Blue Bonaire Resort ***
In Blue Bonaire Resort verblijf je in een comfortabel appartement die uitgerust is met alles wat je nodig hebt om je zelf te kunnen voorzien tijdens je verblijf op Bonaire. Hier voel je je meteen thuis! Gebouwd in boutique stijl met oceaan blauwe kleuren, omgeven door een tropische tuin vol exotische planten en kleurrijke bloemen waan je je hier in een oase van rust. Op je terras geniet je onder het genot van een drankje van het verkoelende Caribische briesje wat zachtjes door de palmbomen waait. Relaxen doe je hier op zijn best!
Blue Bonaire Resort heeft behalve zijn rustige ligging ook dé perfecte uitvalsbasis als je het eiland wil verkennen en je er graag op uit gaat. Vanuit het complex kun je gemakkelijk naar het sfeervolle centrum van Kralendijk, de beste duikplekken voor de wonderlijke onderwaterwereld en heerlijke bounty stranden. Op zoek naar wat meer avontuur? Huur een auto om dit Caribische paradijs te ontdekken. Wat dacht je van een bezoek aan National Park Washington Slagbaai, het Goto meer met de rozerode flamingo’s of het oudste dorpje van het eiland? In Blue Bonaire Resort beleef je een onvergetelijke vakantie, wanneer boek jij?
Direct naar:
Ligging Blue Bonaire Resort
- Strand op ca. 5 minuten lopen
- Op korte loopafstand van het centrum van Kralendijk
- Restaurants, bars en winkels in de nabije omgeving
Faciliteiten
- Meerdere gebouwen, alles op de begane grond
- Er zijn geen liften aanwezig
- Tuin
- Wifi
- Wasservice*
- Parkeergelegenheid
- Klein zwembad (per 01/04/2023)
Welkomstpakket
Wanneer je bij aankomst niet direct naar de supermarkt wilt gaan, dan kun je nu alvast tegen betaling een welkomstpakket reserveren (met o.a. bier, frisdrank, koffie, thee, crackers, jam, chips en nootjes).
Voor meer informatie en reserveren kun je contact opnemen met ons Contact Center (023-751 06 06).
Hotelkamers
- Standaardkamer (1-2 personen)
- ca. 12 m2
- Airconditioning
- Televisie
- Kluisje
- Koelkastje
- Koffie-/theezetfaciliteiten
- Wifi
- Douche
- Toilet
- Föhn
- Terras met zitje
- (Tussen)schoonmaak*
- Handdoeken- en linnenwissel*
*Tegen betaling
- 2-kamerappartement (1-2 personen)
- Aparte woonkamer met een keukengedeelte en een slaapkamer
- Oven
- Terras met zitje
- Dezelfde faciliteiten als de Standaardkamer
- (Tussen)schoonmaak*
- Handdoeken- en linnenwissel*
*Tegen betaling
- 3-kamerappartement(1-4 personen)
- Aparte woonkamer met een keukengedeelte en twee slaapkamers
- Oven
- Terras met zitje
- Dezelfde faciliteiten als de Standaardkamer
- (Tussen)schoonmaak*
- Handdoeken- en linnenwissel*
*Tegen betaling
Verzorging Winter & Zomer: Blue Bonaire Resort
Met KLM vanaf Schiphol:
- GRATIS 12 kilo handbagage
- GRATIS maaltijden en drankjes
- EIGEN tv-scherm met ruime keuze aan films en entertainment
- Ook SPAREN voor Flying Blue Miles
Goed om te weten
Ter plaatse moet je een 'Tourism Improvement Levy' (TIL) voldoen (1 dollar per persoon per nacht). Je ondersteunt daarmee de hotel- en toerismesector op het eiland en je draagt bij aan een sociaal, economisch en ecologisch duurzaam Bonaire. Personen onder de 13 jaar hoeven dit niet te betalen.
Per 01 april 2023 kan er gebruik gemaakt worden van het nieuwe zwembad. Alleen de buitenzijde dient nog geverfd te worden. Dit zal rond half mei gebeuren zodra het beton gedroogd is.
Kralendijk
Kralendijk is de vrolijke, kleurrijke hoofdstad van Bonaire. Deze grootste plaats van het Caribische eiland is eigenlijk niet meer dan een pittoresk dorp. De naam Kralendijk is afgeleid van de vlak voor de kust gelegen mooie koraalriffen, zeer in trek bij duikliefhebbers. Geniet van de relaxte tropische sfeer en bewonder de Carabische architectuur terwijl je op jouw gemak door het kleine, gezellige centrum wandelt. De winkelstraat (Kaya Grandi) loopt parallel met de boulevard (Kaya Craane). Ook leuk: het spectaculaire schouwspel van de aanmerende imposante cruiseschepen bekijken vanaf de promenade langs de haven.
Bonaire
1. Algemeen
2. Communicatie
3. Eten en drinken
4. Geldzaken/Fooien
5. Grensdocumenten
6. Klimaat
7. Vervoer
1. Algemeen
Bon Bini Bonaire!
Zon, zee en adembenemende stranden zijn dé kenmerken van het prachtige Bonaire. Het zonovergoten eiland maakt het clichébeeld helemaal waar: wuivende palmbomen op eindeloze witte zandstranden en een azuurblauwe zee. Net zoveel kleur kennen de typische gebouwen en huizen op het eiland. En ondanks de afstand voelt Bonaire zeer vertrouwd, vanwege de Nederlandse taal die er gesproken wordt.
Bonaire is een klein eiland, maar dat neemt niet weg dat het een grote verscheidenheid aan schitterende natuur herbergt. Van een magische onderwaterwereld en parelwitte stranden tot een groen binnenland. De flora en fauna in onder andere Slagbaai Washington National Park en het Bonaire National Marine Park worden goed beschermd en beheert door de Stichting Nationale Parken (STINAPA). Zo heb je om het water rond Bonaire te betreden een Stinapa penning nodig, een ‘Nature Fee’ voor alle watersporters en voor degenen die in de zee rond Bonaire of Klein Bonaire willen zwemmen. Met de aanschaf van deze penning, te koop in de meeste hotels en bij duikscholen, draag je bij aan de prachtige natuur van Bonaire. Ook een bezoekje waard is het Goto Meer waar de wereldberoemde rozerode flamingo’s parmantig rondparaderen. Het oudste dorpje op Bonaire is het in de 16e eeuw door de Spanjaarde gestichte Rincon. Dit sfeervolle plaatsje ligt in een vallei tussen de heuvels aan de noordzijde van het eiland. Het dorpje kent veel oude tradities, festiviteiten en gewoontes en wordt daarom ook wel het culturele centrum van Bonaire genoemd.
Bonaire maakt tezamen met Aruba en Curaçao onderdeel uit van de Benedenwindse Eilanden. De cultuur van ABC-eilanden is een smeltkroes aan nationaliteiten, als gevolg van de kolonisatie door de geschiedenis heen. De inwoners zijn bijzonder vriendelijk en gastvrij en zullen je een warm welkom heten. Door deze multiculturele mix worden er verschillende talen gesproken. De meest gesproken talen zijn Papiamento, Nederlands, Engels en Spaans. Ondanks dat de ABC-eilanden dicht bij elkaar gelegen zijn, verschilt het Papiamento op Bonaire van het Papiamento op de buureilanden. Muziek is erg belangrijk op Bonaire, overal op het eiland hoor je calypso, soca en merengue. De meeste inwoners van Bonaire zijn katholiek, enkelen zijn protestants of Jehova's getuigen. De economie van Bonaire draait op het toerisme, maar ook landbouw en visserij zijn belangrijke voor het eiland.
Taal: De officiële taal is Nederlands. Door de inwoners wordt veel Papiaments, Engels en Spaans gesproken.
Tijd: Tijdens de zomertijd is het in Bonaire 6 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 5 uur vroeger.
Voltage: Het voltage bedraagt 127 volt. Enkele hotels en appartementen hebben een netspanning van 220 volt. Wij raden je aan om een reisstekker mee te nemen.
Valuta: De officiële munteenheid is de Amerikaanse Dollar.
Feestdagen:
De belangrijkste feestdagen (en vrije dagen) van Bonaire in 2023 zijn:
01 januari |
Nieuwjaarsdag |
07 april |
Goede Vrijdag |
09 - 10 april |
Pasen |
27 april |
Koningsdag |
30 april |
Dia Di Rincon |
01 mei |
Dag van de Arbeid |
18 mei |
Hemelvaart |
28 mei |
Pinksteren |
6 september |
Bonairedag (Dag van de Vlag) |
21 oktober |
Antillendag |
05 december |
Sinterklaas |
25 - 26 december |
Kerstmis |
31 december |
Oudjaarsavond |
*De meeste overheidsinstellingen, banken en winkels zijn op deze dagen gesloten.
2. Communicatie
Telefoneren op Bonaire
Het mobiele netwerk is over het algemeen erg goed. Houdt er wel rekening mee wanneer je jouw mobiele telefoon gebruikt tijdens jouw vakantie op Bonaire, providers hoge tarieven kunnen berekenen. Wil je veel gebruikmaken van jouw mobiele telefoon? Dan kan het goedkoper zijn om een lokale SIM-kaart aan te schaffen.
Internet op Bonaire
Wil je alvast de leukste foto's met jouw geliefden en vrienden in Nederland delen? Dat kan! De meeste hotels en appartementen bieden wifi gratis of tegen betaling. Ook in restaurants en op luchthavens is vaak een goede (betaalde) wifiverbinding beschikbaar.
3. Eten en drinken
Bonaire beschikt over een drinkwater fabriek die schoon drinkwater uit zeewater distilleert, waardoor het veilig is (in uw hotel) water uit de kraan te drinken. Uiteraard zijn overal flessen mineraalwater te koop.
Bonaire is een mix van culturen en dat is terug te zien in de keuken. De zogenoemde kushina krioyo ofwel de creoolse keuken bepaalt op Bonaire in grote mate de manier en wijze van koken. De restaurants bieden een grote variatie aan internationale gerechten, van Nederlands en Spaans tot Creools en Indonesisch, waarbij vis een terugkerende specialiteit is. Vleesgerechten bestaan voornamelijk uit geit, kip en rundvlees. Populair is funchi (vervanging van aardappels of rijst, stobà (stoofpotjes) en awa di sorsaka, een drank van de vrucht zuurzak, suiker, melk, vanille en ijsblokjes. Voor de inwoners van Bonaire is de snèk niet alleen belangrijk om heerlijke tussendoortjes te eten, het zijn ook belangrijke ontmoetingsplaatsen. Voor kleine hapjes (snèks) kun je hier terecht voor oa pastechi (pasteitje: pasteitje met vlees,- vis,- kip,- of kaasvulling) en empaná (pasteitje: pasteitje van maïsmeeldeeg met vleesvulling.Antillianen zijn gek op eten, over het hele eiland zijn dan ook verschillende restaurants te vinden met een grote diversiteit aan internationale gerechten.
4. Geldzaken/Fooien
De officiële munteenheid is de Amerikaanse Dollar. Op het eiland zijn voldoende pinautomaten te vinden en de gangbare creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Je kunt ook jouw Euro's bij de banken inwisselen voor Dollars. De openingstijden kunnen per bank verschillen, meestal zijn ze van maandag t/m vrijdag geopend tussen 08:30 - 12:00 uur en 14:00 - 16:00 uur. Het prijsniveau van Bonaire ligt wat hoger dan in Nederland omdat veel producten geimporteerd moeten worden. Graag attenderen wij jou erop dat je mogelijk jouw bankpas dient te activeren voor gebruik buiten Europa. Een Euro is ca. 1,08 USD (januari 2023.)
Het is gebruikelijk om taxichauffeurs 10% fooi te geven. Restaurants berekenen over het algemeen 10% fooi en hotels 12%. Houdt er rekening mee dat de BTW nog niet bij de prijs is inbegrepen. De kruiers kun je een fooitje geven per koffer.
Het is mogelijk dat je bij aankomst in het hotel borg moet betalen. Zodra u weer uitcheckt wordt deze borg vaak contant in Amerikaanse Dollars terug gegeven. Wij raden daarom aan om de borg met een creditcard te betalen zodat dit automatisch terug geautoriseerd wordt.
5. Grensdocumenten
Voor meer informatie met betrekking tot de grensdocumenten, visumverplichtingen & gezondheids-voorschriften klik hier.
6. Klimaat
Bonaire kent het hele jaar door een zonnig klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 °C en uitschieters waarbij de temperatuur op kan lopen tot 30-32 °C. Het zeewater heeft het gehele jaar door een aangename temperatuur van gemiddeld 25 °C. Overdag zorgt de noordoostelijke passaatwind voor verkoeling. Het regenseizoen loopt van oktober tot februari met korte, hevige buien welke vooral in de avonden plaatsvinden en het eiland prachtig groen kleuren. Overdag is het veelal zonnig. Gebruik zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor, drink voldoende water en zoek geregeld de schaduw op. De wateren rondom het eiland lenen zich uitstekend om veel in te zwemmen en te snorkelen. Houdt ook daarbij rekening met de felle tropenzon.
7. Vervoer
Vliegtijd: Vanuit Amsterdam vlieg je (soms met tussenstop) naar Bonaire en v.v. De vliegreis van Amsterdam naar Bonaire.
Bus: Er zijn prima en goedkope buslijnen beschikbaar op Bonaire. Er is geen vaste dienstregeling, maar er rijden wel bussen tussen Kralendijk en de omliggende wijken.
Taxi: De taxi's op Bonaire beschikken niet over een meter, de prijs is afhankelijk van het zonegebied waar je doorheen reist. Hiervoor worden vaste prijzen gerekend, vastgesteld door de overheid. Het kan zijn dat er extra kosten in rekening gebracht moeten worden (bijv. op nationale feestdagen en na middernacht), daarom is het raadzaam voor de rit de prijs te bespreken. Je kunt de taxi's herkennen aan de letters 'TX' op het nummerbord.
Huurauto: De andere manier om het eiland te verkennen is door het huren van een auto. Een aantal autoverhuurbedrijven zijn gevestigd op het vliegveld of in de grote hotels. Houd er rekening mee dat een internationale creditcard of geldbedrag als borg wordt gevraagd.
Verkeersregels: Neem de volgende verkeersregels in acht, indien je deelneemt aan het verkeer. De verkeersborden en voorrangsregels komen grotendeels overeen met die in Nederland. Echter heeft bij gelijkwaardige T-splitsingen doorgaand verkeer altijd voorrang en mag er links en rechts worden ingehaald. Binnen de bebouwde kom geldt meestal een snelheid van max. 40 km per uur. Daarbuiten is de max. snelheid vaak 60-70 km per uur, tenzij anders is aangegeven. Tevens is het dragen van een veiligheidsgordel verplicht en is mobiel bellen door de bestuurder verboden. Op Aruba wordt aan de rechterkant van de weg gereden. Houd er rekening mee dat de kwaliteit van de wegen niet altijd even goed zal zijn zoals je in Nederland gewend bent. Bij een nat dekweg en regen raden wij je aan rekening te houden met de afstand tot jouw voorganger en de remweg, want het kan behoorlijk glad worden. Ook is de verlichting in de buitenwijken niet altijd even goed.
Vliegen met KLM
Geniet van alle comfort die de KLM je te bieden heeft. Gedurende de vlucht beschik je over een eigen TV scherm met de keuze uit maar liefst 80 films en 1000 uur aan entertainment. Je hoeft je dus geen moment te vervelen! Bovendien zijn 2 maaltijden en drankjes inbegrepen, evenals 12 kg handbagage. En als deelnemer van Flying Blue spaar je gewoon mee voor Flying Blue Miles. Dat is ongestoord genieten!
KLM Ruimbagage
Ruimbagage is niet inbegrepen voor jouw vlucht. Je kunt tijdens het boekingsproces jouw ruimbagage bijboeken. Je hebt de mogelijkheid om 23KG ruimbagage per persoon bij te boeken voor €50,- per bagagestuk retour.
KLM boekingscodes
Op jouw boekingsbevestiging staan je KLM boekingscodes vermeld. Aan de hand van deze codes kun je:
Vanaf het moment van ontvangst van deze codes:
-
Een stoelnummer reserveren / wijzigen
-
Eventuele betaalde upgrade van jouw zitplaatsen reserveren
Vanaf 4 dagen voor vertrek tot 56 uur voor vertrek:
Vanaf 30 uur voor vertrek kun je:
-
Online inchecken
-
Extra bagage bijboeken
Klik hier voor meer informatie m.b.t. tot het reserveren van een stoelnummer, het reserveren van een evt. upgrade en online inchecken.
Upgrade Economy-Comfort Class en Business Class
Upgrade je stoel met jouw KLM boekingscodes en vlieg extra comfortabel naar je bestemming en terug. De stoelen in de Economy-Comfort Class bieden 10 cm extra beenruimte, zijn 2 keer naar achteren verstelbaar en zijn gelegen aan de voorzijde van het vliegtuig, waardoor je bij aankomst als eerste van boord kunt. Zie www.klm.nl voor het reserveren van economy comfort class stoelen.
Daarnaast bieden we ook de super comfortabele Business Class stoelen aan. Deze stoelen zijn 180 graden naar achteren verstelbaar, 190 cm lang, zijn gelegen nabij stroomvoorziening en hebben een privacyscherm. Bovendien kun je gebruik maken van jouw persoonlijk entertainmentsysteem. Indien je Business Class stoelen wenst te reserveren, neem dan contact op met info@stipreizen.nl voor prijzen en beschikbaarheden.
Indien jouw aanvraag akkoord komt gelden voor deze reis afwijkende annuleringsvoorwaarden:
-
Vanaf moment van boeken tot 5 dagen voor vertrek: 75% van de totale reissom
-
Vanaf 5 dagen voor vertrek tot de vertrekdag: 90% van de totale reissom
-
Vanaf de vertrekdag: 100% van de reissom