Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Verzekeringen

Als u op vakantie gaat, wilt u vooral onbezorgd genieten. Het is daarom verstandig u te verzekeren tegen ziektekosten in het buitenland, diefstal of verlies van kostbare spullen en andere schade die tijdens uw reis kan ontstaan. Wij adviseren u om bij het boeken van uw reis bij Stip Reizen meteen een voordelige reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Stip Reizen sluit alle verzekeringen af bij de verzekeringsmaatschappij Unigarant.

Annuleringsverzekering Reisverzekering Schadeformulieren

 


Annuleringsverzekering

Wij adviseren je om altijd goed verzekerd op reis te gaan! Tijdens je vakantie wil je immers onbezorgd kunnen genieten. Een goede annuleringsverzekering is een zeer belangrijk onderdeel van je vakantie. Voorafgaand aan of tijdens je vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een verzekering vervelende financiële gevolgen kunnen hebben. Stip Reizen werkt samen met Unigarant, 100% dochter van de ANWB, en dé specialist op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen.

De Kortlopende Annuleringsverzekering van Unigarant dekt de kosten die ontstaan bij annulering van je reis, indien de reden van de annulering valt binnen de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. Ook wordt er een vergoeding geboden bij een vertrekvertraging van acht uur of langer.

Je kunt de annuleringsverzekering direct bijboeken tijdens het boekingsproces of via ons Contact Center tot 7 dagen na boeking. Binnen een week voor vertrek kan er een annuleringsverzekering worden afgesloten, maar gelden reeds bestaande oorzaken voor annuleren niet als uitkeringsvatbare situatie.

Voorbeelden van gedekte gebeurtenissen zijn:

  • Ziekte en overlijden van verzekerde of familie in de eerste en tweede graad
  • Onvrijwillige werkloosheid waardoor je genoodzaakt bent om je vakantie te annuleren

Bekijk hier wat gedekt wordt door de Unigarant annuleringsverzekering (IPID). Wil je meer informatie over de kortlopende annuleringsverzekering? Klik dan hier voor de uitgebreide voorwaarden van deze verzekering.

Annuleringsverzekering Unigarant dekt positieve PCR-test!

Wanneer je een reis hebt geboekt en je wordt bij een verplichte PCR-test positief getest waardoor je niet naar je vakantiebestemming af kunt reizen, dan kun je gebruikmaken van je Unigarant annuleringsverzekering. Deze annuleringskosten worden gedekt via de annuleringsverzekering (dekking basis).

Let op: Dit geldt niet standaard voor je gehele reisgezelschap.

Voorwaarden annuleringsverzekering positieve PCR-test

  • Eén huishouden per boeking: Het hele reisgezelschap mag annuleren.
  • Twee huishoudens per boeking: Het huishouden van wie één of meerdere personen een positieve test hebben, mag annuleren vanwege ziekte. Het tweede huishouden wordt alleenreizend en mag vanwege die reden de reis annuleren.
  • Drie of meer huishoudens per boeking: Alleen het huishouden van wie één of meerdere personen een positieve test hebben, mag annuleren. De overige huishoudens niet. Tenzij er een kortlopende annuleringsverzekering is afgesloten MET dekking groepsannulering, dan mogen wel alle huishoudens annuleren.

Reisverzekering

Wij adviseren je om altijd goed verzekerd op reis te gaan! Tijdens je vakantie wil je immers onbezorgd kunnen genieten. Een goede reisverzekering is een zeer belangrijk onderdeel van je vakantie. Tijdens je vakantie kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een verzekering vervelende financiële gevolgen kunnen hebben. Stip Reizen werkt samen met Unigarant, 100% dochter van de ANWB, en dé specialist op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen.

Met de Kortlopende Reisverzekering (uitgebreide variant) van Unigarant ben je op jouw reis verzekerd van de beste hulp. Een vertrouwd gevoel.

Je kunt de reisverzekering meteen bijboeken tijdens het boekingsproces of tot kort voor vertrek via ons Contact Center.

Tijdens je reis ben je verzekerd tegen:

  • Beschadiging, verlies en diefstal van je bagage tot een bedrag van €3.500*
  • Medische kosten
  • Extra verblijfkosten
  • Repatriëring en personenhulpverlening (In het geval van een ongeval wordt een bedrag uitgekeerd van € 25.000 (bij overlijden) of maximaal € 75.000 (blijvende invaliditeit)

*Eigen risico van €50 per schadegebeurtenis. Voor bagagedekking moet je woonachtig zijn in de Benelux.

Voor dekking van je medische kosten moet je over een Nederlandse ziektekostenverzekering beschikken.

Bekijk hier wat gedekt wordt door de Unigarant Reisverzekering (IPID). Wil je meer informatie over de kortlopende reisverzekering? Klik dan hier voor de uitgebreide voorwaarden van deze verzekering.


Schadeformulieren

Download het schade-aangifteformulier voor de reisverzekering

Download het schade-aangiftefomulier voor de annuleringsverzekering

Een ogenblik geduld aub…