Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Verzekeringen

Verzekeringen

Als u op vakantie gaat, wilt u vooral onbezorgd genieten. Het is daarom verstandig u te verzekeren tegen ziektekosten in het buitenland, diefstal of verlies van kostbare spullen en andere schade die tijdens uw reis kan ontstaan. Wij adviseren u om bij het boeken van uw reis bij Stip Reizen meteen een voordelige reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Stip Reizen sluit alle verzekeringen af bij de verzekeringsmaatschappij Unigarant.

Reisverzekering

Een reisverzekering (uitgebreide dekking) dekt de kosten voor verlies, beschadiging of diefstal van bagage, medische kosten en onvoorziene kosten en ongevallen tijdens uw reis. Met name de kosten voor doktersbezoeken, ziekenhuisopnames en repatriëring kunnen hoog oplopen, indien u daarvan gebruik moet maken. Deze kosten worden in veel gevallen niet volledig gedekt door uw ziektekostenverzekering.

Een reisverzekering kunt u per persoon afsluiten. De kosten bedragen € 2,24 p.p. per dag voor Europa dekking en € 3,29 p.p. per dag voor Werelddekking. Daarnaast wordt er € 4,52 aan poliskosten in rekening gebracht.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer de reis niet door kan gaan, of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. Er moet uiteraard wel sprake zijn van een gedekt evenement. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed, indien de oorzaak met name in de polisvoorwaarden staat genoemd. Reeds betaalde bedragen krijgt u in dat geval teruggestort.

Een annuleringsverzekering kan uitsluitend worden afgesloten per boeking. De kosten hiervoor worden berekend over uw totale reissom. Daarnaast wordt er € 4,52 aan poliskosten in rekening gebracht.

Kiest u voor een reis- en annuleringsverzekering dan betaalt u slechts 1 x poliskosten á € 4,52.

Overig

Het reserveringsnummer van uw reis bij Stip Reizen is tevens het polisnummer bij Unigarant. Bekijk hier wat wordt gedekt door de reisverzekering en door de annuleringsverzekering.

Bekijk de polisvoorwaarden van de reis- en annuleringsverzekering van Stip Reizen

Bekijk hier wat gedekt wordt door de Unigarant reisverzekering (IPID)

Bekijk hier wat gedekt wordt door de Unigarant annuleringsverzekering (IPID)

Download het schade-aangifteformulier voor de reisverzekering

Download het schade-aangiftefomulier voor de annuleringsverzekering

Een ogenblik geduld aub…