Torreblanca Hotel ****
Hotel Torreblanca is werkelijk een perfecte keuze voor een zonnige vakantie aan de Costa del Sol. Het hotel ligt rustig, maar op steenworp afstand van het prachtige zandstrand, de gezellige boulevard van Fuengirola en diverse winkels. Ook plaatsen als Benalmadena, Torremolinos en Málaga zijn gemakkelijk bereikbaar via treinverbindingen, waarbij het station op korte loopafstand ligt. Erg leuk om de kust te ontdekken!
Je kunt genieten van zon, zee, strand en uitzicht op zee vanaf je balkon. Verder is het complex van alle gemakken voorzien: heerlijk eten, 2 mooie zwembaden, leuke animatie en een uitstekende service. Dit alles maakt Hotel Torreblanca een ideaal vakantieadres voor zowel families als stellen!
Direct naar:
Ligging Torreblanca Hotel
- Op ca. 250 meter van de boulevard
- Las Gaviotas strand op ca. 250 meter
- Ca. 3 kilometer van het oude centrum van Fuengirola
- Winkels, bars en restaurants in nabije omgeving
- Treinstation op ca. 100 meter
Faciliteiten
- 1 gebouw met 10 verdiepingen
- 2 liften
- 180 kamers
- 24-uursreceptie
- Bagageruimte
- Tuin
- Wifi
- Winkeltje*
- Kapsalon*
- Privé parkeergelegenheid
*Tegen betaling
Restaurants & bars
- 1 buffetrestaurant
- 2 bars
Zwembaden
- 2 buitenzwembaden
- Zonneterras
- Ligbedden en parasols gratis (zwembad)
- Badhanddoekenservice (tegen betaling en borg)
Hotelkamers
- Grote Standaardkamer Zeezijzicht (1-4 personen)
- Ca. 22 m²
- Telefoon*
- Airconditioning
- Televisie
- Minibar
- Kluisje
- Wifi
- Douche
- Toilet
- Föhn
- Balkon of terras met zitje
- Zijzeezicht
- Babybedje* op aanvraag en op basis van beschikbaarheid
- Tegen een meerprijs boekbaar met zeezicht (1-2 personen)
- De voordeelkamer kan qua grootte, ligging, uitzicht en faciliteiten afwijken van de Grote Standaardkamer Zeezijzicht
*Tegen betaling
- Familiekamer Zijzeezicht (2-5 personen)
- Dezelfde faciliteiten als de Grote Standaardkamer Zeezijzicht
Activiteiten & ontspanning
- Darts
- Biljart*
- Tafeltennis
- Shows en live muziek
*Tegen betaling
Kinderfaciliteiten
- 1 kinderzwembad
- Miniclub (4-12 jaar)
- Speeltuin
- Minidisco
- Kinderentertainment
- Babybedjes (op aanvraag en op basis van beschikbaarheid)
Verzorging Zomer: Torreblanca Hotel
- Verblijf o.b.v. All Inclusive:
- Ontbijt in buffetvorm (08.00-10.00 uur)
- Lunch in buffetvorm (13.00-15.00 uur)
- Diner in buffetvorm (19.00-21.30 uur)
- Diverse snacks (11.00-13.00/16.00-18.30 uur)
- Koffie/thee en koekjes (16.30-18.30 uur)
- IJs (11.00-23.30 uur)
- Geselecteerde lokale (non-)alcoholische dranken (11.00-23.30 uur)
- Tegen betaling: alle consumpties na 23.30 uur
Fuengirola
Fuengirola ligt, tussen Marbella en Torremolinos, aan de bekende Costa del Sol in Spanje. Ooit een klein visserdorpje maar inmiddels is uitgegroeid tot een moderne badplaats met een van de langste zandstranden van Spanje. Fuengirola is al jaren een populaire vakantiebestemming onder Nederlanders en dat is niet voor niets! Proef de typsich Spaanse sfeer in het centrum van 'het witte dorp aan de Costa del Sol' dat wordt gevormd door smalle straatjes en sfeervolle pleinen met veel winkeltjes, bars en restaurants waar je kunt genieten van Spaanse sangria en heerlijke tapas. In het centrum vindt je ook een aantal gezellige Nederlandse bars en restaurants. Verder is een levendige boulevard, prachtige jachthaven en diverse (historische) bezienswaardigheden zoals Plaza de la Constitución met de 150 jaar oude vijgenboom en Castillo Sohail, een Arabisch kasteel dat dateert uit de 10e eeuw. Maar ook de Fuengirola Zoo, het Costa Waterpark en de nabijgelegen badplaatsen Marbella en Torremolinos zijn een bezoekje waard.
Costa del Sol
De Costa del Sol heeft de perfecte setting voor een onvergetelijke zonvakantie. De ‘zonnekust’ ligt aan de zuidkust van Spanje in de Spaanse landstreek Andalusië. Het is een bergachtige streek waar groene heuvels, droge bergen, blauwe meertjes en romantische dorpjes elkaar afwisselen. Langs de zonovergoten kuststrook van 300 kilometer vindt je talloze fraaie baaien met mooie stranden. De stranden zijn zonnig, gezellig druk en schoon; velen zijn bekroond met een Blauwe Vlag.
Spanje
1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en Drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten en Gezondheid
6. Klimaat
7. Vervoer
Spanje wordt al 2,5 miljoen jaar bewoond, zoals vondsten en restanten van de neanderthalers bewijzen. De eerst bekende beschaving ontstond in de stad Tartessos, gelegen in het huidige Andalusië. Feniciërs uit Libanon stichten onder andere de stadstaat Gades (nu Cádiz). Omstreeks 206 voor Christus namen de Romeinen Spanje in, waar zij bijna 600 jaar bleven.
Voordat de Moren het Iberisch Schiereiland (nu Spanje, Portugal en Andorra) In het begin van de achtste eeuw bezetten, was Spanje in handen van de Visigoten. Zij bezetten Spanje tijdens de Grote Volksverhuizing die het West-Romeinse Rijk fataal werd. Bijna 7 eeuwen duurde de bezetten van de Moren. In die tijd werd de islam ingevoerd en ontstond er een Moors-Spaanse cultuur van hoog niveau. De christenen heroverden het land in 1492; deze datum wordt beschouwd als de eigenlijke vereniging van Spanje.
Spanje werd een wereldmacht en het Spaanse Rijk strekte zich uit over de hele wereld. Rond 1800 kwamen de Spaanse koloniën in Amerika in opstand en verklaarden zich onafhankelijk. In één klap verloor Spanje daarmee het grootste deel van zijn koloniale rijk. In 1894 leidde de Spaans-Amerikaanse Oorlog tot het verlies van het laatste restant van de Spaanse koloniën: Cuba, Puerto Rico en de Filipijnen.
In 1931 werd Spanje een republiek. Voortdurende politieke instabiliteit leidde uiteindelijk tot de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). Wat begon als een nationalistische opstand tegen de wettige republikeinse regering, groeide uit tot een conflict tussen de democratie en het fascisme. Generaal Franco, leider van de nationalisten, ontving steun van Duitsland en Italië, terwijl de regering werd geholpen door de toenmalige Sovjet-Unie. De nationalisten overwonnen, en generaal Franco bleef als dictator aan de macht tot zijn dood in 1975.
Tijd: Met het vasteland is er geen tijdsverschil met Nederland. Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroegen dan in Nederland en Spanje.
Taal: De officiële taal in Spanje is Spaans (ook wel Castilliaans). Er zijn 4 officiële regionale talen: Catalaans, Baskisch, Galicisch en Aranees. In een aantal (toeristen)plaatsen kun je ook met Engels terecht.
Voltage: 220-240 volt, 50 hertz wisselstroom. De West-Europese stekkers passen niet in de stopcontacten, het gebruik van een verloopstekker is derhalve noodzakelijk. Deze zijn onder andere te koop op de luchthavens.
Valuta: Euro
Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Spanje in 2023 zijn:
1 januari
|
Nieuwjaarsdag
|
6 januari
|
Driekoningen
|
22 februari
|
Aswoensdag
|
7 april
|
Goede Vrijdag
|
9 april en 10 april
|
Pasen
|
1 mei
|
Dag van de Arbeid
|
9 mei
|
Dag van Europa
|
28 mei en 29 mei
|
Pinksteren
|
30 augustus
|
La Tomatina
|
12 oktober
|
Fiesta Nacional de España
|
25 en 26 december
|
Kerstmis
|
31 december
|
Oudjaarsdag
|
Buiten deze nationale feestdagen wordt er per plaats de naamdag gevierd van de heilige waarnaar de plaats of kerk vernoemd is. De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze feestdagen gesloten.
Telefoneren
Hoewel het mogelijk is om met je mobiele telefoon te telefoneren in Spanje, adviseren wij je om dit zoveel mogelijk te beperken. Providers hanteren hoge tarieven in het buitenland, informeer voor vertrek naar de tarieven bij je provider. Het aanschaffen van een lokale SIM-kaart kan voordeliger zijn.
Internet
In de meeste Spaanse hotels, restaurants en luchthavens is wifi beschikbaar, al dan niet tegen betaling.
In de grote steden is de dekking voor mobiel internet over het algemeen goed tot zeer goed. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken, adviseren wij je om, zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi. Zet altijd je dataroaming uit om een hoge telefoonrekening te voorkomen.
De Spaanse keuken is erg veelzijdig. Spanjaarden eten tweemaal uitgebreid warm per dag. Spanje staat bekend om de vele wijnen en cava's en talloze worsten waaronder chorizo, serrano ham of iberische ham. Bekende gerechten zijn de Spaanse tortilla, paella, gazpacho en calamares a la romana (gefrituurde inktvis). Tapas (kleine Spaanse gerechten) zijn de culinaire weerslag van een gezellige, afwisselende levensstijl. Zelfs in het meest eenvoudige café kun je bijvoorbeeld zoute amandelen, mosselen of een tortilla española proeven.
De officiële munteenheid is de Euro. Met vrijwel alle Nederlandse bankpassen kun je geld opnemen bij geldautomaten.
Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheidsvoorschriften klik hier.
Tijdens de zomermaanden staat een vakantie in Spanje gelijk aan warm weer. Maar ook in de wintermaanden luidt je hier onder de zon de winter in! Het klimaat in Spanje verschilt per regio. De zon is aan de Costa del Sol het hele jaar te bewonderen met temperaturen tussen de 15 graden in de winter en 30 graden in de zomer. Langs de costa’s zijn hittegolven van rond en zelfs boven de 40 graden geen uitzondering.Op Mallorca en Ibiza stijgen de zomertemperaturen tot boven maar liefst 35 graden en is in het voor- en najaar zacht met gemiddeld 23 graden. De Canarische eilanden kennen een subtropisch klimaat waardoor het op één van de eilanden ook tijdens de winter goed vertoeven is. Je raadt het al: vanwege het milde klimaat is Spanje zowel in de zomer als in de winter een ‘la buena vida’, een favoriete vakantiebestemming voor vele Nederlanders.
Bus: In Spanje is een goed netwerk van bussen. Het busvervoer wordt per regio verzorgd door meerdere regionale en lokale busmaatschappijen.
Taxi: Overal in Spanje is het gemakkelijk om een taxi te vinden. De tarieven variëren van regio tot regio. Informeer vooraf naar de gangbare tarieven. Het is vaak mogelijk om een vaste prijs af te spreken voor het traject dat je per taxi wil afleggen.
Trein: Het treinverkeer is in handen van de Spaanse spoorwegen.
Metro: In de grootste steden is er ook een uitgebreid tram- en metronetwerk.