Mijn reis

Over Stip Reizen

Over Stip Reizen

Stip Reizen, een jonge en dynamische reisorganisatie, is al jaren een groeiende reisorganisatie op de Nederlandse markt. De Nederlandse organisatie maakt onderdeel uit van Stip Reizen BV, waartoe onder andere ook ''Cruise.nl'' en ''StipvandeDag.nl'' behoren. In 2015 vervoerde Stip Reizen BV ca. 100.000 gasten naar meer dan 35 verschillende landen. Stip Reizen is in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerde reisorganisatie die bekend staat om het vaak verrassende en gunstig geprijsde aanbod, de meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de goede en persoonlijke service. Niet voor niets heeft Stip Reizen al meerdere nationale en internationale onderscheidingen in de wacht gesleept. Stip Reizen is lid van alle belangrijkste brancheorganisaties zoals de ANVR, het SGR, het Calamiteitenfonds en de IATA.

UPDATE 26 JULI 2016
Op 25 juli 2016 is bekend gemaakt dat Stip Reizen BV is overgenomen door AY Holland, een zustermaatschappij van Corendon. Daarnaast is bekend gemaakt dat door deze overname er een zeer nauwe samenwerking zal ontstaan tussen Stip Reizen en Corendon. Fred Verlinden, Algemeen Directeur Stip Reizen, zegt daarover: “door deze overname en samenwerking met Corendon zullen wij nog beter dan voorheen in staat zijn om verder door te groeien. Corendon is op dit moment een van de snelst groeiende en meest succesvolle reisorganisaties van Nederland. Door het bundelen van de krachten kunnen we gebruik maken van de expertise en faciliteiten van een groot concern. Stip Reizen zal daarbij uiteraard wel als apart merk, met een eigen focus en doelgroep, blijven bestaan. Voor onze gasten biedt deze samenwerking alleen maar voordelen. De inkoopkracht zal toenemen (wat zal resulteren in nog scherpere prijzen), het aanbod zal uitgebreid worden en er zullen grote technologische verbeteringen op korte termijn kunnen worden doorgevoerd.”

Zowel Stip Reizen als Corendon hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot allround reisorganisaties met scherp geprijsde vakanties. Waar het Corendonproduct zich concentreert op strandvakanties, golfreizen, jongerenreizen, eenoudervakanties en groepsreizen, richt Stip Reizen zich – naast strandvakanties - op zeecruises, riviercruises, rondreizen en autovakanties. Door de samenwerking van Stip Reizen met Corendon kan straks een breed palet worden aangeboden.  

Om trots op te zijn

Ondanks het jonge bestaan van de reisorganisatie, heeft het bedrijf al diverse noemenswaardige onderscheidingen in de wacht gesleept. Zo is Stip Reizen BV begin 2012 "financieel gezond" verklaard door Graydon Bedrijven, hét onafhankelijke netwerk met zakelijke informatie. Stip Reizen behoort daarmee tot de 3% meest gezonde bedrijven van Nederland, dus niet alleen in de reisbranche. Dus ook financieel gezien kunt u veilig boeken bij Stip! Daarnaast heeft Stip Reizen onder meer diverse awards gewonnen van cruiserederijen. In 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 én 2016 ontving Stip Reizen de belangrijkste onderscheiding voor de Nederlandse markt van Costa Cruises: de ‘over the top award’. De awards zijn toegekend op basis van de extreem goede prestaties in het voorafgaande jaar. Verlinden laat weten: ‘‘We zijn niet alleen bijzonder verrast met deze hoge onderscheidingen, maar we voelen ons ook ontzettend vereerd, voor het eerst is deze award in 2011 namelijk uitgereikt aan een Nederlandse organisatie en Costa Cruises is de grootste cruiserederij in Europa. Bovendien hebben wij deze award nu zes keer achter elkaar gewonnen!’. Daarnaast ontving Stip Reizen in 2012 de "warme douche" van Tros Radar en 2013 de Zoover Award voor Beste Allround Touroperator. In 2014 en in 2015 ontving zij niet alleen de Zoover Award voor Populairste Allround Touroperator maar ook de Zoover Award voor Populairste Aanbieder Cruises. Dit zijn absoluut prijzen om trots op te zijn!Waar het allemaal begon

Begin 2008 vond de lancering van het reismerk Stip Reizen plaats. De directie bestaat vanaf de start uit CEO Fred Verlinden (48) en CFO Erik Savenije (50). Beiden hebben directiefuncties bekleed bij andere reisorganisaties. Eind 2010 is Stip Reizen BV geheel zelfstandig geworden door de overname door de huidige directie van alle aandelen van de toenmalige eigenaar. Stip Reizen is in de afgelopen 6 jaar uitgegroeid van kleine reisorganisatie naar een volledig zelfstandig opererend middelgroot reisbedrijf met een zeer uitgebreid aanbod aan reisproducten.
 

Het aanbod

Stip Reizen biedt een uitgebreid aanbod aan vakanties. Zo worden o.a. aangeboden autovakanties, zonvakanties, cruises, rondreizen, fly-drives, busreizen, wintersportvakanties, stedentrips en artiestenreizen. In totaal worden er meer dan 40 vakantielanden aangeboden. Afhankelijk van het seizoen zijn prominent in het aanbod o.a. terug te vinden Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje, Turkije, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte, Israël, Thailand, Indonesië, Sri Lanka en Vietnam. Stip stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de reizen en een speciaal team is dagelijks bezig met het bedenken, inkopen, samenstellen en de kwaliteitscontroles hiervan. Soms vanuit Nederland maar meestal op de plaats van bestemming. Er worden geen concessies gedaan aan de kwaliteit en er is voor "elk wat wils" door het aanbod van 3-sterren tot 5-sterren plus accommodaties.
 

Eigen riviercruiseschip

Sinds eind 2014 beschikt Stip Reizen over een eigen riviercruiseschip, het MS Allegro. Dit is een unicum in Nederland! De Allegro is een goede bekende op de Nederlandse, Belgische en Duitse rivieren en staat de komende jaren geheel ter beschikking van Stip Reizen. Om aan onze eisen te voldoen is het schip in de winter 2014/2015 geheel gerenoveerd en daarbij ook volledig in (groene) Stip-kleuren geverfd. Aan boord bevinden zich 70 hutten die plaats bieden aan 140 gasten. Tevens treft u er o.a. een groot zonnedek, een zeer gezellige bar met dagelijks live muziek, een restaurant en een receptie. Alle hutten hebben een groot raam en zijn compleet ingericht. De cruises worden begeleid door eigen Stipbegeleiding. En over de kwaliteit kunnen we duidelijk zijn: deze is meer dan uitstekend. Wij baseren dat o.a. op de Zoover-beoordeling van 8,5.
 

Partners

Stip Reizen maakt gebruik van de diensten van een groot aantal gerenommeerde partners. Zo zijn er nauwe samenwerkingsverbanden met de KLM, Transavia, Singapore Airlines, China Airlines, Emirates, Etihad Airways, Qatar Airways, Marriott Hotels, NH Hotels, Golden Tulip, Costa Cruises, MSC Cruises, Holland America Line en Roompot Vakantieparken.
 

Cruise.nl

Stip Reizen lanceerde medio 2013 een nieuw reismerk: cruise.nl. Dit nieuwe reismerk bezit het bekende en scherp geprijsde cruiseaanbod van Stip Reizen en is een echte cruisespecialist; vrijwel iedere gewenste cruisevakantie wordt aangeboden op cruise.nl! Via een moderne website kan een keuze gemaakt worden uit de cruises van o.a. Costa Cruises, MSC Cruises, Holland America Line, Royal Caribbean Cruises, Aida Cruises en Norwegian Cruise Lines
 

De "Stip-formule"

Stip Reizen onderscheidt zich van andere reisorganisaties door het veelal verrassende en zeer uitgebreide aanbod, de meer dan uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de goede en persoonlijke service. Tevens is de enorme snelheid waarmee nieuwe last-minutes ingekocht en verkoopbaar gemaakt worden uniek in Nederland. "Daarmee adverteren we vrijwel dagelijks in de kranten, via internet of via onze nieuwsbrieven, maar we hebben uiteraard een veel uitgebreider aanbod dan alleen maar last-minutes. Ook zeer scherp geprijsd!" aldus Fred Verlinden. De reisorganisatie maakt dit onder meer mogelijk door het uitgebreide netwerk over de gehele wereld en de expertise van diverse Nederlandse reisexperts, waaronder die van Louis Frankenhuis. Frankenhuis: "Stip Reizen is vooral heel sterk klantgeoriënteerd, in tegenstelling tot veel andere reisbedrijven. Direct al bij de eerste kennismaking heb ik gemerkt dat de medewerkers van Stip Reizen bijzonder gedreven en enthousiast zijn en de gasten altijd centraal stellen, dat is de kracht en eigenlijk uniek in Nederland!"
 

Reclame

Het zeer uitgebreide aanbod van Stip Reizen wordt razendsnel bekend gemaakt via onder andere de eigen online nieuwsbrieven. Hierin worden altijd de allerlaatste aanbiedingen gepubliceerd en het abonnement is gratis. Tevens wordt het aanbod van Stip Reizen vrijwel dagelijks via aantrekkelijke advertenties in bijna alle dagbladen gepubliceerd zoals de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, de Metro, de Volkskrant, het Parool, de Wegener Dagbladen (waaronder: Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en Tubantia) en de HDC-Dagbladen (waaronder: Leidsch-, Noord-Hollands- en Haarlems Dagblad). Met enige regelmaat adverteert Stip Reizen ook op de grote billboards langs de snelwegen en via diverse radiostations.
 

De toekomst van Stip Reizen

Stip Reizen heeft een aantal scherpe doelstellingen opgenomen in haar meerjarenplan. Fred Verlinden hierover: "We werken heel hard aan het verder perfectioneren van onze websites, het aanbod van reizen en de communicatie met onze gasten. Verder willen we de komende jaren doorgroeien, daar kunnen we heel eerlijk in zijn. Met een nog uitgebreider aanbod, met nog meer verrassende aanbiedingen en bestemmingen. Ons gedreven team is bijzonder ambitieus dus daar is niets mis mee. Echter, bij een verdere groei stellen wij wel twee belangrijke eisen waaraan absoluut voldaan moet worden: allereerst willen wij geen enkele concessie doen aan de kwaliteit van de reizen en ten tweede moeten onze gasten centraal blijven staan. Daar is iedereen binnen onze organisatie van doordrongen".

Een ogenblik geduld aub…