WEGENS GROOT SUCCES VERLENGD! PROFITEER NU VAN DE VAKANTIEGELD VOORDEEL KORTINGSACTIE!
Tot wel € 300,- korting per persoon op alle zeecruises en zonvakanties! Zie de actievoorwaarden.

Mijn reis

Panamakanaal


De doorvaart van het Panamakanaal is een van de meest spectaculaire momenten tijdens een cruise naar Midden-Amerika. Een cruise door het Panamakanaal combineert de Caribbean met bestemmingen in Midden-Amerika en de Caribbean. Wat dacht u van de ongerepte natuur van Costa Rica of het bruisende Guatemala? De indrukwekkende tocht door het panamakanaal komt daarbij uiteraard niet op de laatste plaats. Het Panamakanaal verbindt de Atlantische Oceaan met de Grote Oceaan, is 81 kilometer lang en loopt dwars door Panama.

Er is jarenlang gewerkt aan dit machtige kanaal dat in 1914 werd voltooid. Het is één van de grootste prestaties van de 20ste twintigste eeuw. In de immense sluizen, waarbij het cruiseschip tientallen meters boven zeeniveau wordt geheven, overbrugt u met het schip in drie keer een hoogteverschil van 28 meter. Kortom een wonder van techniek en bouwkunst én een route die u zeker eens per cruise schip af moet leggen. 

Ook al wordt het Panamakanaal door velen beschouwd als een bijzondere culturele prestatie, is het gebied ook interessant voor natuurliefhebbers. Het regenwoud van Panama heeft veel biodiversiteit verloren tijdens de bouw van het kanaal, maar tegenwoordig leven er meer dan 100 diersoorten, zowel zoogdieren als reptielen, en ongeveer 500 verschillende vogelsoorten, in het natuurreservaat langs het kanaal.
Een ogenblik geduld aub…