WEGENS GROOT SUCCES VERLENGD! PROFITEER NU VAN DE VAKANTIEGELD VOORDEEL KORTINGSACTIE!
Tot wel € 300,- korting per persoon op alle zeecruises en zonvakanties! Zie de actievoorwaarden.

Mijn reis

Corona Verantwoord Reizen

Update: 26 januari 2023

Verantwoord op reis

Wanneer je weer op vakantie gaat, wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Op deze pagina geven wij je informatie over de maatregelen en richtlijnen die wij op de luchthaven en tijdens de vlucht hebben genomen om jou met een gerust gevoel op vakantie te laten gaan. Daarnaast informeren wij je over de maatregelen en richtlijnen ter plaatse die zijn opgesteld door de overheid van het betreffende land.

De maatregelen en richtlijnen zijn gebaseerd op de adviezen van EASA en het RIVM en samengevoegd in het protocol Verantwoord Reizen. Wij vragen je om minimaal één dag voor je vertrek deze pagina te raadplegen. Zorg er te allen tijde voor dat je genoeg (niet-medische) mondkapjes mee op reis neemt indien nodig, houd hierbij ook rekening met uitstapjes ter plaatse en de terugvlucht.

De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen - in het bijzonder inzake COVID-19 - en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van Nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.

Let op: Onderstaande informatie geldt alléén voor Corendon vluchten met een CND-vluchtnummer (bijvoorbeeld CD113). Voor vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen (zoals KLM en Transavia) verwijzen wij je voor de actuele informatie over de genomen richtlijnen en voorzorgsmaatregelen naar de website van de desbetreffende airline.

Vooraf aan de reis 

Voor je op reis gaat, moet je aan een aantal dingen denken.

 • Bij verkoudheidsklachten, verhoging, koorts of benauwdheid adviseren wij je om niet op reis te gaan. Doe bij klachten een zelftest of laat je testen bij de GGD. Kun je uiteindelijk niet op vakantie, informeer dan ons Contact Center.
 • Op de luchthavens en in het vliegtuig wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Ook als dit niet verplicht is. Dit geldt voor zowel passagiers als bemanning. Mensen met een kwetsbare gezondheid wordt geadviseerd een mondkapje te dragen van type IIR of een FFP2-masker. Meer informatie vind je op de Rijksoverheid website; klik hier.
 • Op Nederlandse luchthavens is dragen van een mondkapje niet verplicht. Informeer bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist of je verplicht een mondkapje op moet tijdens de vlucht.
 • Download vóórafgaand aan je reis alle benodigde belangrijke documenten op je telefoon of print deze uit en neem ze mee. Zo voorkom je voor jezelf en je medereizigers vertragingen op de bestemming omdat het downloaden via de lokale WiFi vaak zeer traag gaat of zelfs helemaal niet lukt.
 • Ook raden wij je dringend aan om minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn.

Reizen van en naar een Nederlandse luchthaven

 • Om te kunnen vertrekken naar jouw vakantiebestemming gelden er bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Bekijk hier de eisen voor vertrek naar jouw vakantiebestemming. Ook vind je hier de eventuele maatregelen die gelden als je terugreist naar een Nederlandse luchthaven.
 • Wij raden je aan online in te checken voor je vlucht (indien mogelijk). Wij raden je dringend aan om minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Check voor de zekerheid ook de protocollen die gelden op de Nederlandse luchthavens. Een grote luchthaven als Schiphol kan op sommige punten afwijken van een veel kleinere luchthaven als Maastricht. Voor de luchthaven in Maastricht geldt: kom maximaal 120 minuten voor vertrek.
 • Volg de instructies van het luchthavenpersoneel op en houd de schermen bij de gate en bij het boarden in de gaten voor informatie over de richtlijnen.
 • Parkeer je je auto op een van de parkeerterreinen van Quick Parking, check dan hier de maatregelen die de beheerder heeft genomen om jouw veiligheid en die van anderen te waarborgen.

Reizen naar Nederland via een Belgische luchthaven

 • Om te kunnen vertrekken naar jouw vakantiebestemming gelden er bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Bekijk hier de eisen voor vertrek naar jouw vakantiebestemming en eventuele maatregelen die gelden als je terugreist via een Belgische luchthaven.
 • Wij raden je aan online in te checken voor je vlucht (indien mogelijk). Wij raden je dringend aan om minimaal 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. Check voor de zekerheid ook de protocollen die gelden op de Belgische luchthavens.
 • Volg de instructies van het luchthavenpersoneel op en houd de schermen bij de gate en bij het boarden in de gaten voor informatie over de richtlijnen.
 • Op de luchthavens en in het vliegtuig wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Ook als dit niet verplicht is. Dit geldt voor zowel passagiers als bemanning. Mensen met een kwetsbare gezondheid wordt geadviseerd een mondkapje te dragen van type IIR of een FFP2-masker. 

Reizen naar Nederland via een Duitse luchthaven

 • Om te kunnen vertrekken naar jouw vakantiebestemming gelden er bepaalde eisen waar je aan moet voldoen. Bekijk hier de eisen voor vertrek naar jouw vakantiebestemming.
 • Volg de instructies van het luchthavenpersoneel op en houd de schermen bij de gate en bij het boarden in de gaten voor informatie over de richtlijnen.
 • Op de luchthavens en in het vliegtuig wordt geadviseerd een mondkapje te dragen. Ook als dit niet verplicht is. Dit geldt voor zowel passagiers als bemanning. Mensen met een kwetsbare gezondheid wordt geadviseerd een mondkapje te dragen van type IIR of een FFP2-masker.

Tijdens de vlucht

Wanneer je per vliegreis naar een van de vakantiebestemmingen reist kunnen er ook door de luchtvaartmaatschappijen bepaalde maatregelen worden opgelegd voor het kunnen uitvoeren van de vlucht. Voor de actuele maatregelen verwijzen wij je naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappijen:

 • Voor Corendon klik hier
 • Voor Emirates klik hier
 • Voor Iceland Air klik hier
 • Voor KLM klik hier
 • Voor TAP klik hier
 • Voor Transavia klik hier
 • Voor Turkish Airlines klik hier

Op de bestemming

 • Op diverse bestemmingen kunnen er strenge regels gelden met betrekking tot COVID-19. Het is belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt op je vakantie door het lezen van de geldende lokale regels en richtlijnen.
 • Bij diverse bestemmingen is het noodzakelijk om voorafgaand aan de reis je te registreren via de website van de lokale overheid. Reizigers die zich niet vooraf registreren riskeren een fikse boete en/of worden in het betreffende land niet toegelaten. Zie hiervoor ook de Maatregelen op de bestemmingen pagina.

Hotels & faciliteiten

 • Alle hotels op de bestemmingen werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval jij of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
 • In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes en/of tijdens verplaatsingen een mondkapje te dragen.
 • Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in Nederland kennen..
 • Mocht je tijdens je zonvakantie toch COVID-19 symptomen hebben, neem dan direct contact op met de reisleiding van Corendon/Stip Reizen.

Cruises

Naast de maatregelen die er per land worden genomen om naar een bestemming af te kunnen reizen (www.nederlandwereldwijd.nl) zijn er per rederij verschillende inschepingsvereisten waar iedere reiziger aan dient te voldoen. Wanneer aan deze inschepingsvereisten niet wordt voldaan kan de rederij inscheping weigeren. De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het in bezit zijn van de juiste documentatie.

De actuele informatie per rederij kan je vinden op:

 • Voor AIDA Cruises klik hier
 • Voor Costa Cruises klik hier
 • Voor Hansa Touristik klik hier
 • Voor de Holland America Line klik hier
 • Voor MSC Cruises klik hier
 • Voor Oceanwide Expeditions klik hier

Formule 1

Voor alle maatregelen tijdens de Formule 1 reizen verwijzen wij je naar de extra informatie bij de desbetreffende reis.

Wijs op reis: informatie vanuit de overheid

We verwijzen je ook naar Nederland Wereldwijd, Wijs op Reis op Rijksoverheid.nl, de Reisapp van Buitenlandse Zaken en de website van de Europese Unie voor up-to-date informatie over reizen naar het buitenland.

Een ogenblik geduld aub…