Berichtgeving rondom het Coronavirus: veelgestelde vragen. Alles over je reisvoucher vind je hier. Lees alle maatregelen via de volgende links: bestemming, luchthaven en vlucht.

Mijn reis

Praia da Oura


Praia da Oura

Praia da Oura, wat letterlijk 'gouden strand' betekent, is een badplaats die direct verbonden is met Albufeira, aan de populaire Algarve in Portugal. Je vind hier 3 heerlijke zandstranden waaronder het Forte São João-strand. Praia da Oura wordt ook wel het nieuwe centrum van Albufeira genoemd. Aan de bekende uitgaansgelegenheid de Strip vind je vele winkeltjes, gezellige bars en goede discotheken. De Strip loopt van Praia da Oura door tot in Montechoro.


Albufeira is een oud vissersdorp dat is uitgegroeid tot een drukke gezellige badplaats en staat vooral bekend om haar mooie stranden. Het heeft een leuk centrum met vele winkeltjes, leuke bars en discotheken. Op het grote plein, midden in het centrum, treden in de zomeravonden regelmatig diverse artiesten op. Natuurlijk kun je hier ook heerlijk eten in één van de vele restaurantjes die Albufeira rijk is. Het oude centrum leent zich prima voor een wandeling door de vele smalle straatjes. Breng ook een bezoek aan de Marina met de kleine haven en vele gekleurde appartementen. Per huurauto maak je prachtige rondritten in de omgeving en verken je gemakkelijk het binnenland waar je nog vele traditionele plaatsjes vind.

 

 
Een ogenblik geduld aub…