Mijn reis

Andalusië


Andalusië

Andalusië is het zuidelijkste deel van Spanje en wordt door velen als het mooiste gedeelte van Spanje bestempeld. Qua oppervlakte is Andalusië ongeveer twee keer zo groot als Nederland. Het gebied is rijk aan verrassingen en tegenstellingen: een uitgestrekte kustlijn, hoge bergketens in het binnenland, kronkelende straatjes en witte dorpjes en imposante architectuur. De fraaie natuur, prachtige bouwwerken en het heerlijke klimaat maken Andalusië tot een ideale vakantiebestemming!
 

Bezienswaardigheden

Door de eeuwen heen vestigden verschillende culturen zich in Andalusië, waardoor u hier geniet van een rijk cultureel erfgoed. In de hoofdstad van Andalusië, Sevilla, treft u bijvoorbeeld één van Europa’s grootste historische centra. Een bezoek aan de immense La Giralda kathedraal (de op 2 na grootste ter wereld) en het Plaza de España, waar u bezienswaardigheden als het koninklijk paleis Alcázar vindt, mag zeker niet ontbreken! Verder bevinden zich in deze stad verscheidene kloosters, paleizen en kerken die het bezichtigen waard zijn. Zo is de Torre de Oro, de veelbezochte gouden toren, een belangrijke trekpleister in Sevilla. De toren ligt aan de rivier en was in de tijd van de Moren een tolpost voor schepen.

Andere belangrijke historische overblijfselen zijn terug te vinden in Córdoba en Granada. Zo staat één van ’s werelds meest indrukwekkende monumenten, de Mezquita, in Córdoba. Deze voormalige moskee is omgebouwd tot een imposante kathedraal. Andere bezienswaardigheden in deze stad zijn de koninklijke burcht Alcázar, één van de laatste 3 overgebleven synagogen in Spanje, maar ook de nabijgelegen ruïnes van de paleisstad Medina Azahara (ook wel Bloemenstad genoemd). Granada is dankzij het Alhambra, een Moorse burcht uit de Middeleeuwen die jaarlijks talloze bezoekers trekt, de meest bezochte streek van Andalusië. 

Naast deze historische steden biedt Sierra Nevada een schitterende locatie om te wandelen of te skiën. Ook staat Andalusië natuurlijk bekend als populaire strandbestemming en kunt u terecht in bekende badplaatsen als Málaga, Marbella en het minder toeristische Nerja, aan de Costa del Sol, en Costa del Luz. Málaga staat vanwege haar centrale ligging ook wel bekend als de hoofdstad van de Costa del Sol. Deze fraaie badplaats is rijk aan mooie monumenten, zoals de kathedraal, de koninklijke burcht en diverse kerken. Bovendien kunt u er diverse interessante musea bezoeken.
Een ogenblik geduld aub…