Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis
 • Ratio

Nijlcruise Egypte Classic

 • Egypte / Luxor (regio) / Luxor (stad)
 • Unieke ervaring
 • 5-sterren cruiseschip
 • Altijd voor een zeer scherpe prijs
 • Tip: facultatieve excursies mogelijk
 • 8-daagse cruise o.b.v. Volpension

Data & Prijzen

LET OP:de hieronder getoonde data en prijzen horen bij het kamertype dat u bij stap 3 heeft geselecteerd. Wanneer u het kamertype verandert, kunnen beschikbare vertrekdata en bijbehorende prijzen wijzigen.

zo 23 Janza 29 Janzo 30 Jan
8 dagen494484469

Prijzen per persoon. Eventuele kortingen/ toeslagen worden automatisch in de prijsberekening verrekend. Let op: prijzen kunnen door updates afwijken van de totaalprijs in het totale prijsoverzicht rechts in het scherm. Bagage en verzekeringen kunnen in stap 3 worden bijgeboekt. De prijs in het prijsoverzicht rechts in het scherm is de definitieve prijs.

close

Tevens kunt u de Nijlcruise boeken met 1 week verlenging in Hurghada. Voor meer informatie en alle hotels verwijzen wij u naar het tabblad Verlenging Nijlcruise.

Inclusief:

 • Vliegreis Nederland/België - Hurghada v.v. per Corendon Dutch Airlines of gelijkwaardig 
  Let op: bij stap 5 'Uw vertrekplaats' kun je kiezen voor een andere luchthaven
 • Alle transfers
 • 8-daagse cruise per MS Magic (of gelijkwaardig) met verblijf in een huttype zoals beschreven
 • Verzorging o.b.v. volpension, inclusief ontbijt, lunch en diner
 • Nederlands- of Engelssprekende reisleiding ter plaatse

Exclusief:

 • Voor uw vliegreis is ruimbagage niet inbegrepen. Klik hier voor meer informatie.
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Visum- en handelingskosten (à ca. € 27,50 p.p., te voldoen bij aankomst)
 • Fooien (€ 30 p.p., verplicht ter plaatse te voldoen) 
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking (max. 9 pers.)
 • Administratiekosten per boeking
 • Voor reizen naar Egypte heb je een visum nodig dat je bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen. Het visum is in de aankomsthal ter plaatse bij de balie te verkrijgen voor €27,50 p.p. Dit bedrag kun je in euro’s, dollars of Egyptische ponden afrekenen en is inclusief de servicekosten. Indien je ervoor kiest om zelf ter plaatse het visum te regelen is dat ook mogelijk. Belgische paspoorthouders dienen ook nog twee extra pasfoto's mee te nemen.

Optioneel bij te boeken:

 • Excursiepakket inclusief service- en entreegelden en lokale gidsen à  € 179 p.p (optioneel, ter plaatse bij aankomst te betalen). Kinderen betalen ca. € 115 p.p. 
 • Abu Simbel excursie (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse) ca. €95,- p.p per bus.
 • Sound & light show ca. €35,- per persoon (facultatief; te voldoen bij boeking ter plaatse).

Goed om te weten:

 • Op de boot zijn er reguliere Europese stopcontacten aanwezig.
 • Op de boot kun je betalen met cash (ook in verschillende buitenlandse valuta’s), visa en master card (American Express, Diners Club en Sparkasse passen worden niet geaccepteerd).
  Let op: wanneer je wil betalen met Egyptische Ponden dan dien je volgens de Egyptische wet een bewijs van een geld wisselkantoor of een geld automaat laten zien.
 • Tegen betaling kun je gebruikmaken van wifi. Ook kunt je op de boot gewoon gebruikmaken van je mobiele telefoon, let wel op de extra kosten van je provider.
 • Wanneer je geen excursie boekt is er de mogelijkheid om de omgeving op eigen gelegenheid te ontdekken, let wel op de tijd wanneer je weer terug bij de boot moet zijn.
 • Tijdens de 4 à 5 uur durende transfer van Hurghada naar Luxor wordt er een tussenstop gehouden.

Extra informatie:

 • Vluchtdetails (te allen tijde onder voorbehoud): zie hiervoor het overzicht rechts op de pagina nadat je de datum hebt geselecteerd. Het kan zijn dat de vluchttijden nog niet bekend zijn.
 • Let op: deze reis is niet geschikt voor mindervaliden.
 • Over de Nijlcruise: graag informeren wij u over de Nijl Cruise zodat u voorbereid op reis gaat. De Nijl is een druk bevaren rivier en kan tijdens het hoogseizoen soms meer dan 200 navigerende boten in zijn wateren hebben. De navigatie tussen Luxor en Aswan, de drukste steden langs de Nijl, loopt niet altijd even gemakkelijk. Aan de sluizen kunnen soms lange wachttijden optreden. De jaarlijkse sluiting van de sluis van Esna is voorzien van 1 tot 30 juni (onder voorbehoud van wijziging van de Egyptische autoriteiten) en de aanlegplaatsen vlakbij de te bezoeken plaatsen liggen vaak overvol. Hierdoor kan de route wijzigen of kan de rederij besluiten een aantal excursies per bus uit te voeren. Overigens blijft uw programma zoals gepland alleen kan de volgorde afwijken. Vanwege de drukte kan het dus ook voorkomen dat uw boot langs de kade moet afmeren tegen andere nijlcruise boten. De enige manier om op de kade te komen is dus via de andere. In principe ligt uw boot bij vertrek afgemeerd in Luxor. Uitzonderlijk kan het voorkomen dat gezien de drukte de boot ergens anders moet aanmeren, u zult dan via een bustransfer naar de alternatieve aanlegplaats worden gebracht. Mocht uw route door de drukte wat langer duren kunt u uiteraard op het zonnedek genieten van deze drukte, wat zeker interessant en soms komisch zal zijn, of u laat de drukte aan u voorbijgaan terwijl u een baantje zwemt of geniet van de Egyptische zon. 
 • Vaarprogramma: vaarprogramma en genoemde vertrek- en aankomsttijden onder voorbehoud van wijzigingen. Wij behouden ons het recht voor om de reis in een andere volgorde uit te voeren of (in incidentele gevallen) gebruik te maken van een ander schip. In sommige gevallen moet er bij Esna ingescheept worden i.v.m. onderhoud aan de sluizen. De inhoud van het programma zal ongewijzigd blijven.
 • Excursies: in de diverse havens kunt u zelf op verkenning gaan, maar u kunt aan boord ook verschillende excursies bijboeken. Deze excursies worden door plaatselijke onafhankelijke touroperators uitgevoerd en de begeleiding is niet (altijd) Nederlandssprekend. Deze facultatieve excursies vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Stip Reizen. De prijzen van de excursies zijn indicatief. Het kan voorkomen dat de prijzen worden aangepast n.a.v. de actuele economische omstandigheden (zoals. b.v. verhoging van de lokale btw). Uw reisleiding zal u over de actuele prijzen informeren.
 • Grensdocumenten & Gezondheid: Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
 • Reispapieren: ca. 15 dagen voor vertrek via e-mail.

Op al onze reizen zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

 • ANVR Reizigersvoorwaarden
 • Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • Garantieregeling Stichting Calamiteitenfonds Reizen
 • Algemene reisvoorwaarden Stip Reizen

Nijlcruise Egypte Classic *****

Ontdek tijdens deze Nijlcruise de schoonheid van Egypte! Dé ideale manier om kennis te maken met alle hoogtepunten, waaronder de imposante Medinet Habu tempel in Edfu, de stad Luxor en de mystieke Vallei der Koningen. Ga met ons mee op deze 8-daagse Nijlcruise per 5-sterren cruiseschip!  

In de haven van Luxor scheept u in op het luxe en comfortabele cruiseschip MS Magic (of gelijkwaardig) en kan uw Nijlcruise echt gaan beginnen. Wij raden u aan om het optionele excursiepakket ter plaatse bij te boeken zodat u onderstaande hoogtepunten niet mist.

Allereerst brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Tempel van Luxor, één van de belangrijkste tempels in Egypte! We vervolgen onze route, waarbij u ondertussen geniet van het prachtige uitzicht op de oevers van de Nijl. In Edfu staat de imposante Medinet Habu Tempel op het programma, waar u onder meer de prachtig bewaard gebleven tempel van Ramses III kunt bewonderen, en in Aswan bezoeken we de grootste en meest indrukwekkende stuwdammen ter wereld. Alvorens we terugkeren naar het beginpunt van onze cruise maken we nog een stop in Kom Ombo, bekend van de dubbeltempel. Eenmaal terug in Luxor doen we de Vallei der Koningen aan met het wereldberoemde graf van Farao Toetanchamon.

Accommodatie aan boord

Het verblijf op een boot is een andere ervaring dan in een hotel op het vasteland De hutten aan boord van een cruiseschip zijn verzorgd en comfortabel ingericht maar de ruimte is beperkt. Een driepersoonshut is een tweepersoonshut met een extra opklapbed waardoor de ruimte wat beperkter is. Ongeacht de ligging van uw hut zult u altijd een lichte ruis horen van de generatoren en de motoren die ook bij stilstand moeten blijven draaien om u van elektriciteit te voorzien. Daarnaast voelt u een lichte trilling bij het varen.

Eten en drinken aan boord

Gedurende uw verblijf aan boord geniet u van de volpension-formule (ontbijt, lunch en diner). Drankjes zijn voor eigen rekening. Ondanks de variatie en rijkdom van uw buffet raden wij u aan beperkt of geen rauwkost te eten en water uit flessen te drinken. Het kraanwater is niet drinkbaar.Wij adviseren u goed voorbereid op reis te gaan en ondermeer een diarree-remmer mee te nemen.

Belangrijke informatie Nijlcruise Egypte

De Nijl is een drukke rivier waar tijdens het hoogseizoen soms wel meer dan 200 navigerende boten varen. De navigatie tussen Luxor en Aswan, de drukste steden langs de Nijl, loopt niet altijd even gemakkelijk. Aan de sluizen kunnen soms lange wachttijden ontstaan. De jaarlijkse sluiting van de sluis van Esna van 1 tot 30 juni (onder voorbehoud van wijziging door de Egyptische autoriteiten) en de aanlegplaatsen vlak bij de te bezoeken plaatsen liggen vaak overvol. Hierdoor kan de route tijdens uw Nijlcruise Egypte wijzigen of de rederij besluiten een aantal excursies per bus uit te voeren. Overigens blijft uw programma zoals gepland, alleen kan de volgorde afwijken. Vanwege de drukte kan het voorkomen dat uw boot tegen andere Nijlcruise boten langs de kade moet afmeren. De enige manier om dan op de kade te komen is via de andere boten. In principe ligt uw boot bij vertrek afgemeerd in Luxor. Bij hoge uitzondering kan het voorkomen dat, gezien de drukte, de boot ergens anders moet aanmeren. In dat geval zorgen wij voor een bustransfer naar de alternatieve aanlegplaats.

Uw Cruiseprogramma

Dag 1: Amsterdam - Luxor/Hurghada
Dag 2: Luxor - Edfu
Dag 3: Edfu - Aswan
Dag 4: Aswan - Philae tempel – Lord Kitschner eiland
Dag 5: Kom Ombo
Dag 6: Kom ombo - Luxor
Dag 7: Luxor
Dag 8: Luxor - Amsterdam

1e dag, Amsterdam - Luxor:

U vliegt vanaf Amsterdam naar Luxor of Hurghada, waarna u de reisleiding ontmoet die u gelijk meeneemt naar de kades van Luxor (het grootste openluchtmuseum ter wereld). Na een bezoek aan deze fascinerende bezienswaardigheid, volgt de transfer naar de haven van Luxor. Vervolgens scheept u in op het 5-sterren schip MS Magic(of gelijkwaardig). De komende dagen kunt u zelf in de bovenstaande havens op pad gaan, maar wij adviseren u het uitgebreide excursieprogramma bij te boeken, zodat u alle hoogtepunten ziet. Indien u het optionele excursiepakket heeft geboekt, is onderstaande beschrijving uw dagprogramma tijdens de Nijlcruise door Egypte.

2e dag, Luxor - Edfu:

Vandaag bezoekt u één van de belangrijkste tempels in Egypte: de Tempel van Luxor. Deze indrukwekkende tempel ligt middenin de stad en is één van de best bewaard gebleven tempelcomplexen uit de Egyptische oudheid. Via de imponerende, lange rij met sfinxen, loopt u het complex binnen. Voordat u echter binnentreedt, passeert u eerste de enorme kolossen van Ramses II, die eeuwig de wacht houden. Ook de voor de Egyptische oudheid typerende hiërogliefen, rijen met zuilen en een prachtige hoge obelisk treft u hier aan. De eerder genoemde laan met sfinxen waar u doorheen zult lopen, verbond eeuwen geleden de Tempel van Luxor met de Tempel van Karnak. Een bezoek aan dit imposante bouwwerk mag tijdens uw cruisevakantie door Egypte niet ontbreken. Dit grootste tempelcomplex bevindt zich op zo’n 2 kilometer van Luxor en is naar verluidt tevens het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. Vol nieuwe indrukken stapt u aan boord van het cruiseschip, welke koers zet naar de volgende bestemming van uw Nijlcruise: Edfu. Geniet onderweg van het uitzicht op de oevers van de wereldberoemde Nijl, de rivier die al duizenden jaren lang als levensader dient voor de Egyptenaren.

3e dag, Edfu - Aswan:

Na het ontbijt brengt vaar het schip verder naar de stad Kom Ombo. In de middag bezoekt u hier de gelijknamige en bijzondere tempel. De Kom Ombo tempel is een dubbele tempel, in de lengte bestaande uit twee delen, gewijd aan de krokodillengod Sobek en de valkengod Haroëris. Vergeet tijdens uw bezoek aan de tempel niet omhoog te kijken en bewonder de prachtige lotuszuilen die de Kom Ombo rijk is! Na ons bezoek keren we terug naar de boot voor een heerlijke lunch en varen we door naar het mooie Aswan.

4e dag, Aswan - Philae tempel – Lord Kitschner eiland:

Vandaag staat Aswan op het programma. U brengt hier een bezoek aan de lage Aswandam uit 1902 en de hoge Aswandam aan het enorme Nassermeer, welke behoort tot de grootste en meest indrukwekkende stuwdammen ter wereld. Om de jaarlijkse overstromingen van de Nijl beheersbaar te maken, werd deze gigantische dam gebouwd. Vervolgens gaat u met een kleine boot naar het prachtige tempeleiland Philae, dat onder water kwam te staan door de bouw van de Aswandam. Midden op het eiland prijkt de schitterende Isistempel, waarin een mix van Egyptische en Grieks-Romeinse cultuur is te zien. Maar er is meer. Na het tempeleiland stapt u in een traditionele Egyptische zeilboot, beter bekend als Felouka. U vaart hiermee niet alleen over de Nijl, maar brengt ook een bezoek aan Lord Kitschner eiland, welke bekend staat om zijn schitterende botanische tuinen.

5e dag, Kom Ombo:

De ochtend heeft u ter vrije besteding. Wilt u alles uit uw Nijlcruise door Egypte halen? Boek dan vooral de optioneel bij te boeken excursie naar Abu Simbel (ter plaatse te boeken en te betalen). Dit archeologische complex prijkt op de westelijke oever van het Nassermeer en is opgenomen op UNESCO’S Werelderfgoedlijst. De uit een bergwand gehouwen tempel wordt gesierd door de imponerende beelden van farao Ramses II en een kleiner beeld van de zonnegod Ra. Geniet vervolgens van de panoramische vergezichten terwijl het cruiseschip koers zet naar de stad Edfu.

6e dag, Kom Ombo - Luxor:

Geniet na van alle indrukken en de prachtige omgeving terwijl het cruiseschip naar de haven vaart waar uw Nijlcruise door Egypte begon: Luxor. Aankomst in de loop van de dag.

7e dag, Luxor:

Vroeg in de ochtend vertrekt u naar de westzijde van de Nijl om een bezoek te brengen aan de mystieke Vallei der Koningen. De wereldberoemde vallei behoort samen met de Piramiden van Gizeh tot de bekendste en meest bezochte archeologische plaatsen in Egypte. Omringd door rotswanden en heuvels rond de voormalige hoofdstad Thebe, het huidige Luxor, ligt dit uitgestrekte gebied waar meer dan 60 koningsgraven liggen verborgen. De Arabieren noemde het dal dus terecht de ‘poorten der koningen’. Het bekendste graf dat hier is gevonden, is ongetwijfeld dat van Farao Toetanchamon. Behalve graven zijn hier ook verscheidene tempels te bewonderen, waaronder de Tempel van Hatseptut: de enige betekenisvolle vrouwelijke farao uit de Egyptische oudheid. Tevens bevinden zich in de directe omgeving van de Vallei der Koningen de 20 meter hoge kolossen van Memnon. Indien u ’s avonds nog energie over heeft, kunt u deelnemen aan de facultatieve excursie waarmee u een Sound & Lightshow in de Tempel van Luxor aanschouwt. Tijdens deze indrukwekkende show, die ongeveer anderhalf uur duurt, wordt de geschiedenis van de oude Egyptenaren op een leuke manier gepresenteerd aan het publiek. En dat in één van de grootste openluchtmusea ter wereld! Een show die u dus niet mag missen… 

8e dag, Luxor/Hurghada - Amsterdam:

Na een week vol hoogtepunten is uw prachtige Nijlcruise door Egypte ten einde gekomen. Na ontscheping brengt de transfer u naar de luchthaven in Luxor of Hurghada, vanwaar u terugvliegt naar Schiphol.

Luxor (stad)

Ben je een cultuurliefhebber? Dan is de Egyptische stad Luxor de ideale bestemming voor jou. Maak kennis met het rijke Egyptische verleden en bewonder de vele oudheidkundige kunstschatten. Treed in de voetsporen van beroemde archeologen en herontdek het graf van Toetanchamon of een van de andere koningsgraven in het Dal der Koningen. Ook een bezoek aan de beroemde mystieke tempels van Luxor en Karnak en de imponerende kolossen van Memnon mag niet op jouw to-do-lijstje ontbreken tijdens jouw vakantie Luxor. En naast al deze culturele hoogtepunten is het natuurlijk ook leuk slenteren in de traditionele bazaars en over de kleurrijke markten. Heerlijk zo’n stad die je voortdurend in de ban houdt.

Egypte

1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer

1. Algemeen

Denk je aan een vakantie in Egypte, dan denk je natuurlijk aan de eeuwenoude, mysterieuze piramides. Ze zijn het meest krachtige en blijvende symbool van de oude Egyptische beschaving. Net buiten de hoofdstad Caïro staan de Piramides van Gizeh, die tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid behoren. De grootste piramide, de Piramide van Cheops, is het enige overgebleven wereldwonder van de 7 wereldwonderen. De piramides zijn bedoeld als graf voor koningen (farao’s) en welgestelden. Er hangt een mystieke sfeer rond de piramides, omdat veel bevindingen over de drie bouwwerken onverklaarbaar zijn. Hoe zijn de piramides gebouwd, door wie en waarom? Waarschijnlijk zullen we er nooit achter komen.

Egypte kent een eeuwenoude geschiedenis waarvan vandaag de dag nog vele sporen van zichtbaar zijn. Ongeveer 20.000 jaar geleden veranderde Egypte langzaam in een grote, droge vlakte. Mensen leefden verspreid en waren afhankelijk van de bossen en wouden. Toen deze verdwenen moesten de mensen een eenheid vormen en het vruchtbare gebied langs de Nijl opzoeken. Op deze manier ontstond één van de allereerste beschavingen ter wereld. De aanwezigheid van de droge woestijn werd steeds dominanter en jagers zochten behalve de Nijl, ook de oases op. Egypte werd verdeeld in twee gebieden die de ‘Twee Landen’ werden genoemd. Deze ‘landen’ hadden hun eigen heersers, goden en hoofdstad.

In 3100 voor Christus veroverde het toenmalige Opper-Egypte het noorden van het land en stichtte het machtige Memphis, op de grens van de Twee Landen. Dit was een nieuwe hoofdstad en lag bij het huidige Caïro. In deze periode ontstond de eerste dynastie. Over de vroeg dynastieke periode is weinig betrouwbare informatie bekend. Materiaal uit de Koningsgraven werd vaak verbrand. De heerschappij van de farao’s tussen 2686 en 2181 (3e tot de 6e dynastie) voor Christus wordt bestempeld als het Oude Rijk. In deze tijd komen we een van de eerste farao’s tegen: Djoser. Zijn architect, Imhotep, ontwikkelde de eerste trappiramide. Farao’s die later aan de macht kwamen perfectioneerden op hun beurt deze piramide. Dit is onder andere te zien bij de wereldberoemde Piramides van Gizeh die schitterend met kalksteen werden bedekt. Dit is het bewijs van een bloeiperiode in de geschiedenis van Egypte met machtige farao’s die een centraal gezag voerden.

Tussen 2498 en 2345 voor Christus werd deze absolute macht van de farao’s minder. Tijdens de 6e dynastie werden belangrijke functionarissen niet meer bij hun farao begraven, maar in het gebied waar ze vandaan kwamen. De Piramide van Oenas was één van de laatste piramiden uit dit tijdperk en was meer een grote puinhoop dan een mooi graf te noemen. Zoals veel later in de geschiedenis van het land zou blijken, werd Egypte vaak onderdrukt of veroverd door heersers van buitenaf. In de periode van het Middenrijk was dit juist andersom. In 2060 voor Christus kwam Mentoehotep I aan de macht en zorgde voor politieke rust in het hele land. In de periode hiervoor werd lange tijd gestreden om de macht. Er werden veldtochten georganiseerd om gebieden te veroveren en de handel maakte een bloeiperiode door. Doordat het Egypte in de deze periode economisch voor de wind ging, konden mensen een uitgebreidere begrafenis betalen om hun positie in het hiernamaals veilig te stellen. Er zijn prachtige graftombes uit deze tijd teruggevonden, waaronder de bekende rotsgraven van Beni Hassan in El-Minya. Tijdens het Middenrijk werd Thebe, nu Luxor, de hoofdstad van het land. De Egyptische cultuur en architectuur ontwikkelde zich verder en droegen bij aan prachtige bouwwerken, zoals de Piramide van Amenemhat III in de oase van El-Fajoem.

Tijd: Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland. Winter- en zomertijd beginnen echter op een ander moment dan Europa. In de overgangstijd is er ongeveer een maand lang helemaal geen tijdsverschil met Nederland.
Taal: In Egypte wordt Egyptisch-Arabisch gesproken. In de toeristische plaatsen spreekt men ook wel Engels en Frans.
Voltage: Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Het is wel handig om een universele stekker mee te nemen.
Valuta: Egyptische pond
Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Egypte 2022 zijn:

01 januari Nieuwjaarsdag
07  januari Koptisch Kerstmis
25 april Bevrijdingsdag
01 mei Dag van de Arbeid
18 juni Dag van de Evacuatie
23 juli Dag van de revolutie
06 oktober Dag van de strijdkrachten
23 december Dag van de Overwinning

De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.

Ramadan
Ramadan is de islamitische vastenmaand. Het is de maand van inkeer, waarin tussen de dageraad ruim voor zonsopgang tot zonsondergang wordt gevast. Veel restaurants en eetstalletjes zijn dan ook gesloten. In toeristische plaatsen in islamitische landen kunnen toeristen meestal gewoon in (een aantal) eetgelegenheden terecht. Echter wordt wel van reizigers verwacht dat ze discreet zijn. Uitgebreid eten in het openbaar voor het oog van mensen die vasten, wordt over het algemeen als respectloos gezien. Omdat de Ramadan afhangt van de aanwezigheid van de maan, verschilt de aanvangsdatum per jaar en plaats.

Id-al-Fitr
Aan het einde van de Ramadan vindt Id-al-Fitr, het Suikerfeest, plaats. In deze periode, die ongeveer een week duurt, kan het op de wegen, op straat, bij toeristische attracties en in de meeste hotels erg druk zijn. Ook is het mogelijk dat verschillende attracties, restaurants of winkels zijn gesloten.

2. Communicatie

Telefoneren in Egypte
Mobiel bellen met een lokale SIM-kaart is de handigste en goedkoopste manier om te telefoneren in Egypte. Voor een paar euro zijn SIM-kaarten te koop bij vrijwel alle kraampjes.

Hoewel het ook mogelijk is om met jouw eigen mobiele nummer te telefoneren in Egypte, adviseren wij je om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer daarom voor vertrek naar de tarieven bij jouw provider.

Internet in Egypte
De meeste hotels in toeristische plaatsen beschikken over wifi of een vaste internetverbinding met hotelcomputer. Wanneer je gebruik wilt maken van het internet middels jouw mobiele telefoon adviseren wij je om, waar mogelijk, gebruik te maken van wifi. Zet altijd je dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.

3. Eten en Drinken

In Egypte wordt vooral veel gekookt met verse peulvruchten en groenten, afkomstig uit de vruchtbare Nijlvallei en –delta. De Egyptische keuken heeft veel invloeden van de Turkse, Griekse en Libanese keuken. Typisch Egyptisch is kofta, een gestoofde vleesbal ondergedompeld in saus. Ook bamia wordt ook geregeld gegeten, dit is een stoofpot met groentes en vlees. Een saus die veel wordt gegeten is tahin, een saus gemaakt van sesamzaad die vooral lekker is bij falafel of shoarma. Qua lekkernijen kom je in Egypte veel baklava en khosaf, een desert van amandelen, vruchten en noten, tegen.

4. Geldzaken/Fooien

De Egyptische munteenheid is de Egyptische Pond. Je kunt op veel plekken terecht met je pinpas. Vooral de grotere steden en toeristische plekken beschikken over meerdere pinautomaten die de meeste bankpassen accepteren. Ook het betalen met creditcard wordt steeds gebruikelijker in Egypte. Wanneer je met een creditcard betaald, controleer of op de bon het juiste bedrag wordt vermeld. Je kunt in Egypte op verschillende toeristische plaatsen met de euro betalen.

Wanneer je in het bezit bent van een Nederlandse of Belgische pinpas moet je er aan denken dat 'wereldwijd' pinnen / betalen geactiveerd is. Standaard staan pinpassen geactiveerd voor Europa, maar voor pinnen / betalen buiten Europa dient je jouw pinpas te activeren voor 'wereldwijd' pinnen/betalen.

5. Grensdocumenten en Gezondheid

Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.

6. Klimaat

Egypte is een van de meest zonzekere bestemmingen in de wereld, de zon schijnt er 365 dagen per jaar. In de populairste badplaats van het land, Hurghada, valt jaarlijks slechts 3 millimeter neerslag. In Egypte zijn de zomers heet en de winters mild. Egypte is dan ook een uitstekende winterzonbestemming. De beste reistijd voor Noord-Egypte is april, mei, september en oktober en voor Zuid-Egypte is december t/m februari.

Maar liefst 96% van Egypte bestaat uit woestijn: de Sahara. De Sahara is de grootste en warmste woestijn ter wereld. Hoewel de temperatuur overdag kan oplopen tot 55 graden, koelt het ’s nachts enorm af en kan de temperatuur zakken tot onder het vriespunt. Hoewel zandduinen typerend zijn voor de Sahara, bestaat slechts 20% van de woestijn uit zand. De rest van het gebied is rotsachtig en dor, afgezien van enkele oases heeft de woestijn geen begroeiing.

De levensader van het land wordt gevormd door de rivier de Nijl, welke door het midden van het land loopt. De delta, maar ook het kustgebied aan de Rode Zee heeft een schitterende flora en fauna. De Rode Zee is een van de grootste en meest indrukwekkende duiklocaties van de wereld, met een vijfhonderd jaar oud koraalrif van ongeveer 800 kilometer lang. Egypte heeft vele kilometers strand. Met name aan de oostkust, aan de Rode Zee, liggen vele zandstranden.

7. Vervoer

Voor schreeuwende automobilisten, toeterende busjes en verkeer dat kris kras door elkaar rijd moet je in de grotere steden van Egypte zijn. Cairo is de stad van de chaos. Verkeersregels zijn hier een onbekend fenomeen. Egyptenaren die tegen de drukte in rijden, loslopend vee en verkeersopstoppingen zijn aan de orde van de dag.

Openbaar Vervoer
In Egypte is een zeer uitgebreid lijnennet van bussen te vinden voor langen afstanden of een korte trip door de stad. De bus is een stuk comfortabeler dan de trein.

Taxi
De meeste taxi’s in Egypte zijn slecht onderhouden en rijden zonder meter. Spreek daarom voordat je instapt af hoeveel de rit gaat kosten. Duurdere taxi’s staan meestal bij de toeristen hotels en hebben chauffeurs die iets beter Engels spreken.

Autohuur
Voor het huren van een auto is een minimumleeftijd van 25 jaar en een internationaal rijbewijs vereist. In de meeste gevallen is het af te raden om een auto te huren, omdat de chaos op de weg waarschijnlijk niet gewend bent en omdat een buskaartje erg goedkoop is.

MS Magic *****

Tijdens de cruise verblijft u aan boord van het 5-sterren MS Magic (of gelijkwaardig). Geniet van de luxe en comfort aan boord van het schip en laat u meevoeren naar de mooiste bestemmingen aan de Nijl.

De MS Magic beschikt over een receptie met een lounge bar waar u terecht kunt voor een verfrissend drankje en een restaurant waar heerlijke gerechten worden geserveerd. Geniet op het zonnedek van de Egyptische zonnestralen en kom heerlijk tot rust of neem een verkoelende duik in het zwembad. Werk uzelf in het zweet in de fitnessruimte of speel een potje tafeltennis. Tevens beschikt het cruiseschip over een Cheese & Wine bar, leeskamer en winkeltje.
 
Het cruiseschip bestaat uit 4 dekken met in totaal 72 hutten.

Huttypes MS Magic

U verblijft in een comfortabele 2-persoons hut voorzien van o.a. een badkamer met douche en toilet, airco, tv, muzieksysteem, kluisje en minibar.

Verzorging MS Magic

U verblijft aan boord van het MS Magic o.b.v. volpension, inclusief ontbijt, lunch en diner.

Let op: De namen van de schepen en beschrijving zijn zoveel mogelijk conform de afspraken met onze lokale agent. Echter kan het toch voorkomen dat u op een ander schip zult verblijven. Dit schip is te allen tijde gelijkwaardig en zal voorzien zijn van dezelfde (basis)faciliteiten. De naam, indeling en stijl van het schip kunnen wel afwijken.

Verlenging Nijlcruise

Deze verlengings-mogelijkheden zijn ongelofelijk uniek! Nog nooit had u de gelegenheid om 15 dagen te genieten van al het moois wat Egypte u te bieden heeft tegen een scherpe prijs. Onze Egypte inkopers hebben er alles aan gedaan om iets bijzonders te contracteren.
 
Deze rondreis is dé perfecte combinatie waarin u een strandvakantie, combineert met een ontdekkingsreis over de langste rivier van de wereld, de Nijl. U verblijft 7 nachten op uw 5* Nijlcruiseschip op basis van volpension en verblijft 7 nachten in een van de prachtige strandhotels gelegen in Hurghada.
 
Een onvergetelijke reis waar alles in zit; zon, zee, strand, bijzondere plaatsen als Luxor en Aswan, prachtige tempels en het echte leven in Egypte langs de Nijl! Dit moet u zelf ervaren!
 
U kunt de Nijlcruise boeken met de volgende hotels:
 
Voor de prijsinformatie van de Nijlcruise + verlengingshotel vragen wij u telefonisch contact op te nemen met ons Contact Center op 088 - 70 70 600.
 • Giftun Azur Resort 3*+. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Ali Baba Palace 4*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Panorama Bungalows El Gouna 4*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Jungle Aqua Park 4*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Bel Air Hotel 4*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Stella di Mare Garden 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titanic Beach & Aqua Park 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Stella Di Mare 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Sunrise Royal Makadi Aqua Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titanic Palace & Aqua Park 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Grand Select Crystal Bay 5* . Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Dana Beach 5* . Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Albatros Sea World Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Titanic Royal & Aqua Park 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Sentido Mamlouk Palace 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Club Paradisio 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Steigenberger Aqua Magic 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Desert Rose 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Radisson Blue Resort 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.
 • Sheraton Miramar 5*. Voor meer informatie over deze accommodatie klik hier.

GELDTERUGGARANTIE
voor boekingen gemaakt vanaf 5 januari 2021

Geldig vanaf 5 januari 2021, herzien op 4 mei 2021

VOORWAARDEN GELDTERUGGARANTIE

Als Stip Reizen/Corendon een geboekte pakketreis met vertrek vanaf 1 april 2021 moet annuleren, zal Stip Reizen de (aan)betaling terugbetalen binnen twee weken nadat het rekeningnummer van de boeker bekend is bij Stip Reizen. Er zal dus geen voucher worden uitgegeven.

Hierbij gelden de volgende voorwaarden:

 • Stip Reizen/Corendon annuleert de reis vanwege een oranje of rood reisadvies voor de geboekte bestemming, uitgegeven door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.
 • Omdat Stip Reizen vanwege de privacy-wetgeving bij betaling meestal niet beschikt over het rekeningnummer van de hoofdboeker, zal deze de terugbetaling moeten aanvragen via Mijn Stip en hierbij ook het rekeningnummer opgeven waarop de terugbetaling moet plaatsvinden. Stip Reizen zal vervolgens het betaalde bedrag zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen twee weken terugstorten.
 • Stip Reizen behoudt zich het recht voor om de voorwaarden, bepalingen of informatie naar eigen goeddunken en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen, zonder dat Stip Reizen daardoor op enige wijze tot vergoeding van schade is gehouden jegens de reizigers.

De Geldteruggarantie geldt niet:

 • Als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Stip Reizen/Corendon heeft daar immers geen invloed op.
 •  Als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval betaalt u namelijk de reguliere annuleringskosten. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op uw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restbedrag direct na het annuleren worden voldaan.
 • De geldteruggarantie geldt niet als de reis wordt geannuleerd of omdat (een reiziger uit) het reisgezelschap (geheel of gedeeltelijk) niet aan de geboekte reis kan/wil deelnemen wegens een COVID-19 gerelateerde reden die in de persoonlijke risicosfeer van de reiziger(s) ligt. Hieronder wordt verstaan (maar is niet beperkt tot):
 • Het ontbreken van een door de nationale/lokale autoriteit of Corendon/Stip Reizen verplicht gestelde verklaring zoals een negatieve COVID-19 PCR-test of een gezondheidsverklaring;
 • Het niet beschikken over een vaccinatie tegen COVID-19 terwijl dit verplicht wordt gesteld om deel te kunnen nemen aan de reis;
 • Een quarantaineadvies of -verplichting voorafgaand aan de reis, op de plaats van bestemming of bij terugkomst;
 • Een in- of uitreisbeperking die door een nationale of lokale autoriteit is opgelegd aan de betreffende reiziger.

Uw reis:
Nijlcruise Egypte Classic
Egypte - Luxor (stad)
Reisduur:
EGHUNIV
Een ogenblik geduld aub…