd toegang tot je mobiele telefoon hebt.
Circuitkaart upgraden
Bieden jullie ook ticketupgrades aan?
Dit is geheel verschillend per reis. In Bahrein en Qatar bieden wij slechts één soort ticket aan en zijn er geen upgrademogelijkheden. Voor Barcelona heb je de keuze tussen staanplaatsen of zitplaatsen op de populaire G-tribune. Voor een toeslag kan je dan upgraden naar de tribune. En tot slot hebben je voor Abu Dhabi twee keuzes, beide zijn voor de Oranje Marina Grandstand. Zo kan je tegen een toeslag upgraden naar hoge zitplaatsen tegen een toeslag. Upgraden naar andere circuitkaarten is altijd mogelijk totdat de voorraad strekt.
Zijn transfers inbegrepen?
Wat voor een transfers zijn inbegrepen?
Als eerste worden jullie door onze reisleiding vanaf de luchthaven per bus opgehaald en na de reis ook naar de luchthaven gebracht. Daarnaast is ook altijd de transfer inbegrepen naar het circuit op de zaterdag en zondag. Voor sommige reizen kan je tegen een toeslag de transfer bijboeken voor de vrijdag.
Alle transfers worden in groepsverband uitgevoerd op vooraf bepaalde tijden. Als je een ander tijdstip wenst te gaan, kun je op eigen gelegenheid per taxi naar/van het circuit gaan. Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden als door extreme verkeersopstopping of bv. een verkeersongeluk je te laat op het circuit arriveert.
Gaat er begeleiding mee?
Op alle Formule 1 reizen van Stip Reizen is er Nederlandssprekende reisbegeleiding aanwezig. Zij staan dagelijks voor je klaar in de hotels voor eventuele vragen. Daarnaast is er ook een noodnummer dat je kan bereiken tijdens de reis in geval van nood. De reisleiding is te herkennen aan de groene en (op racedagen) oranje crew shirts.
Wanneer ontvang je de reisdocumenten?
Wij versturen de reisbescheiden twee weken voor vertrek per e-mail. De circuitkaarten ontvang je uiterlijk 1 a 2 dagen voor vertrek.
Zijn de benodigde visa inbegrepen?
Je bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken voor je Formule 1 reis. Indien er een visa noodzakelijk is voor de reisbestemming ben je hier zelf verantwoordelijk voor.
Welke Grand Prix's worden aangeboden?
Het aanbod kun je terugvinden op: www.stipreizen.nl/formule1. In 2025 zullen wij Formule 1 reizen aanbieden naar Bahrein, Spanje en Abu Dhabi.Wat gebeurd er als er een race wordt geannuleerd?
De reizen zijn samengesteld o.b.v. de nu bekende kalender. Indien onverhoopt de datum van de race wordt gewijzigd, dan zullen wij vanzelfsprekend het uiterste doen om de reis op de nieuwe datum aan te bieden. Het kan zijn dat de prijzen daardoor gewijzigd moeten worden, bijv. als de datum wijzigt naar een hoogseizoenperiode. Dit proberen we uiteraard te voorkomen als de datum wijzigt, dan bieden wij je aan de boeking om te zetten tegen de nieuwe condities. In dat geval kun je binnen gestelde periode alsnog kosteloos afzien van de reis.Mindervalide reizigers
Vaak is het circuit helaas niet rolstoeltoegankelijk en er zijn geen specifieke rolstoelplaatsen op de Grandstands. Ook zijn er geen liften. Rolstoelen kunnen niet in de bussen, tenzij deze inklapbaar zijn. Niet inklapbare rolstoelen zijn niet toegestaan op deze reis i.v.m. o.a. de bussen hierop niet berekend zijn.
Wat houdt de fooienpot in?
Het geven van fooien op een vakantiebestemming is een normaal gebruik. Op verzoek van veel reizigers en in overleg met onze lokale agent wordt ter plaatse voor de Formule 1 reizen een fooienpot voorgesteld. De hoogte van de fooienpot, gebaseerd op een normale richtlijn, niet te hoog en niet te laag. Deze fooienpot wordt gebruikt voor diegenen, die je vakantie een onvergetelijke invulling geven zoals de chauffeurs, de bellboys en kamermeisjes van de hotels en de lokale reisleiders. Het staat je uiteraard vrij om hieraan deel te nemen of in voorkomende gevallen nog een extra blijk van waardering te geven.
Worden er foto's gemaakt tijdens de reis?
Ja, tijdens de reis zullen beelden gemaakt worden voor promotionele doeleinden als bijvoorbeeld de website, Facebook en advertenties, hier dien je rekening mee te houden.
Wat houdt de Formule 1 app in?
Stip Reizen heeft een eigen Formule 1 app binnen het platform Close. Deze app gebruiken we vooraf en tijdens de reis om informatie te geven over de reis. Alle informatie komt in deze app te staan en daarnaast is het de plek waar excursies en de feesten bijgeboekt kunnen worden. De mobiele nummers die in het boekingsproces worden opgegeven zullen voor deze app gebruikt worden.